X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde pati :-( moj tez sie martwi i nie chce zebym gdzies wylazila sama z takim ogromnym brzuchem..chociaz w te chlodniejsze dni dobrze sie czuje..
    Pati to odpoczywaj a moze da sie u ciebie zalatwic fryzjerke mobilna?hehe u mnie jest taka dziewczyna co jezdzi po rodzinie z uslugami hehe zawsze to jakis pomysl ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje 2kolezanki tez poszly rodzic sn i w koncu zrobili cesarki bo dzieci sie tez obwinely pepowina w ostatnim momencie bo nic wczesniej tego nie zapowiadao ale na szczescie dzieciaczki zdrowe ;-)wazne ze lekarz byl przytomny i w pore zareagowal ;-)
    Slyszalam tez ze po znieczuleniu do sn dziecku zaczelo spadac tetno i tak czy siak zrobili cesarke..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati odpoczywaj, widocznie organizm na te ostatnie chwile przed porodem bardzo tego potrzebuje. Mój mąż też nie lubi jak sama gdziekolwiek wychodzę;)

pasia27 lubi tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • kaja1991 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja dzisiejsza noc jak nigdy przepsana:) o dziwo tylko raz wstałam w nocy na siku ;p i obudziłam sie dopiero o 10:30:D
    teraz czas na jakieś sniadanko;) maz jak wracał rano z nocki kupił bułeczki :D

pasia27, Rika lubią tę wiadomość

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia, w tym salonie to mam fajnie, bo one ustawiaja specjalnie klimatyzacje w taki sposob ,zebym nie nawdychala sie niczego -bardzo dobry salon ,bylam tam raz 5 miesiecy temu, troche kasy wybulilam ,ale nie chcialam farbowac czyms co zaszkodzi malemu - bardzo ladny kolor mi zrobili, farba dlugo sie utrzymywala na wlosach .pozniej juz nic nie robilam ,bo nie chcialam za wiele chemii, a teraz przed porodem przydaloby sie, bo pozniej w pologu przeciez nie pojde hehe.
    dotrwam do 38 tyg i moze wtedy pojde ,ale bede sie stresowala ,ze zaczne im tam rodzic.

jak widzicie same w ciazy nie ma co planowac !

dziewczyny, odpoczywajmy, bo pozniej po porodzie bedzie ciezko -wiadomo, jest sie obolalym ,a tu trzeba zajac sie dzieckiem, malo snu itp.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to na pewno poprawila by ci humorek wizyta w salonie i odpicowanie sie przed porodem ;-)
    Racja dobry sposob odczekaj do przyblizonego terminu i idz sie odpicowac na zywiol hehe
    Ja akurat darowalam sobie calkowite farbowanie w ciazy ale to tylko ze wzgledu zeby doszly jako ciemne do siebie a pozniej znowu wroce do blad ;-) troche mnie denerwuje jak mowia ze mam ladne naturalne bllleeee..albo klamia albo sie nie znaja.to takie szare jakies te wlosy no i mam lusterko wiec nie wierze im haha

patti lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.mnie naszlo na sledzika z ziemniakami.hehe ogorki sie przejadly malosolne i halo na sledzie.juz wczoraj zrobilam do sloiczka,ziemniory sie gotuja,koperek pokrojony i czekam i slinka cieknie.ciekawe jaki cukier bedzie po tych smakolykach.heh
    A pozniej moze skocze po kalafiorka ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zanim zaczelam farbowac mialam taki mysi kolor wlosow -obcnie farbuje na braz i ladnie wyglada ,oczywiscie gdy dobrze zrobione.sia
    pasia, niektory sie nie znaja ,albo mowia celowo, zeby czlowiek ladnie nie wygladal ;-)ja w ogole wygladam bardzo ladnie w ciazy, cere mam super i ogolnie promienieje -sluzy mi ta ciaza.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• mała mi Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Ja też bym raczej Durexu nie używała.

Byłam dzisiaj w szpitalu na konsultacji u anestezjologa przed znieczulenie zewnątrzoponowym. Kwestia kilku pytań i zajrzenia do gardła:)

Potem poszliśmy na blok porodowy, żeby zobaczyć porodówkę itd. jednak było tyle porodów, że położna powiedziała, że nawet jakbym przyjechała teraz do nich z akcją porodową ze skurczami co 5 minut i rozwarciem np 3 cm, to by mnie nie przyjęli, bo nie ma miejsca..... Więc nie wiem w jak zaawansowanej akcji trzeba przyjechać, żeby nawet jak nie ma miejsc, nie mogli cię odesłać do innego szpitala......

Z tego co pamiętam to zdecydowana jesteś na poród w Bogucicach.
    Ja tam chodzę do szkoły rodzenia. Fakt mają dużo porodów, a najbardziej "gorącymi" miesiącami są lipiec i sierpień - tak twierdzą tamtejsze położne. Hmm, dziwi mnie jednak, że mieliby nie przyjąć z akcją porodową, bo na zajęciach wszystkie położne jak jeden mąż twierdzą, że nie ma takiej opcji, choćby kobieta miała rodzić na korytarzu :)
    W ogóle zajęcia są super i położne też w porządku - tak ładnie opowiadają o porodzie i późniejszym czasie spędzanym w szpitalu. Ciekawa jestem czy w rzeczywistości też tak jest.

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki bylam wczoraj u lakarza na kontroli, niestety wczoraj nie udalo mi sie zobaczyc mojej kruszynki bo bylo tylko badanie od dolu i CTG serduszko malej bije jsk dzwon i troche sie nasmialam bo przec cale 30min walila w sonde... i brzuch mi tak falowal ze lezalam i smialam sie sama do siebie :P na koniec zaczelam glaskac brzusio to troszeczke sie uspokoila :P
    po badaniu lekarz stwierdzil ze Vivien jest juz obrucona glowka w dol o.O ale to jeszcze moze sie zmienic bo ma jeszcze miejsce ;)

Zelazo mi znowu troche spadlo ale nie jest zle.
    Wczoraj dostalam tez zastrzyk bo mam Rh- i oo tamtej pory leze plackiem w lozku... :(
    Zlapal mnie taki bol glowy ze nie moge nic robic.. cos na podobienstwo migreny :( smaruje caly czas olejkiem mietowym glowe, klade kompres APAP, kawe tez z cytryna wypilam i nic!! Bylam tak zdesperowana ze wzielam jedna tabletke paracetamolu bo jak leze to lzy same mi leca :( :(
    Od wczoraj zadnej poprawy a najlepsze jest to ze mojego lekarza dzis nie ma i nikogo nie moge zastac w gabinecie :(

Ciekawa jestem czy to moze byc od szczepionki?? Patrzalam w necie i niby bardzo maly procent kobiet mialo bole glowy :/ :/
    Poczekam do jutra i licze na poprawe.

Patti przybij piatke musialam tez dzis fryzjera odmowic ; ( ; ( ; ( a tak sie cieszaylam ze troche sie odpreze :P

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia ,mama nadzieje, ze sie najadlas ;-)

dziewczyny, czy faktycznie wszedzie jest tak ,ze najwiecej dzieci rodzi sie w lipcu i sierpniu?

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien, witam w klubie :-) tak to mozna planowac w ciazy ech,

mam nadzieje, ze Ci przejda te bole, mala ilosc paracetamolu nie zaszkodzi -byc moze tak reagujesz na szczepionke.
    odpoczywaj w kazdym badz razie !!!

vivien lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• mała mi Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien,

a masz przeciwciała, że dostałaś zastrzyk?

Ja robiłam 3 razy badania na przeciwciała i nie wyszły. Co prawda moja poprzednia lekarka prowadząca przepisała mi immunoglobulinę "zapobiegawczo", zeby sobie wykupić, ale po konsultacji z obecnym lekarzem nie zdecydowałam się na zakup.

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti leze i jak narazie nie mam zamiaru wstawac :P
    Wole lezec i nie czuc lupania w glowie :/
    Mala dzis tez z mamusia odpoczywa ;)

Mala mi tutaj w DE nie robia zadnych badan na przeciwciala :/ dostajesz zastrzyk zapobiegawczo.Tutaj ubezpieczenie pokrywa wszystkie koszty leczenia, nawet lekarstwa w ciazy.
    W zeszlym roku dostalam po poronieniu juz zen zastrzyk ale lekarz powiedzial ze i tak musze dostac taraz tez :/ :/ tylko ze zeszlym razem tak ciezko tego nie przechodzilam :/
    Dla dobra kruszynki i swojego trzeba to przejsc ;)

mała mi lubi tę wiadomość

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien, jak sie bedziesz zle czula to skocz do szpitala. Ja bylam ostatnio z bolami brzcuha to sobie mała na USG obejzalam i jeszcze mi kolejna lekarka powiedziala, ze jej to na dziewczynke wyglada :)

Aga, moze dopiero jak juz głowka zaczyna wystawac to nie odsylaja... Wariactwo... Kobieta jedzie w stresie, a tu "niestety, nie mozemy pani przyjac"...

Co do owiniecia sie pepowina to nam polozna mowila ze tego sie nie da wszesniej zobaczyc, to tylko widac po KTG. I jak KTG zle wychodzi to robia cc. Z drugiej strony ona juz odbierala porody naturalne gdzie dziecko bylo owiniete pepowina i wszystko bylo ok, bo serce caly czas biło normalnie i tlenu dziecku nie brakowalo :)

• patti Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie moze ta pepowina nie jest az takim ryzykiem skoro odbierala porody , ale mi sie wydaje ,ze wiekszosc lekarzy nie chce ryzykowac jednak i mysle ,ze slusznie.

Dzej Kej, jak juz glowka bedzie wystawac ,to ja moge i bez szpitala urodzic hehe ;-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z ta pepowina to jest tak, ze jesli KTG wychodzi dobrze to sie dziecko rodzi normalnie i dopiero po porodzie sie okazuje, ze ma pepowine na szyi, a jak pepowina jest za krotka i za mocno zacisnieta i dziecko jest niedotlenione to wtedy od razu KTG wychodzi zle i dlatego wtedy trzeba robic cc, zeby dziecko nie bylo niedotlenione.

• vivien Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej dzieki ;) jak mi do jutra rana nie przejdzie to podjade do szpitala.

Fajnie ze mialas potwierdzenie co do plci i ciesze sie ze z mala wszystko ok ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpijcie dziewczyny i jedzcie to, na co macie ochotę, póki możecie :P

A co do szpitala - ja miałam 2 szpitale wybrane, tzn. jeden w którym chciałam urodzić i jeden alternatywny.. i po prostu jak odeszły mi wody zadzwoniłam i zapytałam, jak tam stan oblężenia ;) Spokojnie, raczej na pewno będziecie miały czas, żeby się zorientować, czy w Waszym szpitalu mają miejsce, a jeśli nie, to w którym..

A u mnie właśnie było tak, że wody odeszły "spektakularnie" - było jedno wielkie chlup i po sprawie :D

patti, pasia27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z tą pępowiną jest tak, że problemem jest nie to, że owinie się dziecku wokół szyi, a to, że jest w którymś miejscu zaciśnięta. Dziecko przecież nie oddycha ustami, więc pępowina owinięta wokół szyi nie jest problemem, jeśli jest drożna. Dzieci w życiu płodowym wielokrotnie owijają się nią, a potem odwijają z powrotem.. I nawet nie mamy tego świadomości :)

‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ