X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja2024 wrote:
    Hehe to ciekawe ile mój będzie miał przy porodzie oby chciał wyjść między 37 a 38 tc to jakoś jeszcze wypchnę
    ja też sobie tego życzę :)

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2013, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostaliśmy Delicol na kolki, pomagał ;) nie tak szybko jak Sab Simplex :D ale też było ok.

Lilka, иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• maja2024 Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby nam się spełniło :) A kurteczka ładna no i cena przystępna :) A ja to się boję kupować kurtek czy butów nie wiem czemu wolę przymierzyć.

A i jutro lecę z GBS bo mi dziś pobrał no i zobaczymy oby było ok :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po weekendzie kochane :) nadrobiłam już zaległości z czytaniem - Lalita współczuję problemów, Nienormalna fajna kurteczka, ja wzięłam od mamy płaszczyk bombkę jak zbiorę siły to pokażę Wam foto, ale na chwilę obecną zapinam się w niego bez problemu więc mam na jesieni spokój, tylko butki kupię :) Suzy hardcore ten pierwszy filmik jak babka rodzi a w około cała familia haha :) zastanawiam się czy chcę z mężem rodzić a co mówić z całą rodzinką o w życiu... A ja po weekendzie jestem mega zmęczona, dziś spałam do 14, byliśmy u rodziców, mąż im łazienkę remontował i co chwilę czegoś brakowało więc byłam dowozicielką brakujących rzeczy i jeżdziłam niezliczoną ilość razy do leroy merlin a to po rurkę do odpływu, a to po śrubkę, a to po wiertełko... na sam koniec facet na parkingu puknął moje auto, ale na szczęście nawet rysy nie ma... nie czuję rąk, nie czuję nóg, jedynie ból w pachwinie czuję i jakby zakwasy pod żebrami ojj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2013, 17:07

zfxga33.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz na mnie popatrzyl i mowi ze spuchlam ..i teraz tak puchniecie w ciazy jest normalne jak go odroznic od tego nienormalnego? Oprocz cisnienia i moczu niewiele moge zrobic.a wygladam jak Bunia rzeczywiscie.

иιєиσямαℓиα, pasia27 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna fajny plaszczyk !

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Maz na mnie popatrzyl i mowi ze spuchlam ..i teraz tak puchniecie w ciazy jest normalne jak go odroznic od tego nienormalnego? Oprocz cisnienia i moczu niewiele moge zrobic.a wygladam jak Bunia rzeczywiscie.

nie wiem jak odróżnić, al emysle, że warto skonsultowac z lekarzem. Żona mojego kuzyna wylądowała w szpitalu własnie, bo ak strasznie jej nogi puchły aż nienormalnie, azcebulki włosów było widac. Mam podejrzenie zatrzymania wody w organizmie i zatrucia. Ma juz donosza ciąże, bo ma termin na połowe października, wiec zobaczymy co ijak, możliwe ze jak się to potwierdzi to na dniach będą u niej poród wywoływać.

a ja sie zbieram.

udąło mi sie ugotowac i zjesc zupke i w koncu popakowoac rzeczy świateczne do pudeł i walizki i wywiezeimy je razem z choinką do naszej piwnicy w nowym M. :D

Suzy Lee, yennefer lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna ładna kurteczka.

ja w tamtym roku kkupilam sobei fajny taki szafirowy płaszczyk na zime w orsay na promocji, a ze nie bylo 38 to wzielma 40 i cos czuje ze to bylo odbre posuniecie :) musze go włąsnie przymierzyc jaki na mnie jest, ale to zimowy, wiec juz bede po porodzie wiec powinnam wtedy spokojnie sie w nim zapiąć :) miałąm wtedy przeczucie jak kupowalam go z mama. Nawet o tym wtedy rozmaiwalysmy a miesiac pozniej 2 kreseczki :D

blueberry, иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyte w szpitalu mam w pn za tydzien jutro pojde do lekarza GP.

• blueberry Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja puchnę jak mam dużo chodzenia, ale opuchlizna pojawia się tylko wokół kostek nóg i czasem na prawej ręce (nie mogę ściągnąć wtedy obrączki). Zazwyczaj po dniu mi przechodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2013, 17:23

Lilka lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka jak to jest bardzo wyrazne i nie pierwszy raz to koniecznie powiedz gince

Lilka lubi tę wiadomość

• Lilka Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry wlasnie bylam dzis na spacerze 2 godzinnym w drodze powrotnej zdretwialy mi rece i moze znalezlismy przyczyne ;)

blueberry lubi tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f wrote:
    My dostaliśmy Delicol na kolki, pomagał ;) nie tak szybko jak Sab Simplex :D ale też było ok.
    to można od urodzenia ?

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, dostał jak miał 3 tygodnie. Lekarka stwierdziła, że ma kolki, bo miał wzdęty brzuszek. Ja na to, że kolki to zawsze myślałam, że objawiają się płaczem. A ona, że jeśli dziecko płacze to już jest zaawansowana postać kolki, a łagodna to taki właśnie wzdęty brzuch. Dostawał przed karmieniem, już nie pamiętam ile, ale kilka kropelek, chyba 2 razy dziennie. I było ok :)

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

• blueberry Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli to od spaceru to pewnie Ci do jutra przejdzie :) Ja po tych moich weekendach intensywnych ostatnich, gdzie jeździmy do moich rodziców i pomagamy im w zakupach i remontach to puchnę okropnie i z reguły jak wracamy w niedzielę to dopiero w środę wyglądam "normalnie" ;) Przedwczoraj chodząc po sklepie chyba z godzinę czułam jak mi dłoń drętwieje a po dwóch godzinach już miałam palce jak serdelki. Jak odpoczęłam wieczorem mi przeszło :) Mówiłam swojej lekarce o tych obrzękach to mnie opierdzieliła, że za dużo chodzę w ciąży. Ot i tyle

zfxga33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 12:54

michaela, Lilka, m_f, Ana27, marzycielka29, yennefer, Suzy Lee, iśka, Tinka85, MADZIULA13, Kropka, Stokrotka84, vivien, pasia27, polska_dziewczyna, anilorak lubią tę wiadomość

• Meginka Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika no to trzymamy kciuki żeby Krzyś szybko wyskoczył i żebyś się bardzo nie męczyła :) będzie dobrze :)

Rika lubi tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika trzymam mocno kciuki :) Powodzenia

Rika lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rika super, trzymam mocno kciuki!

Rika lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika Powodzenia :)

Rika lubi tę wiadomość

‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ