X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 04:17

DzejKej lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak to swietna wiadomosc ze wizytka udana.no nasze chlopaki prawie rowno bo moj tez 2kg sobie wazy hehe to
    Ja to nie slyszalam o tym zatruciu ciazowym.skad to?jak to?kurde dobrze ze mi.nie puchna bo jeszcze tego by mi brakowalo procz tego cukru..

anilorak lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak to swietna wiadomosc ze wizytka udana.no nasze chlopaki prawie rowno bo moj tez 2kg sobie wazy hehe to
    Ja to nie slyszalam o tym zatruciu ciazowym.skad to?jak to?kurde dobrze ze mi.nie puchna bo jeszcze tego by mi brakowalo procz tego cukru..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza martek juz pewnie tuli Natalke ale fajnie ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

R

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 04:18

• anilorak Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 04:18

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic nie poprane... Torba jeszcze nie spakowana... Pranie planuje robic w przyszlym tygodniu jak przestanie padac, bo nie mam ochoty prac po dwa razy jak nie bedzie chcialo schnac na tym deszczu. Torbe spakuje jakos moze za 2 tygodnie jesli znajde czas...

Asta, mnie tez troche przeraza, ze coraz slabsi ludzie sie rodza. To okrutne, ale dawniej słaby płod nie przetrwal, a teraz bardzo duzo mozna ratowac. Babcia mojej kolezanki chudziutka kobitka urodziła dziecko 5kg, 60cm., a teraz jak 4kg dziecko ma to juz dla kobiety wyzwanie jak nie wiem.
    Nie mowiac juz o tym, ze coraz wiecej dzieci rodzi sie przed terminem z tego co slysze wsrod znajomych... W ogole jakos nie radza sobie kobiety ostatnio z obciazeniem z tego co widze i nie tylko o ciaze chodzi, ale tak ogolnie.

A tak w ogole to padam na pysk... Mam nadzieje, ze te zelazo szybko poprawi sytuacje, bo ledwo zyje, a najgorsze jest, ze mimo strasnego zmeczenie nie moge zasnac... Nawet jak wygodnie leze to jakos nie umiem zasnac... Dopiero nad ranem padam z wycienczenia...

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No racja anilorak nie ma co sie obczytywac..
    A co wywolywania to sie boje ze jak zniose torbe od sasiadki i zaczne cos tam pakowac to cos wywolam hehe no moze i glupie mysli ale sila umyslu..hmm a jeszxze.mamy troszke czasuu

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:59

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe jak tam Martek i Natalka.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Patti, cos mi się wydaje, że lekarz też od jutra nakaże mi wieeeelkie odpoczywanie;)
    Moja intuicja mi mówi, że wytrzymam jeszcze góra 4 tygodnie i rodzić będę na koniec lipca. Tak czuję:)

moze jesli bedziemy odpoczywac ,dzieci rowniez zostana dluzej w brzuszku.moja kolezanka musiala lezec od 32 tyg ,bo zagrazal jej juz wowczas porod.po 6 tyg wstala ,bo juz nie miala sily tak lezec, a byl to 38 tydz i kolejne 2 tyg chodzila z tym brzuchem i nic nie dzialalo na wywolanie porodu hehe. ostatecznie w dzien terminu pojechala do szpitala i miala wywolywany.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martek pewnie niebawem da znac.

a ja dzis oficjalnie zaczynam 9 miesiac ciazy :-)

Rika, pasia27, yennefer lubią tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny faktycznie duże te wasze chłopaki:))) Niech rosną silni:)) Ciekawe jak tam moja kruszyna drobniutka malutka, poproszę lekarza żeby znowu mi dzisiaj mniej więcej określił jaka jest jej waga:)

Ja miałam zamiar dzisiaj rozpocząć pranie najpierw moich rzeczy do szpitala, ale jakaś taka niewyraźna ta pogoda, więc przesuwam termin;)

Martek na pewno szczęsliwie tuli swojego skarba w ramionach:)

anilorak lubi tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga w sumie lecimy rowno i ciekawe ile Twoja corcia wazy.zapytaj sie koniecznie hehe
    Ja juz opralam sobie koszulki do szpitala staniki,szlafrok,dokupilam klapki i zostalo tylko to wyprasowac no i oczywiscie rzeczy dla Kacperka.ostatnio zrobilam przeglad torby od kuzynki i fajniusi stroj znalazlam do chrztu ;-) ale to zimowy komplecik a jeszcze nie wiadomo co i jak sie zgra w czasie bi chcrzesna z daleka wiec musimy to brac pod uwage itp.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati zaczelas 9ty to suuuuper.coraz blizej hihi i synus bedzie z wami ;-)

patti lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti, ale tez czas leci... Lada chwila, a bedziesz mama! Niesamowite to wszystko!

Rika, no tak mysle ze to ta woda byla, bo jednego dnia spuchlam okropnie, ze golym okiem bylo widac, ze cos tu nie gra i nagle +3kg potem baaaaaardzo duzo pilam i sikalam co 15 minut i na drugi dzien -3kg.

Swoja droga nie wiedzialam, ze puchniecie, ktore nie schodzi moze swiadczyc o zatruciu ciazowym. Az sie zestresowalam troche. Dobrze, ze dzisiaj nadal bez opuchlizny :)

Wnerwia mnie ta pogoda jak cholera... Chcialabym poprac rzeczy dla dziecka, ale nie da sie, bo co chwile pada i zacina mi deszcz na balkon. Moze w nastepnym tygodniu sie polepszy...

• patti Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przed chwila dzwonila moja siostra -wczoraj rozmawiala z kolezanka, ktora miala dzis odwiedzic -zapowiadala jej zeby tylko nie rodzila przez noc,a tu jak sie okazuje jednak zaczela rodzic ;-) o 5 odeszly jej wody i teraz jest w szpitalu, dali jej oksytocyne i pewnie za jakis czas urodzi.znam ta dziewczyne ,wiec tez przezywam :-)termin miala na poniedzialek ,wiec dobry moment wybral maly -ona podobno miala skurcze przepowiadajace na 3 tyg przed, u mnie tez sie ostatnio nasilily hehe

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis w nocy brzuch znowu dawal mi popalic i myslaalm ,ze zaczne rodzic -teraz to juz ciagle mysle ,ze za chwile bede rodzic -masakra, ale rzeba wytrzymac jeszzce troche.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow pati.takie wlasnie napiecie jak ty masz jest najgorsze bo co innego ja juz w czasie nagle cie lapie jestes gotowa i idziesz a co innego jak lezysz i czekasz z dnia na dzien zeby nie za wczesnie ;-)
    Przekazuj Tomciowi mysli ze jeszcze za wczesnie to moze poslucha mamusi hi

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ciągle mam w głowie, że nie mogę wcześniej rodzić niż po 37 tc :) i nie dopuszczam innej myśli. A teraz mój M. zabiera mnie na cały weekend na wieś ;) Ostatni wypad we dwoje tzn. zabieramy jeszcze psa ;)
    Będziemy odpoczywać i się relaksować oby tylko nie padało :)
    Do usłyszenia w niedzielę wieczorkiem :)

pasia27 lubi tę wiadomość

‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ