III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
amicizia, widzialam ta pralke eco bubble na warsztatach dla kobiet w ciazy.ogolnie telefony samsung sa slabe, nie wiem jak to jest z pralkami, ale mnie sie wydaje ,ze samsung nie jest taki dobry , no ale wybor nalezy do was.
Vivien, to Ty juz w szpitalu?juz albo nareszcie hehe
super,czekamy na wiesci.
co do przyjazdu mamy po porodzie.mojej mamy nie bylo, bo nie miala mozliwosci ,dojezdzala tylko codziennie tesciowa z gotowym cieplym jedzonkiem i zakupami i uwazam, ze to jest najwazniejsza kwestia ,jesli chodzi o pomoc po porodzie w pierwszych dniach(zostawala tesciowa na 30 minut )
Wazne ,zeby jesc cos cieplego i jesli macie meza ,ktory z wami zostanie w domu i ugotuje za was ,to uwazam ,ze inne osoby sa zbedne .
Oczywiscie zalezy, jak sie czujecie po porodzie, inna sprawa ,ze przez pierwszy tydzien, to na pewno nie bedziecie mialy czasu ,zeby same cos ugotowac -mnie gotowala tesciowa ,siostry przez pierwsze 2 tyg.
wiadomo, ze na poczatku dziecko moze caly czas ssac cycka itp, jest sie wykonczonym nowa sytuacja i to wy musicie byc ciagle przy dziecku i karmic, przytulac, mama moze ugotowac, ewentualnie przebrac dziecko.
moj maz chodzil do pracy normalnie, sama zostawalam z dzieckiem plus tesciowa dowozila obiady i super bylo.pomoc innych jest fajna,gdy dzidzia ma juz miesiac lub wiecej, mozna wyslac z dzieckiem na dluzszy spacer, poprosic o popilnowanie i wyjsc na zakupy ,tak zeby zdazyc na karmienie ,jesli sie nie odciaga -ja obecnie chwale sobie przyjazdy mojej siostry ,co ktorys weekend -moge odetchnac z mezem, a ona sie zajmuje malym jak ja gotuje ,czy wychodze do fryzjera, na zakupy (takie 2 godzinne wypady a dodaja sily na dalsze zmagania i opieke na dzieckiem)иιєиσямαℓиα, anilorak lubią tę wiadomość
-
justa, ja opisywalam tutakj sytuacje jaka mi sie przytrafila na 2 dni przed porodem, tydzien po terminie bylam i tez babka byla dla mnie wredna.
no a teraz mam podobne sytuacje z wozkiem -babki widza ze wchodze np do sklepu i zadna mi nie potrzyma drzwi ,zebym mogla normalnie i swobodnie wjechac, tylko drzwi mi sie zatrzaskuja przed nosemиιєиσямαℓиα, justa24 lubią tę wiadomość
-
patti wiem wlasnie ze telefoy ma słabe, ale np laptopy ma juz dobre. Obije z M. uzwyamy ich latpoów i estemy zadowoleni, maż jako lektronik to potrzebuje na prawde dobry sprzet.
Nie iwme jak w kwestii pralek i lodówek. MI si eogolnie hot point podoba... ech i bądz tu mądry co kupic. Ta reklama, ten cały system eco bubble. czy on na prawde jest taki dobry? jakas taka sceptyczna jestem. Zamierzamy jechac o uzpelnie innej sieci sklepów i wypytac sie o to samo, zobaczymy co tam nam powiedza. -
o wiecie co, kobiety to niestety ale trzeba powiedziec, wredne bestie ;P
taka zazdrosc zawisc prze wieksozsc kobiet przemawia, uwazaja ze jak im ktos nie pomoagal to one tez nie musz,a wystarczyloby zeby kazda postepowala tak jak chcialaby zeby jej robiono i pomagano to od razu wszystkim zyloby sie lepiej
stara mysl
"wszystko co cchesz by ci ludzie czynili ty czyn im takze" -
Ja mam chyba szczęście do ludzi, czasami jakaś kobietka mnie przepuści w mięsnym czy coś. Często jak widzą jak się toczę do kasy to otwierają specjalnie dla mnie
Ja mam pralkę whirlpool więc nie mam pojęcia. Teraz można dokupić te gwarancje np na 5 lat, wtedy nawet jak coś nie będzie działało to można zwrócić bo ogólnie w dzisiejszych czasach każda firma robi tak żeby tylko gwarancję przetrwało. Kiedyś to były sprzęty, moja poprzednia pralka Bosha miała 12 lat i w sumie jak ją wymieniałam to nadal prała
Idę z młodym na zakupy, papaиιєиσямαℓиα, ;oniqa lubią tę wiadomość
-
Amicizia wrote:MI sie bardzo ten hot point co ma mama podba, cihca i oglnei dobra i niedroga i waska, bo u nas potrzebna wąska pralka. Ale M. zachwycił samsung ale nie juz mniej. Zwłąszcza jak zaczynam czytac na necie opinie o tym systemie ecco bubble... nic bede dzis w pracy zglebiac temat w wolnej chwili.
, w końcu to ty będziesz z niej częściej korzystać niż on
Cicha pralka dobra rzecz, ważne żeby nie była awaryjna - ja mam swoją 5 lat , odpukać nic w niej nie naprawialiśmy jeszcze. Oprócz wady fabrycznej , taką nam już dostarczyli z uszkodzonym włącznikiem, ale zadzwoniliśmy z reklamacją, przyjechali wymienić przycisk, ale problem się nie rozwiązał - przycisk start nie odbijał , zadzwoniliśmy jeszcze raz i wymienili nam pralkę na zupełnie nową,a my tamtą już zdąrzyliśmy kilka razy uruchomić
Wybierz taką, żebyś ty była zadowolonai nie warto czasem w coś inwestować jeśli nie będzie się z tej opcji korzystać w ogóle. Gdybym miała taki program to chyba bym z tego eco bubbel nie korzystała więc po co za to płacić
? Moi rodzicie też mieli pralkę Boscha , w ogóle większość agd mieli boscha i to kiedyś była marka niezniszczalna, więc jak też się skusiłam na Boscha. Dobrze, że ja musiałam tylko pralkę do mieszkania kupować z większego agd bo miałabym chyba niezły dylemat
.
Reszta była w mieszkaniu - lodówkę bym tylko inna kupiła bo podoba mi się inox a mam białą, no i mikrofalę do zabudowy też inoxa (ale nasza mikrofala to był prezent od moich rodziców na nowe M więc niewiele mieliśmy do powiedzenia w tym temacie), acha no i gdybym miała wybierać to chyba piekarnik bym kupiła jakiś lepszy, bo ten w mieszkaniu ciągle przypala mi spód ciast mimo, że mam temp. na max do 150stopni i ciasto jest na maksa na górnej pólce i nastawiam tylko dolną grzałkę....nie wiem co to za tajemnica tego piekarnika za każdym razem mam spód ciast spalony mniej lub bardziej
.
Warto poczytać opinie przed zakupem. Uwaga jak będziesz kupować odkurzacz na pewno przeczytaj opinie! i nie inwestuj w odkurzacz bezworokowy - maskara ten wynalazek , odkurzasz mieszkanie a potem cały brud musisz wytrzepać do śmietnika i wszystkie koty, włosy i kurz masz z powrotem na podłodze.
Poza tym za każdym razem trzeba prać filtry i cały odkurzacz myć - ten pojemnik na śmieci, a tak w normalnym odkurzaczu wyrzucasz worek i masz spokój! Nigdy więcej bezworkowego! Poza tym ten nasz odkurzacz bardzo szybko przestał ciągnąć. Po fakcie poczytałam opinie o tym nieudanym zakupie i się okazało że to notorycznie wymieniane mankamenty tego modelu odkurzacza. A ten wybór odkurzacza bezworkowego to był pomysł mojego męża - napalił się i już, bo nie trzeba worków kupować , on twierdził że z zakupem worków do odkurzacza miał zawsze problem.Finał jest taki, że po 4rech latach wymieniłam odkurzacz - nie powiem zainwestowałam w niego sporo , ale ciągnie jak szatan! Jest bardzo drogi, my znaleźliśmy taniej na internecie z odbiorem własnym, ale i tak nie był najtańszy, ale odkładałam specjalnie na ten cel ,żeby kupić dobry odkurzacz, tym razem z normalnymi wymiennymi workami! Czytałam opinie , szukałam, myślałam oglądałam w sklepach, chyba pół roku poświęciłam na wybór odkurzacza zanim go kupiłam. Także czytaj opinie na internecie
przed zakupem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2013, 13:04
-
justa24 wrote:kleopatra to fajnie masz żę cześto spotkasz się z życzliwościa innych ludzi.
Mnie niestety to nie dotyczy jedynie co w autobusie i to taki starszy pan mi ustapić miejsca chciał ąż głupio troche, ale najgorsze jest to żę faceci nigdy niebyli w ciąży a są bardziej zyczliwi niz te podłe baby!
ja na prawdę w ogóle tego nie doświadczam
ale dobra jest , nie ubolewam nad tym specjalnie, trudno - trzeba zmienić nastawienie i podejście i też chyba będę tak traktować wszystkie kobiety w około te ciężarne
-
patti wrote:amicizia, widzialam ta pralke eco bubble na warsztatach dla kobiet w ciazy.ogolnie telefony samsung sa slabe, nie wiem jak to jest z pralkami, ale mnie sie wydaje ,ze samsung nie jest taki dobry , no ale wybor nalezy do was.
Vivien, to Ty juz w szpitalu?juz albo nareszcie hehe
super,czekamy na wiesci.
co do przyjazdu mamy po porodzie.mojej mamy nie bylo, bo nie miala mozliwosci ,dojezdzala tylko codziennie tesciowa z gotowym cieplym jedzonkiem i zakupami i uwazam, ze to jest najwazniejsza kwestia ,jesli chodzi o pomoc po porodzie w pierwszych dniach(zostawala tesciowa na 30 minut )
Wazne ,zeby jesc cos cieplego i jesli macie meza ,ktory z wami zostanie w domu i ugotuje za was ,to uwazam ,ze inne osoby sa zbedne .
Oczywiscie zalezy, jak sie czujecie po porodzie, inna sprawa ,ze przez pierwszy tydzien, to na pewno nie bedziecie mialy czasu ,zeby same cos ugotowac -mnie gotowala tesciowa ,siostry przez pierwsze 2 tyg.
wiadomo, ze na poczatku dziecko moze caly czas ssac cycka itp, jest sie wykonczonym nowa sytuacja i to wy musicie byc ciagle przy dziecku i karmic, przytulac, mama moze ugotowac, ewentualnie przebrac dziecko.
moj maz chodzil do pracy normalnie, sama zostawalam z dzieckiem plus tesciowa dowozila obiady i super bylo.pomoc innych jest fajna,gdy dzidzia ma juz miesiac lub wiecej, mozna wyslac z dzieckiem na dluzszy spacer, poprosic o popilnowanie i wyjsc na zakupy ,tak zeby zdazyc na karmienie ,jesli sie nie odciaga -ja obecnie chwale sobie przyjazdy mojej siostry ,co ktorys weekend -moge odetchnac z mezem, a ona sie zajmuje malym jak ja gotuje ,czy wychodze do fryzjera, na zakupy (takie 2 godzinne wypady a dodaja sily na dalsze zmagania i opieke na dzieckiem)
nie mogłaś tego lepiej ująć
dokładnie o tym wszystkim mówiła wczoraj psycholog w ramach depresji poporodowej
Ważne jest żeby w końcu też znaleźć czas na relacje mąż- żona w tym wszystkim>
Mówiła o teściwoych i mamach i o gotowaniuco dowcipniejsi żartowali, że wolą już zjeść paluszki niż znieść wizytę teściowej hehe
ale to tak pół żartem pół serio
-
patti wrote:justa, ja opisywalam tutakj sytuacje jaka mi sie przytrafila na 2 dni przed porodem, tydzien po terminie bylam i tez babka byla dla mnie wredna.
no a teraz mam podobne sytuacje z wozkiem -babki widza ze wchodze np do sklepu i zadna mi nie potrzyma drzwi ,zebym mogla normalnie i swobodnie wjechac, tylko drzwi mi sie zatrzaskuja przed nosem
cóż tu więcej powiedzieć, ja muszę dlatego nastawić się na samodzielność niż liczyć na dziki tłum, dobrze, że tramwaje i autobusy są teraz w większości niskopodłogowe
Chociaż moja mam opowiadała mi zdarzenie jakie miało miejsce w latach 80tych jak chciała ze mną wsiąść z wózkiem do autobusy (wtedy niestety nie było takich cudów jak niska podłoga w autobusie, a nie wszyscy mogli sobie pozwolić na własny samochód) no i nikt jej nie pomógł pomimo że prosiła....zlitował się nad nią dopiero kierowca autobusy - wysiadł i pomógł jej wtargać ten wózek ze mną w środku.....
-
Ja mam pralkę LG http://p.alejka.pl/i2/p_new/16/09/pralka-lg-wd-10490np-super-tanio-transport-50-znizki-taniej-nie-znajdziesz-kup-teraz_0_b.jpg Oczywiście napisy po polsku
Teściowa jak ją kiedyś zobaczyła to mówi ooo ta sama pralka co moja dobra znajoma bardzo ją lubi. Ja też jestem z niej zadowolona.
jeśli chodzi o odkurzacz dostałam na urodziny. http://genfoto.org/images/kaczy9999/5_51e3da0a33c7f.jpg
Jest on bezworkowy ,mały wszędzie można wsadzić nie jest jakiś tam głośny. Normalny ja mam wszędzie panele więc jak dla mnie jest ok.
Oniqa:) ja wybieram się na te warsztaty 3 października:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2013, 12:59
-
a ciągnie ci ten odkurzacz bezworkowy? Do szewskiej pasji doprowadzało mnie pranie, a wręcz szorowanie tego harmonijkowego filtru Heppa
. Po każdym praniu było coraz gorzej, ten odkurzacz w ogóle nie ciągnął. Generalnie nie polecam tego odkurzacza
. Dla mnie totalna klapa. A niby dobrej sprawdzonej firmy zelmer
http://www.ceneo.pl/;0151150212-10;0020-30-0-0-1.htm
-
co do sprzętu samsunga to my jesteśmy bardzo zadowoleni..mamy lodówke, zmywarke,mikrofale piekarnik i płyte samsunga no i telewizor oraz telefony komorkowe i na nic nie moge narzekać
Ej dziewczyny też tak macie że pobolewa was troche brzuch na dole jak na okres? ja mam tak od kilku dni ale taki leciutki ten ból ..Suzy Lee lubi tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:Ja mam pralkę LG http://p.alejka.pl/i2/p_new/16/09/pralka-lg-wd-10490np-super-tanio-transport-50-znizki-taniej-nie-znajdziesz-kup-teraz_0_b.jpg Oczywiście napisy po polsku
Teściowa jak ją kiedyś zobaczyła to mówi ooo ta sama pralka co moja dobra znajoma bardzo ją lubi. Ja też jestem z niej zadowolona.
jeśli chodzi o odkurzacz dostałam na urodziny. http://genfoto.org/images/kaczy9999/5_51e3da0a33c7f.jpg
Jest on bezworkowy ,mały wszędzie można wsadzić nie jest jakiś tam głośny. Normalny ja mam wszędzie panele więc jak dla mnie jest ok.
Oniqa:) ja wybieram się na te warsztaty 3 października:) -
justa24 wrote:co do sprzętu samsunga to my jesteśmy bardzo zadowoleni..mamy lodówke, zmywarke,mikrofale piekarnik i płyte samsunga no i telewizor oraz telefony komorkowe i na nic nie moge narzekać
Ej dziewczyny też tak macie że pobolewa was troche brzuch na dole jak na okres? ja mam tak od kilku dni ale taki leciutki ten ból ..