Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde pati :-( moj tez sie martwi i nie chce zebym gdzies wylazila sama z takim ogromnym brzuchem..chociaz w te chlodniejsze dni dobrze sie czuje..
    Pati to odpoczywaj a moze da sie u ciebie zalatwic fryzjerke mobilna?hehe u mnie jest taka dziewczyna co jezdzi po rodzinie z uslugami hehe zawsze to jakis pomysl ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje 2kolezanki tez poszly rodzic sn i w koncu zrobili cesarki bo dzieci sie tez obwinely pepowina w ostatnim momencie bo nic wczesniej tego nie zapowiadao ale na szczescie dzieciaczki zdrowe ;-)wazne ze lekarz byl przytomny i w pore zareagowal ;-)
    Slyszalam tez ze po znieczuleniu do sn dziecku zaczelo spadac tetno i tak czy siak zrobili cesarke..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati odpoczywaj, widocznie organizm na te ostatnie chwile przed porodem bardzo tego potrzebuje. Mój mąż też nie lubi jak sama gdziekolwiek wychodzę;)

pasia27 lubi tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • kaja1991 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja dzisiejsza noc jak nigdy przepsana:) o dziwo tylko raz wstałam w nocy na siku ;p i obudziłam sie dopiero o 10:30:D
    teraz czas na jakieś sniadanko;) maz jak wracał rano z nocki kupił bułeczki :D

pasia27, Rika lubią tę wiadomość

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia, w tym salonie to mam fajnie, bo one ustawiaja specjalnie klimatyzacje w taki sposob ,zebym nie nawdychala sie niczego -bardzo dobry salon ,bylam tam raz 5 miesiecy temu, troche kasy wybulilam ,ale nie chcialam farbowac czyms co zaszkodzi malemu - bardzo ladny kolor mi zrobili, farba dlugo sie utrzymywala na wlosach .pozniej juz nic nie robilam ,bo nie chcialam za wiele chemii, a teraz przed porodem przydaloby sie, bo pozniej w pologu przeciez nie pojde hehe.
    dotrwam do 38 tyg i moze wtedy pojde ,ale bede sie stresowala ,ze zaczne im tam rodzic.

jak widzicie same w ciazy nie ma co planowac !

dziewczyny, odpoczywajmy, bo pozniej po porodzie bedzie ciezko -wiadomo, jest sie obolalym ,a tu trzeba zajac sie dzieckiem, malo snu itp.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to na pewno poprawila by ci humorek wizyta w salonie i odpicowanie sie przed porodem ;-)
    Racja dobry sposob odczekaj do przyblizonego terminu i idz sie odpicowac na zywiol hehe
    Ja akurat darowalam sobie calkowite farbowanie w ciazy ale to tylko ze wzgledu zeby doszly jako ciemne do siebie a pozniej znowu wroce do blad ;-) troche mnie denerwuje jak mowia ze mam ladne naturalne bllleeee..albo klamia albo sie nie znaja.to takie szare jakies te wlosy no i mam lusterko wiec nie wierze im haha

patti lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.mnie naszlo na sledzika z ziemniakami.hehe ogorki sie przejadly malosolne i halo na sledzie.juz wczoraj zrobilam do sloiczka,ziemniory sie gotuja,koperek pokrojony i czekam i slinka cieknie.ciekawe jaki cukier bedzie po tych smakolykach.heh
    A pozniej moze skocze po kalafiorka ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zanim zaczelam farbowac mialam taki mysi kolor wlosow -obcnie farbuje na braz i ladnie wyglada ,oczywiscie gdy dobrze zrobione.sia
    pasia, niektory sie nie znaja ,albo mowia celowo, zeby czlowiek ladnie nie wygladal ;-)ja w ogole wygladam bardzo ladnie w ciazy, cere mam super i ogolnie promienieje -sluzy mi ta ciaza.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• mała mi Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Ja też bym raczej Durexu nie używała.

Byłam dzisiaj w szpitalu na konsultacji u anestezjologa przed znieczulenie zewnątrzoponowym. Kwestia kilku pytań i zajrzenia do gardła:)

Potem poszliśmy na blok porodowy, żeby zobaczyć porodówkę itd. jednak było tyle porodów, że położna powiedziała, że nawet jakbym przyjechała teraz do nich z akcją porodową ze skurczami co 5 minut i rozwarciem np 3 cm, to by mnie nie przyjęli, bo nie ma miejsca..... Więc nie wiem w jak zaawansowanej akcji trzeba przyjechać, żeby nawet jak nie ma miejsc, nie mogli cię odesłać do innego szpitala......

Z tego co pamiętam to zdecydowana jesteś na poród w Bogucicach.
    Ja tam chodzę do szkoły rodzenia. Fakt mają dużo porodów, a najbardziej "gorącymi" miesiącami są lipiec i sierpień - tak twierdzą tamtejsze położne. Hmm, dziwi mnie jednak, że mieliby nie przyjąć z akcją porodową, bo na zajęciach wszystkie położne jak jeden mąż twierdzą, że nie ma takiej opcji, choćby kobieta miała rodzić na korytarzu :)
    W ogóle zajęcia są super i położne też w porządku - tak ładnie opowiadają o porodzie i późniejszym czasie spędzanym w szpitalu. Ciekawa jestem czy w rzeczywistości też tak jest.

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki bylam wczoraj u lakarza na kontroli, niestety wczoraj nie udalo mi sie zobaczyc mojej kruszynki bo bylo tylko badanie od dolu i CTG serduszko malej bije jsk dzwon i troche sie nasmialam bo przec cale 30min walila w sonde... i brzuch mi tak falowal ze lezalam i smialam sie sama do siebie :P na koniec zaczelam glaskac brzusio to troszeczke sie uspokoila :P
    po badaniu lekarz stwierdzil ze Vivien jest juz obrucona glowka w dol o.O ale to jeszcze moze sie zmienic bo ma jeszcze miejsce ;)

Zelazo mi znowu troche spadlo ale nie jest zle.
    Wczoraj dostalam tez zastrzyk bo mam Rh- i oo tamtej pory leze plackiem w lozku... :(
    Zlapal mnie taki bol glowy ze nie moge nic robic.. cos na podobienstwo migreny :( smaruje caly czas olejkiem mietowym glowe, klade kompres APAP, kawe tez z cytryna wypilam i nic!! Bylam tak zdesperowana ze wzielam jedna tabletke paracetamolu bo jak leze to lzy same mi leca :( :(
    Od wczoraj zadnej poprawy a najlepsze jest to ze mojego lekarza dzis nie ma i nikogo nie moge zastac w gabinecie :(

Ciekawa jestem czy to moze byc od szczepionki?? Patrzalam w necie i niby bardzo maly procent kobiet mialo bole glowy :/ :/
    Poczekam do jutra i licze na poprawe.

Patti przybij piatke musialam tez dzis fryzjera odmowic ; ( ; ( ; ( a tak sie cieszaylam ze troche sie odpreze :P

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia ,mama nadzieje, ze sie najadlas ;-)

dziewczyny, czy faktycznie wszedzie jest tak ,ze najwiecej dzieci rodzi sie w lipcu i sierpniu?

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien, witam w klubie :-) tak to mozna planowac w ciazy ech,

mam nadzieje, ze Ci przejda te bole, mala ilosc paracetamolu nie zaszkodzi -byc moze tak reagujesz na szczepionke.
    odpoczywaj w kazdym badz razie !!!

vivien lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• mała mi Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien,

a masz przeciwciała, że dostałaś zastrzyk?

Ja robiłam 3 razy badania na przeciwciała i nie wyszły. Co prawda moja poprzednia lekarka prowadząca przepisała mi immunoglobulinę "zapobiegawczo", zeby sobie wykupić, ale po konsultacji z obecnym lekarzem nie zdecydowałam się na zakup.

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti leze i jak narazie nie mam zamiaru wstawac :P
    Wole lezec i nie czuc lupania w glowie :/
    Mala dzis tez z mamusia odpoczywa ;)

Mala mi tutaj w DE nie robia zadnych badan na przeciwciala :/ dostajesz zastrzyk zapobiegawczo.Tutaj ubezpieczenie pokrywa wszystkie koszty leczenia, nawet lekarstwa w ciazy.
    W zeszlym roku dostalam po poronieniu juz zen zastrzyk ale lekarz powiedzial ze i tak musze dostac taraz tez :/ :/ tylko ze zeszlym razem tak ciezko tego nie przechodzilam :/
    Dla dobra kruszynki i swojego trzeba to przejsc ;)

mała mi lubi tę wiadomość

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien, jak sie bedziesz zle czula to skocz do szpitala. Ja bylam ostatnio z bolami brzcuha to sobie mała na USG obejzalam i jeszcze mi kolejna lekarka powiedziala, ze jej to na dziewczynke wyglada :)

Aga, moze dopiero jak juz głowka zaczyna wystawac to nie odsylaja... Wariactwo... Kobieta jedzie w stresie, a tu "niestety, nie mozemy pani przyjac"...

Co do owiniecia sie pepowina to nam polozna mowila ze tego sie nie da wszesniej zobaczyc, to tylko widac po KTG. I jak KTG zle wychodzi to robia cc. Z drugiej strony ona juz odbierala porody naturalne gdzie dziecko bylo owiniete pepowina i wszystko bylo ok, bo serce caly czas biło normalnie i tlenu dziecku nie brakowalo :)

• patti Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie moze ta pepowina nie jest az takim ryzykiem skoro odbierala porody , ale mi sie wydaje ,ze wiekszosc lekarzy nie chce ryzykowac jednak i mysle ,ze slusznie.

Dzej Kej, jak juz glowka bedzie wystawac ,to ja moge i bez szpitala urodzic hehe ;-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z ta pepowina to jest tak, ze jesli KTG wychodzi dobrze to sie dziecko rodzi normalnie i dopiero po porodzie sie okazuje, ze ma pepowine na szyi, a jak pepowina jest za krotka i za mocno zacisnieta i dziecko jest niedotlenione to wtedy od razu KTG wychodzi zle i dlatego wtedy trzeba robic cc, zeby dziecko nie bylo niedotlenione.

• vivien Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej dzieki ;) jak mi do jutra rana nie przejdzie to podjade do szpitala.

Fajnie ze mialas potwierdzenie co do plci i ciesze sie ze z mala wszystko ok ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpijcie dziewczyny i jedzcie to, na co macie ochotę, póki możecie :P

A co do szpitala - ja miałam 2 szpitale wybrane, tzn. jeden w którym chciałam urodzić i jeden alternatywny.. i po prostu jak odeszły mi wody zadzwoniłam i zapytałam, jak tam stan oblężenia ;) Spokojnie, raczej na pewno będziecie miały czas, żeby się zorientować, czy w Waszym szpitalu mają miejsce, a jeśli nie, to w którym..

A u mnie właśnie było tak, że wody odeszły "spektakularnie" - było jedno wielkie chlup i po sprawie :D

patti, pasia27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z tą pępowiną jest tak, że problemem jest nie to, że owinie się dziecku wokół szyi, a to, że jest w którymś miejscu zaciśnięta. Dziecko przecież nie oddycha ustami, więc pępowina owinięta wokół szyi nie jest problemem, jeśli jest drożna. Dzieci w życiu płodowym wielokrotnie owijają się nią, a potem odwijają z powrotem.. I nawet nie mamy tego świadomości :)

‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ