X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien trzymam kciuki żeby się już zaczęło!! Niektórzy przenoszą te pierwsze ciąże może i tka będzie u Ciebie. Jak się niepokoisz zawsze możesz pościemniać że Cie boli brzuch i Cie zatrzymają wtedy w szpitalu pewnie:P Tam będziesz pod kontrolną i spokojnie będziesz czekać na poród. A jak wszystko ok, wody nie odeszły to parę dni na pewno dzidzi nie zaszkodzi.

zsxuot7.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    ci lekarze....
    vivien parz te zielska i pij :)
    może coś się ruszy :)

Ach Nienormalna nic nie mow doslownie jeszcze teraz siedze i kipi ze mnie ze zlosci!!
    Ziolka juz kupione zaraz bede w domu i bede je robic.
    Tylko najlepsze jest to ze zadnego rozwarcia nie ma ani zadnych oznakow porodu :/ :/ :/

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Ach Nienormalna nic nie mow doslownie jeszcze teraz siedze i kipi ze mnie ze zlosci!!
    Tylko najlepsze jest to ze zadnego rozwarcia nie ma ani zadnych oznakow porodu :/ :/ :/
    spokojnie, moja kumpela też nie miała żadnych oznak a była 3 tygodnie przed terminem. A po 4 dniach po wizycie odeszły jej wody. Trzymam kciuki żeby się coś w końcu ruszyło :)!!
    Przesyłam pozytywne fluidy dla tej malutkiej vivien :) żeby już zechciała wyjść :)

vivien lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny,

wracam po dłuższej przerwie spowodowanej brakiem dostępu do Internetu i raczej nie dam rady nadrobić zaległości.

Próbowałam przeczytać kilka ostatnich stron, ale choć ja akurat jestem bardzo pozytywnie nastawiona do porodu i żadnych (chyba) lęków nie mam, to jednak trochę ciężko się czyta te historie "starszaki".

Wyłowiłam z natłoku postów informację, że mamy kolejnego maluszka na świecie, zatem: Ella, serdeczne gratulacje :)
    Bardzo Ci zazdroszczę, że masz już maleństwo przy sobie, ja nie mogę doczekać się tej chwili i już powoli zaczęłam odliczać :)

Dobra, jeszcze trochę Was poczytam i spróbuję wgryźć w tematy :)

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    No wlasnie maja do konca miesiaca nie urodze jak tak dalej pojdzie...
    Mam na 01.10 termin do gienka na kolejna wizyte i wtedy laskawie da mi skierowanie do szpita :/ :/ :/ takze jeszcze conajmniej tydzien do wywolania i w szpitalu tez pierw leca naturalnymi sposobami :/ :/czyli kolejne 2-3 dni...
    ja rozumiem co czujesz bo u nas tydzień po terminie też zaczynaja dopiero wywoływać poród ale myślę że te ziółka ci pomogą i na dniach urodzisz trzymamy z mała kciuki za was :-*:-*

vivien lubi tę wiadomość

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w szpitalu jest chyba wszystko potrzebne .... ubranka swoje raczej , zresztą wszędzie we Wrocławiu tak jest.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Ella gratulacje cóeczki

m_f zgadzam sie z tym co radza dziewczyny

suzyy podoba m sie twoje podejscie do szczepien, sama sie wlanie nad tym zatsaniwma ale jeszcze nie mialam czasu zglebiac tematu. Wiec dzieki tobie mam juz lepsze pojecie.

My wczoraj wierczorme bylismy na pierwszym po wakccajach spotkaniu naszego kręgu rodzin, bylo fanatstycznie itd ale juz nie mialam czasu wejsc na forum. Dzisiaj was ponadrbialam w koncu. Ogolnie robie sobie dzis dzien lenia. musze wypocząć dzispo tym szytskim wiec wracam do łóżeczka :)

Ella ma synka :D
    hehe

maia1991, Amicizia lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u nas ubranka zabiera się tylko na wyjście do domu i swój rożek i koc wiadomo w listopadzie będzie to gruby koc żeby malenstwo nie zmarzlo nam

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam, gdzie ja planuję rodzić, wszystko trzeba mieć swoje dla dziecka, od ubranek, po pieluszki i chusteczki, może to i lepiej, bo jak czasem widziałam w jakie szmaty ubierają dzieci po porodzie, to aż żal...ale wiadomo, jak dzieci idą do mycia, to trzeba pilnować jego rzeczy.

Ja od wczoraj jestem jakoś totalnie bez sił, ciągle bym spała, mimo, że w nocy super spalam i nawet się nie budziłam:-)ech, będzie dziś dzień lenia, a co:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f wrote:
    Wielkie dzięki dziewczyny za Wasze opinie! No więc jednak przeważają głosy "za" w ogólnym rozrachunku.

Vivien, mąż też mi mówi, żeby spróbować..

Idę tam dziś na 13 zobaczyć dokładnie co i jak w tej firmie i po tym muszę podjąć jakąś decyzję.

No widzisz!!Nawet mezu jest za toba i za tym abys podjela sie tej pracy.Idz obeznaj sie i daj nam znac jakie miaals odczucia ;9
    Trzymam kciuki!!!

m_f lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Vivien trzymam kciuki żeby się już zaczęło!! Niektórzy przenoszą te pierwsze ciąże może i tka będzie u Ciebie. Jak się niepokoisz zawsze możesz pościemniać że Cie boli brzuch i Cie zatrzymają wtedy w szpitalu pewnie:P Tam będziesz pod kontrolną i spokojnie będziesz czekać na poród. A jak wszystko ok, wody nie odeszły to parę dni na pewno dzidzi nie zaszkodzi.

Ana mi juz na lep pada... z kazdym dniem martwie sie coraz bardziej o mala a ten idiota gienien ktory wie ze poronilam nie rozumie tego!!
    Ach pogadam zaraz z polozna i jak pojde w niedziele na ctg do szpitala pogodam z nimi,ale i tak to pewnie giewno da.
    Nie mialabym problemu z przenoszeniem ale wiem ze wody plodowe nie sa juz produkowane i z dnia na dzien ryzyko jest coraz wieksze :/ :/

• PAREL Ekspertka

Wysłany: 25 września 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Vivien staraj sie nie denerwować bo stres spowalnia produkcje estrogenów, które wzmagają wydzielanie oksytocyny niezbędnej do powstania skurczów macicy, szyjka potrafi sie zmienić w ciągu kilku godzin, z tego co pamiętam były już na forum dziewczyny, którym szyjka sie skracała np. od 30 tyg a rodziły po terminie i na odwrót niektóre nie miały objawów rano były na forum a wieczorem rodziły :) głowa do góry, zobaczysz za niedługo sie zacznie, wierze że bardzo sie juz niecierpliwisz, bo mi zostało 2 tygodnie do porodu a z każdym dniem wydaje mi sie jeszcze tak długo muszę czekać, na finishu poprostu już człowiek jest zmęczony tym stanem i chce sie spotkać ze swoim maleństwem :)

vivien, maia1991, Suzy Lee lubią tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Ella ma synka :D
    hehe

widac jak dobrz emi idzie czytaie ze zrozumieniem aktulanie
    niestety po spaniu, brat przyjechal z budowy, siadl mu kregoslup i nie moie prawie nic robic, a skoro mam towarzystwo to mi sie buzia nie zamyka :D

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    widac jak dobrz emi idzie czytaie ze zrozumieniem aktulanie
    niestety po spaniu, brat przyjechal z budowy, siadl mu kregoslup i nie moie prawie nic robic, a skoro mam towarzystwo to mi sie buzia nie zamyka :D
    spoko ;)
    brak ci podzielnej uwagi jak każdej ciężarnej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2013, 12:50

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiłuje się ogarnąc po remoncie, - idzie kiepsko. Wszędzie tony kurzu, masa rzeczy nie na swoim miejscu, gdyby mąż nie pomógł chyba byśmy w taki syfie już żyli przez kolejne 2 lata :D własciwie mogłam sobie darowac odkurzani przed cyklinowaniem ( wydawało mi się że jak na innej kondygnacji jest i przysłonimy ja folią to opanujemy to, a tu zaczynamy od nowa. Wyciąnęłam ciuszki które dostaliśy w spadku od rodziny, mam wrażenie że jest ich o wiele za dużo. ale mozę nie mam wyobrażni co do tego ile zuzywa dziecko? Chyba z 20 body 15 koszulek, pół fabryki czapek (na oko ponad 15 ich jest0 ziewczyny to się na prawde ma szanse przydac w takiej ilości? mczy lepiej to przebrać? Aha no i jest jeden kombinezon zimowy w rozmiarze małym kolejny śpiworek na zewnątrz 6-9 miesięcy i zasanawiam się czy przekazac przyjaciółce ten większy bo moja mała będzie taka duża w lipcu, czy nie przjmowac się że za duzy jest teraz, a przyda się cos awaryjnie jakby ten pierwszy zlała??

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Kropla Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przegapiłam informację o ziołach...

Pijecie napar z liści maliny czy cos innego?

A wiesiołek też bierzecie lub zamierzacie brać?

Ja dzisiaj zaczęłam masaż krocza, nie wiem, czy uda mi się uniknąć nacinania i na ile ten masaż faktycznie jest skuteczny, ale chociaż będę wiedziała, że z mojej strony zrobiłam wszystko, co mogłam...

xrot90bviozsxq0z.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla wrote:
    Przegapiłam informację o ziołach...

Pijecie napar z liści maliny czy cos innego?

A wiesiołek też bierzecie lub zamierzacie brać?

Ja dzisiaj zaczęłam masaż krocza, nie wiem, czy uda mi się uniknąć nacinania i na ile ten masaż faktycznie jest skuteczny, ale chociaż będę wiedziała, że z mojej strony zrobiłam wszystko, co mogłam...
    ja nie robię nic :)
    Raczej nie będę nic piła :) masażu też nie mam zamiaru robić, jak mają naciąć to i tak natną i nie mam na to za bardzo wpływu :)
    Nie planuję robić kompletnie nic :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela, mogę się tylko domyślać, jak teraz wygląda Twój dom :) Ja przerabiałam coś takiego dwa lata temu, gdy remontowaliśmy nasze mieszkanie przed wprowadzeniem się. Mój mąż stwierdził, że kable są stare i trzeba je wymienić. Bruzdowanie ścian to była prawdziwa masakra - wszystko, co działo się później, nie robiło już na mnie większego wrażenia...

Niezłą kolekcję ciuszków masz... 20 body w jednym rozmiarze? ;)

Ja mam 5 kombinezonów, z czego osobiście kupiłam dwa. Trzy dostałam, spośród nich dwa w rozmiarze 74, więc też nie sądzę, by mój syn dorósł do nich tej zimy - urodzi się w listopadzie. Zapowiedziałam koleżance, że chętnie jej pożyczę ;)

Ale kto wie - może w przyszłym roku lato będzie wyjątkowo chłodne... :)

xrot90bviozsxq0z.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja patrzac jak sie zapowiada remont to poki co nie bede stosowac zadnych przyspieszaczy, zwlaszcza, z ebede miec tyle pracy, ze ona sama w sobie moze niestety co sprzyspieszyc, a nie chce wczesniej niz w listopadzie rodzic. Ogolnie jakzacznie sie na ostro robota w mieszkaniu u nas to bede wiedziec co i jak, bo w wersji optymistycznje jest szans a zkoncem pazdzienrika sie rpzperowadzic, ale jak wyjdzie ze bedzie wiecej roboty niz zakladamy, to wszytsko si emoze opoznic.

Plan awaryjnyu juz mam przeiwdziany, bo an takim etapie ciazy jest konieczny, bo i w pazdzienriku moge urodzic.

ustalilimsy wersje optymistyczna, ktora juz opisywalam, a wersja pesymistyczna, zeby do konca pazdiernika moc oproznic to mieszkanie, wynajmowane, wiwiezc meble i wszytsko, a ja z dzieckiem w brzuskzu albo juz poza brzuszkiem bede wtedy mieszkac u cioci az sie robota skonczy, bo na szczescie mam 2 ciocie u ktorych moge przeczekac, zebysmy tylko nie musieli placic za wynjame w listopadzie :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAREL wrote:
    Vivien staraj sie nie denerwować bo stres spowalnia produkcje estrogenów, które wzmagają wydzielanie oksytocyny niezbędnej do powstania skurczów macicy, szyjka potrafi sie zmienić w ciągu kilku godzin, z tego co pamiętam były już na forum dziewczyny, którym szyjka sie skracała np. od 30 tyg a rodziły po terminie i na odwrót niektóre nie miały objawów rano były na forum a wieczorem rodziły :) głowa do góry, zobaczysz za niedługo sie zacznie, wierze że bardzo sie juz niecierpliwisz, bo mi zostało 2 tygodnie do porodu a z każdym dniem wydaje mi sie jeszcze tak długo muszę czekać, na finishu poprostu już człowiek jest zmęczony tym stanem i chce sie spotkać ze swoim maleństwem :)

Parel pwiem ci ze tak jak dzisiaj dawno sie nie zdenerwowalam...
    Pierw super wiadomosc ze szyjka sie nie zmienia jest wwszytsko tak jak bylo... skurcze sa ale to tylko twardnienie brzucha...
    pozniej gienien zmienil jednak zdanie ze jeszcze poczekamy z wywolaniem i we wtorek dopiero zadecdujemy co dalej...
    no i final ze nawet nie mysla o tym aby mala zobaczyc na usg... ilosc wod plodowych... no kurcze!!!!!
    ach za duzo na dzis mi juz tych emocji :/ :/

cala ciaze chodzialm spokojna,a teraz kiedy spokoj jest mi potrzebyn jestem podkrecona na 360 :/ :/

‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ