X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien gratulacje super wiadomosc niedlugo przytulisz swoja mala :)

vivien lubi tę wiadomość

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy ja też tak mam ale w I ciąży pracowałam do 9 miesiąca. Teraz bardziej mi plecy siadają.

Suzy Lee lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien trzymamy mocno kciuki no i w końcu spotkacie się ze swoją księżniczką :) !!!

vivien lubi tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra to ja uciekam :)
    ja schizuję bo zjadłam dziś 3 cukeirki które miały alkoholizowane spirytusem nadzienie :/ o czym dowiedziałam się dopiero jak przeczytałam na etykiecie o.O

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien trzymam kciuki najważniejsze, że się zaczęło a teraz tylko aby poszło szybko i sprawnie tego życzę :)

vivien lubi tę wiadomość

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Suzy ja też tak mam ale w I ciąży pracowałam do 9 miesiąca. Teraz bardziej mi plecy siadają.

Za pierwszym razem też nie miałam takich bóli krzyża, to fakt... W pierwszej miałam prace na zlecenie na 5 miesiecy tylko i do 7 miesiaca... przez wiekszosc czasu w biurze, a po przeprowadzce z domu już, ale to była już końcówka tej pracy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś może orientuje się, jak to jest z urlopami dla taty, jeśli nie jest standardowym pracownikiem firmy, tylko jakby zatrudnioną na stałą współpracę firmą (musi tam być 8h dziennie, ale na działalność gospodarczą)?

Zaczęłam się martwić kto mi pomoże na początku, bo on twierdzi, że może ze 2-3 dni mu dzadzą, teraz jeszcze moja mama mówi, że też tylko około porodowo może ze 3 dni jej sie uda... a to znaczy, że wrócę do domu i od razu mam być na pełnych obrotach przy Jaśku, gotować obiadki, sprzątać, obsługiwać Jaśka i Filipa, którego obsługa będzie mnie wyłączać przez pół dnia z robienia czegoś innego (jak bedzie wisiał na cycu) a ja sama wciąż obolała - jestem przerażona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2013, 14:05

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny :) niby pokazuje mi że zaczęłam 6 miesiąc i dzisiaj obudziłam sie z mokrymi plamami na koszulce ( w okolicach sutków) coś zaczęło wypływać z nich .. mam pytanko czy któraś z Was wie może kiedy będą jakieś warsztaty dla przyszłych mam w Katowicach prócz tych 3,10 ( bezpieczny maluch ) :)

pasia27 lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    witajcie dziewczyny :) niby pokazuje mi że zaczęłam 6 miesiąc i dzisiaj obudziłam sie z mokrymi plamami na koszulce ( w okolicach sutków) coś zaczęło wypływać z nich .. mam pytanko czy któraś z Was wie może kiedy będą jakieś warsztaty dla przyszłych mam w Katowicach prócz tych 3,10 ( bezpieczny maluch ) :)[/QUOTE

Natura Cie przygotowuje do karmienia :) siarka wyplywa mi sie nie zdarzylo w zamian siarki mamy duzy rozmiar i ciemne brodawki ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piersi urosły sa spore ale kolor brodawek jeszcze nie jest ciemny :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie, myślę że to może byc najwygodniejsze podawanie witaminy k+d niemowlętom na rynku:

7c9b23b9b6ac8af4med.jpg

gdybym wiedziala o tym pare dni temu nie kupiłabym kapsułek.

Rucia, Lilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    witajcie dziewczyny :) niby pokazuje mi że zaczęłam 6 miesiąc i dzisiaj obudziłam sie z mokrymi plamami na koszulce ( w okolicach sutków) coś zaczęło wypływać z nich .. mam pytanko czy któraś z Was wie może kiedy będą jakieś warsztaty dla przyszłych mam w Katowicach prócz tych 3,10 ( bezpieczny maluch ) :)

To co Ci wypływa to siara.

;oniqa lubi tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy nie wiem jak z tym ojcowskim. Jak się ma działalność i płaciło się składki w terminie to chyba też przysługuje.
    Ja też mam trochę stracha. Moja mama może być do 10.10 więc już wolałabym urodzić bo im później tym mniej pomocy ;p

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 12:54

vivien lubi tę wiadomość

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO dziewczyny ja tez jestem zdana na siebie ponieważ moi rodzice mieszkają 100km od nas i pracują oboje , a teściowa też pare kilometrów od nas więc po porodzie zostaje z synkiem którego będę musiała odebrać ze szkoły i malutką sam na sam w domu . Mąż moze weźmie 3 dni urlopu no ale prowadzi własny interes więc musi go pilnować i koło się zamyka chyba się rozdwoję :( no ale co będę musiała dać jakoś radę.

pasia27, Suzy Lee, Rucia lubią tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    piersi urosły sa spore ale kolor brodawek jeszcze nie jest ciemny :)

Wszystko przed Toba :D

• Lilka Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My postanowilismy ze Moja Mama przyleci w polowie grudnia i zostanie na swieta.termin mamy na 21 listopada..chcemy jednak zostac sami z Maluszkiem zeby sie odnalezc we trojke w nowej sytuacji..gdybym miala ich wszystkich od poczatku wokol a pozniej zostalabym sama moglby byc dramat :) w ten sposob mysle ze bede bardziej samodzielna :)a pomoc bardziej sie przyda przy domoeych obowiazkach :)

Lalita2710, pasia27, Rucia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze marzycielko ze dzielimy losy.. :/ co innego z pierwszym dzieckiem a co innego jak juz jest to pierwsze i przybywa drugie... do tego wlasnie obiwiazki domowe itp. Przy pierwszym mialam 3 osoby do pomocy bo bylam z mezem u rodzicow a teraz bede kompletnie sama na to wychodzi... w przeciwienstwie do poprzedniego razu, kiedy marzyłam o tym jak Lilka pisze- miec możłiwość pierwszych tygodni tylko dla na a potem przyjeżdżajcie, tak teraz wrecz potrzebna mi pomoc przy obowiazkach domowych i Jasiu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2013, 18:41

marzycielka29 lubi tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Suzy Marzycielka Kleopatra :) Kto da rade jak nie wy:))

Wszystko jakoś sobie poukładacie i dacie z wszystkim radę:)

Wierze w was dziewczyny:))

Vivien mam nadzieję że już jesteś w szpitalu i będziesz rodzić :D
    Na prawde wierzyłam w to że jak tylko zwolnisz tempo to od razu zacznie się coś ruszać.

Ja odliczam dni do powrotu męża 6 dni jeszcze:)) Mąż mi kupił nową koszulę dżinsową jest śliczna ,nie potrafię się doczekać aż przyjedzie:))

Kleopatra, pasia27, marzycielka29 lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 29 września 2013, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam sie pochwalić, że dziś spałam 8 godzin bez podobudki do WC :)

a ja dzis pokłóciłam się z mamą, któa przyjechałą na weekend. Miala nam cos pomoc, głównie mi, i co? nie mogłam znaleźć papierów od mieszkania nowego, tego całego spisania stanu licnzików itd., chodziłam nerwowa ze az jesc mi si enie chcialo, i mowie, wszytskim nie odzywajcie sie do mnie i nie bede teraz jesc. Oczywsicie nie dosc ze mama musiala mi nalac rosół to tak wszytsko poprzestawiała mi w kuchnii, ze bylo naewet niemozliwe zebym zjadal. WIme, ze chciala dobrze, ale jak jej powiedzialam, ze nie bede teraz jesc i ze wszytsko mi zle poprzestwiala to sie wyobrazala, ze ona gotuje itd a ja taka niewdzecznica itd. Oczywscie kkłótnia itd. Mam musiala sobie wyjsc z domu. Na co wszedł M. do meiszkania(byl w garzu) i zmaist mnei przytulic i pocieszyc jak ja juz ostro ryczalam, to jeszcze on na mnie nakrzyczal!!! Jak jka nie znosze jak ludzie mi mowia co mam robic, jak sie zachowywac,itd. A nie zastanwia sie czego ja chce i mnie nie słuchaja. Mówią, ż eszkodze dizecku, a to kurcze oni mu szkodza jak mnie deberwują niepotrzebnie. Chcialam, zeby mam przyjechala mi pomoc, ale nie zbey mi wszytsko przestaiwala i mówiła jak ma robić. Normlanie teraz siedzimy i sie do siebie nie odzywamy, a ja sie zastanaiwma czy dam sobie rade sama zew szystkim, bo jak tak ma wygladac pomoc, to niech mi juz wszyscy dadza swiety spokoj.

Normalnie jakos specjlanie i czesto sie z mamam nie kłóce, mamy podobne charaktery i podbne myslenie i patrzeie na wiele rzeczy, ale dzis mnie normlanie wurzyla. WIem tez z eja na pewno za mocno zareagowala, ale kurcze jestem w ciązy hormony szaleja i mogliby brac przez pół moje zachowanie.

M. tez mnei tak wkurzyl, ze sie zastanwiam czy chce go rpzy porodzie, bo jak sie bedzie zachowywac tak jak dzis, czyli zmaist byc i przytulic to krzyczec na mnie i sie czepiac i mowic mi co mam robic to wole rodzic sama.

ale beznadziejna ta dzisiejsza niedziela.

Suzy Lee lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ