X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa czy któraś z was ma albo miała podniesioną leukocytozę w badaniu krwi?

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yennifer dobrze, ze już w domku, miłego odpoczywania :)

Nienormalna, biedna Ty, zawsze Ci coś wyskoczy :( Nie zamartwiaj się za dużo :) Fajnie by było tylko tydzień do porodu :)

A ja spać znów dziś nie mogę. Obudziłam się o 3 i d..a, nie mogłam dalej usnąć. Nawet już owce liczyłam, ale nic nie pomogło :( Postanowiłam, że dziś nie idę do pracy, bo nie wiem czy fizycznie bym podołała :/

иιєиσямαℓиα, yennefer, Suzy Lee lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:

Lalita i to oddychania przepona faktycznie cos daje, jakas ulga jest zawsze:))
    )

Daje, daje - bardzo duzo, mnie sie juz włancza ten typ oddychania nawet przez sen... oby przy porodzie tez sie włączył z automatu

Ana27 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Kropka Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam problemy z oddychaniem, nawet jak mówię, to się zasapie a o wchodzeniu po schodach już nie wspomnę.

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yennefer dobrze ze jestes z powrotem :) to bardzo optymistyczne wiadomosci.
    Ja mam ciagle metlik w głowie - rydygier czy ujastek. dzisiaj zczynamy szkołe rodzenia w ujastku, a intuicyjnie czuje ze w rydygierze moze byc dobrze... to co piszesz wydaje sie potwierdzac.

Amicizia piekne te zdjecia zwłaszcza te dwa ostatnie!
    lalita to niesamowitea ale widac podobieństwo!

Amicizia, yennefer lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wrote:
    Ja też mam problemy z oddychaniem, nawet jak mówię, to się zasapie a o wchodzeniu po schodach już nie wspomnę.

Kropko odpozcywaj bo z tego co piszesz własnie to teraz chyba jest najbardziej potrzebne, widze po sobie ze to juz ten moment ze trzeba olac prace i wrzucic na relaks.

Kropka lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna kazde badanie moczu tutaj mialam robione w ciagu dnia.
    Lalita Amicizia piekna pamiatka ;)teraz tez mam ochote zrobic to usg ;)
    Yennifer dobrze ze juz w domku ;) my nie spimy od 5 ;p na szczescie co ktoras noc udaje sie przespac :) moja kolezanka z pracy urodzila wczoraj ;) Mala jest slodka :)

Amicizia, yennefer lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita Amicizia fotki maluszków piękne pamiątka na całe życie :)

Ja dziś dziewczyny nie spię od 4 rano kręciłam się z boku na bok to chyba przez te nerwy związane z dzisiejszą wizytą a tak poza tym to strasznie ciężko mi się oddycha i mam mega zadyszkę jakbym biegła w maratonie.

Amicizia, Suzy Lee lubią tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Cześć dziewczyny ,tak jak wam pisałam jednak jedziemy do rodziców na jakiś czas. Ale ze względu że usg miałam mieć 17 października... zadzwoniłam do swojej przychodni i pani położna pow żebym przyjechała...
    że pani dr powinna mi zrobić usg ,przyjechałam i co.... gówno.. ( 1 raz się zawiodłam na mojej pani dr... okazało się że nie ma czasu bo musi wyjść ....

Więc nie mając wyboru (nie miałam 10 tygodni usg... chciałam widzieć co u mojego syna ,jaki stan łożyska itd...)

I poszłam prywatnie (dzwoniłam po klinikach brak miejsc ,aż w końcu znalazłam jedną przychodnie. ) Przemiła pani dr ,bardzo dokładna.
    Zapłaciłam 220zł ,i płytke z fotami gratis...
    Lalita widze że robiłaś w katowicach te badanie możesz podać jakies namiary :)

No więc w 100% syn wszystko w porządku... waga 1976 g
    To synuś:

c41e754cc20e691cmed.jpg

b459afc144ef0e3bmed.jpg

fb9c056607487b19med.jpg

d52e77d4b1c6362dmed.jpg

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wysłałam wiadomosc na priv, nie dlatego to pisze zeby sie upominac o odpowiedz tylk dla tego, ze mnie sie te wiadomosci w miliardzie powiadomien dziennie czasem gubia ;)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yennefer wrote:
    Cześć Dziewczyny :)
    my już w domu, więc nawet długo mnie w tym szpitalu nie trzymali.
    Niestety jak to w szpitalu, pobudka o 5ej, mierzenie temperatury, ciśnienia, potem KTG, śniadanie o 7ej, w nocy ciężko spać, a z kroplówką to już wogóle, więc całe popołudnie przespałam, a teraz spać juz nie mogę :)

Podłączyli mnie na ten czas do kroplówki z magnezem, która moim zdaniem niewiele dała, bo brzuch dalej twardy, no może minimalnie się poprawiło, ale chyba więcej dało leżenie przez te kilka dni. Fakt że w domu bym tak pewnie nie leżała.
    Szyjka całe szczęście dalej się trzyma, nie skraca i jest twarda, zapisy ktg nie wykazują żadnych skurczy, więc chociaż tyle. Ale lekarze stwierdzili, że skoro brzuch tak cały czas twardnieje, to musi być jakiś powód i mimo wszystko istnieje ryzyko wcześniejszego porodu. Z tym że na tym etapie (35tydzień) nie jest już to tak bardzo niebezpieczne. Profilaktycznie dostałam też zastrzyki na rozwój płuc maluszka, żeby na wszelki wypadek był w jak najlepszym stanie.
    No i oczywiście mam się oszczędzać przez najbliższe 2 tygodnie, a potem mogę już spokojnie rodzić :) Chociaż ze względów mieszkaniowych dobrze by było żeby tak do końca października poczekał. No ale też jest to możliwe, bo lekarze stwierdzili że równie dobrze ciążę mogę przenosić, jak i wcześniej urodzić. Zresztą tu chyba na forum kilka dziewczyn miało jakieś zagrożenia wcześniejszego rozwiązania, a potem czekały, więc jestem dobrej myśli :)

Generalnie dobrze że tam poszłam, bo się trochę uspokoiłam i poleżałam, no a przede wszystkim po pobycie na Rydygiera już wiem że właśnie tam chcę rodzić :) Odnośnie warunków to napiszę szerzej w wątku: gdzie rodzić w Krakowie, żeby tu nie zaśmiecać. Ale tak w skrócie to szpital mimo że nie jest najnowszy, to opiekę ma cudowną - wszyscy są przesympatyczni i troszczą się o pacjentów - począwszy od lekarzy, pielęgniarki, położne, skoczywszy na paniach które sprzątają i przynoszą jedzenie :)
    O wszystko można zapytać, o wszystkim mówią i wogole jestem pozytywnie zaskoczona, bo do tej pory publiczna służba zdrowia mi się aż tak dobrze nie kojarzyła :)
    Mam takie same odczucia po pobycie w tym szpitalu jak Ty:-)i ja już zdecydowałam, że tam chcę rodzić, tym bardziej, że pracuje tam mój lekarz( jest ordynatorem), opieka super, położne miłe i pomocne, ostatnio podpytałam swojego gina o neonatologów tam i tez powiedział, że są bardzo dobrzy, więc upierdliwi, że jak coś im się nie podoba u dzidziusia, to mogą Was dłużej przetrzymać, ale zawsze dla dobra dziecka!

Trzymaj się i odpoczywaj, choć wiem jak to trudne czasem:-)już niedługo Ci zostało

Lalita2710, michaela, yennefer lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    aaaa czy któraś z was ma albo miała podniesioną leukocytozę w badaniu krwi?
    MI już w 2 badaniach krwi leukocyty wyszły troszkę ponad normę, ale mój gin powiedział, że w ciąży jest to stan jak najbardziej normalny i nie mam czym się martwić, no chyba, że w moczu też wychodzi i bakterie, to wtedy wskazuje na stan zapalny, ale jak w moczu nigdy nie miałam.

иιєиσямαℓиα, yennefer lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny a ja mam dzisiaj 2 badana 1 o 10 moja ginka z prenatalnych chce jeszcze raz posłychac serduszka małej no i sie z nia umówie na badanie 3 d lub 4d a popołudniu mam normalnego gina a wiec jak ciś bede wiedziec to dam znać :)
    miłego dnia dziewuszki :)

Lalita2710, marzycielka29 lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Lalita, Ami cudne fotki dzieciaczków :D Dzisiaj mam USG i może pan doktor pokaże chociaż na chwilę Leosia w 3D. :)

Widzę, że problem z oddychaniem w nocy to czesty przypadek na forum. Również tak mam, ale podkładam sobie pod plecy drugą poduszkę, śpię wyżej dzięki czemu lepiej mi się oddycha. A najlepsza pozycja, to pozycja na plecach. Mój mąż strasznie cierpi przeze mnie, bo strasznie sapie podobno, On ma słaby sen, nie rozstaje się z zatyczkami do uszu, ale jakoś dzielnie to znosi :)

Miłego dnia dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2013, 09:05

Amicizia lubi tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) dziękuje za miłe słowa:)

Jeśli ktoś miał ma okazje ,może przy następnej ciąży jeśli uda się choćby przypadkiem to fajnie:) polecam.

Co do oddychania , czasem mi się źle oddycha ,ale raczej tragedii póki co nie ma. Myślę że może dopiero będzie gorzej.

Ale za to faktycznie wchodzenie po schodach masakra z leksza ,dostaje zadyszki takiej że hej...;/

Ja oczywiście non stop full spraw na głowie.
    Dziś ostatnie zajęcia na szkole rodzenia... więc potem tylko jak wrócę będe sobie tam chadzać na ktg w razie czego:))

Amiciziu widzę też udało ci się na słodziaczka trafić i zobaczyć go hihi
    Mój mąż był w 7 niebie jak na to patrzał:)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2013, 09:00

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie oglądam pytanie na śniadanie i pokazują plastry na ból pleców w ciąży, ciekawe, nie można ich kupić w aptece, to są takie jak noszą sportowcy

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Właśnie oglądam pytanie na śniadanie i pokazują plastry na ból pleców w ciąży, ciekawe, nie można ich kupić w aptece, to są takie jak noszą sportowcy
    za nim zaczelam plywac to tak mi plecy dokuczały ze trafiłam na te plastry - fajna sprawa bo zakłada je rehabilitant - nie jst to taka droga impreza a podobno pomaga. W krakowie na lea jest taki gabinet

http://rehabilitacja-iris.pl/cennik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2013, 09:31

Nina lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• welurka Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lalita i amiciza cudne zdjęcia, my mamy te usg za tydzień ciekawe jak Zosia zapozuje :P
    Kochane mam wlasnie pytanko odnośnie ktg, powiedzcie czy na ktg chodzi każda ciężarna?? co w przypadku gdy ktoś prowadzi ciąże prywatnie ? musi za każde ktg płacić ??

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yennefer wrote:
    Ana ja mam tak, że wstaję do łazienki i już czuję napięcie, a jak przejdę kawałek to tak jak piszesz mam wrażenie że mi brzuch pęknie.
    Więc mam zalecenie leżeć albo siedzieć wygodnie, bo wtedy nie twardnieje.
    To Ty pewnie też tak powinnaś :)
    Jak widzisz w moim przypadku nic nie pomaga (oprócz braku ruchu), więc nawet jak lekarz nic Ci nie przepisuje to może nawet lepiej. Ja nie mam żadnych skutkow ubocznych po tym fenoterolu, ale po co się faszerować. No chyba że lekarz Ci w końcu to zapisze, to chyba lepiej mu zaufać.

Dzięki Yennefer:)) też tak myślę, dlatego leżę cały czas:) We wt pójdę na wizytę i jeśli przepisze lek no to będę brać, a może pomoże na tyle, ze będę mogła już normalnie się poruszać.
    Super, że jesteś już w 35tc, w sumie maluszek to już jest bezpieczny ale wiadomo, do 37tc lepiej dociągnąć:) Ja też już odliczam te parę tygodni :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2013, 09:20

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    lalita i amiciza cudne zdjęcia, my mamy te usg za tydzień ciekawe jak Zosia zapozuje :P
    Kochane mam wlasnie pytanko odnośnie ktg, powiedzcie czy na ktg chodzi każda ciężarna?? co w przypadku gdy ktoś prowadzi ciąże prywatnie ? musi za każde ktg płacić ??
    Welurko, u mnie j est tak, że na ktg muszę umówić się tam gdzie mój gin przyjmuje na NFZ przy szpitalu i nie ma żadnego problemu mimo, ze chodze do nigo prywatnie. Oczywiście jest bezpłatne.

zsxuot7.png
‹‹ 526 527 528 529 530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ