III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
hej kobietki- tak jak przeczuwałam, po usg nie wróciłam już do domu. Jestem znowu na Patologii na Pomorzanach w Szczecinie. Mała niby przybrała na wadze- ma 2700g, ale obwód brzuszka ani trochę się nie zwiększył, natomiast wg usg BPD przekroczyło już 10 cm, leże więc i czekam na termin- przy obchodzie lekarz powiedział że chcą poczekać co najmniej do początku 37 tygodnia... natomiast moja mała jakby się dziś szaleju najadła, od południa tak się wiercila, kopała, wypychała to i owo, że nie można bylo ktg porządnie zrobić i siedziały przy nas trzy praktykantki pilnując, żeby tętno nie uciekało... z dobrych wieści- mam już w domu wózek, ponoć śliczny jest ( niestety na żywo nie widziałam), ale od razu mama odesłała część spacerową do reklamacji- źle uszyta była i się budka nie do końca otierała... dobrej nocy i ulgi wszystkim opuchniętym nóżkom życzę
-
martek, ważne że jesteście pod stałą opieką. Jeszcze kilka dni i będziesz tuliła Natalkę
Fajnie, że wózek już masz w domku i mama zauważyła, że coś nie tak jest ze spacerówką. Ciekawa jestem kiedy nasz wózek dotrze.
Dziewczyny mam straszny problem z piętami (nigdy wcześniej nie miałam) po jednej stronie schodzi mi skóra i okropnie to wygląda. Kupiłam peeling do stóp, wcieram krem nawilżający do skóry bardzo suchej ale właściwie to nie wiem czy mogę kupić jakiś taki specjalny do stóp. Jak myślicie??martek lubi tę wiadomość
-
Martek ja dalej wierze ze z Natalka wszytsko bedzie dobrze jak sie urodzi,
zobaczy tyle juz bylo przypadkow na forum ze cos bylo nie tak z dzidzia w brzuszku a jka sie urodzila to bylo wszytsko ok.
Lekarze moga tylke spekulowac na podstawie pomiarow jakie robia ale czlowiek to nie maszyna.. a tym bardziej nie taka kruszynka!!
Jeszcze tylko kilka dni i bedziesz miala coreczke przy sobie!!
37 tydzien to juz chyba normalna pora na cesarke,choc nie tylko patrzac jak nasze dziewczyny z forum sie wczesniej rozsypuja w naturalny sposob
Trzymam kciuki Martus!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2013, 08:15
martek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kobietki trzymajcie te kciuki dalej, bo jutro rano będą mnie cięli- rano po obchodzie obejrzeniu wszystkich wyników usg i badań lekarze podjęli decyzję, że moja córka przyjdzie na świat 26 czerwca:) dostałam ankietę do wypełnienia i czekam na anestezjologa... przyznam, że zaskoczona była że to juz jutro, nawet sobie lekarz zażartował, że minę miałam taką, jakbym nie spodziewała się tego,że dziecko musi się w końcu urodzić...
Adka- na te pięty to polecam krem scholla do pękających pięt, co prawda mi nigdy nie pękały, ale bardzo suche stopy mam i ten krem świetnie działa na takie dolegliwości, najlepiej nakładać go na noc i założyć na stopy cienkie bawełniane skarpetki typu stopkipasia27, mauysia, patti lubią tę wiadomość
-
Martek nie bój się bólu dla pocieszenia powiem, ze nawet bez leków znieczulających jest mniejszy niż podczas skurczy porodowych Proś o znieczulacze jak tylko będzie puszczać, jak tylko poczujesz, że ból idzie. I pamiętaj, ze z godziny na godzinę będzie coraz mniej bolało Oby wstać i wziąć prysznic a później to już pestka
martek lubi tę wiadomość