III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Suzy Lee wrote:;oniqa - > to chyba na odwrót
To Mama z brzuszkiem sa podobne do Bezpieczny Maluch, bo chyba oni byli pierwsi
RIKA!! Co za wieści!! ale super, mocno trzymamy kciuki i dodajemy Ci sił! -
Ja tez dziś spałam po południu prawie 2 godz i wstać nie mogłam...pogoda depresyjna, liczę na to, że październik będzie ładny:-)
Wczoraj kupiłam w Realu balsamy do prania Dziziuś, więc coś już jest:-) i kombinezonik śpiworek dla syncia!иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
иιєиσямαℓиα wrote:Zobaczcie ani Vivien ani Elli ani tym bardziej Riki dziś nie było
. Czyżby 3 na raz
W ogóle ostatnio coś Justa tu nie zagląda. Miejmy nadzieję, że u niej wszystko oki.
Ja tez sie melduje jeszcze w dwupaku
Tak jakoś dzis slabawy dzionek mam, nie jedyna bo z tego co czytalam Rika tez dzisiaj slaby dzionek miala
Liczylam ze może dziś corcia zechce wyjsc bo chcialam zeby byla jeszcze z pod znaku Panny tak jak maz... no coz trudno
Dzisiaj siedzialam caly dzien przy maszynie bo stwierdzilam ze uszyje na zmiane komplecik do łóżeczkarazem z baldachimem i ta podusia ochronna za glowke
Lalita nie przejmuj sie taka wariatka!!! Najlepiej sie nie odzywaj wogole bo to ja bardziej wkurzy
Suzy jestes naprawde dzielna kobietka i troche widze juz musieliscie z mezem przejsc.Widac ze jestescie ze soba na dobre i na zle.Widac ze kiedys dla kazdego sloneczko zaswieci
Dla was Lalita tezzobaczysz!!!
Suzy Lee, иιєиσямαℓиα, MADZIULA13 lubią tę wiadomość
-
Szwagierka wyslala mi poduszke po porodzie z otworem na srodku
jej nie byla potrzebna bo miala cesarke wiec moze przyda sie nam
Mamusie uzywalyscie? Ja nawet nie wiedzialam ze takie cudo istnieje
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
vivien wrote:Ja tez sie melduje jeszcze w dwupaku
Tak jakoś dzis slabawy dzionek mam, nie jedyna bo z tego co czytalam Rika tez dzisiaj slaby dzionek miala
Liczylam ze może dziś corcia zechce wyjsc bo chcialam zeby byla jeszcze z pod znaku Panny tak jak maz... no coz trudno
Dzisiaj siedzialam caly dzien przy maszynie bo stwierdzilam ze uszyje na zmiane komplecik do łóżeczkarazem z baldachimem i ta podusia ochronna za glowke
Lalita nie przejmuj sie taka wariatka!!! Najlepiej sie nie odzywaj wogole bo to ja bardziej wkurzy
Suzy jestes naprawde dzielna kobietka i troche widze juz musieliscie z mezem przejsc.Widac ze jestescie ze soba na dobre i na zle.Widac ze kiedys dla kazdego sloneczko zaswieci
Dla was Lalita tezzobaczysz!!!
Wagi tez sa bardzo fajne
MADZIULA13 lubi tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:Dzięki Vivien.
A ty moja droga robisz coś napary dalej robisz? Jakieś masaż piersi ,które pobudzają oksycotyne czy przytulanie ?
Czy nic nie stosujesz, córuni u mamusi dobrze.
Lalita moja corcia to będzie chyba twarda sztuka
Robie napary dwa razy dziennie,pije herbate z liści z malin 3 kubki po 250ml, przytulanie z mezem tez jest i do tego codziennie smoothie z ananasa,kiwi, mango i NICCCCCCC moja corcia jest jak tatus... jak probuje mu się cos narzucić to specjalnie robi na przekór.... pewnie Vivien sobie mysli jak ty chcesz mnie wygonic z hotelu mama to ja na zlosc zostane dluzej
HihihiSuzy Lee, иιєиσямαℓиα, MADZIULA13, Lalita2710, pasia27, blueberry, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
dziewczyny, dzisiaj pierwszy raz poczułam się że nie dam rady, ze mnie dziecko przerośnie, nie wychowanie przedszkolaka, ucznia, nastolatka, tylko te najwcześniejsze momenty.
Pojawiła się siara - juz konkretnie z jednej piersi, duże krople, wiem jak powinno się to odbierać - super bo bedzie funkcjonować, bo podobno to znak ze nie bedzie problemu z pokarmem, ze moze to oznaczac ze bedzie od raazu... No i szkoda, bo niestety tego nie poczułam, tylko... ze to ochydne... okropne uczucie, nawet nie tego odrzucenia tylko tego że wie jedno a czuje co innego, i obawiam się że nie pójdzie to wszystko tak nar=uralnie i w oczywistty sposób jak mi sie wydawało....
Ze tego nie akceptuje i wstydze sama przed sobą... -
nick nieaktualnyMichaela - nie próbuj być idealną mamą, a wszystko będzie dobrze
Nie ma matki idealnej ani na poczatku, ani tym bardziej jak dziecko podrasta i zaczyna się stawiać, brudzić za 5cioro dorosłych, nie słucha się i jeszcze milion innych rzeczy. A to, że panikujesz im bliżej rozwiązania to tez normalne zwłaszcza u pierworódek, chociaż ja tez chwilami zastanawiam się czy podołam fizycznie sama z dwójką, skoro męża będę miała tylko wieczorami i w weekendy. Ale za 2 dni równie dobrze możesz czuć się podekscytowana na nowo macierzyństwem
To też hormony. Spokojnie... przeczekaj ten stan i będzie dobrze. A poza tym teraz można myślec wszystko, pschika płata figle, to jeste jeden z mechanizmów obronnych organizmu przed nieznanym. Ale jak zobacyzsz dziecko świat się zmienia i rośniesz w siłę z automatu. dasz radę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2013, 23:43
Tinka85, Lalita2710, pasia27, blueberry, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
vivien wrote:Lilka z tych wag co ja znam to bardzo mi sie to nie podoba ze nie maja swojego zdania....
Zrob mi nadzieje i powiedz ze znasz kogos kto jest waga i umie walczyc o swoje i postawic nieraz na swoim
Ja jestem Wagabedzie mi trudno siebie ocenic ;p ale sprobuje.walczyc o swoje potrafie postawic na swoim czasem wrecz musze;) nawet jesli nie mam racji ;)nie jestem konfliktowa , troche uparta bardzo towarzyska
lubie ludzi
potrafie sie z kazdym dogadac ;)jestem spokojna zrownowazona nie lubie chaosu
czasem niezdecydowana bardzo silna psychicznie na ile jest to moj zodiak a na ile charakter ktoz to wie
moja najlepsza przyjaciolka tez jest Waga.Ja bardzo lubie swoj znak
waga taka rownowaga
Ach i swoje zdanie mam na kazdy tematwystarczy spytac meza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2013, 00:01
vivien, MADZIULA13, blueberry lubią tę wiadomość
-
Jakiej firmy polecacie biustonosze do karmienia ktore sa dost na allegro? Najlepiej z fiszbinami mam dosyc tych bez drutow ;p moga byc tez bez drutow jesli trzymaja mocno piersi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2013, 00:07
-
dzieki Suzy, strasznie mnie to skołowało i przytłoczyło, wiec mam ndzieje ze jakos sie ogarnę bo dzisiaj zwatpiłam czy jakos te fizycznosc przełamię,To nawet nie panika, to jakis straszny miszmasz uczuc, smutek ze jfizycznosc mnie pokonuje. Ale pocieszasz mnie że to może tak być terazmoze i dobrze ze mnie tak trzepnęło między oczy teraz a nie po szoku porodowym kiedy dopiero rewoluja wc ciele zachodzi totalna zmiana...moze dzieki temu potem bedzie łatwiej.
Wiesz rozmawiałam ze szwagierka - ona ma trójke i meza który w domu pojawia sie na 2 noce w tygodniu,(swoja droga niezła maja sktecznosc przy takiej frekwencji;)) obie babcie daleko... mowi ze najgorzej bylo przy pierwszym i przy trecim dziecku przy drugim nie było ok, juz wiedziała jak sobie radzic i w dodatku spokojne dziecko sie trafiło.Suzy Lee, pasia27 lubią tę wiadomość