Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i mnie ostatnio sasiadka mowila ze jak mama przenosi to tez corka przenosi i tak bylo z jej mama i jej siostra wszystkie przenosily a tu prosze u was moze byc na odwrot ;-)
    A pati jak tam z twoim brzuchem?obniza sie z tego co zauwazylas?ponoc 2tyg przed porodem sie obniza ale to roznie bywa..he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2013, 15:49

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leze, leze, w miedzyczasie gotuje sobie rosol, bo mam jakos ochote.powiedzialam sobie ,ze do 37 tyg nigdzie nie wychodze, jedynie szybki obiadek zrobic ,a tak w lozku, choc przyznam ,ze mi brakuje wyjscia.
    za to czuje poprawe, nie mam juz tych skurczy przypominajacych miesiaczke i boli krzyzowych, wiec warto.

jak pomysle ,ze za 2 tyg bede mogla juz miec dzidzie to sie bardzo ciesze i nawet juz tak bardzo nie przezywam porodu w sensie, nie boje sie jak wczesniej.

dotarla wanienka ze stojakiem -super rzecz i poducha rogal -siedzialam juz z nia w fotelu -robilam przymiarke hehe

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Adka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja od rana mam bóle podbrzusza, poleżałam troszkę, wzięłam nospe ale nie na długo mi to wystarczyło Najgorzej jest przy poruszaniu się. Jak do jutra nie przejdzie do podjadę do mojego lekarza. Czy któraś z was też ma takie bóle, a może miała!?

• patti Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze troche sie obnizyl-zauwazylam po jednje sukience ,ale sama nie wiem, w kazdym badz razie nie mam problemow z oddychaniem ale w sumie to nigdy nie mialam .

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka, ja mialam ostatnio takie przypominajace miesiaczke i mam wiecej lezec.jaki to jest rodzaj bolu?

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka ja tez ma na dole brzucha i w ogole caly brzuch boli ale to moze od napinek malego i sie rozciaga..tez wole lezakowac.dzisiaj nigdzie nie bylam nawet hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    Adka, ja mialam ostatnio takie przypominajace miesiaczke i mam wiecej lezec.jaki to jest rodzaj bolu?

No właśnie to nie jest taki ból jak na miesiączkę, bardziej taki ciągnący

Pasia27 na szczęście brzuch mnie nie boli tylko właśnie podbrzusze.
    No nic zobaczę do jutra jak będzie. Dzięki dziewczyny

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam takie bole jak na okres, ale magnez pomogl i juz dawno nie mialam.

Ja sie czasami stresuje, bo czuje, ze mała raz na jakis czas cisnie glowa w dol i mam za kazdym razem uczucie jakbym ja miala za chwilke urodzic. Oby poczekala jeszcze troche...

Co do wagi to dzisiaj opuchlizna zniknela - wczoraj strasznie duzo pilam i jak dzisiaj stanelam na wage to bylo -3kg, wiec to chyba faktycznie 3 listry wody byly. Az milo mi dzisiaj bylo spojzec w lustro i zobaczyc moje normalne uda, lydki, stopy i przede wszystkim KOSTKI...

Strasznie mnie ciekawi jak tam Martek. Oby wszystko bylo dobrze. Cały dzien mi jej porod glowe zaprzata.

• patti Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mnie pocieszylas troche Dzej Kej , moze wytrwam w takim razie co najmniej 2 tyg jeszzce , bo w 38/39 mozna spokojnie rodzic.
    tez mam takie uczucie parcia glowki hehe.

no wlasnie, martek juz pewnie po wszystkim i d anam niebawem znac i jestem ciekawa jak tam jej malutka sie miewa

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do bóli brzucha to chyba na naszym etapie ciązy to normalne, bo ja tez je miewam.
    Dzisiaj w nocy z każdym twardnieniem brzucha czułam ból jak na okres - wystraszyłam się nie na żarty:) Do tego męczy mnie kaszel, więc zaraz z rana poszłam do lekarza (mam brac stodal, oscillococcinum i krople do nosa).

Do tego mała ma coraz częściej czkawkę, wbija sie jakąś częścią ciała w żebra i czuję, że juz jest naprawdę wysoko, jakby mi zaraz miała w mostek strzelić kopniaka:)

Powiem wam, że dzisiaj przez te bóle spakowałam już kilka rzeczy nawet do torby do szpitala, a jutro biorę się za pranie ubranek - mocih piżam i staników do karmienia i ciuszków Laury.

Naszczęście jutro wizyta u lekarza, zobaczym,y co powie na te bolesne twardnienie brzucha.

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja poki co nie mam opuchlizny , wrecz moja waga sie zmniejsza,ale to pewnie przed porodem juz.takze nie ma co sie martwic wieksza iloscia kilogramow, teraz to juz Dzej kej az tak wiele ich nie nalapiesz, chyba ze tych z zatrzymania wody ,ale to szybko sie pozbedziesz.najwazniejsze ,zeby dzieciaczki doczekaly spokojnie w brzuchu

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Asta Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien mam nadzieje, że Twoja dolegliwość jest przypadkowa i nie dziedziczna.
    Przyznam, że najchętniej poczekałabym z cesarką, aż Maluszek sam da znać, że jest gotowy i chce się urodzić. Ale zobaczymy, jak moje ciało będzie sobie radzić pod koniec ciąży.

Ja się tylko zastanawiam co będzie dalej - jeśli nasze pokolenie teraz ma z ciążami takie problemy, a niestety postęp cywilizacyjny (medyczny też) nie sprzyja naszym genom, to z czym się będzie musiało zmagać pokolenie naszych Maluszków.

Wizyta udana. Wyniki książkowe (prawie, żelazo mi się obniżyło i trochę hemoglobina - ale ona nadal w normie, więc będę musiała łykać dodatkowo żelazo), Maluszek też się super rozwija. Na dziś (27t3d) szacunkowa waga - 1130 g, główka w normie. Szykuje mi się długonogi mężczyzna, bo jak dotąd kość udową miał jakoś o tydzień mniejszą w stosunku do OM, a dziś wyprzedził OM o 2 tyg.
    Ułożenie główka w dół. Ciekawe czy do następnej wizyty znów zrobi fikołka, czy też już tak zostanie.
    No i całe to podglądanie nie było mu na rękę, obrócił się do nas pleckami i pozwolił zobaczyć twarzyczkę tylko z profilu.

A ja ledwo zipię po tej wycieczce. Mam wrażenie, że miednica chce mi się rozpaść na dwie części. Teraz leżę. Nie ma siły, która by mnie teraz zmusiła do wstania (* nie dotyczy dzieciaka obijającego pęcherz).

pasia27, Rika lubią tę wiadomość

Mój Aniołek (6tc) - 19.10.2012
    d92562f68b.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga,masz tak samo jak ja -tydzien temu spakowalam sie po nocy z bolami miesiaczkowymi -tez sie wystraszylam niezle a teraz jak pisalam powyzej odpoczywam

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti, cos mi się wydaje, że lekarz też od jutra nakaże mi wieeeelkie odpoczywanie;)
    Moja intuicja mi mówi, że wytrzymam jeszcze góra 4 tygodnie i rodzić będę na koniec lipca. Tak czuję:)

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele co sie dzieje kobitki.hehe kazda ma przeczucie ze bedzie szybciej niz.termin hehe ja tez czekam do 1lipca zalatwie ostatnie papiery i szykuje siebie i torbe do szpitala.hehe a moze nie bedzie tragedii..
    Dzej kej dobrze sie sie odpompowalas..oj ja tez duuuzo pije i zero soli ..ale to ciazowe klimaty wiec czasem nic sie nie porodzi i trza zacisnac kciuki ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszcie po lekarzach kobitki co i jak.
    Asta to swietna wiadomosc ze faciu w brzuszku ma sie dobrze ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 04:15

pasia27 lubi tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 04:16

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak po mojej opuchliznie nie ma dziś śladu dzięki tym chłodom :) Mam nadzieję ,że następne dni też będą chłodniejsze i obędzie się bez zatrucia ciązowego bo słyszałam ze to bardzo ryzkowne dla nas jak i maleństwa :)
    Super że wizytki dziewczyn udane oby każda sie tak kończyła :)

anilorak lubi tę wiadomość

w57v9n73toqtjvh3.png
  • kaja1991 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) kurcze tak czytam i sama mam nadzieje ze nasz synek zechce wyjsc pod koniec lipca;p nie bedzie tak czekał do sierpnia;p
    8 lipca mam obrone magisterki i otem zajmiemy sie ostatnimi zakupami, praniem , nie mamy lozeczka ani materaca, za co posciel juz jest ;) WOZECZEK TEZ;
    brakuje nam kosmetykow i zeczy dla mnie do szpitala:(

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ