X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:

Nienormalna- kupiła Lovi Protect reczny bo na prolactis mnie nie stac.

co cię skłoniło do jego zakupu?
    Masz jakieś pozytywne doświadczenia z nim?

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAREL wrote:
    Dzien dobry :) moja dzisiejsza nocka 21-11 sen, 11-1.00 brak snu, 1-2.30 sen, 2.30-4.00 brak snu, 4-6 sen już mam dosyć tych nie przespanych nocy :( zawsze spałam jak suseł, a teraz na końcówce jest masakra, jak sie przebydze na siku to później conajmniej przez 1h sie wierce i kręce :/
    ja też mam tak na końcówce od 32tygodnia idę spać kolo 24 potem wstaje o 3 i do 5krece się potem idę mojemu m śniadanie do pracy zrobić to jest godzina 7.15 idę spać o 7.45 i wstaje czasem to 9 a czasem nawet 11 i tak codziennie od 32tygodnia a dopiero mam 34tydzień3dzień ciąży a gdzie tu do listopada masakra :-(:-(

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien trzymam kciuki :)
    Nie przejmuj się że tkwisz na podium, w końcu te pod tobą to mamusie synusiów ;)
    Gratulacje dla Madziuli jeszcze raz :)
    Ubywa nas dziewczyny , ubywa ;)

Michaela jak ci nic nie pomaga na brzuch jedź do szpitala - najwyżej przepiszą ci ten fenoterol.
    Ja spadam na zakupy - maraton mnie dziś czeka... mam sporo do kupienia jeszcze i w końcu może spakuję te torby, bo póki co to same koszule tylko mam do szpitala :P
    Do później pa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2013, 09:22

maia1991, vivien lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem z polską dziewczyną 17 na liście o.O
    matko! niedawno byłam 37 o.O

Lalita2710 lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i miłego weekendu :)

maia1991, m_f lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    hehe w ogóle jak chciałąm kupić tę koszulę, którą kupiłam do szpitala to wszędzie gdzie szukałam to same z żyrafkami i innymi zwierzętami:P Mnie ten sstyl nie kręci w ogole:P Na szczęście w tesco znalazłam fajną, normalną w paski:P

ja wlasnie mam z zyrafka haha :-)troche dziecinne te koszule ale juz sie przywyczailam, choc tez mi sie nie podobaly na poczatku.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

ja urodzilam przez cesarke w niedziele rano o 8 ,a do domu wyszlam juz we wtorek po poludniu o 16, wlasciwie moglabym juz wyjsc nawet o 13 ,ale nie mial mnie kto zabrac ze szpitala :-)ja czulam sie dobrze ,malutki rowniez i nas wypuscili, bo wszystkie badania byly ok.ponadto urodzil sie bez zoltaczki i nie bylo zagrozenia ,ze sie pojawi.# dziewczyny, ktore ze mna lezaly na sali, kazda urodzila naturanie ,musialy zostac jeszce kilka dni, bo chcieli obserwowac dzieciaczki.troche mi zazdroscily, ze tak szybko wychodze.co prawda one byly sprawniejsze niz ja, bo ja z trudem podnosilam sie z lozka,chodzilam zgieta w pol, a one swobodie chodzily wstawaly ,ale to mnie wypuszczono pierwsza :-)
    dodam, ze nic przyjemnego byc w szpitalu zbyt dlugo-ja spedzilam tylko jedna noc z dzieckiem wsrod innych kobiet i dzieci i to byla masakra -nie mozna wypoczac, dzieci placza o roznych porach, byl upal okropny (noc po cesarce dziecko wziely mi polozne, bo uwazaly, ze musze dojsc do sil)

takze roznie bywa z tym pobytem w szpitalu.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny jestem 3!! Aaaaa zaczynam się bać ;p Teraz melduję się 2 w 1 :)

Rucia, Kropka, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • vivien Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Kurcze dziewczyny jestem 3!! Aaaaa zaczynam się bać ;p Teraz melduję się 2 w 1 :)

Kleopatra ja cos przeczuwam ze ty juz 2 na liscie jesteś ;)
    Aila sie nie odzywa :P

A jeszcze SuzyLee zrobi nam psikusa i urodzi wczesniej.Wczoraj miala wkoncu obiecujace skurcze ;) ;)

Suzy Lee, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja 25już na liście jak ten czas leci pamiętam jak ostatnia byłam a tu już 25miejsce ale jak te z 10 i 4października już rodzą to teraz się zacznie i pewno niedługo będę 4na liście albo i 1masakra ;-):-P

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 35 :P ,a byłam 50 :) Jeszcze nie dawno.

Czas leci i to nie prawdopodobnie szybko:)

7 dni do powrotu męża:) ,mimo że obraziłam się na niego wczoraj...
    To i tak odliczam...

maia1991, Nina82, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    co cię skłoniło do jego zakupu?
    Masz jakieś pozytywne doświadczenia z nim?

A wiesz co... nic specjalnie wyszukanego mnie nie skłoniło do jego zakupu... Po prostu zobaczyłam, że laktator AVENTU który miałam wcześniej i był ok, ma sporo srednich opinii na Bangli, wiec uznałam, że skoro on ma średnie opinie a ten Protect ma dobre z plusem, to może okaże się lepszy. KAżdej kobiecie co innego sie moze podobac, wiec też ryzykuję że mi nie podpasuje, ale jak mam to srawdzić? Ja bym bardzo chciała ten prolactis, ma świetne opinie, ale... cena jest około 360zł bodajże... To niestety nie tym razem, chyba że będę się znwu męczyć z laktacją, to pomysle.

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• maia1991 Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak też jadę do mamy na noc bo od mamy mam bliżej i wogóle jadę bez problemu do lekarza i z powrotem a nie poprzez przesiadke i obrazę się na mojego to mimo woli i tak odliczam czas w którym on po mnie przyjeżdża i tylko liczę ile zostało godzin do końca a wiadomo on się pierwszy odzywa bo wie że w ciąży hormony buzuja :-*:-D

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie rozumiem wypuszczania za granicą ze szpitala od razu po porodzie, albo na niecałą dobę po, bo data w kalendarzu się zmieniła. Poród to nie zabieg wyrwania zęba. Warto się przemęczyć te 2-3 dni i mieć pewność, że raz z Tobą jest wszystko okey, że nie masz krwotoków, że nie masz zasłabnięć, że Twoja morfologia jest dobra i krocze prawidłowo się goi. Dwa, że dziecko jest dobrze przystawiane do piersi, że przede wszystkim nie żółknie (żółtaczka noworodkowa jest mega częstym zjawiskiem), że poziomy cukrów, minerałów, i innych parametrów krwi mu nie spadają, czy nie skaczą... dodatkowo jak szpital fajny, to wszystkie Twoje matczyne wątpliwości są tłumaczone lub rozwiewane na bieżąco (dlaczego ma różowe siku, dlaczego ma spuchniete cycki, czemu mu sie tak trzesa rece- to spadek poziomu cukru = za malo je, a to oznacza niedobor mleka w cyckach, trzeba pilnie dokarmiac specjalna mieszanką płynną bo temu towarzyszy przewaznie za duzy spadek masy ciała... kto wam to powie w domu?), co bardzo pomaga wyjść spokojną i przygotowaną na różne rzeczy do domu. Może nie jest to komfortowe leżeć z innymi mamami, ale myślę że Warto zwłaszcza przy pierwszym dziecku troszkę pohamować pęd do domu i czerpać z pobytu w profesjonalnej placówce, gdzie warto skorzystac z wiedzy, z porad i z obserwacji naszego i dziecka stanu zdrowia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2013, 10:45

m_f, anilorak, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

• Nina Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b0ee4a3745abc181m.jpg

9f88dab44ef57524m.jpg

5f51f402afc68a7bm.jpg

z dzisiejszego badania, choć synek chyba się troszkę wstydził :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2013, 11:23

Ana27, Rucia, m_f, maia1991, Lilka, iśka, Asiulka83, Lalita2710, anilorak, maja2024, Suzy Lee, michaela, kamila87, vivien, Amicizia, ;oniqa lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie wymiary prawidłowe, choć jest troszkę większy:-)najpierw nie chciał się pokazać w ogóle, ale później jakoś się udało;-) można kliknąć w zdjęcie, to otworzy się duże:-)p.s. już bym chciała go pocałować!!!

Rucia lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yennefer wrote:
    U mnie mąż będzie przy porodzie, ale też nie wiem czy do samego końca.
    W ostatniej fazie i tak jest położna, więc jego obecność nie będzie już taka niezbędna. A jak zostanie to przecież też żeby raczej mnie trzymać za rękę a nie zaglądać w krocze :)
    A tak to też nie wyobrażam sobie leżeć sama przez kilka czy kilkanaście pierwszych godzin. No i zawsze on będzie mógł bardziej zareagować jakby coś się działo.

Ja również borykam się z twardniejącym brzuchem. Zarzywam magnez 3x1 + nospę 2x1, aczkolwiek niewiele to daje. Moja ginekolog radziła, aby w takich sytuacjach nie masować brzucha, bo to powoduje jeszcze silniejsze bóle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina piękne zdjęcia :D Mojego szkraba w takim wydaniu mam nadzieję zobaczyć 9 października, o ile będzie raczył ładnie zapozować :D

• welurka Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nina ale piękny chłopczyk :) robiłas prenatalne ?? czy to na zwykłym usg ?

Nina lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 28 września 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina super zdjęcia, piękny synuś, pyzie, nosek:))) Ja idę we wt i też już nie mogę się doczekac fotek:)))
    I brzuch nadal twardy, wczooraj będąc w sklepie myślałam, że ktoś mi do niego włożył worek z kamieniami:P Masakra:P Widzę, ze jakis okres panuje na twardniejący brzuch :))

Nina lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ