X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • welurka Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mnie pocieszyłaś :) mam nadzieje ze u mnie tez tak bedzie :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    lalita i amiciza cudne zdjęcia, my mamy te usg za tydzień ciekawe jak Zosia zapozuje :P
    Kochane mam wlasnie pytanko odnośnie ktg, powiedzcie czy na ktg chodzi każda ciężarna?? co w przypadku gdy ktoś prowadzi ciąże prywatnie ? musi za każde ktg płacić ??
    Ja chodzę prywatnie i 28.10 mam mieć pierwsze ktg u swojego lekarza, nic za to nie będę płacić

michaela lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie od rana folwark zwierzecy:D kot połozył sie tak ze dotykał brzucha i wlaczyl mruczenie jak traktor, wibracje na całego :D patrze co sie z brzuchem dzieje a on cały na lewo wedruje w kierunku kota :D (plecki małej)

Nina, Rucia, Amicizia, Lalita2710, Suzy Lee, blueberry lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    za nim zaczelam plywac to tak mnie plecy dokuczały ze trafiłam na te plastry - fajna sprawa bo zakłada je rehabilitant - nie jst to taka droga impreza a podobno pomaga. W krakowie na lea jest taki gabinet

http://rehabilitacja-iris.pl/cennik
    Ja póki co nie narzekam na ból pleców, chyba, ze chodzę pół dnia po sklepach, ale aż tak źle nie jest, obym wytrwała do końca:-)

Fajnie masz z kotkiem:-) ja mam, ale u rodziców, a to daleko, ciekawe jakby mój reagował?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2013, 09:33

michaela lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Ja póki co nie narzekam na ból pleców, chyba, ze chodzę pół dnia po sklepach, ale aż tak źle nie jest, obym wytrwałą do koca:-)
    U mni póki co odpukac jest bardzo dobrze no ale +/- 10 tygodni przed nami, zobaczymy co będzie :)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Od kiedy właśnie zaczyna się KTG?

• Nina Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela u mnie też ok. 9 kg na plusie, są dni, ze śmigam, ale czasem brzuchol ciąży, ostatnio kupiłam sobie taka długą łyżkę do butów, bo mimo, ze mam wkładane buty, to miałam problemy z włożeniem hehehe

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Od kiedy właśnie zaczyna się KTG?
    Ja będę miała dokładnie w 32 i 2 tyg, tak lekarz postanowił, żeby juz zrobić pierwsze na kolejnej wizycie, a z tego co wiem to różnie zaczynają robić ktg, czasem nawet ok. 38 tyg dopiero...

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9 kg o.O kiedy to było. Mi już wskoczył 15 kg.

• michaela Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Michaela u mnie też ok. 9 kg na plusie, są dni, ze śmigam, ale czasem brzuchol ciąży, ostatnio kupiłam sobie taka długą łyżkę do butów, bo mimo, ze mam wkładane buty, to miałam problemy z włożeniem hehehe
    hihi no wkładanie butów w moim wydaniu strasznie smieszy meza bo mam sznurowane i takie wygibasy robie - podciagam noge zamiast sie shylac... no nie wyglada to podejrzewam zbyt godnie czy elegancko :D ale co tam, grunt ze skuteczne prawda? :D

Rucia lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    9 kg o.O kiedy to było. Mi już wskoczył 15 kg.
    Ale mam do Ciebie jeszcze 2 tyg:-) hehe mam nadzieję, że uda mi się skończyć max na 12-15 kg, ja to w ogóle w ciąży nie mam typowo ciążowych zachcianek, normalnie aż dziwne, ani razu nic nie wymyśliłam i nie musiałam tego mieć od razu:-)jakoś tak racjonalnie jem i regularnie przede wszystkim, no i słodyczy mało

Rucia lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja póki co mam 6 kg na plusie ale teraz pewnie rusze z kopyta bo apetyt mam ogromnyy

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie juz 9 poszło w zapomienie Rucia, teraz jest juz + kolejne 2 :P podobno w ostatnim miesiacu sie juz nie przybiera??

Nina lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela okaże się w praniu :P Śmieje się z tych moich 15 kg, ale tak na prawdę jestem wdzięczna losowi za nadbagaż, i może po porodzie co nie co mi zostanie, zwłaszcza, że przed ciązą ważyłam 48,5 kg :(

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia z tym ktg to zależy, ja w pierwszej ciąży miałam dopiero w termin a w tej w 39 tyg. Więc wszystko zależy od lekarza. Jutro mam 2 ktg :)
    Amicizia i Lalita przystojniaki wam rosną :) Super pamiątka.
    Nienormalna masz bardzo powiększone te leukocyty? Ja tez słyszałam że w ciąży to normalne.
    Co do tycia to u mnie tragedia. Od miesiąca jem same słodycze i bardzo tyję :) Mam już jakieś 20 kg na plusie :(
    Parel już chyba urodziła i mnie wyprzedziła bo zawsze się odzywała. A jakby nie to dzisiaj miała planowaną cesarkę :)

иιєиσямαℓиα, Amicizia, Suzy Lee lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • michaela Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    ja póki co mam 6 kg na plusie ale teraz pewnie rusze z kopyta bo apetyt mam ogromnyy
    mam wrazenie ze tu niczego sie nie przewidzi:) równie dobrze wcale nie musisz ruszyc, jak czytam co dziewczyny jedza i ile sa na plusie to mam wrazenie ze ja z powietrza przybieram:)) i zazdroszcze tych wszystkich pysznosci, smazonych przysmaków... chyba bym do tej pory 40 kg przybrała :D a tu własnie kilka ledwo na plusie

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Michaela okaże się w praniu :P Śmieje się z tych moich 15 kg, ale tak na prawdę jestem wdzięczna losowi za nadbagaż, i może po porodzie co nie co mi zostanie, zwłaszcza, że przed ciązą ważyłam 48,5 kg :(
    no to masz dpowiedz przy takiej wadze wyjsciowej te 15 to pryszcz:)

Rucia lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    witam was szpitalnie...
    jestem od niedzieli w szpitalu... brak ruchów... rozchwiane tętno i mnie trzymają dzis miałam wyjść ale powiedzieli że dzis nie może jutro... od dwóch dni tak słyszę... ale przynajmniej sie tak bardzo nie denerwuje bo mam 3 razy ktg i ciągle coś robia pytają...

jak mi się uda to po nadrabiam was.. choc mam prawie 30 stron do przeczytania...:)....

byłam na liście i widzę że ani kleopatra ani parel jeszcze w dwupaku...trzymam kciuki aby było juz po:)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    u mnie juz 9 poszło w zapomienie Rucia, teraz jest juz + kolejne 2 :P podobno w ostatnim miesiacu sie juz nie przybiera??
    no nie koniecznie - ja przybrałam 2kg 2 tygodnie :D i mam już zakaz tycia :)
    Wczoraj rozmawiałam z synkiem , że już nie może przybierać na wadze :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2013, 10:29

michaela, Rucia lubią tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    hej dziewczyny
    witam was szpitalnie...
    jestem od niedzieli w szpitalu... brak ruchów... rozchwiane tętno i mnie trzymają dzis miałam wyjść ale powiedzieli że dzis nie może jutro... od dwóch dni tak słyszę... ale przynajmniej sie tak bardzo nie denerwuje bo mam 3 razy ktg i ciągle coś robia pytają...

jak mi się uda to po nadrabiam was.. choc mam prawie 30 stron do przeczytania...:)....

byłam na liście i widzę że ani kleopatra ani parel jeszcze w dwupaku...trzymam kciuki aby było juz po:)
    Ojej, to nas troszkę zmartwiłaś....nie martw się, na pewno jesteś pod fachową opieką i wszystko będzie dobrze!!!

michaela, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
‹‹ 527 528 529 530 531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ