III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
vivien wrote:Asta wkoncu do nas wrocilas na koncowke
Jak sie czujesz??
Jak tam dzidzia? Imie juz wybrane?
Oj tak wyszło, zbierałam się w sobie, zbierałam, podczytywałam, co jakiś czas i doszłam do wniosku, że III trymestr to dobra okazja, żeby wyłonić się z ukrycia .
Biorąc pod uwagę, że prowadzę tryb więźnia (ze względu na problemy z układem kostnym i midnicę ciężko znoszącą ciążę muszę się bardzo oszczędzać) - nie jest źle. Jeszcze gdyby dało radę przespać noc bez przebudzania się przy każdej zmianie pozycji byłoby idealnie.
Dzidzia ma się dobrze. Jak to stwierdziła Pani doktor - nie zwraca uwagi na dolegliwości mamusi. Jutro mam wizytę, więc okaże się, jakie postępy w ciągu 3 tyg zrobił.
A na imię mu będzie Gniewomir Bernard (właściwie imiona dla dzieci mieliśmy przygotowane, jeszcze zanim uznaliśmy, że chcemy powiększyć rodzinę). -
Asta mam nadzieje ze pomimo boli jakie masz dajesz rade jeszcze troszku ciedzyc sie swoim stanem
Ja mimo tego ze mala werci sie jak szalona jak narazie spie jak kamien
Wczoraj nawet udalo mi sie ja nagrac w akcji "skopac mame "
Asta nawet znam jednego chlopaka o imeniu Gniewko
To teraz mam kolejna forumowiczke z ktora ide rowno w czasie -
asta to fajnie ze kolejny chlopczyk w naszym gronie i powiem szczerze ze pierwsze imie zaskakujace.witamy i udzielaj sie w miare mozliwosci
a ja sie zwlekam z wyra porobic cos bo zaleglam dzisiaj..ale zupe rano ugotowalam,miso od wczoraj i nie bylo co robic wiec lezalam..niestety moj cukier lubi lezakowanie wiec nie dam mu satysfakcji i sie zwlekam do pozniej hihi -
Martek, trzymam za Ciebie kciuki! Oby wszystko było dobrze.
Ja dzisiaj byłam u lekarza mam anemie i ledwo zyje. Ostatnie dni to jakis koszmar - ledwo stoje na nogach, zle mi sie oddycha, boli mnie glowa i nagle spuchlam tak, ze z dnia na dzien przybyło mi 3kg... Dostalam recepte na herbate na te opuchniecie, oby pomoglo, bo inaczej mi nogi eksploduja...
O spaniu juz dawno zapomnialam... Leze na plasko to boli mnie brzuch, spie na polsiedzaco to bola mnie plecy. Poduszki pod brzuchem itd. pomagały, ale teraz jak sie chce obrocic to cala konstrukcje z poduszek musze przemienic i rozbudzam siebie i meza...
Zaczynam rozumiec czemu kobiety pod koniec ciazy marza o porodzie...
Gdyby nie egzamin 25 to bym chciała wczesniej rodzic. Jak tak dalej pojdzie to 26 lipca bedzie idealna data porodu ;P
No i przez te dzikie 3kg, ktore mi podczas jednego dnia przybyły mam juz 13kg na plusie... -
DzejKej nie rozumiem, dlaczego przejmujesz się tymi kg. Najważniejsze pozbyć się tej anemii a dostałaś zalecenie łykania dodatkowego żelaza? Ja też od ostatniej wizyty łykam Tardyferon
Współczuje Ci z tym spaniem, bo sama miałam przez jakiś czas takie problemy ale teraz odpukać śpię super i oby już tak zostało do końca
Nogi mi też puchną ale nie ma jeszcze jakiejś tragedii i na szczęście tylko nogi. Może za mało płynów przyjmujesz w ciągu dnia?? Lekarka nie powiedziała Ci co może być tego przyczyną? -
DzejKej ty bidulko.Kurcze z ta anemia to nie sa zarty dostals jakis prepatat na podwyzszenie?? Wiem ze jak zelazo soafa ponizej 10 musza ci cos przepisac na recepte!!!
Ja sie bujalam lekko pona 10 i podratowalam sie floradix tylko ze bralam wiecej niz pisalo na opakowaniu.. zamiast 45ml na dobe bralam 60-70ml przez dwa tygodnie zeby postawic sie szybciej na nogi bo nasz organizm potrafi nadmiar zekaza zachomikiwac na pozniej
Co do puchniecia to Adka dobrze pisze ze moze jak bys wiecej wody niegazowanej pila to by bylo lepiej? Ja pije chyba z 2,5l wody cieplej przegotowanej plus caro i herbata.
co do wagi kochana nie martw sie masz umiesnione cialko bo trenowalas duzo przed ciaza i nim sie obejzysz nie bedzie znaku po ciazy jestes mlodziutka dasz rade pozbyc sie szybko zbednych kg -
No ja tez pierscionkow nie nosze ale nie puchnie mi nic tak bardzo i wyniki tez ma w porzadku wiec lekarz dalej nie zalecil nic dobierac w tabletce..ale dzisiaj mam beznadziejny dzien brzuch boli na dole i po bokach a maly nawet polezec nie da bo gniecie i robi swoje szpice.tez nagralam dzisiaj jego akcji i jak mi sie uda to wrzuce.poza tym cos pod zebrem mnie strasznie kluje i to chyba tez synciu..ciagle glodna,duszno i nic sie nie chce..
A co do kg to nie ma tragedi ale brzusio ciezki bardzo i plecy bola po chodzeniu.. -
Te kg to juz mnie tak nie stresuja. Bardziej fakt, ze w ciagu jednego dnia tyle wskoczyło i to akurat jak tak strasznie spuchlam. Pije duzo, bo strasznie mnie suszy. Chociaz fakt, ze w weekend troche mniej pilam, bo cały czas w drodze bylismy.
Na moje wyniki kazała mi pic Floradix, bo podobno plynne preparaty szybciej dzialaja, a ja ledwo na nogach stoje, a po drugie nie ma po nim zaparc. No to kupiłam soie dzisiaj butelke i bede pic 60ml dziennie plus witamina C. Jak mi sie samopoczucie polepszy to zmniejsze dawke do tej z ulotki. No a jak sie nie polepszy to cos na recepte mi da, ale mam nadzieje, ze to nie bedzie konieczne, bo jak znam zycie to dla mnie bedzie to oznaczało koniec chodzenia do toalety, bo juz przed ciaza nieczesto tam bywalam...
Pasia, moj brzuch to tak na wyczucie ze 100kg wazy Najlepiej to wyglada jak sie w nocy obracam z boku na bok i "przerzucam" brzuch... Dobrze, ze chociaz chodze normalnie
Jeszcze takie pytanie mi chodzi po glowie... Nie wiem jak u Was, ale mi na poczatku ciazy pociemnialy wloski na brzuchu i pojawilo sie tez duzo takich bezbarwnych. Caly brzuszek jest taki lekko włochaty (tzn. włochaty to duze przegiecie, ale nie wiem jak to opisac). Podobno to noralne i te wloski po ciazy wypadaja. Mi juz te ciemniejsze wypadly i zastanawiam sie ile to po porodzie mniej wiecej potrwa nim moj brzuch wroci do normy). Tez macie wiecej wloskow na brzuchu odkad jestescie w ciazy? Ja wczesniej nie mialam prawie zadnych - troszczke tylko pod pepkiem, a teraz prawie wszedzie takie drobniutkie sa. -
nick nieaktualny
-
pasia27 wrote:No ja tez pierscionkow nie nosze ale nie puchnie mi nic tak bardzo i wyniki tez ma w porzadku wiec lekarz dalej nie zalecil nic dobierac w tabletce..ale dzisiaj mam beznadziejny dzien brzuch boli na dole i po bokach a maly nawet polezec nie da bo gniecie i robi swoje szpice.tez nagralam dzisiaj jego akcji i jak mi sie uda to wrzuce.poza tym cos pod zebrem mnie strasznie kluje i to chyba tez synciu..ciagle glodna,duszno i nic sie nie chce..
A co do kg to nie ma tragedi ale brzusio ciezki bardzo i plecy bola po chodzeniu..
Mnie tez udało się dziś nagrać szaleństwa Zosi:) Miałam dziś wizyte i z małą wszystko ok. Waży prawie 2200 i rozwija się prawidłowo. Następną wizytę mam za 3 tygodnie, wtedy też odstawiam wszystkie leki na te moje skurcze i jak to lekarz powiedział,mogę urodzić wcześniej, ale Zosia jest dobrze rozwinięta i napewno jej to nie zaszkodzi. I powiem wam, że aż mnie ciarki przeszły,jak pomyślałam o porodzie i o tym że zosia może być z nami już tak niedługo... Jak ten czas ciąży zleciał...pasia27 lubi tę wiadomość
-
Dzej kej ja mam bardzo ciemna linie na brzuchu az na wzgorek lonowy.krecha czarna he do tego ciemne brodawki ciemny pepek i pod pachami jakby sciemnialo..no i wloski mam tez na brzuszku dluzsze ale jasniutkie hehe.za to w okolicach sutkow tez.mi jakies wyrastaly a teraz ich nje ma wiec chyba ocialo sie przygotowywuje do karmienia zeby malego nie smyraly hehe
-
a ja blondynką jestem, mam jasną karnację i tej krechy- line nigra w ogóle nie mam, włoski to mi chyba się na brzusiu zrobiły bardziej widoczne prez to że skora napięta jest , nie wiem,,,, ciesze sie że sie uchorniłam przed rozstępami:) ale brodawki to mam duuuuuże i ciemne jak tarcza strzelnicza.... nic zmykam kobietki ide odpocząć przed wielkim dniem, zajrzę do was jak dojdę do siebie, buziaki
pasia27 lubi tę wiadomość