X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • vivien Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla wrote:
    Przegapiłam informację o ziołach...

Pijecie napar z liści maliny czy cos innego?

A wiesiołek też bierzecie lub zamierzacie brać?

Ja dzisiaj zaczęłam masaż krocza, nie wiem, czy uda mi się uniknąć nacinania i na ile ten masaż faktycznie jest skuteczny, ale chociaż będę wiedziała, że z mojej strony zrobiłam wszystko, co mogłam...

kropka ja pije napar z lisci z malin od 36-37 tygodnia
    wiesiolka tez biore od 36 tyg i do tego jeszcze mase inncyh rzeczy ktore hmmmm
    jak narazie nic nie daja :P

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh Vivien, ja myslalam, ze Ty juz dawno corcie tulisz. Oby sie w koncu u Ciebie zaczelo i szybko poszło.
    Dokladnie wiem co czujesz czekajac. Bedzie dobrze. Kiedy masz sie stawic w szpitalu?

• Kropla Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o przyspieszaczach pomyślę w 36/37 tygodniu.

Mój mały zapowiada się na sporego, więc marzy mi się nie być w 41 tygodniu ciąży. Oczywiście to tylko marzenia...

Co do masażu, skoro nie szkodzi, to popróbuję. W szpitalu, gdzie zamierzam rodzić, bardzo rzadko nacinają i wolałabym nie być tą, która podniesie statystyki ;)

Vivien, życzę Ci, byś nie musiała do wtorku czekać ;)

vivien lubi tę wiadomość

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aila obiecalam ze nipsze jak ziolka smakuja...
    A wiec juz mam je zrobione i pije pierwszy kubek....

hmmm powiem ci ze tak niesmaczynch ziolek jeszcze nie pilam... :/ :/
    ale czego sie nie robi zeby wkoncu cos sie ruszylo...
    maja bardzo dziwny posmak..

• vivien Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej wrote:
    Oh Vivien, ja myslalam, ze Ty juz dawno corcie tulisz. Oby sie w koncu u Ciebie zaczelo i szybko poszło.
    Dokladnie wiem co czujesz czekajac. Bedzie dobrze. Kiedy masz sie stawic w szpitalu?

Powiem ci ze dopiero teraz wiem co czujesz jak musialas kazdego dnia czekac na mala Dianke ;)
    Powiemn ci ze bylam dzis u gienka i we wtorek czyli tydzien po terminie bedziemy rozmawiac o skierowaniu do szpitala :/ :/
    Nerwy juz mnie troche nosza...
    Kiedy ciebie skierowali do szpitala?Po ilu dniach po terminie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2013, 13:16

• vivien Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla wrote:
    Vivien, życzę Ci, byś nie musiała do wtorku czekać ;)

dziekuje ;)
    Tez mam taka nadzieje bo nie mam ochoty na wizyte u mojego gienka :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2013, 13:51

• Kropla Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piłam kiedyś zioła na mięśniaki... to napar z liści maliny powinnam przeżyć ;)

Na innym forum czytałam, że przyspieszają poród również:
    - masaż brodawek (ale to chyba nie jest przyjemne, bo każda brodawka co najmniej pół godziny)
    - olej rycynowy
    - ananas

Nie wiem, na ile są skuteczne, ponoć olej rycynowy polecany jest przez położne, z naciskiem na słowo ponoć :)

xrot90bviozsxq0z.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby pikantne potrawy pomagają przyśpieszyć poród i jazda po dziurach też a niby najlepiej pomaga seks tak czytałam na internecie i wiem bo moja siostra też chce już urodzić wczoraj się kochała z mężem a dziś skurcze co godzinę ma :-Pa termin na 28września a urodzić może już dziś :-P

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się boję sexu w ciąży :)
    Powiem wam, że nie wiem dlaczego średnio przyjemnie :/ też tak macie?
    Czy to tylko ja jestem jakaś inna ??

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuu, a mnie ostatnio roznosi i uganiam się za mężem ;)

Ale osławiony drugi trymestr był bez fajerwerków i za bardzo mi się nie chciało :)

Myślę, że nie ma reguły.

иιєиσямαℓиα, michaela lubią tę wiadomość

xrot90bviozsxq0z.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Tez mam taka nadzieje bo nie mam ochoty na wizyte u mojego gienka :/
    to widzę że mamy podobnych gin mój też tylko żeby odpykac wizytę a resztę ma gdzieś a na usg to muszę się prosić żeby zobaczyć mała bo on z własnej woli mi jej nie pokaże brak mi słów na niego a myślałam że jest dobrym lekarzem bo moja znajoma go tak chwaliła że dba o swoje pacjentki itp a ja z calej ciąży mam tylko 2zdjęcia i to jeszcze z początku ciąży bo teraz to zawsze twierdzi że nie ma papieru niby szkoda słów na tych lekarzy.,

vivien lubi tę wiadomość

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • aila Ekspertka

Wysłany: 25 września 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien wierze,ze mimo wszystko ziolka i sex pomoga i nie bedziesz musiala czekac do wtorku i sie denerwowac.Dziwilas sie ze w moim przypadku chca tak dlugo czekac-no wlasnie 6-7 dni nie jest dlugo,bywa,ze kaza czekac do 14 dni jesli wszystko jest ok.Choc ogolnie,obecnie skracaja czas noszenia ciazy po terminie.Wiesz co mi moja polozna powiedziala?Fantastyczna kobieta,z ogromnym doswiadczeniem-ze ona wlasnie nie pochwala szybszego przyspieszania porodu.Nie jest to tak naprawde dobre ani dla kobiety ani dla Malucha,sztuczne,szybkie wywolywanie porodu.Takze glowa do gory,ja i tak ciagle wierze i mam nadzieje,ze szybciej sie u Ciebie rozkreci.Prosze nie denerwuj sie.
    A ziolka-o kuuuuuurcze jak ja nie cierpie ziolek,a Ty mi jeszcze piszesz,ze one taaaaakie okropne.Mam nadzieje,ze nie zwymiotuje,bo...bedzie po zawodach i nici z szybszego urodzenia:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2013, 13:30

vivien lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla wrote:
    Uuuu, a mnie ostatnio roznosi i uganiam się za mężem ;)

Ale osławiony drugi trymestr był bez fajerwerków i za bardzo mi się nie chciało :)

Myślę, że nie ma reguły.
    hehe :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Dziewczyny a jak Wy byście to zinterpretowały: Ostatnio pisałam, ze mnie coś podbrzusze pobolewa, jakieś twarde jest choć nie mam jako tako skurczy.. Da się wytrzymać. Nawet lepiej mi jak chodzę, wyprostuje się niż jak leże. I też zauważyłam, ze dzidziuś kopie już na dole, bardzo nisko. Zawsze kopał wysoko a teraz nisko. Może się przekręcił głową w dół? I stąd zmiana miejsca kopnięć/uderzeń:P I te rozciąganie, pobolewanie... Oczywiście moze to moje domysły, ale to fakt, że wczesniej kopał wyżej, główkę na USG zawsze miał w górnej części brzucha/macicy, a teraz kopanie tylko niziutko w podbrzuszu..

jak dziecko odwraca sie głową w dół to wląsnie nogi ktore sa najsilniejsze są wtedy wysoko i kopią... na usg zobaczysz.

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien może spróbuj mycia podłogi w kucku :)
    Pasia i m_f chyba tak sobie przyspieszyły poród.
    Nie stresuj się i staraj myśleć pozytywnie, wiem że łatwo pisać, ale pomyśl, że może wiek ciąży był troszeczkę źle policzony i może twój prawdziwy termin powinien być za 2-3 dni. Może po prostu vivien nie jest do końca gotowa i musisz jeszcze zaczekać troszeczkę...

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    a ja się boję sexu w ciąży :)
    Powiem wam, że nie wiem dlaczego średnio przyjemnie :/ też tak macie?
    Czy to tylko ja jestem jakaś inna ??
    ja największą ochotę miałam w 2tymestrze mój narzeczony uciekał odemnie hehe a teraz to musi być żeby mi się chciało zresztą mój boy odpoczywa teraz hehe :-D

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    dziewczyny a ile trzeba brać do szpitala rzeczy na zmianę dla noworodka?
    Wiadomo trzeba wziąć coś na 56 i 62 awaryjnie, ale ile sztuk tych ubranek?
    Bierzecie rożek i czapeczki ? chyba należy wziąć.
    Kosmetyki chyba nie są potrzebne bo dziecko i tak w pierwszej dobie nie jest kąpane , a potem chyba w szpitalu coś tam mają ???
    czy na wszelki wypadek trzeba wziąć ewentualnie butelkę do karmienia?
    Doradźcie proszę co jest niezbędne dla noworodka w szpitalu.

Jejciu jejciu,,, już wszystko pisałyśmy :) MAsz szczescie, że skopiowałam sobie ten post, bo nie chcialoby mi sie pisac drugi raz :)

http://yourbabyproject.pl.tl/Torba-do-szpitala.htm

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    U mnie w szpitalu żadnych ciuszków, kosmetyków nie mam brać, tylko na wyjście. Jedyne co to kosmetyki dla mnie, podpaski, 2 pizamy, recznik itp.
    Może zadzowń do swoje spzitala i zpaytaj jakie u Was są zwyczaje. Jak dla mnie nawet lepiej, że na te 2 dni nic nie będę brać dla maluszka bo pewnie by zginęło w szpitalu, w sensie gdyby dziecko poplamiło, ulało się to pielęgniarki zmienią mu ubranka a to Twoje wezmą hurtowo do prania.

Nie maja prawa brac nie swoich rzeczy do prania hurtowego, jak sie plami to ty odkladasz do torby i sama przebierasz w czyste. Nie wiem jak w Twoim szpitalu, ale pierwsze słyszę, żeby to pielegniarki za ciebie przebierały i przewijały dziecko.

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Jejciu jejciu,,, już wszystko pisałyśmy :) MAsz szczescie, że skopiowałam sobie ten post, bo nie chcialoby mi sie pisac drugi raz :)

http://yourbabyproject.pl.tl/Torba-do-szpitala.htm
    czytałam to :)
    chodziło mi bardziej o to, bo nie mam pojęcia ,jak dużo sztuk wziąć poszczególnej garderoby. Nie wiem jak często dzieci są przebierane na oddziale :)
    U mnie w szpitalu podobno trzeba mieć niestety wszytko ,szpital niczego nie zapewnia
    Napisałam już smsa do kumpeli która rodziła w tym szpitalu i mi coś podpowie co tam trzeba zabrać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2013, 13:38

maia1991 lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Nie maja prawa brac nie swoich rzeczy do prania hurtowego, jak sie plami to ty odkladasz do torby i sama przebierasz w czyste. Nie wiem jak w Twoim szpitalu, ale pierwsze słyszę, żeby to pielegniarki za ciebie przebierały i przewijały dziecko.
    No u nas tsk jest:P Nawet majac "obchód" w ramach szkoła rodzenia bylismy na oddz. neonatologii, w miejscu gdzie śpią sobie wszystkie maluszki i na własne oczy widziałam jak pielęgniarka przewijała dzieciatko:))

zsxuot7.png
‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ