WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    SuzyLee dokladnie rozumiem o czym piszesz ;)
    Ja z dnia na dzien czekam jak na szpilkach i wyczekuje sygnalow ;)

Dzis posiedzielismy z mezem u znajomych na urodzinkach a teraz odpoczywamy na kanapie.
    Jutro wizyta w szpitalu na kontrolne ktg.Pojdziemy chyba po obiadku ;) na spokojnie.Moze nawet przejdziemy sie piechotka ;)

Vivien trzymam cały czas kciuki żeby mała w końcu zdecydowała się wyjść :) Rozumiem, że kobietka, ale ileż można się szykować do wyjścia :)

vivien lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yennefer wrote:
    Vivien trzymam cały czas kciuki żeby mała w końcu zdecydowała się wyjść :) Rozumiem, że kobietka, ale ileż można się szykować do wyjścia :)

Yennefer swieta racja ;)
    Nie wiem czemu ale zaczynam mam przeczucie ze na dniach chyba tez sie pochwale ze ja juz po :P
    Wkoncu zadne dzieecko jeszcze w brzuchu nie zostalo ;)

Ja wlasnie sobie leze w lozeczku i nie moge spac bo mnie zaczely troszku mocniejsze bole okresowe brac ale pewnie na falszywym alarmie sie skonczy ;)

pasia27, иιєиσямαℓиα, Lalita2710, maia1991, marzycielka29 lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien trzymam kciuki, żeby te bóle okazały się tymi bólami :) Powodzenia :)

Nienormalna - tak to moje pierwsze dziecko :)

иιєиσямαℓиα, vivien lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien zastanawialam sie czy juz jestes w szpitalu, ale wiedze, ze mala vivien jeszcze sie szykuje:) trzymam za Ciebie kciuki

vivien lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my z mezem juz po wizycie w szpitalu . Bylismy na kontroli bo lekko krwawilam i musieliśmy przełożyc nasza wizyte na wcześniej ;)
    Na ktg mialalm 4 skurcze w miarę regularne na poziomie 120 o.O o.O ale tylko lekko bolaly i wchodzily troche w krzyz :/
    Pani Dr. byla bardzo mila i troszku sobie pogadalismy i wyobrazcie sobie jak dzisia nic sie nie będzie dzialo mam sie jutro o 7:00 wsrawic do szpitala na wywolanie.Powiedziala ze z moja historia bez problemu mozna juz wywolywac :P
    A wiec dzisiejszy dzionek wykorzystamy z mezem jak sie da a jutro po woli bedziemy sie szykowac na nasza ksiezniczke ;).
    Oczywiscie tel z netem mam ze soba takze bede sie z wami emicjami dzielila :P

Ach i od wczoraj bylam juz chyba z 5 razy na toalecie :/ - naturalne oczyszczanko???

Lilka, michaela, xcarolinex, Kropka, Nina82, pasia27, Rucia, anilorak, Suzy Lee, maia1991, marzycielka29, Ana27, m_f, Asiulka83, ;oniqa, Rika, pillow, iśka, Stokrotka84 lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien :) Super wiadomosci Koniec czekania ! :)

vivien lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Dziewczyny my z mezem juz po wizycie w szpitalu . Bylismy na kontroli bo lekko krwawilam i musieliśmy przełożyc nasza wizyte na wcześniej ;)
    Na ktg mialalm 4 skurcze w miarę regularne na poziomie 120 o.O o.O ale tylko lekko bolaly i wchodzily troche w krzyz :/
    Pani Dr. byla bardzo mila i troszku sobie pogadalismy i wyobrazcie sobie jak dzisia nic sie nie będzie dzialo mam sie jutro o 7:00 wsrawic do szpitala na wywolanie.Powiedziala ze z moja historia bez problemu mozna juz wywolywac :P
    A wiec dzisiejszy dzionek wykorzystamy z mezem jak sie da a jutro po woli bedziemy sie szykowac na nasza ksiezniczke ;).

Ach i od wczoraj bylam juz chyba z 5 razy na toalecie :/ - naturalne oczyszczanko???

Wkoncu sie czegos doczekalas ;) wywolanie nie jest takie zle, ja poszlam na nie majac 3cm nie wiedzac o tym ;)

Oby jutro byl ten dzien, kiedy sie zobaczycie :)

vivien lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • welurka Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien super wieści z samego rana :)

vivien lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Vivien!!! Jakie to ekscytujące :) Trzymam mocno kciuki :)

vivien lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien wow ale wiesci!super!w koncu!hehe
    Calkiem prawdopodobne ze sie organizm oczyszcza.a wywolanie wcale nie jest takie zle mysl ciagle o tym ze robisz to dla corki i ze jak ja zobaczysz to o wszystkim zapomnisz! No i trzymam tez kciuki za twojego meza zeby byl dzielny hehe bo moj jeszxze 2godz nie mogl dojsc do siebie hahaaz chyba schudl z nerwow z 4kg haha

vivien lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien oby wszystko szybko i dobrze poszlo. Vivien juz dlugo karze na siebie czekac. Powodzenia.

My wczoraj bylismy na dniu otwartym w ujastku na wykladach jak sie dobrze odpowiedzialo kozna byl wygrac darmowe usg 4 d i wygralam :) moglismy zobaczyc naszego synka jaki duzy i piekkny. Na piatkowym badaniu u ginekolog ja nic nie widzialam ale wczoraj sobie zrekompensowalam wszystko. Jasiu slicznie nam buzke pokazal. Pidobno udali mu sie zrobic najladniejsze zdjecie w tym dniu. No i nie ma watpliwosci ze chlopak. Wirek mosznowy pieknue nam pokazal i juz nawet byli widac ze jedno jaderko mu zstapilo. Dr powiedzial ze jak przyniosa nam dziewczynke to na pewno pomylili dzieci :) zdjecia mamy wydrukowane tylko wiec jak je zeskanuje to wam tu wkleje.

m_f, michaela, Nina, Rika, vivien, Kropka, blueberry lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Ja w grudniu będę miała 30 ;p
    No mieszkam pod trójmiastem :)
    zazdroszczę :)
    masz blisko do morza :)
    ja nad morzem byłam tylko raz jak miałam 15lat i na tym się skończyło, mam daleko do morza ;)

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yennefer wrote:
    Ja już mam skończone 32 :) i wcale nie czuję się na tyle :)
    to najważniejsze że się nie czujesz :) ciesz się młodością :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yennefer wrote:
    Nienormalna niezłe zakupy, ale już pewnie jesteś spokojniejsza że większość rzeczy masz kupionych :)

Z cenami w aptekach to różnie bywa. Ja szukam często promocji w aptekach przez internet i z odbiorem osobistym w Krakowie, jak zbierze się więcej rzeczy to opłaca się jechać nawet gdzieś dalej i odebrać.
    Zresztą teraz więcej rzeczy korzystniej jest kupić przez internet. Szybciej i wygodniej :)
    zgodzę się z tobą - zakupy przez internet to dobrodziejstwo dzisiejszych czasów :)
    mi zostały już drobiazgi - je właśnie przez internet kupię resztę.
    Pozostaje jeszcze łóżeczko , odbiór wózka i fotelika , no i po porodzie ten laktator jeszcze w zależności od tego co i jak wyjdzie. Może kupię ręczny jak nie będzie takiej potrzeby, żeby używać elektrycznego.
    Nie mam już siły na łażenie po sklepach :)

Rika, pasia27 lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wrote:
    Vivien trzymam kciuki, żeby te bóle okazały się tymi bólami :) Powodzenia :)

Nienormalna - tak to moje pierwsze dziecko :)
    moje też pierwsze :)
    a zarazem wyczekane, wykochane i wytęsknione ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:

Vivien wreszcie :)! Trzymam kciuki :)! Powodzenia! Życzę ci , żeby poszło łatwo i sprawnie! Może do jutra samo się jeszcze dzisiaj rozkręci :).
    Trzymam kciuki :)!

vivien lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja życzę wam udanej i miłej niedzieli :). Jedziemy do dziadków Tymka - moich rodziców ;)
    dawno się nie widzieliśmy a mieszkamy w tym samym mieście - czas na odwiedziny ;) w końcu.

Vivien trzymam kciuki, mam nadzieję, że jak wrócę to przeczytam, że wy już w szpitalu i że się zaczęło :D!!!

vivien lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 13:53

vivien lubi tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien widzisz wyluzowałaś i się zaczęło ;p Chociaż jak Ty urodzisz to już w ogóle się zestresuje ;) No ale nic wszystkie musimy przez to przejść. Trzymam kciuki żeby Cie dzisiaj samo ruszyło.

vivien lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien! JUUCHUUU!!! :)

A co do tego, że żadne dziecko w brzuchu nie zostało, to... bez wchodzenia w szczegóły, to jednak i tak się zdarzyło kilka razy w historii... nawet i dobre 40 lat, tylko wiadomo że bez świadomości "matki" no i zwapniałe po czasie.

Wczoraj przed snem tak mi sie brzuch spiął, że aż się spłaszczył śmiesznie od góry i dołu, jak półka :P Wzięłam magnez na wszelki wypadek. Noc średnio przespana, ale przez mojego 3 latka :P Najpierw sam z siebie pierwszy raz zawołał przez sen, że chce siku, a godzine później obudził się rozpłakany, po jakimś koszmarze i mąż wstawał, kładł się z nim pod kołdrą i uspokajał.

Powiem Wam, że nie wyobrażam sobie pracować do końca ciąży... ja szukam ciągle pozycji poziomej w domu, krzyż mi siada, oddychac ciezko, żołądek zgnieciony siedząc i inne rozne takie...

vivien lubi tę wiadomość

‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ