X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    ;oniqa - > to chyba na odwrót :) To Mama z brzuszkiem sa podobne do Bezpieczny Maluch, bo chyba oni byli pierwsi :)

RIKA!! Co za wieści!! ale super, mocno trzymamy kciuki i dodajemy Ci sił!
    am na warsztatach Mama z brzuszkiem a treaz dopiero pójde na bezpieczny maluch :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dziś spałam po południu prawie 2 godz i wstać nie mogłam...pogoda depresyjna, liczę na to, że październik będzie ładny:-)

Wczoraj kupiłam w Realu balsamy do prania Dziziuś, więc coś już jest:-) i kombinezonik śpiworek dla syncia!

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wszystkiego naj żeby szybko się rozwiązało:)))

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski zmykam lulać, dobranoc :)
    Rika powodzenia daj znać jak najszybciej :)

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2013, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zmykam zająć się M. biedny czeka juz godzine az skoncze z mama szukac kurtki dla pierworodnego, za to drugi juz ma tyle siły, że juz nie usiedze w tej pozycji.

• MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika, jednak coś się zaczęło :-) lekkiego porodu życzę ;-) czekamy na wieści pp rozpakowaniu :-)

• vivien Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Zobaczcie ani Vivien ani Elli ani tym bardziej Riki dziś nie było :). Czyżby 3 na raz ;)
    W ogóle ostatnio coś Justa tu nie zagląda. Miejmy nadzieję, że u niej wszystko oki.

Ja tez sie melduje jeszcze w dwupaku :P
    Tak jakoś dzis slabawy dzionek mam, nie jedyna bo z tego co czytalam Rika tez dzisiaj slaby dzionek miala :(

Liczylam ze może dziś corcia zechce wyjsc bo chcialam zeby byla jeszcze z pod znaku Panny tak jak maz... no coz trudno :(

Dzisiaj siedzialam caly dzien przy maszynie bo stwierdzilam ze uszyje na zmiane komplecik do łóżeczka :P razem z baldachimem i ta podusia ochronna za glowke :P

Lalita nie przejmuj sie taka wariatka!!! Najlepiej sie nie odzywaj wogole bo to ja bardziej wkurzy ;)

Suzy jestes naprawde dzielna kobietka i troche widze juz musieliscie z mezem przejsc.Widac ze jestescie ze soba na dobre i na zle.Widac ze kiedys dla kazdego sloneczko zaswieci ;) ;)
    Dla was Lalita tez ;) zobaczysz!!!

Suzy Lee, иιєиσямαℓиα, MADZIULA13 lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika powodzenia!!! Życzę szybkiego i jak najmniej bolesnego porodu :)
    Ale to ekscytujące jak się dziewczyny rozpakowują :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika super ze sie wkoncu rozkrecilo ;) ;)powodzenia zycze i zeby Krzysiu szybko wyskoczyl i mamusi za dlugo nie meczyl ;)

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Vivien.

A ty moja droga robisz coś napary dalej robisz? Jakieś masaż piersi ,które pobudzają oksycotyne czy przytulanie ?

Czy nic nie stosujesz, córuni u mamusi dobrze.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwagierka wyslala mi poduszke po porodzie z otworem na srodku ;) jej nie byla potrzebna bo miala cesarke wiec moze przyda sie nam ;) Mamusie uzywalyscie? Ja nawet nie wiedzialam ze takie cudo istnieje ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Ja tez sie melduje jeszcze w dwupaku :P
    Tak jakoś dzis slabawy dzionek mam, nie jedyna bo z tego co czytalam Rika tez dzisiaj slaby dzionek miala :(

Liczylam ze może dziś corcia zechce wyjsc bo chcialam zeby byla jeszcze z pod znaku Panny tak jak maz... no coz trudno :(

Dzisiaj siedzialam caly dzien przy maszynie bo stwierdzilam ze uszyje na zmiane komplecik do łóżeczka :P razem z baldachimem i ta podusia ochronna za glowke :P

Lalita nie przejmuj sie taka wariatka!!! Najlepiej sie nie odzywaj wogole bo to ja bardziej wkurzy ;)

Suzy jestes naprawde dzielna kobietka i troche widze juz musieliscie z mezem przejsc.Widac ze jestescie ze soba na dobre i na zle.Widac ze kiedys dla kazdego sloneczko zaswieci ;) ;)
    Dla was Lalita tez ;) zobaczysz!!!

Wagi tez sa bardzo fajne :)

MADZIULA13 lubi tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie korzystałam. Bardzo szybko doszłam do siebie :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • vivien Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Dzięki Vivien.

A ty moja droga robisz coś napary dalej robisz? Jakieś masaż piersi ,które pobudzają oksycotyne czy przytulanie ?

Czy nic nie stosujesz, córuni u mamusi dobrze.

Lalita moja corcia to będzie chyba twarda sztuka :P
    Robie napary dwa razy dziennie,pije herbate z liści z malin 3 kubki po 250ml, przytulanie z mezem tez jest i do tego codziennie smoothie z ananasa,kiwi, mango i NICCCCCCC moja corcia jest jak tatus... jak probuje mu się cos narzucić to specjalnie robi na przekór.... pewnie Vivien sobie mysli jak ty chcesz mnie wygonic z hotelu mama to ja na zlosc zostane dluzej :P :P
    Hihihi

Suzy Lee, иιєиσямαℓиα, MADZIULA13, Lalita2710, pasia27, blueberry, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Wagi tez sa bardzo fajne :)

Lilka z tych wag co ja znam to bardzo mi sie to nie podoba ze nie maja swojego zdania....
    Zrob mi nadzieje i powiedz ze znasz kogos kto jest waga i umie walczyc o swoje i postawic nieraz na swoim ;) ;)

• michaela Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, dzisiaj pierwszy raz poczułam się że nie dam rady, ze mnie dziecko przerośnie, nie wychowanie przedszkolaka, ucznia, nastolatka, tylko te najwcześniejsze momenty.
    Pojawiła się siara - juz konkretnie z jednej piersi, duże krople, wiem jak powinno się to odbierać - super bo bedzie funkcjonować, bo podobno to znak ze nie bedzie problemu z pokarmem, ze moze to oznaczac ze bedzie od raazu... No i szkoda, bo niestety tego nie poczułam, tylko... ze to ochydne... okropne uczucie, nawet nie tego odrzucenia tylko tego że wie jedno a czuje co innego, i obawiam się że nie pójdzie to wszystko tak nar=uralnie i w oczywistty sposób jak mi sie wydawało....
    Ze tego nie akceptuje i wstydze sama przed sobą...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2013, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela - nie próbuj być idealną mamą, a wszystko będzie dobrze :) Nie ma matki idealnej ani na poczatku, ani tym bardziej jak dziecko podrasta i zaczyna się stawiać, brudzić za 5cioro dorosłych, nie słucha się i jeszcze milion innych rzeczy. A to, że panikujesz im bliżej rozwiązania to tez normalne zwłaszcza u pierworódek, chociaż ja tez chwilami zastanawiam się czy podołam fizycznie sama z dwójką, skoro męża będę miała tylko wieczorami i w weekendy. Ale za 2 dni równie dobrze możesz czuć się podekscytowana na nowo macierzyństwem :) To też hormony. Spokojnie... przeczekaj ten stan i będzie dobrze. A poza tym teraz można myślec wszystko, pschika płata figle, to jeste jeden z mechanizmów obronnych organizmu przed nieznanym. Ale jak zobacyzsz dziecko świat się zmienia i rośniesz w siłę z automatu. dasz radę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2013, 23:43

Tinka85, Lalita2710, pasia27, blueberry, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• Lilka Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Lilka z tych wag co ja znam to bardzo mi sie to nie podoba ze nie maja swojego zdania....
    Zrob mi nadzieje i powiedz ze znasz kogos kto jest waga i umie walczyc o swoje i postawic nieraz na swoim ;) ;)

Ja jestem Waga ;) bedzie mi trudno siebie ocenic ;p ale sprobuje.walczyc o swoje potrafie postawic na swoim czasem wrecz musze;) nawet jesli nie mam racji ;)nie jestem konfliktowa , troche uparta bardzo towarzyska ;) lubie ludzi ;) potrafie sie z kazdym dogadac ;)jestem spokojna zrownowazona nie lubie chaosu ;) czasem niezdecydowana bardzo silna psychicznie na ile jest to moj zodiak a na ile charakter ktoz to wie ;) moja najlepsza przyjaciolka tez jest Waga.Ja bardzo lubie swoj znak ;) waga taka rownowaga ;)

Ach i swoje zdanie mam na kazdy temat ;) wystarczy spytac meza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2013, 00:01

vivien, MADZIULA13, blueberry lubią tę wiadomość

• Lilka Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiej firmy polecacie biustonosze do karmienia ktore sa dost na allegro? Najlepiej z fiszbinami mam dosyc tych bez drutow ;p moga byc tez bez drutow jesli trzymaja mocno piersi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2013, 00:07

• michaela Autorytet

Wysłany: 23 września 2013, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Suzy, strasznie mnie to skołowało i przytłoczyło, wiec mam ndzieje ze jakos sie ogarnę bo dzisiaj zwatpiłam czy jakos te fizycznosc przełamię,To nawet nie panika, to jakis straszny miszmasz uczuc, smutek ze jfizycznosc mnie pokonuje. Ale pocieszasz mnie że to może tak być terazmoze i dobrze ze mnie tak trzepnęło między oczy teraz a nie po szoku porodowym kiedy dopiero rewoluja wc ciele zachodzi totalna zmiana...moze dzieki temu potem bedzie łatwiej.
    Wiesz rozmawiałam ze szwagierka - ona ma trójke i meza który w domu pojawia sie na 2 noce w tygodniu,(swoja droga niezła maja sktecznosc przy takiej frekwencji;)) obie babcie daleko... mowi ze najgorzej bylo przy pierwszym i przy trecim dziecku przy drugim nie było ok, juz wiedziała jak sobie radzic i w dodatku spokojne dziecko sie trafiło.

Suzy Lee, pasia27 lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ