X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita super, że mąż już wrócił, choć zapewne Ci się dłużyło :)

Nienormalna współczuję przeżyć na IP, oby się już nie powtórzyły, napewno Synkowi udzieliły się Twoje nerwy :/

Kleopatra mocne kciuki za jak najszybsze rozwiązanie.

A ja się cały weekend lenie, w zeszłym tygodniu wylądowałam w szpitalu z twardnieniami brzucha i małym odczuwaniem ruchów i mam nakaz leżenia na maksa, ale już mam dość.
    A jutro czeka mnie trzecie podejście do glukozy, może tym razem nie zwrócę :/

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my dziś też tak jak Marzycielka troszkę pochodziliśmy po sklepach.
    Mąż kupił sobie też buty. Chciał jeszcze marynarkę ,ale ceny jak jakiś czas temu ta sama była za 140zł to dali cenę 179zł... więc :| sory ale cena była kosmiczna już nie mówiąc o nowej.

Bobiś ciągle dupe mi wypinał na brzuchu:D śmiać mi się chciało:D

Kasiaks o glukozie mi nawet nie wspomniaj ,ja przeżyłam to strasznie zawroty głowy nudności i 2 h leżałam bez ruchu bo jakbym wstała to bym zemdlała po takiej dawce :|

marzycielka29 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku kasiaks współczuje tego nakazu leżenia:( Ale w sumie dlaczego każą leżeć z tymi twardnieniami? Mnie lekarz nie kazał nic aa też twardnieje non stop;/ Może zapomniał powiedzieć:P A moze dlatego, że u mnie szyjka długa była, a tylko przy skracających się każą leżeć?

zsxuot7.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaks wrote:

Nienormalna współczuję przeżyć na IP, oby się już nie powtórzyły, napewno Synkowi udzieliły się Twoje nerwy :/

A ja się cały weekend lenie, w zeszłym tygodniu wylądowałam w szpitalu z twardnieniami brzucha i małym odczuwaniem ruchów i mam nakaz leżenia na maksa, ale już mam dość.
    poproś o 50 g może nie będziesz musiała powtarzać 75g a łatwiej to wypić i znieść

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaks wrote:

witaj w III cim trymestrze. Z tego wszystkiego zapomniałam się przywitać :)
    Leż i odpoczywaj, a co ci lekarze stwierdzili z tymi małymi ruchami i twardnieniem brzucha ?
    Oprócz tego stwierdzili coś jeszcze? Jakieś zagrożenie przedwczesnego porodu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2013, 19:41

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 ja mam leżeć bo wg kobiety ze szpitala szału z szyjką też nie ma, we wtorek mam wizytę u swojej ginki zobaczymy co ona powie.

Z glukozą u mnie jest tak, że wypicie tego to żaden problem, ale tak po 30-40min poprostu zaczyna mnie mdlić na maksa no i kończy się wiadomo jak. Mam nadzieję, że dam jutro radę. michaela już pytałam o to lekarza ale była nieugieta :(

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyno bardzo ładny kącik Roskanki :)
    Też zapomniałam pochwalić :)
    No i spora kolekcja ubranek dla małej damy :)

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    witaj w III cim trymestrze. Z tego wszystkiego zapomniałam się przywitać :)
    Leż i odpoczywaj, a co ci lekarze stwierdzili z tymi małymi ruchami i twardnieniem brzucha ?
    Oprócz tego stwierdzili coś jeszcze? Jakieś zagrożenie przedwczesnego porodu?
    co Ty, ja nie wiem po co mnie w ogóle tam położyli, bo leżeć i nic nie robić to i w domu mogłam, ale to dało mi tylko pewność że jakbym nie zdążyła dojechać do szpitala gdzie chce rodzić to u mnie w mieście nie położe się choćbym miała w domu urodzić. Jedna pani dr miała do mnie pretensje, że w ogole ośmieliłam się przyjść i narzekać, usg mi zrobili chyba po 6h i mówi jak to się nie rusza jak się rusza a jak pani nie czuje to pani problem.
    Przy wypisie dopiero zca ordynatora mi powiedziała, że to mogło być z przepracowania, bo fakt narobiłam się ciut bo mieliśmy remont. Z tym, że teraz nic nie robie i też brzuch mi twardnieje i boli jak na okres

• Perełka Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozwolę sobie wtrącić tu parę słów, mimo, że jesszcze w II trymestrze jestem ( choć czytam Was juuż od dłużeszgo czasu)....
    Ana27...ja tez mam twardnienie brzucha i mi kazał lekarz dużo leżeć własnie w zwiazku z tymi skurczami.
    Lalita2710 ja ostatnio miałam robioną glukozę i powiem szczerze, że dla mnie nie było tak źle. Miałam 75 gram, pielęgniarka rozuściła mi to wletniej wodzie i jeszcze kazała co chwilę mieszać, bo się glukoza rozpuścić nie mogła, także przy ostatnim łyku jej resztki mi zostały na gardle. Chwilę mnie zemdliło, ale ro raczej z to faktu, ze na czczo jechałam autobusem na badanie. Ale w zasadzie było ok- czas się tylko dłużył, bo co robić przez dwoe godziny na szpitalnym korytarzu?:P
    Aaaa i odnośnie tematu, o którym wspomniałyście ostatnio,a mianowicie , że mało osób jest tutaj na forum- jestem pewna że wiele kobitek z II trymestru Was tu podczytuje, ale wszystkie czekamy na swój czas, by móc w pełni się przyłączyć, także nie martwcie się- wątek na pewno nie zaginie:;)

juicca, Effcia28 lubią tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie przypomnieć mi jak to miało być z tym masażem sutków, aby pobudzić poród?

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, będę na wszelki wypadek więcej się lenić i leżeć ale tak cały czas chyba nie wyleże:P

Kasiaks daj znać po wizycie u gin co powiedziała na to wszystko, jaką długą masz szyjke itp.
    A ten szpital, o którym piszesz to jakaś masakra! Trzymali Cię pewnie dlatego, zevby zarobić kasę za pacjetna;/ Ale podejscie i rozmowa lekarki z Tobą to jakaś żenada, zaraz trzeba było ją postwić do pionu. Nie można dawać się tak traktować i wysłuchiwać, że ma się problem bo nie czuje się ruchów dziecka. eh;/

zsxuot7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2013, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mamazone.pl/tv/film,24552,jak-rozwiera-sie-szyjka-macicy.aspx

иιєиσямαℓиα, michaela lubią tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Możecie przypomnieć mi jak to miało być z tym masażem sutków, aby pobudzić poród?

http://portal.abczdrowie.pl/naturalne-wywolywanie-porodu

mnie sie kołatało ze 3 minuty i przerwa ale tu jakos inaczej to opisują

Suzy Lee lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaks wrote:
    co Ty, ja nie wiem po co mnie w ogóle tam położyli, bo leżeć i nic nie robić to i w domu mogłam, ale to dało mi tylko pewność że jakbym nie zdążyła dojechać do szpitala gdzie chce rodzić to u mnie w mieście nie położe się choćbym miała w domu urodzić. Jedna pani dr miała do mnie pretensje, że w ogole ośmieliłam się przyjść i narzekać, usg mi zrobili chyba po 6h i mówi jak to się nie rusza jak się rusza a jak pani nie czuje to pani problem.
    Przy wypisie dopiero zca ordynatora mi powiedziała, że to mogło być z przepracowania, bo fakt narobiłam się ciut bo mieliśmy remont. Z tym, że teraz nic nie robie i też brzuch mi twardnieje i boli jak na okres
    to nie za fajnie. Rzeczywiście omijaj szpital szerokim łukiem. Podejście lekarki to jakiś koszmar :/.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś która ma xmovwa xlnadera powie mi, czy przednie kółka sa obrotowe z blokada czy nieruchome?

• michaela Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku dziewczyny, mała uciska wszystko co ważniejsze w układzie pokarmowym, nie jest to jakoś wybitnie uciązliwe, ale tez cholera nie jestem w stanie zjeść 2 kromek chleba, efekt jet taki jak po 12 świątecznych daniach poprawionych podwójnym deserem.... bleee

Suzy Lee, Nina82 lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2013, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 no ja kobiecie odpyskowałam, chyba pierwszy raz w życiu się tak odważyłam. Powiedziała, że ja nie kładłam się do szpitala sama, przyjechałam sprawdzić bo sie niepokoiłam, a że zechcieli mnie położyć to ich problem; że starałam się o tą ciążę tyle lat, że teraz wolę wszystko o jeden raz za dużo sprawdzić niż później płakać. Pani mnie unikała później już.
    szyjka w szpitalu miała 30mm, oceniona na palec bo oczywiście na usg nie mierzyli, bo zasłużyłam tylko na jedno usg :D

• michaela Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    http://www.mamazone.pl/tv/film,24552,jak-rozwiera-sie-szyjka-macicy.aspx
    apogeum bólu... o rany jak to brzmi...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaks wrote:
    Ana27 no ja kobiecie odpyskowałam, chyba pierwszy raz w życiu się tak odważyłam. Powiedziała, że ja nie kładłam się do szpitala sama, przyjechałam sprawdzić bo sie niepokoiłam, a że zechcieli mnie położyć to ich problem; że starałam się o tą ciążę tyle lat, że teraz wolę wszystko o jeden raz za dużo sprawdzić niż później płakać. Pani mnie unikała później już.
    szyjka w szpitalu miała 30mm, oceniona na palec bo oczywiście na usg nie mierzyli, bo zasłużyłam tylko na jedno usg :D
    i bardzo słusznie że się stawiasz, jakaś paranoja, ja bym na gince jeszcze wymogła te 50 g glukozy, chyba zwariowała - woli cię 3 razy męczyć (oby to juz był ostatni raz) niż raz zrobić mniejszy test i a nóz się uda na tym poprzestać.... wariactwo jakieś.... Masz jakieś rodzinne obciążenia? duży skok wagi w ciaży? złe badania moczu albo krwi pod kątem glukozy, dziecko na USG w jakiś sposób ją niepokoi że się tak uparła na to badanie??
    Wiem że nie powinnam tego pisać, ale jeśli nie to może olej to... bo to jakieś szaleństwo jest... chodzić wymiotować glukoza do skutku??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2013, 21:08

kasiaks lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 6 października 2013, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    apogeum bólu... o rany jak to brzmi...
    tzw. 7-centymetrowy kryzys, podczas którego kobiety najczęściej proszą o cc:P:P

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ