III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Ana27 wrote:Nina super zdjęcia, piękny synuś, pyzie, nosek:))) Ja idę we wt i też już nie mogę się doczekac fotek:)))
I brzuch nadal twardy, wczooraj będąc w sklepie myślałam, że ktoś mi do niego włożył worek z kamieniami:P Masakra:P Widzę, ze jakis okres panuje na twardniejący brzuch)
Rucia, Lalita2710 lubią tę wiadomość
-
welurka wrote:nina ale piękny chłopczyk
robiłas prenatalne ?? czy to na zwykłym usg ?
Lalita2710 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny ledwo nadrobiłam to co wczoraj pisałyście
ale dałam radę ja osttatnio tylko was podczytuję bo mam pełne ręce roboty w domu i na nic nie mam czasu
no ale widzę ze Vivien jeszcze z malutką w brzuszku trzymam kciuki mocno żeby rozwiązane nastąpiło szybciutko
.
U mnie mała szaleje bez zmian w brzuszkuja dziś mam w planach ciepłą kąpiel relaksacyjną może jakaś maseczka na twarz i popołudniu ciepłe skarpetki kocyk bo ten tydzień był mega męczący cały czas coś.
vivien lubi tę wiadomość
-
Nina super fotki.
My może też pójdziemy jeśli zdecydujemy się wyjechać na 3 tygodnie do Holandii to muszę zrobić usg i spr co i jak. Bo moje z przychodni mam bardzo późno ;/
Mąż do mnie dzwonił ,chciał mi nową koszule dżinsowa kupićMimo że jestem obrażona na niego powiedziałam mu jaki mniej więcej miałam rozmiar poprzedniej:D Bo Ja mam prostą z podwijanymi rękawami. A tamta jakas inna jest zobaczymy:P
Zjadłam obiad ,ale dalej bez smaku. Za to ciasto bym wpierniczyła jakieś boże ale mam smaki. Muszę iść do kawiarni na dół coś kupić na potem.
Ogólnie zaczęłam prasowanie rzeczy, część poprasowana. Jeszcze i tak z 2 prania będę musiała zrobić + pranie pieluch tetrowych.maia1991 lubi tę wiadomość
-
Wchodzisz na fotosik.pl logujesz się tam... (rejestrujesz jeśli nie masz konta) dodajesz foto , wchodzisz w zakładkę moje zdjęcia wyświetla ci sie lista zdjęć po prawej stronie jest napis: pobierz inne kody zdjęcia ,wyświetla ci się lista, zjeżdżasz w dół wyświetla się : fotka na forum x500 i kopiujesz link tego zdjęcia wklejasz tu i gotowe
maia1991 lubi tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:Wchodzisz na fotosik.pl logujesz się tam... (rejestrujesz jeśli nie masz konta) dodajesz foto , wchodzisz w zakładkę moje zdjęcia wyświetla ci sie lista zdjęć po prawej stronie jest napis: pobierz inne kody zdjęcia ,wyświetla ci się lista, zjeżdżasz w dół wyświetla się : fotka na forum x500 i kopiujesz link tego zdjęcia wklejasz tu i gotowe
-
Dziewczyny zanim zabiorę się za nadrabianie wpisów, to dzielę się informacjami na temat skurczy które towarzysza wielu z nas, dobry artykuł tu:
http://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10013569.html
A poza tym wychodzi na to z e bardzo ważne jest pilnowanie odpowiedniej ilości płynów w ciągu dnia 8 szklanek bo nawet niewielkie odwodnienie może sprowokować skurcze no i że te skurcze to super pretekst do tego żeby poćwiczyć sobie oddechy prawidłowe, więc mogą nam wejś w nawyk i łatwiej bedzie w czasie porodu włączyć oddech!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2013, 19:45
Suzy Lee, Miriam, Rucia lubią tę wiadomość
-
o matko , Suzy dzisiaj - po eskapadach - myślałam tak jak ty wczoraj, że urodzę dzisiaj ja. Przesadziłam. 9 godzin na zakupach! Przyczłapałam się do domu, wpełzłam do środka i padłam plackiem i leżę do tej pory , regeneruję siły. Buciory mnie obtarły. Mały nawet dzisiaj zero ruchu niestety w moim brzuszku
.
Zrobiliśmy w końcu większość zakupów, jeszcze troszkę zostało do kupienia z listy. Wydaliśmy chyba dzisiaj ok.1000 w aptece i poszczególnych sklepach kupiliśmy wszystko do szpitala, pieluchy, wszystko potrzebne do pielęgnacji maluszka, podkłady do przewijania, wkładki laktacyjne, majtki siateczkowe, podpaski i podkłady na łóżko, coś na wzdęcia , gaziki jałowe, sól fizjologiczną, płyn do dezynfekcji przedmiotów, maść linomag - same takie pierdoły, bo nawet żadnego sprzętu typu laktatora nie kupowaliśmy. W aptece wydaliśmy 200zł. Kupiłam aspirator katarek ten pod odkurzacz, tzn. zamówiłam i odbiorę w poniedziałek bo się już sprzedały. A ceny tak różne uważajcie , w jednej aptece ten aspirator 56zł, ja w końcu zamówiłam go za 45zł. Uważajcie na Smyka, to jednak drogi sklep , maść bephanten tam ta duża po 50zł, a ja w jednej aptece kupiłam tą samą dużą tubkę za 26zł!! Akurat była promocja ,ale tak normalnie kosztuje 30-kilka złoty w aptece. Także zdradzieckie te ceny...potem szok bo tu 200 tu 50 zł tutaj 300.....zawrót głowy. Kupiliśmy jeszcze proszek dzidziuś 3kg i płyn dzidziuś. W rossmanie też drobiazgi i tak szast prast kasa leci.....uffff jestem wypompowana. Suzy już wiem jak się wczoraj czułaś.... jak wypruty miś.
Jeśli chodzi o kosmetyki to zdecydowałam się na płyn do mycia ciała i włosków Hippa, balsam nawilżający Nivea, krem na każdą pogodę Nivea, zasypkę, oliwkę Johnson na ciemieniuchę i krem na odparzenia johnson z małą zawartością tlenku cynku.
Kasa się rozchodzi (tylko na potrzebne rzeczy), a i tak dalej pozostajemy bez wózka, fotelika i łóżeczka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2013, 21:37
Suzy Lee, vivien, yennefer, Rucia lubią tę wiadomość
-
maia1991 bardzo ładne fotki
, ty młodziutka jesteś
to ja na tym forum tylko jakaś staruszka
, no chyba tylko kleopatra jest z podobnej półki wiekowej co ja
więc mi raźniej
Nina śliczne zdjęcia maluszka. Ja wydałam 200zł na badanie prenatalne ale nie mam za fajnej pamiątki, bo mały odwrócił się twarzyczką w dół i nie było go w ogóle widać , tyle tylko że najważniejsze, że na badaniu wyszło że z maluszkiem wszystko w porządku
Suzy Lee pytałam o laktator bo też się zastnawiam - polecano mi medelę, ale ten mini electric kosztuje 300zł więc też stwierdziłam, że na razie wstrzymuję się z laktatorem , bo pożyczę sobie żeby sprawdzić czy w ogóle go będę potrzebować ... i zastnawiam się czy ewentualnie inwestować w taki drogi....no bo to jednak kasa....Nina, maia1991 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa kupiłam w końcu dlatego ręczny Lovi Protect. Trochę boję się ryzykować i nie mieć laktatora wcale, mając w pamięci jak często w użyciu był poprzednim razem, ale no na komfort elektrycznego mnie nie stać... wiec wzielam ten reczny za około 120zł... ale nie wiem czy przypadkiem mąż nie będzie mi odsysał mleka jeśli to bedzie sporadycznie, bo zapomniałam, że od roku mam jakies problemy z prawym nadgarstkiem.
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
vivien wrote:Nienormalna widze ze dzis ty mialas maraton
Najwazniejsze ze juz macie to za soba.Wiadomo kupe kasy idzie ale synek juz jest zaopatrzony
A tu wypadało by się już spakować.vivien lubi tę wiadomość