III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Rika wrote:Dziewczyny u nas sie rozkręca. Od 16 mierzymy odstepy miedzy skurczami. Są co 25min regularnie poki co. Bol znośny jak do tej pory, krotki i okresowy - nic nadzwyczajnego poza regularnością. Moze cos rusza.
! Powodzenia
. Czyli będziecie jednak jechać do Legnicy
. Krzysiu nie poczeka aż Kamieńskiego otworzą
.
Trzymaj się!
Rika lubi tę wiadomość
-
blueberry wrote:Jeśli to od spaceru to pewnie Ci do jutra przejdzie
Ja po tych moich weekendach intensywnych ostatnich, gdzie jeździmy do moich rodziców i pomagamy im w zakupach i remontach to puchnę okropnie i z reguły jak wracamy w niedzielę to dopiero w środę wyglądam "normalnie"
Przedwczoraj chodząc po sklepie chyba z godzinę czułam jak mi dłoń drętwieje a po dwóch godzinach już miałam palce jak serdelki. Jak odpoczęłam wieczorem mi przeszło
Mówiłam swojej lekarce o tych obrzękach to mnie opierdzieliła, że za dużo chodzę w ciąży. Ot i tyle
Mam nadzieje ze to od spaceru.nie chodze na az tak dalekie spacery a dzis przeszlam z 6 km.bardziej widoczna ta opuchlizna jest na ramionach i rekach twarzy nawet chyba ..albo juz sie wkrecilamWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2013, 18:56
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Suzy Lee wrote:Tak są bardzo dobre, nawet matka kolejnego dziecka coś może jednak się dowiedzieć. Jest o krwi pepowinowej, genialna prezentacja o fotelikach do samochodów... maxi cosi czy nie - facet świetnie to prowadzi, bardzo energicznie i konkretnie, sprzedaje mnostwo cennej wiedzy o tym jak co na co zwracac uwage, co jest wazne w oznaczeniach, jak montowac a jak nie i dlaczego. No rewelacja. Ciekawe naukowe rzeczy można poznać na prezentacji Enfamile - mleka modyfiowanego.. nie chodzi mi o samo mleko, ale pewien profesor mówi tam ciekawe rzeczy (i pokazuje przykłady na prezentacji) o tym jak niemowlęta widzą, dlaczego kwas DHA jest taki ważny, skąd go czerpią w mamie, blablabla... super mnie zaskoczyła połączona z tym prezentacja pianek antybakteryjnych i w ogole produktow Osmoza Care - piankę można sobie psiknąć na ręce - zaskoczył mnie efekt - musująca, strzelająća, ochładzająca jakby dłonie, jakby masowała te rece... chce sobie taką piankę kupić, ale cięzko dostać. Sprzedają niby w wybranych aptekach ale jak szukałam w czerwcu to online nie były dostepne. Napisałam wprawdzie maila do osmozy, ze chce kupic a tam gdzie rzekomo są to apteki nie mają, wiec moze sie cos zmieniło. Do tego było sporo cennych informacji o bakteriach w domu. Njabrudniejszym miejscem w naszym domu jest przewaznie blat kuchenny, a nie sedes!! SEdes jest jednym z najczystszych wręcz miejsc z tych do wymienienia. 7 bakterii a 3500 - jest roznica.
Prezentacja Palmers - bardzo kiepska, kobietki chyba były stremowane lekko i nie do końca może wierzą w ten krem, nie wiem, ale nie brzmiały przekonująco, na koniec babka je scieła, ze i tak ma rozstepy, a sam krem dla mnie pachnie ohydnie mdło, jakbym sie nie domyła po ubrudzeniu sie masłem i czekoladą. Prezentacja Nuk- taka sobie, ale to moze jestem uprzedzona po prostu, bo nie bylam zainteresowana. Warte uwagi były filmiki jak dziecko ssie piers (przekroje) a jak butelkę. JEst spora różńica i ta prezentacja dobitnie to uzmysławia.
Prezentacja o ratownictwie - genialna, ale widze po zdjeciach z ostatnich wypraw, ze ten pan albo sie zmienił, albo sie zmieniaja co jakis czas. Nie wiem jaki to ma wpływ na jakos prezentacji. Tamten wrecz zarażał ludzi do słuchania, też same konkretny, bez zbednego pieprzenia, a na wesoło i luźno. super.
Ja dostałam myjkę Fiki Miki, smoczek NUK, taka masę do zrobienia odcisku rączki z magnesem, próbki enfamile, palmersa i płynu do mycia butelek nuk, do tego gazetki, ulotki - wiadomo. Nic niestety nie wygrałam, choc nagrod było dużo. Zgłaszam watpliwosc co do losowania, gdyż co najmniej 2 razy wygrały osoby, ktore juz były wylosowane na poczatku- złe meiszanie? nie wazne.
widze że te warsztaty po Twoim opisie sa bardzo podobne do "mama z brzuszkiem" niestety ja tez nie mam szcześcia do wygranych pewnie teraz też nic nie wygram nawet na to nie licze ale mam nadziejej że się czegosfajnego dowiemjeszcze raz dziękuje za tak wyczerpującą odpowiedź
-
иιєиσямαℓиα wrote:dziewczyny pytałam już o butelki, ale mam jeszcze jeden typ: butelki Dr Browns. Słyszałyście coś o nich ? Na necie same dobre komentarze
Rika trzymam kciuki żeby się rozkręciłoиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Rika powodzenia i szczęśliwego rozwiązania!!!
Nienormalna kurtka super i pewnie przyda Ci się jeszcze po, tak jak ja myślę o swojej:-)zostało mi kupić buty, najlepiej takie na teraz i na wczesną zimę, przymierzałam dziś takie wkładane i powiem Wam, że też nie tak łatwo szło hehe, może krótkie z boku na suwak będą lepsze? muszę jutro coś pomierzyć, bo w niedzielę w nocy ma być 0 stopni brrrиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Nina wrote:Rika powodzenia i szczęśliwego rozwiązania!!!
Nienormalna kurtka super i pewnie przyda Ci się jeszcze po, tak jak ja myślę o swojej:-)zostało mi kupić buty, najlepiej takie na teraz i na wczesną zimę, przymierzałam dziś takie wkładane i powiem Wam, że też nie tak łatwo szło hehe, może krótkie z boku na suwak będą lepsze? muszę jutro coś pomierzyć, bo w niedzielę w nocy ma być 0 stopni brrr
-
Nina ja też ostatnio kupowałam buty, właśnie takie na teraz i wczesną zimę. I z tym mierzeniem to jakaś masakra była
Żałowałam że sama się wybrałam na te zakupy, bo przydałby się ktoś do pomocy
w końcu kupiłam takie wkładane, ale dość łatwo wchodzą. W lecie miałam takie jedne zasuwane i ten suwak już wtedy był męczący
Ech denerwuje mnie już to że takie proste czynności są tak męczące, a tu jeszcze trochę zostało.
A odnośnie kurtek, to też mi się wydawało że będę musiała kupować. A tu wynalazłam w szafie płaszczyk taki w którym długo nie chodziłam, taki odcinany pod biustem i o dziwo jeszcze się dopinam. Co prawda jest dość lekki, ale na zimniejsze dni mam ciepłą kurtkę na snowboard, taką luźniejszą, w którą też jeszcze wchodzę. To jak dobrze pójdzie do to porodu dam jakoś radęWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2013, 20:10
иιєиσямαℓиα, Nina lubią tę wiadomość
-
Dziś jest chyba jakiś gorszy dzień.
Prawie cały przespałam, bo na nic nie miałam siły... Pogoda też do niczego, szaro i ponuro.
Cieszę się że od zeszłego tygodnia pracuję już z domu zdalnie, bo jakbym miała jeszcze jechać do pracy, to chyba bym nie dała rady.иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
yennefer wrote:Nina ja też ostatnio kupowałam buty, właśnie takie na teraz i wczesną zimę. I z tym mierzeniem to jakaś masakra była
Żałowałam że sama się wybrałam na te zakupy, bo przydałby się ktoś do pomocy
w końcu kupiłam takie wkładane, ale dość łatwo wchodzą. W lecie miałam takie jedne zasuwane i ten suwak już wtedy był męczący
Ech denerwuje mnie już to że takie proste czynności są tak męczące, a tu jeszcze trochę zostało.
A odnośnie kurtek, to też mi się wydawało że będę musiała kupować. A tu wynalazłam w szafie płaszczyk taki w którym długo nie chodziłam, taki odcinany pod biustem i o dziwo jeszcze się dopinam. Co prawda jest dość lekki, ale na zimniejsze dni mam ciepłą kurtkę na snowboard, taką luźniejszą, w którą też jeszcze wchodzę. To jak dobrze pójdzie do to porodu dam jakoś radę
no ja niestety też mam płaszczyk odcianny pod biustem ale to nic nie daje, bo nie dopinam się w biuście z 75B,C zrobił mi się 95 E,F więc gdzieś to się ulokowało
a na brzuszku też się nie dopinam - stwierdziłam, że muszę wystawić na allegro trochę tych zimowych okryć, bo za dużo tego w szafiedo tego za małe.
-
nick nieaktualny