X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Adka Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    DzejKej rozmawialam przed chwila z moja polozna i podsunela mi pomysl abym w piatek jak bede szla na ctg a ide do zastepczyni od mojego gienka bo on jest tylko dwa razy w tygodniu w praxys to zebym zagadala do niej ze sie martwie i te sprawy i zobaczyc jak ona zareaguje...
    a jak to nie pomoze to w szpitalub w niedziele na ctg zagadac z nimi jak by to wygladalo z ich strony :/
    ach zobacze mam ogromna nadzieje ze samo sie ruszy i nie bede misiala nic kombinowc..
    jedno wiem ze we wtorek nie wychodze bez skierowania do szpitala!!

Vivien nie wiem jak u was jest ale u nas w szpitalu nic nie da się wyprosić jeśli chodzi o wcześniejsze przyjęcie. Mija 7 dni po terminie i dopiero przyjmują (oczywiście jak nic się nie dziej) Ale myślę, że warto próbować. A może powiedz, że masz jakieś dolegliwości, że brzuch CIę boli. Może to coś da. Czekanie po terminie jest okropne i strasznie stresujące a lepiej być w szpitalu niż denerwować się w domu. Ja urodziłam 9 dni po terminie.
    Trzymam kciuki, żeby u Ciebie samo się ruszyło.

• Adka Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Dobra to ja tez za tydzien zaczynam szorowac podlogi :P

oby to coś dało. Ja sprzątałam,myłam, skakałam na piłce a i tak moja księżniczka nie chciała wcześniej się urodzić ;) Trzymam kciuki :)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Vivien u mnie jest taka sama procedura. Jak nie urodzę do terminu to na ktg i czekanie. A coś czuję że nie urodzę, nie mam żadnego skurczu nawet ;p

Ja tez żadnych skurczy nie mialam..
    Twardnienia brzucha pozno się u mnie zaczely :/
    Ale pozostaje nam wierzyc w to ze sie jakos samo rozkreci :P

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f wrote:
    No już wróciłam, byłam, widziałam, wygląda wszystko bardzo porządnie i umowę mogę mieć od razu na stałe, co też jest fajne, bo myślimy o kredycie.. No i chyba się zdecyduję! muszę tylko dziś napisać do moich kadr i szefowej co i jak dalej robić.

ja sobie przyspieszyłam poród myciem podłogi na kolanach :) chociaż byłam w 37 tc dopiero! I wcale tego nie planowałam :)

Mf u mnie z podlogi juz mozna jesc... myje co drugi dzien..
    Maz sie tylko ze mnie nabija :P

blueberry, DzejKej lubią tę wiadomość

• Kropla Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maia,
    u mnie obstawiam 24 lutego :)

Mój mąż ma urodziny 16 lutego, a ja 10 :) Więc zrobiliśmy sobie wspólny prezent urodzinowy.
    Ja o ciąży dowiedziałam się 7 marca, 9 marca byłam w szpitalu z powodu plamień, które na szczęście okazały się niegroźne.

Obecnie u mnie około 10 kg do przodu, ale faktycznie poszło mi tylko w brzuch, który i tak nie jest spory. Piersi niewiele mi urosły i całe szczęście, bo małe nie były :)

Nienormalna, tak, chcę zrobić zagłówek i zamontować go na ścianie (to już rękami męża :)) Dlaczego zrezygnowałaś? Ja mam słomiany zapał, ale już kupiłam płytę na spód i w sumie resztę potrzebnych rzeczy też mam upatrzoną, nie jestem jedynie pewna, czy lepszy będzie szary czy biały materiał i tutaj się waham.

Z wykonaniem mam nadzieję, że dam radę :)

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka wrote:
    oby to coś dało. Ja sprzątałam,myłam, skakałam na piłce a i tak moja księżniczka nie chciała wcześniej się urodzić ;) Trzymam kciuki :)

Brzmi znajomo.... :P

• maia1991 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien będzie dobrze mówię ci już nie długo będziesz nosić mała na swoich ramionach a potem będziesz tęsknic za spokojem jaki cię otaczał przed narodzinami małej :-P

vivien lubi tę wiadomość

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podłogi myje mąż, ale chyba za jakiś miesiąc zacznę zabierać mu zajęcie :)

maia1991 lubi tę wiadomość

xrot90bviozsxq0z.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla wrote:
    Maia,

Mój mąż ma urodziny 16 lutego, a ja 10 :) Więc zrobiliśmy sobie wspólny prezent urodzinowy.
    Ja o ciąży dowiedziałam się 7 marca, 9 marca byłam w szpitalu z powodu plamień, które na szczęście okazały się niegroźne.

Obecnie u mnie około 10 kg do przodu, ale faktycznie poszło mi tylko w brzuch, który i tak nie jest spory. Piersi niewiele mi urosły i całe szczęście, bo małe nie były :)

Nienormalna, tak, chcę zrobić zagłówek i zamontować go na ścianie (to już rękami męża :)) Dlaczego zrezygnowałaś? Ja mam słomiany zapał, ale już kupiłam płytę na spód i w sumie resztę potrzebnych rzeczy też mam upatrzoną, nie jestem jedynie pewna, czy lepszy będzie szary czy biały materiał i tutaj się waham.

głosuje na szarość:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka wrote:
    Vivien nie wiem jak u was jest ale u nas w szpitalu nic nie da się wyprosić jeśli chodzi o wcześniejsze przyjęcie. Mija 7 dni po terminie i dopiero przyjmują (oczywiście jak nic się nie dziej) Ale myślę, że warto próbować. A może powiedz, że masz jakieś dolegliwości, że brzuch CIę boli. Może to coś da. Czekanie po terminie jest okropne i strasznie stresujące a lepiej być w szpitalu niż denerwować się w domu. Ja urodziłam 9 dni po terminie.
    Trzymam kciuki, żeby u Ciebie samo się ruszyło.

Adka zobacze co powie lekarka w piatek..
    U mnie chodzi o to ze od poronienia do zajścia w ciaze nie minelo duzo czasu i teraz wszystko mi do gory podchodzi..

Czas pokaże ;) t
    Jak narazie czekam na meza i jedziemy kupic jakies kwiatki do mieszkania :P
    Trzeba zajac sobie czas ;)

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla wrote:
    Maia,

a bo za dużo kombinowania, w zasadzie to przez męża zrezygnowałam bo mnie odwiódł od tego pomysłu... :/
    teraz mi go brakuje , bo nie chcę się opierać o świeżo malowane ściany. Chciałam kupić łóżko takie duże sypialniane z wezgłowiem, ale mamy mały pokój więc musiałam się skłonić ku rozkładanej sofie ....

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropla to i tak tydzień po mnie hehe :-)widzę że twój mąż urodził się w tym samym dniu co mój narzeczony hehe ale przypadek ;-)a co do zaglowka to zrób biały bo szary to taki ponury kolor ;-)

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aila wrote:
    ...i o to chodzi-korzystajcie z ostatnich dni waszej wolnosci i spokoju,i tego,ze mozesz sie wyspac.
    Moze juz nudze,ale wierze,ze cos sie wczesniej uz rozkreci!!!!:D:D:D

Aila wlasnie tak do tego podejsc musze bo inaczej zfiksuje :P

Powiedz te ziolka to sie pije jednorazowo czy codziennie??

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm, a ja myję mopem może tu jest błąd. Jakbym tak moje 200 m2 na kolanach machnęła to na bank bym urodziła ;p

maia1991, иιєиσямαℓиα, m_f, blueberry, polska_dziewczyna, Suzy Lee lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Niestety po zwiedzaniu szpitali wiem ze nie mam nic do gadania... nacinaja jak jest potrzeba nawet bez mojej wiedzy :/ :/ to samo jest z kleszczami czy odkurzaczem :/ nie pytaja sie czy chcem po prostu robia..
    Cos na styl ja lekarz ty NIC :/

no ale kochana tak na prawde.. przy konieczności to każdy lekarz zrobi to co należy.. czy uprzednio sie na coś nie zgadzałaś to przy potrzebie i tak zrobia po swojemu.. tak wszędzie jest .. więc nie przejmuj sie że tylko w twoim szpitalu..

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• maia1991 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatra tobie to już tylko dwa tygodnie zostały a mi 6 i twoje dwa już lepiej brzmią niż moje 6ale nie dziwię się tobie że chcesz już urodzić bo mnie już ten wielki brzucho też już męczy i tylko te 49dni odliczam :-)

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna, my właśnie też mamy małą sypialnię, ale nie mogłam oprzeć się chęci posiadania małżeńskiego łoża. Mamy łożko z pojemnikiem, zmieściliśmy jeszcze szafę wnękową i to by było na tyle.

Szafa jedne drzwi ma białe, drugie to lustro. Na podłodze mamy panele w odcieniu szarości, łóżko białe. Nie umiem opisać koloru sciany.

I tak nie wiem z tym zagłówkiem - jestem rozdarta między białym a szarym - jasnym szarym, wpadającym w srebrny. Biały by się ładniej na ścianie odznaczał, ale popielaty pewnie mniej brudził...

Nie wiem.

Maia, rzeczywiście zbieg okoliczności z tymi urodzinami. Nasze dzieci też pewnie urodzą się w podobnych terminach :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

xrot90bviozsxq0z.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropla pewnie tak i nie mów że ty też córki oczekujesz bo to by był naprawdę fajny zbieg okoliczności hehe :-)a co do białego masz rację brudzil będzie się raz dwa ale to twój wybór i wrócisz tak jak tobie będzie pasowało ;-)

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maia, u mnie syn :)
    Wciąż bez imienia niestety, muszę mojego męża przycisnąć, by ustosunkował się do moich propozycji, tyle że biedak ostatnio ciągle w delegacji albo na konferencji...

W każdym razie wkrótce to my będziemy niecierpliwie przebierać nogami w oczekiwaniu na poród :)

иιєиσямαℓиα, maia1991 lubią tę wiadomość

xrot90bviozsxq0z.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 25 września 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też końcówka remontu w pełni, tzn końca nadal nie widać:-)ale jeszcze z miesiąc i będzie wszystko skończone, najgorsze to sprzątanie i mycie z tego kurzu i pyłu, mąż będzie musiał myć chyba okna z 2 razy, bo jest dramat, p.s. a co do seksu w ciąży, to uważam, ze zwiększone libido jest przereklamowane, ja nie mam prawie wcale a wcale ochoty, porażka jakaś...

Lalita2710, иιєиσямαℓиα, michaela lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ