X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Dziewczyny u nas sie rozkręca. Od 16 mierzymy odstepy miedzy skurczami. Są co 25min regularnie poki co. Bol znośny jak do tej pory, krotki i okresowy - nic nadzwyczajnego poza regularnością. Moze cos rusza.
    Rika trzymam kciuki :)! Powodzenia :). Czyli będziecie jednak jechać do Legnicy :). Krzysiu nie poczeka aż Kamieńskiego otworzą ;).
    Trzymaj się :)!

Rika lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Jeśli to od spaceru to pewnie Ci do jutra przejdzie :) Ja po tych moich weekendach intensywnych ostatnich, gdzie jeździmy do moich rodziców i pomagamy im w zakupach i remontach to puchnę okropnie i z reguły jak wracamy w niedzielę to dopiero w środę wyglądam "normalnie" ;) Przedwczoraj chodząc po sklepie chyba z godzinę czułam jak mi dłoń drętwieje a po dwóch godzinach już miałam palce jak serdelki. Jak odpoczęłam wieczorem mi przeszło :) Mówiłam swojej lekarce o tych obrzękach to mnie opierdzieliła, że za dużo chodzę w ciąży. Ot i tyle

Mam nadzieje ze to od spaceru.nie chodze na az tak dalekie spacery a dzis przeszlam z 6 km.bardziej widoczna ta opuchlizna jest na ramionach i rekach twarzy nawet chyba ..albo juz sie wkrecilam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2013, 18:56

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • maja2024 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika no to powodzenia trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie :)

Rika lubi tę wiadomość

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś mi się wydaje że u vivien też coś się zaczęło dziać :)

Suzy Lee, vivien lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez bo zazwyczaj jest ;)

иιєиσямαℓиα, vivien lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pytałam już o butelki, ale mam jeszcze jeden typ: butelki Dr Browns. Słyszałyście coś o nich ? Na necie same dobre komentarze

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Mi tez bo zazwyczaj jest ;)
    no :)
    czyli mamy kolejne multi rozpakowanie ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rika trzymam kciuki :)

Rika lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika powodzenia :) żeby wszystko ładnie i szybko poszło :)

Rika lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Tak są bardzo dobre, nawet matka kolejnego dziecka coś może jednak się dowiedzieć. Jest o krwi pepowinowej, genialna prezentacja o fotelikach do samochodów... maxi cosi czy nie - facet świetnie to prowadzi, bardzo energicznie i konkretnie, sprzedaje mnostwo cennej wiedzy o tym jak co na co zwracac uwage, co jest wazne w oznaczeniach, jak montowac a jak nie i dlaczego. No rewelacja. Ciekawe naukowe rzeczy można poznać na prezentacji Enfamile - mleka modyfiowanego.. nie chodzi mi o samo mleko, ale pewien profesor mówi tam ciekawe rzeczy (i pokazuje przykłady na prezentacji) o tym jak niemowlęta widzą, dlaczego kwas DHA jest taki ważny, skąd go czerpią w mamie, blablabla... super mnie zaskoczyła połączona z tym prezentacja pianek antybakteryjnych i w ogole produktow Osmoza Care - piankę można sobie psiknąć na ręce - zaskoczył mnie efekt - musująca, strzelająća, ochładzająca jakby dłonie, jakby masowała te rece... chce sobie taką piankę kupić, ale cięzko dostać. Sprzedają niby w wybranych aptekach ale jak szukałam w czerwcu to online nie były dostepne. Napisałam wprawdzie maila do osmozy, ze chce kupic a tam gdzie rzekomo są to apteki nie mają, wiec moze sie cos zmieniło. Do tego było sporo cennych informacji o bakteriach w domu. Njabrudniejszym miejscem w naszym domu jest przewaznie blat kuchenny, a nie sedes!! SEdes jest jednym z najczystszych wręcz miejsc z tych do wymienienia. 7 bakterii a 3500 - jest roznica.
    Prezentacja Palmers - bardzo kiepska, kobietki chyba były stremowane lekko i nie do końca może wierzą w ten krem, nie wiem, ale nie brzmiały przekonująco, na koniec babka je scieła, ze i tak ma rozstepy, a sam krem dla mnie pachnie ohydnie mdło, jakbym sie nie domyła po ubrudzeniu sie masłem i czekoladą. Prezentacja Nuk- taka sobie, ale to moze jestem uprzedzona po prostu, bo nie bylam zainteresowana. Warte uwagi były filmiki jak dziecko ssie piers (przekroje) a jak butelkę. JEst spora różńica i ta prezentacja dobitnie to uzmysławia.
    Prezentacja o ratownictwie - genialna, ale widze po zdjeciach z ostatnich wypraw, ze ten pan albo sie zmienił, albo sie zmieniaja co jakis czas. Nie wiem jaki to ma wpływ na jakos prezentacji. Tamten wrecz zarażał ludzi do słuchania, też same konkretny, bez zbednego pieprzenia, a na wesoło i luźno. super.

Ja dostałam myjkę Fiki Miki, smoczek NUK, taka masę do zrobienia odcisku rączki z magnesem, próbki enfamile, palmersa i płynu do mycia butelek nuk, do tego gazetki, ulotki - wiadomo. Nic niestety nie wygrałam, choc nagrod było dużo. Zgłaszam watpliwosc co do losowania, gdyż co najmniej 2 razy wygrały osoby, ktore juz były wylosowane na poczatku- złe meiszanie? nie wazne.

widze że te warsztaty po Twoim opisie sa bardzo podobne do "mama z brzuszkiem" niestety ja tez nie mam szcześcia do wygranych pewnie teraz też nic nie wygram nawet na to nie licze ale mam nadziejej że się czegosfajnego dowiem :) jeszcze raz dziękuje za tak wyczerpującą odpowiedź :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Blueberry wlasnie bylam dzis na spacerze 2 godzinnym w drodze powrotnej zdretwialy mi rece i moze znalezlismy przyczyne ;)
    Po spacerze to zupełnie normalne :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    dziewczyny pytałam już o butelki, ale mam jeszcze jeden typ: butelki Dr Browns. Słyszałyście coś o nich ? Na necie same dobre komentarze
    Ja taką mam. Też słyszałam ze są dobre ale jak wiesz Wiktor nie bardzo chciał pić z butelki więc mało używałam :)
    Rika trzymam kciuki żeby się rozkręciło :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika trzymam kciuki :) powodzenia :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika powodzenia i szczęśliwego rozwiązania!!!

Nienormalna kurtka super i pewnie przyda Ci się jeszcze po, tak jak ja myślę o swojej:-)zostało mi kupić buty, najlepiej takie na teraz i na wczesną zimę, przymierzałam dziś takie wkładane i powiem Wam, że też nie tak łatwo szło hehe, może krótkie z boku na suwak będą lepsze? muszę jutro coś pomierzyć, bo w niedzielę w nocy ma być 0 stopni brrr

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Rika powodzenia i szczęśliwego rozwiązania!!!

Nienormalna kurtka super i pewnie przyda Ci się jeszcze po, tak jak ja myślę o swojej:-)zostało mi kupić buty, najlepiej takie na teraz i na wczesną zimę, przymierzałam dziś takie wkładane i powiem Wam, że też nie tak łatwo szło hehe, może krótkie z boku na suwak będą lepsze? muszę jutro coś pomierzyć, bo w niedzielę w nocy ma być 0 stopni brrr
    no ja mam botki z ccc na zamek z tyłu i nie łatwo zakładać niełatwo ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina ja też ostatnio kupowałam buty, właśnie takie na teraz i wczesną zimę. I z tym mierzeniem to jakaś masakra była :) Żałowałam że sama się wybrałam na te zakupy, bo przydałby się ktoś do pomocy :)
    w końcu kupiłam takie wkładane, ale dość łatwo wchodzą. W lecie miałam takie jedne zasuwane i ten suwak już wtedy był męczący :)
    Ech denerwuje mnie już to że takie proste czynności są tak męczące, a tu jeszcze trochę zostało.

A odnośnie kurtek, to też mi się wydawało że będę musiała kupować. A tu wynalazłam w szafie płaszczyk taki w którym długo nie chodziłam, taki odcinany pod biustem i o dziwo jeszcze się dopinam. Co prawda jest dość lekki, ale na zimniejsze dni mam ciepłą kurtkę na snowboard, taką luźniejszą, w którą też jeszcze wchodzę. To jak dobrze pójdzie do to porodu dam jakoś radę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2013, 20:10

иιєиσямαℓиα, Nina lubią tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jest chyba jakiś gorszy dzień.
    Prawie cały przespałam, bo na nic nie miałam siły... Pogoda też do niczego, szaro i ponuro.
    Cieszę się że od zeszłego tygodnia pracuję już z domu zdalnie, bo jakbym miała jeszcze jechać do pracy, to chyba bym nie dała rady.

82do20mm8gkktux6.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie :)

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yennefer wrote:
    Nina ja też ostatnio kupowałam buty, właśnie takie na teraz i wczesną zimę. I z tym mierzeniem to jakaś masakra była :) Żałowałam że sama się wybrałam na te zakupy, bo przydałby się ktoś do pomocy :)
    w końcu kupiłam takie wkładane, ale dość łatwo wchodzą. W lecie miałam takie jedne zasuwane i ten suwak już wtedy był męczący :)
    Ech denerwuje mnie już to że takie proste czynności są tak męczące, a tu jeszcze trochę zostało.

A odnośnie kurtek, to też mi się wydawało że będę musiała kupować. A tu wynalazłam w szafie płaszczyk taki w którym długo nie chodziłam, taki odcinany pod biustem i o dziwo jeszcze się dopinam. Co prawda jest dość lekki, ale na zimniejsze dni mam ciepłą kurtkę na snowboard, taką luźniejszą, w którą też jeszcze wchodzę. To jak dobrze pójdzie do to porodu dam jakoś radę :)

no ja niestety też mam płaszczyk odcianny pod biustem ale to nic nie daje, bo nie dopinam się w biuście z 75B,C zrobił mi się 95 E,F więc gdzieś to się ulokowało ;)
    a na brzuszku też się nie dopinam - stwierdziłam, że muszę wystawić na allegro trochę tych zimowych okryć, bo za dużo tego w szafie :/ do tego za małe.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa - > to chyba na odwrót :) To Mama z brzuszkiem sa podobne do Bezpieczny Maluch, bo chyba oni byli pierwsi :)

RIKA!! Co za wieści!! ale super, mocno trzymamy kciuki i dodajemy Ci sił!

;oniqa lubi tę wiadomość

‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ