X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    aha :)
    no ja muszę do karmienia kupić :)

Dziewczyny czy myślicie, że 2 rożki wystarczą w zupełności?
    Kupiłam 2 bo miały mi zostać pożyczone :) i dobrze że kupiłam bo nie zostały ;) tak już bywa i mam na razie 2 zastanawiam się czy nie dokupić...jeszcze jeden może... Chociaż powinny wystarczyć te 2. ile macie rożków?

mam 2 tanie i w zupelnosci starczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Ja mam taką do karmienie i polecam: http://allegro.pl/sowa-poduszka-rogal-do-karmienia-rozbieralna-i3564179718.html. Uwielbiałam ją z Wiktorem, jak gdzies jechałam to brałam ze sobą. Mi się bardzo sprawdziła. Na tym dużym rogalu też się da ale nie jest tak poręczny, musisz się nim owinąć a tu jedną ręką zakładasz i dawaj ;)
    Moim zdaniem 2 rożki wystarczą, najwyżej dokupisz. Ja też miałam 2 przy Wiktorze.

SUPER ta poducha! :) Gdybym juz nie miała to pewnie bym sie skusiła :)

• welurka Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam o taką :)

http://www.smyk.com/motherhood-poduszka-do-karmienia-fasolka-kolor-sliwkowy,p1044713639,swiat-niemowlaka-p

Suzy Lee lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam taki artykuł o smoczkach... albo on raczej znalazł mnie na FB, akurat na dzisisjeszy wątek o smoczkach:

http://dziecisawazne.pl/smoczek-jest-zamiennikiem-piersi-nie-odwrotnie/

A tu dla odważnych dziewczyn, OSTRZEGAM NIECENZUROWANE!!! ... wiec kto ma słabe nerwy, czy nie lubi oglądać krwi czy coś niech nie ogląda.

Tu sa dwa przykłady porodów, na które bym się nie odważyła
    (pierwszy - pełna dzicz, nie wiadomo co w tej wodzie, dziecko spaceruje sobie przy rodzącej mamie, a na drugim w mieszkaniu, w tle rozsypane zabawki starszego dziecka, które tez chodzi sobie po domu w tym czasie, mama rodzi na stojąco nad twarda podłogą... jednego gratuluje - odwagi i niekrzyczenia, bo ja sobie nie wyobrażam rodzić milcząc, ale... reszta otworzyła mi oczy jakbym zobaczyła śpiewające kanapki.. nie wiem):

http://www.youtube.com/watch?v=EsNhCWsDVQI

http://www.youtube.com/watch?v=IrFRi43IhvA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2013, 14:46

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    ja mam o taką :)

http://www.smyk.com/motherhood-poduszka-do-karmienia-fasolka-kolor-sliwkowy,p1044713639,swiat-niemowlaka-p

Mam identyczną ;)

A tak a propos fatalnej nocy - mnie tez dziś okropnie budziły bóle bioder i krzyża, jakby reumatyczne... i raz na dole mnie tak zakłuło na dłużej, że aż zagryzłam palec! No i do tego kolejny sen, że to dziewczynka... ja nie wiem co to może oznaczać, bo że jest syn to pewne na 99,9%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2013, 15:01

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, ale sie dzis kiepsko czuje, coagle mi sie kreeci w głowie, ropbi dziwnie słabo, szumi w uszach, z mierzylam sobie cisnieni to mam 115/58 to drugie nieco niskie... nie moge siediec, chocidzc leec tez ciezko, do tego ostatnio serducho wariuje, be leków i to silniejszej dawki nie dosc ze nie usne to nawet funkcjonowac norlmqnie nie moge, musze sie wybrac jednak do mojego kardiologa... zonaczymy moze uda sie na nFZ dfostac ajak nei to prywatnie trzeba :/

wlasnie próbuje sobie zupe ziemniaczana ugotowac bo tylko tyle mam w domu skladnikow hehehe

mialam wziac sie za pranie ubranek, bo kupilismy dzidzusia w eeeknd ale nie ma na to sily.

chcialam cos popakowac zeby wywiezc do piwnicy anszego mieszkanka, bo jedziemy dzis tam spotkac sie z facetem od gazu, ale tez nie jstem w stanie nic zrobic.. nawet teraz ledwo pisze,wiec ide sie polozyc

ogolnie w tematach zgadzam sie z wieszkoscia,

smoczek z rozsadkiem jesli juz bedzie potrzbeny, nie kupowalam zadnego mam tylko w gratisach z warsztatów
    rozek mam jeden i na razie nie planuje wiecje kupowac

Lalita wybacz ale nie moge rozszyfrowac skrótu K-ce? co dp roboty u chlopakow, to oni ciagle kogos potrzebuja, w zimei prawdopodobnie bedzie torszke wykonczeniowki wiec bedzie robota, jak by twój M, chcial w tą strone to po porstu dajcie znac. eraz im kilka osob odchodzi bo pracowalo tylko na czas wakacji, bo ida na studia dzienne od pazdziernika.

i chyba tyle mialam wam napisac, wracam do łózka

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Znalazłam taki artykuł o smoczkach... albo on raczej znalazł mnie na FB, akurat na dzisisjeszy wątek o smoczkach:

http://dziecisawazne.pl/smoczek-jest-zamiennikiem-piersi-nie-odwrotnie/

A tu dla odważnych dziewczyn, OSTRZEGAM NIECENZUROWANE!!! ... wiec kto ma słabe nerwy, czy nie lubi oglądać krwi czy coś niech nie ogląda.

Tu sa dwa przykłady porodów, na które bym się nie odważyła
    (pierwszy - pełna dzicz, nie wiadomo co w tej wodzie, dziecko spaceruje sobie przy rodzącej mamie, a na drugim w mieszkaniu, w tle rozsypane zabawki starszego dziecka, które tez chodzi sobie po domu w tym czasie, mama rodzi na stojąco nad twarda podłogą... jednego gratuluje - odwagi i niekrzyczenia, bo ja sobie nie wyobrażam rodzić milcząc, ale... reszta otworzyła mi oczy jakbym zobaczyła śpiewające kanapki.. nie wiem):

http://www.youtube.com/watch?v=EsNhCWsDVQI

http://www.youtube.com/watch?v=IrFRi43IhvA
    oj to chyba sie nie odwaze, widziałam film z porodu domowego K, taki dokument o pracy połoznych, i nie tyle poród mna wstrzasna, co to ze ktos wparowal rodzacej kobiecie która nago po schodach usiłowała chodzic zeby siobie pomoc z kamera, to mnie zdruzgotało poprostu, niby staram sie sobie tlumaczyc ze moze pytali o zgode, itd, ale mnie to rołlozyło...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też rozwala... takie coś ,kiedyś widziałam poród że ojciec nawet tej kobiety w tym samym pokoju. Ja rozumiem że to jego córka ,ale dla mnie jest to nie smaczne nie etyczne i chore.

Ja chcę rodzić z mężem ,ale jakby coś to mamę wezmę jakby chwyciło mnie w innym czasie. Ale nie żeby np cała familia na to patrzała. Mój boże nie wiem nie mieści mi się to w głowie dziewczyny na prawdę.

Ja za chwilę wybywam do szkoły rodzenia;))

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinka85 wrote:
    Marzycielka ja też dziś odebrałam moje wyniki i na szczęście krzywa cukrowa wyszła dobrze, tylko w moczu jakieś pojedyncze bakterie

No to super ze wyniki krzywej masz dobre kochana :) pozostaje nam powtórzyć badanie moczu i mam zamiar zrobić w przyszłym tygodniu.

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    a ta mała nie może być :)? Gorzej się na niej będzie karmić? Zastanawiałam się nad małą bo łatwiej ją zapakować i zabrać do szpitala :)

Ja mam mala do karmienia jaka wybierzesz Twoj wybor :) ta do spania jest 2 W jednym :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia Wydaje mi sie ze Lalita jest z Katowic ;) jako ze ja sie na Slasku urodzilambi wychowalam znam ten skrot ;)
    Dzieki za odzew o smoczkach ;) kupilam 2 i zobaczymy jsk bedzie.zasada z umiarem powinna sie sprawdzic :)

Amicizia lubi tę wiadomość

• maja2024 Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja już po wizycie no i szok bo mój syneczek waży 3400 hehe nie uwierzyłam i mówię do gina niech mierzy jeszcze raz zmierzył wszystko i mówi na wciągniętym brzuszku prawie 3250 ale on obstawia pierwszą wagę zbadał jeszcze ręcznie przed i powiedział że dzidzia duża no ok ale aż tak dużej wagi się nie spodziewaliśmy mąż oczy wielkie i się śmieje a ja mówię do gina ale jak ja urodzę jak tam pokazuje że to waga dla 39t5d on się śmieje i mówi że zobaczymy może już nie będzie tak przybierał i się nie martwić bo po prostu dobrze mu się u mamusi mieszka poza tym szyjka twarda, wysoko zamknięta. Synek nisko ułożony idealnie do porodu nawet zdjęcia nie dało się zrobić pokazał tylko jajcy i na tym koniec.
    Łożysko ładne nie ma żadnych oznak starzenia wody ok

иιєиσямαℓиα a Ty się martwiłaś że Twój Tymuś duży no to zobacz ile mój Tymonek waży hehe

иιєиσямαℓиα, Suzy Lee, Ana27, pasia27, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś wszedł jakiś ból w prawą pachwinę i nie mogę się wygodnie położyć bo cały czas boli :(. Pogoda też straszna u mnie zimno i leje więc nic tylko kocyk :) Na poprawę humoru kupiłam sobie dużego pączka z budyniem i puszkę coli a co :) dieta poszła w kąt :).

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam zgage niewazne co zjem mnie meczy.a bylo juz tak pieknie ;( nawet rennie nie daje rady nie mowiac o mleku migdalach itp. AAAAAAA

Asiulka83 lubi tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja2024 wrote:
    Hej :)
    Ja już po wizycie no i szok bo mój syneczek waży 3400 hehe nie uwierzyłam i mówię do gina niech mierzy jeszcze raz zmierzył wszystko i mówi na wciągniętym brzuszku prawie 3250 ale on obstawia pierwszą wagę zbadał jeszcze ręcznie przed i powiedział że dzidzia duża no ok ale aż tak dużej wagi się nie spodziewaliśmy mąż oczy wielkie i się śmieje a ja mówię do gina ale jak ja urodzę jak tam pokazuje że to waga dla 39t5d on się śmieje i mówi że zobaczymy może już nie będzie tak przybierał i się nie martwić bo po prostu dobrze mu się u mamusi mieszka poza tym szyjka twarda, wysoko zamknięta. Synek nisko ułożony idealnie do porodu nawet zdjęcia nie dało się zrobić pokazał tylko jajcy i na tym koniec.
    Łożysko ładne nie ma żadnych oznak starzenia wody ok

иιєиσямαℓиα a Ty się martwiłaś że Twój Tymuś duży no to zobacz ile mój Tymonek waży hehe
    no jutro mam wizytę u gina :)
    ale ostatnio w szpitalu w sobotę ważył 2700 i mi ginka się zaśmiała, że jak tak dalej będzie rósł to będzie miał 5kg przy porodzie :P

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to ciekawe ile mój będzie miał przy porodzie oby chciał wyjść między 37 a 38 tc to jakoś jeszcze wypchnę

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delicol stosujecie? Mama napisala se w aptece jej doradzili na kolke i enterol na biegunke ? Ja mam snecte ale prosze napiszcie czy znacie te specyfiki ;)

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to jednak nie od parady mam nicka nienormalna,bo taka chyba jestem ;)

Zakupiłam kurtkę na allegro ciążową , ale podobno fason pozwala na noszenie jej po ciąży za 120 z dostawą. I teraz myślę czy dobrze zrobiłam ;)
    hehe

o taka, nie jestem przekonana ;)
    bez szału
    ef213ff65b940edbmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2013, 16:53

Suzy Lee, Lalita2710, Nina, yennefer, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Delicol stosujecie? Mama napisala se w aptece jej doradzili na kolke i enterol na biegunke ? Ja mam snecte ale prosze napiszcie czy znacie te specyfiki ;)
    ja nie wiem, ale też zastanawiam się na co się zdecydować

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    A ja mam zgage niewazne co zjem mnie meczy.a bylo juz tak pieknie ;( nawet rennie nie daje rady nie mowiac o mleku migdalach itp. AAAAAAA
    Ja tez mam taka zgage ze az meczy...bleee. ale od jakiegos czasu biore gaviscon plus mleko...i mozna zyc.....

w4sqs65g7br4krmi.png

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ