III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny
kurde mam problem z netem ostatnio i nie moge do was zaglądać dziś mam mozliwość posiedzenia troche to was poczytam ..mam sporo do ndrobienia nie wiem czy mi się uda, jak zjem śniadanko bo dopiero co wstałam to sie biorę.
polska dziewczyno trzymam kciuki żeby było wszystko dobrzeale tętno dzidziusia jest tak? a na ktg czujesz ruchy? bo podobno diecko bardzo odczuwa to Ktg i mój np sie wiercił bardziej podczas tego .
-
Kleopatra wrote:Rucia z tym ktg to zależy, ja w pierwszej ciąży miałam dopiero w termin a w tej w 39 tyg. Więc wszystko zależy od lekarza. Jutro mam 2 ktg
Amicizia i Lalita przystojniaki wam rosnąSuper pamiątka.
Nienormalna masz bardzo powiększone te leukocyty? Ja tez słyszałam że w ciąży to normalne.
Co do tycia to u mnie tragedia. Od miesiąca jem same słodycze i bardzo tyjęMam już jakieś 20 kg na plusie
Parel już chyba urodziła i mnie wyprzedziła bo zawsze się odzywała. A jakby nie to dzisiaj miała planowaną cesarkęWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2013, 10:30
-
Kleopatra wrote:Rucia z tym ktg to zależy, ja w pierwszej ciąży miałam dopiero w termin a w tej w 39 tyg. Więc wszystko zależy od lekarza. Jutro mam 2 ktg
Amicizia i Lalita przystojniaki wam rosnąSuper pamiątka.
Nienormalna masz bardzo powiększone te leukocyty? Ja tez słyszałam że w ciąży to normalne.
Co do tycia to u mnie tragedia. Od miesiąca jem same słodycze i bardzo tyjęMam już jakieś 20 kg na plusie
Parel już chyba urodziła i mnie wyprzedziła bo zawsze się odzywała. A jakby nie to dzisiaj miała planowaną cesarkę?
-
polska_dziewczyna wrote:hej dziewczyny
witam was szpitalnie...
jestem od niedzieli w szpitalu... brak ruchów... rozchwiane tętno i mnie trzymają dzis miałam wyjść ale powiedzieli że dzis nie może jutro... od dwóch dni tak słyszę... ale przynajmniej sie tak bardzo nie denerwuje bo mam 3 razy ktg i ciągle coś robia pytają...
jak mi się uda to po nadrabiam was.. choc mam prawie 30 stron do przeczytania.......
byłam na liście i widzę że ani kleopatra ani parel jeszcze w dwupaku...trzymam kciuki aby było juz po:)
polska_dziewczyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypolska_dziewczyna wrote:hej dziewczyny
witam was szpitalnie...
jestem od niedzieli w szpitalu... brak ruchów... rozchwiane tętno i mnie trzymają dzis miałam wyjść ale powiedzieli że dzis nie może jutro... od dwóch dni tak słyszę... ale przynajmniej sie tak bardzo nie denerwuje bo mam 3 razy ktg i ciągle coś robia pytają...
)
Ojej mam nadzieję, że to nic poważnego
-
иιєиσямαℓиα wrote:trzymaj się! Dobrze, że jesteś pod opieką! A co lekarze mówią ci na to tętno?
nienormalna jeszcze 4 tygodnie... rozumiesz to masakra ale nam zleciało:)pozdrawiamиιєиσямαℓиα, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
Polska dziewczyny lepiej zostań w szpitalu. Trzymam kciuki żeby było ok.
Nienormalna z tym CPR już chyba trochę przesadza co? Przecież inni lekarze Ci mówili że tak może być i nikt nie może znaleźć przyczyny.
Jutro mam w szpitalu ktg i usg i prawdopodobnie już mnie zatrzymają. Zobaczymyиιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
polska_dziewczyna wrote:wsumie to nic takiego jak- jak lekarze... że zostaje bo muszą to jeszcze kontrolować... nic specjalnego... a ja sie tylko martwie bo ciągle alarmy na ktg... ajj.. chce juz miec małą przy sobie...
nienormalna jeszcze 4 tygodnie... rozumiesz to masakra ale nam zleciało:)pozdrawiam...potem nagle spadło do 43....maskra , po tym dośwadczeniu boję się ktg i go nie lubię
.
Ale czy przy KTG nie masz przy tych skokach tętna ruchów odnotowanych? Mój strasznie się szarpał i te skoki tętna od tego. Poza tym ile pijesz? Dużo wody?
bo mi położne powiedziały, że musiałam mało pić i rzeczywiście mało piłam, tego dnia. Ginka to wczoraj potwierdziła - jak się mało pije krew dziecka się zagęszcza, matki też i to się odbija na tętnie dziecka. Ja mam dziś ktg w szpitalu u mojej lekarki i zaczynam właśnie pić sporo, żeby uniknąć ewentualnych problemów.
No tylko 4 tyg , albo AŻ 4 tygodniebo mi się ten miesiąc ostatni będzie raczej dłużył.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2013, 10:43
justa24, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
Kleopatra wrote:Polska dziewczyny lepiej zostań w szpitalu. Trzymam kciuki żeby było ok.
Nienormalna z tym CPR już chyba trochę przesadza co? Przecież inni lekarze Ci mówili że tak może być i nikt nie może znaleźć przyczyny.
Jutro mam w szpitalu ktg i usg i prawdopodobnie już mnie zatrzymają. ZobaczymyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2013, 11:14
-
dziewczyny wam zostały 4 tygodnie, mi zostały 3 tygodnie.. aż ciężko w to uwierzyć..że to juz tak blisko ja coraz częściej myśle o malutkim jak będe go tulić w swoich ramionach
Mój mąż wczoraj mówi patrząć na mój brzuszek : ale duży ten brzusio..jejku jaki duży ten Alanek hehe i pocałował mój brzuszek...to takie słodkietrochę będzie tego brakować.
Ana27, Rucia, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
Rucia z tym KTG to jest różnie , zależy od lekarza. Mi kazał już zacząć chodzić w 32 tygodniu ciąży o ile dobrze pamiętam, jakoś dość wcześnie. Inne dziewczyny zaczynają standardowo od 36 lub nawet 39 tygodnia. To też zależy zapewne od wyników badań usg jeśli nie ma nic niepokojącego to pewnie nie widzą podstaw wysyłania wcześnie na ktg. W sumie nie wiem dlaczego tak wcześnie mi kazał zacząć
. Szczerze to po ostatnim zniechęciłam się do tego ktg i stresuję się o małego w trakcie badania, bo on to źle znosi - tylko na ktg robi sobie z mojego brzucha i maicy worek treningowy i boksuje jak na ringu
-
иιєиσямαℓиα wrote:Rucia z tym KTG to jest różnie , zależy od lekarza. Mi kazał już zacząć chodzić w 32 tygodniu ciąży o ile dobrze pamiętam, jakoś dość wcześnie. Inne dziewczyny zaczynają standardowo od 36 lub nawet 39 tygodnia. To też zależy zapewne od wyników badań usg jeśli nie ma nic niepokojącego to pewnie nie widzą podstaw wysyłania wcześnie na ktg. W sumie nie wiem dlaczego tak wcześnie mi kazał zacząć
. Szczerze to po ostatnim zniechęciłam się do tego ktg i stresuję się o małego w trakcie badania, bo on to źle znosi - tylko na ktg robi sobie z mojego brzucha i maicy worek treningowy i boksuje jak na ringu
Ale powiem wam że już ponad tydzień nie biorę fenoterolu i jest wszystko oki, jedynie co to szyjka mi sie skróciła i lekarz zabronił mi współżycia hehe ale po 38 tygodniu już niech się dzieje co chce
maly ma pozwolenie ode mnie na wyjście hihi:)
-
иιєиσямαℓиα wrote:no nie koniecznie - ja przybrałam 2kg 2 tygodnie
i mam już zakaz tycia
Wczoraj rozmawiałam z synkiem , że już nie może przybierać na wadze
Jem trochę mniej, a to przez zgagę albo poprostu lepiej mi się śpi i wogóle dużo spaceruje,pogoda sprzyjająca no i faktycznie wpływa to pozytywnie na mój sen bo naprawde przesypiam cała noc oprócz siusiu ale i tak mnie razy wstaję. -
Witam
chyba moge pwiedziec ze sie wyspalam wstalam o 6 do wc, zasnelam i spalam az do 11.30
wlasnie was nadrobilam
dziekujemy za mile slowa odnosnie naszego Jasia. POlecam kazdej jesli moze. My bysmy nie mieli takiego USG gdyby nie to darmowe, bo obecnie nas na nie nie stac by bylo. Ogolnie chodze tylko na NFZ do ekarza, ale nie moge narzekac na opieke.
Co do KTG to ja chyba najwczesniej zaczelam, bo jakos na przelonie 29/30 tc. Moja ginka na tym etapie juz zaleca zeby przed wizyta rtobic zawsze KTG.
Yennefer ciesze sie z ejest cos lepiej i ze juz wiesz gdzie chcesz rodzic. My niby Ujastek al ejeszcze sie wachamy. Wczoraj na goimnastyce dziewczyny straszniechwalily Narutowicza, ze duzo sie tam zmienilo, że jest tez na prawde w porządku, no i Rydygier teżbrzmi ciekawie. NIe iwme chyba musze się jeszcze wybrac do tych szpitali.
aOgolnie ten czas strasznie leci, za miesiac juz powinnma tulic maluszka w ramionach... A tu tyle rzeczy do zrobienia....
w tym tyogdniu biore sie tylko za rzeczy zwiazane z dzieckiem i porodem. rasuje reszte ubranek, mam nadzieje, ze nadgarstek mi nie siadze, piore posciel i pieluszki i uzupelniam torbe do spzitala.
Brat mi wczoraj przywiózł od mamy koszulke nocną do karmienia taka z długim rękawem,w iec mam juz 3 wiec na razie nie musze juz nic kupowac. I mama mówiła miże udało się jej wreszcie kupić materiał na pościel i babcia nam szyje poszewki, bo ja oprocz cienkiej standardowej kołdrki mam taka puchowa, na która poszewki na te do wózka czy kołyski są za małe. Ale się cieszę, ze jakies wieści dobre sa.
Odnosnie remontu, brat wczoraj przyjechal, czuje sie juz lepiej, ale dalej musi na sibeie uwazac. Plan jest taki, zeby do konca tygodnia wydrzec stara elektyrkę, rozplanowac nową i w weekend razem z M będa zakłądac nową. Jak juz to będzie zrobione to zostanie szpachla, gładź i malowanie. Pasuje nam w koncu te drzwi jakies wybrac, bo na pewno od razu ich nie bedzie...no zobaczymy... teraz tylko przygotowania do porodu mnie interesuja w tym tygodniuyennefer lubi tę wiadomość
-
Plska dizewczyno trzymam kcuki zeby wzytsko bylo dobrze, wazne ze jestes pod dobra opieka
ja nie wime ile przyutylam, nie chce nawet mi sie stawac na wage. Ogolnie wcale sie tym nie przejmuje, a moja ginka stwoerdzila jak na poczatku 3 trymestru tak konretnie przybralam chociaz wcale tego po mnie nie widac, ze teraz to tylko bedzie przybywac, że to normalne wiec nawet sai eni stresuje waga, bo po co
JUsta no dobrze ze u was juz tak blisko i ze cuzjesz sie leoje.
powiem wam, ze mi to chodzenie na gimanstyke pomaga, Mma zamiar cwiczyc sobie troszk eto wszytskow w domu, Fakt trudniej jest ododcyhac jak cwiecze, ale za to trenuje oddech do porodua moj kregosłup i miesnie zupelnie inaczej pracuja, a cwiczenia sa lekkie przyjemnie, i takie co mozna nawet w 1 fazie porodu robic
kprowadzaca zajecia jest na prawde swietna. No i chodze na gimnatsyke,bo takie ciwczenia pomagaja uelastycznic korcze i zmienjszaja szanse naciecia lub pekniecia krocza podczas porodu
justa24, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny chłopcy są piękni
zdjęcia faktycznie pierwsza klasa! Nie mogę się doczekać 30 tygodnia żeby zobaczyć twarzyczkę mojej córci, ciekawa jestem jak wygląda
Ja dziś oficjalnie wg OVU wkroczyłam w III trymestrNina82, Lalita2710, Ana27, Amicizia, michaela, Suzy Lee, marzycielka29 lubią tę wiadomość