Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • martek Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki- tak jak przeczuwałam, po usg nie wróciłam już do domu. Jestem znowu na Patologii na Pomorzanach w Szczecinie. Mała niby przybrała na wadze- ma 2700g, ale obwód brzuszka ani trochę się nie zwiększył, natomiast wg usg BPD przekroczyło już 10 cm, leże więc i czekam na termin- przy obchodzie lekarz powiedział że chcą poczekać co najmniej do początku 37 tygodnia... natomiast moja mała jakby się dziś szaleju najadła, od południa tak się wiercila, kopała, wypychała to i owo, że nie można bylo ktg porządnie zrobić i siedziały przy nas trzy praktykantki pilnując, żeby tętno nie uciekało... z dobrych wieści- mam już w domu wózek, ponoć śliczny jest ( niestety na żywo nie widziałam), ale od razu mama odesłała część spacerową do reklamacji- źle uszyta była i się budka nie do końca otierała... dobrej nocy i ulgi wszystkim opuchniętym nóżkom życzę:)

• Adka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martek, ważne że jesteście pod stałą opieką. Jeszcze kilka dni i będziesz tuliła Natalkę :)
    Fajnie, że wózek już masz w domku i mama zauważyła, że coś nie tak jest ze spacerówką. Ciekawa jestem kiedy nasz wózek dotrze.

Dziewczyny mam straszny problem z piętami (nigdy wcześniej nie miałam) po jednej stronie schodzi mi skóra i okropnie to wygląda. Kupiłam peeling do stóp, wcieram krem nawilżający do skóry bardzo suchej ale właściwie to nie wiem czy mogę kupić jakiś taki specjalny do stóp. Jak myślicie??

martek lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek ja dalej wierze ze z Natalka wszytsko bedzie dobrze jak sie urodzi,
    zobaczy tyle juz bylo przypadkow na forum ze cos bylo nie tak z dzidzia w brzuszku a jka sie urodzila to bylo wszytsko ok.
    Lekarze moga tylke spekulowac na podstawie pomiarow jakie robia ale czlowiek to nie maszyna.. a tym bardziej nie taka kruszynka!!
    Jeszcze tylko kilka dni i bedziesz miala coreczke przy sobie!!
    37 tydzien to juz chyba normalna pora na cesarke,choc nie tylko patrzac jak nasze dziewczyny z forum sie wczesniej rozsypuja w naturalny sposob ;) :P

Trzymam kciuki Martus!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2013, 08:15

martek lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:58

martek lubi tę wiadomość

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek trzymam za Ciebie i Córcie kciuki :) Na pewno wszystko będzie dobrze :):*

martek lubi tę wiadomość

w57v9n73toqtjvh3.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek powodzenia. Z tego co piszesz pozostalo mi tylka kilka dni:) bede mocno trzymac kciuki za Ciebie i Natalke:) sporo przeszlas w tej ciazy, pomysl, ze to juz ostatnia prosta i zobaczysz swoje dzieciatko:)

martek lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 04:13

martek lubi tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też trzymam kciuki Martek! Zobaczysz będzie dobrze :)

martek lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • martek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki trzymajcie te kciuki dalej, bo jutro rano będą mnie cięli- rano po obchodzie obejrzeniu wszystkich wyników usg i badań lekarze podjęli decyzję, że moja córka przyjdzie na świat 26 czerwca:) dostałam ankietę do wypełnienia i czekam na anestezjologa... przyznam, że zaskoczona była że to juz jutro, nawet sobie lekarz zażartował, że minę miałam taką, jakbym nie spodziewała się tego,że dziecko musi się w końcu urodzić...

Adka- na te pięty to polecam krem scholla do pękających pięt, co prawda mi nigdy nie pękały, ale bardzo suche stopy mam i ten krem świetnie działa na takie dolegliwości, najlepiej nakładać go na noc i założyć na stopy cienkie bawełniane skarpetki typu stopki

pasia27, mauysia, patti lubią tę wiadomość

• Adka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Martek, skoczę późnej do sklepu i kupię :) mam nadzieję, że mi pomoże.

Trzymamy kciuki za jutrzejsze cc. Wszystko będzie dobrze i jak pisze Vivien różne przypadki były na forum a wszystko kończyło się szczęśliwie.

martek lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek trzymam kciuki za jutro!!!!
    Wszystko bedzie dobrze i jutro bedziesz juz tulila Natalke!!

martek lubi tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 04:14

martek lubi tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 04:14

pasia27 lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martek ale wiadomosc wowwwwwwwww!!!!! no pewnie ze trzymamy za was kciuki :-) zobaczysz Natalke ale Ci dobrze.czekamy na dalsze wiesc.jestesmy z Wami.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak lista sie uszczupla pomalu hehe jutro Martek nie wiadomo co z Ania bania kurde..szok hehe ani sie obejrzymy i my bedziemy na porodowce.suuuper :-)

anilorak lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • martek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obyście miały rację , abym mogła mieć od razu małą przy sobie, najbardziej obawiam się dwóch rzeczy: że mała będzie musiała trafić do inkubatora, albo z innych powodów wyląduje na neonatologii, oraz bólu gdy znieczulenie zacznie puszczać...

• Asta Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Można się przyłączyć? Wczoraj wczłapałam się w III trymestr.

Martek przyłączam się ze swoimi kciukami &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

pasia27, martek lubią tę wiadomość

Mój Aniołek (6tc) - 19.10.2012
    d92562f68b.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek nie bój się bólu :D dla pocieszenia powiem, ze nawet bez leków znieczulających jest mniejszy niż podczas skurczy porodowych :D Proś o znieczulacze jak tylko będzie puszczać, jak tylko poczujesz, że ból idzie. I pamiętaj, ze z godziny na godzinę będzie coraz mniej bolało ;) Oby wstać i wziąć prysznic a później to już pestka ;)

martek lubi tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek ale przeciez dzieciatka po 37 tyg juz sa zdolne do tego aby same oddychaly i jadly.Wszedzie na necie pisze ze juz od 37 tyg ciaza jest donoszona.
    Glowa do gory musi byc dobrz!!

martek lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asta wrote:
    Witam! Można się przyłączyć? Wczoraj wczłapałam się w III trymestr.

Martek przyłączam się ze swoimi kciukami &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Asta wkoncu do nas wrocilas na koncowke ;)
    Jak sie czujesz??
    Jak tam dzidzia? Imie juz wybrane?

‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ