X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • welurka Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mnie pocieszyłaś :) mam nadzieje ze u mnie tez tak bedzie :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    lalita i amiciza cudne zdjęcia, my mamy te usg za tydzień ciekawe jak Zosia zapozuje :P
    Kochane mam wlasnie pytanko odnośnie ktg, powiedzcie czy na ktg chodzi każda ciężarna?? co w przypadku gdy ktoś prowadzi ciąże prywatnie ? musi za każde ktg płacić ??
    Ja chodzę prywatnie i 28.10 mam mieć pierwsze ktg u swojego lekarza, nic za to nie będę płacić

michaela lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie od rana folwark zwierzecy:D kot połozył sie tak ze dotykał brzucha i wlaczyl mruczenie jak traktor, wibracje na całego :D patrze co sie z brzuchem dzieje a on cały na lewo wedruje w kierunku kota :D (plecki małej)

Nina, Rucia, Amicizia, Lalita2710, Suzy Lee, blueberry lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    za nim zaczelam plywac to tak mnie plecy dokuczały ze trafiłam na te plastry - fajna sprawa bo zakłada je rehabilitant - nie jst to taka droga impreza a podobno pomaga. W krakowie na lea jest taki gabinet

http://rehabilitacja-iris.pl/cennik
    Ja póki co nie narzekam na ból pleców, chyba, ze chodzę pół dnia po sklepach, ale aż tak źle nie jest, obym wytrwała do końca:-)

Fajnie masz z kotkiem:-) ja mam, ale u rodziców, a to daleko, ciekawe jakby mój reagował?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2013, 09:33

michaela lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Ja póki co nie narzekam na ból pleców, chyba, ze chodzę pół dnia po sklepach, ale aż tak źle nie jest, obym wytrwałą do koca:-)
    U mni póki co odpukac jest bardzo dobrze no ale +/- 10 tygodni przed nami, zobaczymy co będzie :)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Od kiedy właśnie zaczyna się KTG?

• Nina Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela u mnie też ok. 9 kg na plusie, są dni, ze śmigam, ale czasem brzuchol ciąży, ostatnio kupiłam sobie taka długą łyżkę do butów, bo mimo, ze mam wkładane buty, to miałam problemy z włożeniem hehehe

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Od kiedy właśnie zaczyna się KTG?
    Ja będę miała dokładnie w 32 i 2 tyg, tak lekarz postanowił, żeby juz zrobić pierwsze na kolejnej wizycie, a z tego co wiem to różnie zaczynają robić ktg, czasem nawet ok. 38 tyg dopiero...

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9 kg o.O kiedy to było. Mi już wskoczył 15 kg.

• michaela Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Michaela u mnie też ok. 9 kg na plusie, są dni, ze śmigam, ale czasem brzuchol ciąży, ostatnio kupiłam sobie taka długą łyżkę do butów, bo mimo, ze mam wkładane buty, to miałam problemy z włożeniem hehehe
    hihi no wkładanie butów w moim wydaniu strasznie smieszy meza bo mam sznurowane i takie wygibasy robie - podciagam noge zamiast sie shylac... no nie wyglada to podejrzewam zbyt godnie czy elegancko :D ale co tam, grunt ze skuteczne prawda? :D

Rucia lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    9 kg o.O kiedy to było. Mi już wskoczył 15 kg.
    Ale mam do Ciebie jeszcze 2 tyg:-) hehe mam nadzieję, że uda mi się skończyć max na 12-15 kg, ja to w ogóle w ciąży nie mam typowo ciążowych zachcianek, normalnie aż dziwne, ani razu nic nie wymyśliłam i nie musiałam tego mieć od razu:-)jakoś tak racjonalnie jem i regularnie przede wszystkim, no i słodyczy mało

Rucia lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja póki co mam 6 kg na plusie ale teraz pewnie rusze z kopyta bo apetyt mam ogromnyy

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie juz 9 poszło w zapomienie Rucia, teraz jest juz + kolejne 2 :P podobno w ostatnim miesiacu sie juz nie przybiera??

Nina lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela okaże się w praniu :P Śmieje się z tych moich 15 kg, ale tak na prawdę jestem wdzięczna losowi za nadbagaż, i może po porodzie co nie co mi zostanie, zwłaszcza, że przed ciązą ważyłam 48,5 kg :(

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia z tym ktg to zależy, ja w pierwszej ciąży miałam dopiero w termin a w tej w 39 tyg. Więc wszystko zależy od lekarza. Jutro mam 2 ktg :)
    Amicizia i Lalita przystojniaki wam rosną :) Super pamiątka.
    Nienormalna masz bardzo powiększone te leukocyty? Ja tez słyszałam że w ciąży to normalne.
    Co do tycia to u mnie tragedia. Od miesiąca jem same słodycze i bardzo tyję :) Mam już jakieś 20 kg na plusie :(
    Parel już chyba urodziła i mnie wyprzedziła bo zawsze się odzywała. A jakby nie to dzisiaj miała planowaną cesarkę :)

иιєиσямαℓиα, Amicizia, Suzy Lee lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • michaela Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    ja póki co mam 6 kg na plusie ale teraz pewnie rusze z kopyta bo apetyt mam ogromnyy
    mam wrazenie ze tu niczego sie nie przewidzi:) równie dobrze wcale nie musisz ruszyc, jak czytam co dziewczyny jedza i ile sa na plusie to mam wrazenie ze ja z powietrza przybieram:)) i zazdroszcze tych wszystkich pysznosci, smazonych przysmaków... chyba bym do tej pory 40 kg przybrała :D a tu własnie kilka ledwo na plusie

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Michaela okaże się w praniu :P Śmieje się z tych moich 15 kg, ale tak na prawdę jestem wdzięczna losowi za nadbagaż, i może po porodzie co nie co mi zostanie, zwłaszcza, że przed ciązą ważyłam 48,5 kg :(
    no to masz dpowiedz przy takiej wadze wyjsciowej te 15 to pryszcz:)

Rucia lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    witam was szpitalnie...
    jestem od niedzieli w szpitalu... brak ruchów... rozchwiane tętno i mnie trzymają dzis miałam wyjść ale powiedzieli że dzis nie może jutro... od dwóch dni tak słyszę... ale przynajmniej sie tak bardzo nie denerwuje bo mam 3 razy ktg i ciągle coś robia pytają...

jak mi się uda to po nadrabiam was.. choc mam prawie 30 stron do przeczytania...:)....

byłam na liście i widzę że ani kleopatra ani parel jeszcze w dwupaku...trzymam kciuki aby było juz po:)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    u mnie juz 9 poszło w zapomienie Rucia, teraz jest juz + kolejne 2 :P podobno w ostatnim miesiacu sie juz nie przybiera??
    no nie koniecznie - ja przybrałam 2kg 2 tygodnie :D i mam już zakaz tycia :)
    Wczoraj rozmawiałam z synkiem , że już nie może przybierać na wadze :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2013, 10:29

michaela, Rucia lubią tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    hej dziewczyny
    witam was szpitalnie...
    jestem od niedzieli w szpitalu... brak ruchów... rozchwiane tętno i mnie trzymają dzis miałam wyjść ale powiedzieli że dzis nie może jutro... od dwóch dni tak słyszę... ale przynajmniej sie tak bardzo nie denerwuje bo mam 3 razy ktg i ciągle coś robia pytają...

jak mi się uda to po nadrabiam was.. choc mam prawie 30 stron do przeczytania...:)....

byłam na liście i widzę że ani kleopatra ani parel jeszcze w dwupaku...trzymam kciuki aby było juz po:)
    Ojej, to nas troszkę zmartwiłaś....nie martw się, na pewno jesteś pod fachową opieką i wszystko będzie dobrze!!!

michaela, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
‹‹ 527 528 529 530 531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ