X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka miłego weekendu :)
    Patti o lada dzień maluszek będzie z wami :) ale jeszcze troszkę niech posiedzi w brzuszku :)
    A co do prania ja już część po prałam i po prasowałam ale myślę ,że w sierpniu jeszcze raz wszystko wyprasuję :)

w57v9n73toqtjvh3.png
  • mała mi Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam Wasze posty to większość chyba ma się dobrze w III trymestrze. U mnie od 7 miesiąca co krok to jakieś niemiłe niespodzianki: przerobiłam już hemoroidy ( właśnie zakończyłam 6 tyg kurację), wczoraj byłam u chirurga i tym razem okazało się, że mam przepuklinę pachwinową wolną. Dostałam skierowanie od lekarza prowadzącego, żeby ewentualnie wykluczyć konieczność cc. No i nic konkretnego się nie dowiedziałam: lekarz stwierdził, że przepuklina jest mała, ale może się powiększać, dobrze byłoby rodzić naturalnie, ale może dojśc do uwięźnięcia w trakcie porodu, ale przecież " będę w szpitalu, gdzie maja oddz. chirurgii, więc w razie problemów na pewno pomogą" :I> Niemniej jednak może mi wystawić zaświadczenie o konieczności CC. I bądź tu mądry! Nie wyobrażam sobie porodu przez cesarkę, bardzo się nastawiłam na siły natury, ale teraz na sama myśl o ewentualnych komplikacjach sama już nie wiem co myśleć.Jeszcze teraz doszły znów zgaga ( po wszystkim o każdej porze dnia i nocy) i zapalenie dróg moczowych - antybiotyk nie pomógł, koszmar! Zamiast teraz szybciej przybierać na wadę do chudnę i zamiast odpoczywać i relaksować się to biegam non stop po lekarzach i na badania :/

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• anilorak Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 04:19

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi glowa do gory.jeszcze troche i tak jak napisala anilorak nie jestes sama z tymi doktorami he ja tez zaliczylam 2 choroby,jakies zapalenie i kuracja globulami,2glukozy,szpital na profil cukrzycy,kolposkopie,no i teraz ciagle mierzenie cukru dieta itp i badz tu madry hehe ale dla dzidziulka wszystko :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2013, 17:12

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Mała ma się dobrze, waży ok 2100 g.
    Jednak lekarz powiedział, że moje wody płodowe znajdują się w dolnej granicy i w poniedziałek ponownie muszę przyjść do niego na usg, żeby to sprawdzić...
    Oczywiście niepotrzebnie sprawdziłam w necie temat o małej ilości wód płodowych...
    No cóż, dotychczas wszystko było ok. Mam nadzieję, że jednak w poniedziałek okaże się, ze tych wód nie ubywa i że jest wszystko w porządku. Postaram się więcej pić, bo lekarz pytał właśnie ile piję.

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to jednak coreczka sobie ladnie wazy ;-) z tymi wodami plodowymi to tez sie tego wczesniej obczytalam i niepotrzebnie..lekarz sprawdzi to w poniedzialek i na pewno wszystko jest dobrze :-) ja sie wlasnie pytalam swojego lekarza czy mam pic wiecej to powiedzial ze to nie ma znaczenia..takze ile lekarzy tyle opini.nie denerwuj sie.bedzie dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2013, 19:42

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • kaja1991 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga Twoja coreczka to wcale nie taka maleńka;)
    moj w 32 tyg na usg wazyl 1860:) zastanawiam sie ile bedzie wałył jak się urodzi:)
    nie martw się na pewno wszystko jest dobrze, musisz być dobrej myśli:)

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti, zaciskaj nogi :) A tak serio to nie ma co sie przejmowac. Prawda jest taka, ze mozemy sobie mowic co bysmy chcialy, a termin porodu i tak nie od nas zalezy.

Mała mi, ja tez mam zgage i to koszmarna. A teraz jak pije zelazo w syropie to juz w ogole dramat jest... Dodatkowo nie moge spac, bola mnie plecy i mala czasami tak napiera na miednice, ze mam wrazenie, ze zaraz mi miednica peknie i dziecko dolem wypadnie...
    Jedyne od czego trzymam sie z daleka to lekarze, bo wszystko jest w porzadku. Mam nadzieje, ze u Ciebie tez bedzie. Trzymaj sie, bo juz duzo Ci nie zostało :)

• patti Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie DZej Kej, termin porodu nie zalezy od nas , no ale mimo to lezakuje, bo na pewno cos to pomoze -za tydz juz 37 tydz ciazy ,wiec nie jest najgorzej :-)

tez mam zgage jak nigdy dotad :-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• kaja1991 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    używała któras z was żelu durex w ciąży? można go stosować ? dzis kupiliśmy ale sie zastanawiam czy nie zaszkodzi dzidzi

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • mała mi Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, może to głupio zabrzmi, ale zawsze to jakieś pocieszenie, że nie jestem jedyna z uciążliwymi dolegliwościami. Też ostatnimi czasy spać nie mogę, kładę się ok 2 w nocy, jak mały przestaje wariować :)Bo właśnie uaktywnia się najbardziej ok północy i tak przez 2-3 godz "ćwiczy" swoje wygibasy.

Co do żelu intymnego Durex to nie używałam, ale gdzieś obiło mi się o uszy, że nie jest wskazany w ciąży. Niektóre źródła podają, że można stosować żel intymny nawilżający stricte apteczny.

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• anilorak Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 04:20

• patti Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaja1991 wrote:
    używała któras z was żelu durex w ciąży? można go stosować ? dzis kupiliśmy ale sie zastanawiam czy nie zaszkodzi dzidzi

podobno, nie mozna uzywac.lepiej zaopatrzyc sie w taki zel ginekologiczny ,jaki maja ginekolodzy w gabinetach:-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sypiam bardzo fobrze i nie mam bezsennych nocy ostatnio.budze sie na toalete ,ale po niej od razu zasypiam. w dzien tez troche spie obecnie ,wiec tym bardziej sie dziwie -moze to relaks przed porodem :-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym raczej Durexu nie używała.

Byłam dzisiaj w szpitalu na konsultacji u anestezjologa przed znieczulenie zewnątrzoponowym. Kwestia kilku pytań i zajrzenia do gardła:)

Potem poszliśmy na blok porodowy, żeby zobaczyć porodówkę itd. jednak było tyle porodów, że położna powiedziała, że nawet jakbym przyjechała teraz do nich z akcją porodową ze skurczami co 5 minut i rozwarciem np 3 cm, to by mnie nie przyjęli, bo nie ma miejsca..... Więc nie wiem w jak zaawansowanej akcji trzeba przyjechać, żeby nawet jak nie ma miejsc, nie mogli cię odesłać do innego szpitala......

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow aga jak slysze albo czyytam ze w szpitalu nie ma miejsca w takich sytuacjach to masakra gesia skorka ni bo co.wrrr.no ale nie mozna od razu myslec o najgorszym ze nam sie to trafi.;-)
    A ja sypiam suuper ostatnie 2dni o 22.30juz ladnie zasypiam jedno siku po 4tej i dalej luli do 9tej hehe.ale po 4tej nie moglam usnac z glodu he i musialam zjesc malutka kanapeczke i spokojnje poszlam spaciu dalej ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2013, 10:09

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati calkiem mozliwe ze organiz zbiera sily na porod i macierzynstwo ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Pasia, to widzę, że nie tylko mnie głód dopada w nocy, a szczególnie nad ranem:)

Ja jestem ciągle dobrej myśli i wierzę, ze nie odeślą nas do innego szpitala, ewentualnie będę tam czekała tak długo, aż akcja rozkręci się na dobre i wtedy już nie mają prawa mnie odesłać - tylko ciekawe, gdzie jest ta granica "rozkręconej akcji": skurcze co ile minut, jakie rozwarcie...?

pasia27 lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie wiem ze jedzie sie w strone szpitala jak skorcze sa co 4minuty?hmm albo jak wody odejda?kurde to na pewno nie wyglada jak scena z filmu wody chlust na ziemie jedziemy na porod hehe.trudne pytanie aga;-) hihi

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez sie obawiam odeslania ,zwlaszcza ,ze to jedyny szpital ze znieczuleniem bez problemu, plus nie zwlekaja z cesarka ,gdy zaczyna sie dziac cos niepokojacego- a to jednak daje komfort psychiczny.za tydz porozmawiam z ginekologiem na ten temat.

musialam odwolac jutrzejsza wizyte u fryzjera :-( ech...

musze lezec ,ale nawet gdybym chciala wyjsc z domu ,to nie mam sil.dzis rano bralam prysznic i jakos tak dziwnie sie poczulam ,myslalam ,ze zemdleje ,a nikogo w domu nie bylo -polozylam sie od razu na lozko.i tak dziwnie mnie mdli, ale to nie jest jak mdlosci w 1 trymestrze.
    no tak do 35 tyg jakos ciagnelam i nie bylo najgorzej ,a teraz rozsypka.

ostatnio dobrze spie , ale wczesniej to tradycyjnie o godz 5 nad ranem szklanka mleki jakas kanapeczka, bo inaczej bym nie usnela.

kolezanka wczoraj urodzila, wody jej odeszly o 5 nad ranem, ostatecznie miala cesarke okolo 18.00 ,tetno malemu zaczelo spadac i byli zmuszeni szybko ciac -owinal sie w pepowine maluszek.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ