X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) kurde mam problem z netem ostatnio i nie moge do was zaglądać dziś mam mozliwość posiedzenia troche to was poczytam ..mam sporo do ndrobienia nie wiem czy mi się uda, jak zjem śniadanko bo dopiero co wstałam to sie biorę.
    polska dziewczyno trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze :) ale tętno dzidziusia jest tak? a na ktg czujesz ruchy? bo podobno diecko bardzo odczuwa to Ktg i mój np sie wiercił bardziej podczas tego .

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Rucia z tym ktg to zależy, ja w pierwszej ciąży miałam dopiero w termin a w tej w 39 tyg. Więc wszystko zależy od lekarza. Jutro mam 2 ktg :)
    Amicizia i Lalita przystojniaki wam rosną :) Super pamiątka.
    Nienormalna masz bardzo powiększone te leukocyty? Ja tez słyszałam że w ciąży to normalne.
    Co do tycia to u mnie tragedia. Od miesiąca jem same słodycze i bardzo tyję :) Mam już jakieś 20 kg na plusie :(
    Parel już chyba urodziła i mnie wyprzedziła bo zawsze się odzywała. A jakby nie to dzisiaj miała planowaną cesarkę :)
    we krwi mi wyszło teraz 15,32 G/l norma 3,5-10, miesiąc temu było 12,78G/l przy normie takiej samej. A w moczu krwinki białe w normie 7,9/ul przy normie < 20 ale w moczu wyszły też bakterie 168,6/ul norma 0,0-130. Dziś mam powtórzyć te badania w laboratorium przyszpitalnym - będę miała wyniki od razu. Ginka zleciła powtórzyć te badania i wykonać dodatkowo CRP.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2013, 10:30

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Rucia z tym ktg to zależy, ja w pierwszej ciąży miałam dopiero w termin a w tej w 39 tyg. Więc wszystko zależy od lekarza. Jutro mam 2 ktg :)
    Amicizia i Lalita przystojniaki wam rosną :) Super pamiątka.
    Nienormalna masz bardzo powiększone te leukocyty? Ja tez słyszałam że w ciąży to normalne.
    Co do tycia to u mnie tragedia. Od miesiąca jem same słodycze i bardzo tyję :) Mam już jakieś 20 kg na plusie :(
    Parel już chyba urodziła i mnie wyprzedziła bo zawsze się odzywała. A jakby nie to dzisiaj miała planowaną cesarkę :)
    Jutro idziesz do szpitala już :)?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    hej dziewczyny
    witam was szpitalnie...
    jestem od niedzieli w szpitalu... brak ruchów... rozchwiane tętno i mnie trzymają dzis miałam wyjść ale powiedzieli że dzis nie może jutro... od dwóch dni tak słyszę... ale przynajmniej sie tak bardzo nie denerwuje bo mam 3 razy ktg i ciągle coś robia pytają...

jak mi się uda to po nadrabiam was.. choc mam prawie 30 stron do przeczytania...:)....

byłam na liście i widzę że ani kleopatra ani parel jeszcze w dwupaku...trzymam kciuki aby było juz po:)
    trzymaj się! Dobrze, że jesteś pod opieką! A co lekarze mówią ci na to tętno?

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    hej dziewczyny
    witam was szpitalnie...
    jestem od niedzieli w szpitalu... brak ruchów... rozchwiane tętno i mnie trzymają dzis miałam wyjść ale powiedzieli że dzis nie może jutro... od dwóch dni tak słyszę... ale przynajmniej sie tak bardzo nie denerwuje bo mam 3 razy ktg i ciągle coś robia pytają...
    )

Ojej mam nadzieję, że to nic poważnego o.O

• michaela Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska dziewczyno trzymam kciuki za Was:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    trzymaj się! Dobrze, że jesteś pod opieką! A co lekarze mówią ci na to tętno?
    wsumie to nic takiego jak- jak lekarze... że zostaje bo muszą to jeszcze kontrolować... nic specjalnego... a ja sie tylko martwie bo ciągle alarmy na ktg... ajj.. chce juz miec małą przy sobie...

nienormalna jeszcze 4 tygodnie... rozumiesz to masakra ale nam zleciało:)pozdrawiam

иιєиσямαℓиα, Suzy Lee lubią tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może u Suzy się coś zaczęło, bo się nie meldowała :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polska dziewczyny lepiej zostań w szpitalu. Trzymam kciuki żeby było ok.
    Nienormalna z tym CPR już chyba trochę przesadza co? Przecież inni lekarze Ci mówili że tak może być i nikt nie może znaleźć przyczyny.
    Jutro mam w szpitalu ktg i usg i prawdopodobnie już mnie zatrzymają. Zobaczymy :)

иιєиσямαℓиα, polska_dziewczyna, Suzy Lee lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    wsumie to nic takiego jak- jak lekarze... że zostaje bo muszą to jeszcze kontrolować... nic specjalnego... a ja sie tylko martwie bo ciągle alarmy na ktg... ajj.. chce juz miec małą przy sobie...

nienormalna jeszcze 4 tygodnie... rozumiesz to masakra ale nam zleciało:)pozdrawiam
    wiem co czujesz, bo ja ostatnio w sobotę na sorze miałam to samo tetno ponad 196 i ciągle alarmy :/...potem nagle spadło do 43....maskra , po tym dośwadczeniu boję się ktg i go nie lubię :/.
    Ale czy przy KTG nie masz przy tych skokach tętna ruchów odnotowanych? Mój strasznie się szarpał i te skoki tętna od tego. Poza tym ile pijesz? Dużo wody?
    bo mi położne powiedziały, że musiałam mało pić i rzeczywiście mało piłam, tego dnia. Ginka to wczoraj potwierdziła - jak się mało pije krew dziecka się zagęszcza, matki też i to się odbija na tętnie dziecka. Ja mam dziś ktg w szpitalu u mojej lekarki i zaczynam właśnie pić sporo, żeby uniknąć ewentualnych problemów.

No tylko 4 tyg , albo AŻ 4 tygodnie ;) bo mi się ten miesiąc ostatni będzie raczej dłużył.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2013, 10:43

justa24, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Polska dziewczyny lepiej zostań w szpitalu. Trzymam kciuki żeby było ok.
    Nienormalna z tym CPR już chyba trochę przesadza co? Przecież inni lekarze Ci mówili że tak może być i nikt nie może znaleźć przyczyny.
    Jutro mam w szpitalu ktg i usg i prawdopodobnie już mnie zatrzymają. Zobaczymy :)
    ona to CRP odpuściła, sama stwierdziła, że widocznie tak mam w ciąży i tyle :)ale z racji tych leukocytów chciała sprawdzić jak się zmieniło i czy w ogóle jakoś się zmieniło....bo może się zaczął jakiś stan zapalny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2013, 11:14

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polska dziewczyno jeseś pod dobrą opieką w szpitalu także pozostaje tylko odliczać dni do porodu;)))
    Jak ja Wam zazdroszczę, że już jesteście w takich bezpiecznych tyg.c :))

иιєиσямαℓиα, justa24, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyno trzymam za Was kciuki odpoczywajcie :) juŻ niedługo bedziecie razem :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wam zostały 4 tygodnie, mi zostały 3 tygodnie.. aż ciężko w to uwierzyć..że to juz tak blisko ja coraz częściej myśle o malutkim jak będe go tulić w swoich ramionach :)
    Mój mąż wczoraj mówi patrząć na mój brzuszek : ale duży ten brzusio..jejku jaki duży ten Alanek hehe i pocałował mój brzuszek...to takie słodkie :) trochę będzie tego brakować.

Ana27, Rucia, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia z tym KTG to jest różnie , zależy od lekarza. Mi kazał już zacząć chodzić w 32 tygodniu ciąży o ile dobrze pamiętam, jakoś dość wcześnie. Inne dziewczyny zaczynają standardowo od 36 lub nawet 39 tygodnia. To też zależy zapewne od wyników badań usg jeśli nie ma nic niepokojącego to pewnie nie widzą podstaw wysyłania wcześnie na ktg. W sumie nie wiem dlaczego tak wcześnie mi kazał zacząć :). Szczerze to po ostatnim zniechęciłam się do tego ktg i stresuję się o małego w trakcie badania, bo on to źle znosi - tylko na ktg robi sobie z mojego brzucha i maicy worek treningowy i boksuje jak na ringu ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Rucia z tym KTG to jest różnie , zależy od lekarza. Mi kazał już zacząć chodzić w 32 tygodniu ciąży o ile dobrze pamiętam, jakoś dość wcześnie. Inne dziewczyny zaczynają standardowo od 36 lub nawet 39 tygodnia. To też zależy zapewne od wyników badań usg jeśli nie ma nic niepokojącego to pewnie nie widzą podstaw wysyłania wcześnie na ktg. W sumie nie wiem dlaczego tak wcześnie mi kazał zacząć :). Szczerze to po ostatnim zniechęciłam się do tego ktg i stresuję się o małego w trakcie badania, bo on to źle znosi - tylko na ktg robi sobie z mojego brzucha i maicy worek treningowy i boksuje jak na ringu ;)
    mi wczoraj połozna w skzole rodzenia powiedziała że takie badanie KTG jest bardzo stresujące dla dziecka i nie powinno się go robić zbyt często.. i tu by się zgadzało bo mój mały bardzo fikał na ostatnim KTG w szpitalu jak leżałam, teraz nie mam żadnego już i tak pewnie do porodu..no chyba że się coś wydarzy wcześniej :) Ale powiem wam że już ponad tydzień nie biorę fenoterolu i jest wszystko oki, jedynie co to szyjka mi sie skróciła i lekarz zabronił mi współżycia hehe ale po 38 tygodniu już niech się dzieje co chce :) maly ma pozwolenie ode mnie na wyjście hihi:)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    no nie koniecznie - ja przybrałam 2kg 2 tygodnie :D i mam już zakaz tycia :)
    Wczoraj rozmawiałam z synkiem , że już nie może przybierać na wadze :P
    ja ostatnio przybrałąm tylko 1 kg i wydaję mi się żę w tym ostatnim mc będzie podobnie..

Jem trochę mniej, a to przez zgagę albo poprostu lepiej mi się śpi i wogóle dużo spaceruje,pogoda sprzyjająca no i faktycznie wpływa to pozytywnie na mój sen bo naprawde przesypiam cała noc oprócz siusiu ale i tak mnie razy wstaję.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

chyba moge pwiedziec ze sie wyspalam wstalam o 6 do wc, zasnelam i spalam az do 11.30 :D

wlasnie was nadrobilam
    dziekujemy za mile slowa odnosnie naszego Jasia. POlecam kazdej jesli moze. My bysmy nie mieli takiego USG gdyby nie to darmowe, bo obecnie nas na nie nie stac by bylo. Ogolnie chodze tylko na NFZ do ekarza, ale nie moge narzekac na opieke.

Co do KTG to ja chyba najwczesniej zaczelam, bo jakos na przelonie 29/30 tc. Moja ginka na tym etapie juz zaleca zeby przed wizyta rtobic zawsze KTG.

Yennefer ciesze sie z ejest cos lepiej i ze juz wiesz gdzie chcesz rodzic. My niby Ujastek al ejeszcze sie wachamy. Wczoraj na goimnastyce dziewczyny straszniechwalily Narutowicza, ze duzo sie tam zmienilo, że jest tez na prawde w porządku, no i Rydygier teżbrzmi ciekawie. NIe iwme chyba musze się jeszcze wybrac do tych szpitali.

aOgolnie ten czas strasznie leci, za miesiac juz powinnma tulic maluszka w ramionach... A tu tyle rzeczy do zrobienia....

w tym tyogdniu biore sie tylko za rzeczy zwiazane z dzieckiem i porodem. rasuje reszte ubranek, mam nadzieje, ze nadgarstek mi nie siadze, piore posciel i pieluszki i uzupelniam torbe do spzitala.

Brat mi wczoraj przywiózł od mamy koszulke nocną do karmienia taka z długim rękawem,w iec mam juz 3 wiec na razie nie musze juz nic kupowac. I mama mówiła miże udało się jej wreszcie kupić materiał na pościel i babcia nam szyje poszewki, bo ja oprocz cienkiej standardowej kołdrki mam taka puchowa, na która poszewki na te do wózka czy kołyski są za małe. Ale się cieszę, ze jakies wieści dobre sa.

Odnosnie remontu, brat wczoraj przyjechal, czuje sie juz lepiej, ale dalej musi na sibeie uwazac. Plan jest taki, zeby do konca tygodnia wydrzec stara elektyrkę, rozplanowac nową i w weekend razem z M będa zakłądac nową. Jak juz to będzie zrobione to zostanie szpachla, gładź i malowanie. Pasuje nam w koncu te drzwi jakies wybrac, bo na pewno od razu ich nie bedzie...no zobaczymy... teraz tylko przygotowania do porodu mnie interesuja w tym tygodniu :)

yennefer lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plska dizewczyno trzymam kcuki zeby wzytsko bylo dobrze, wazne ze jestes pod dobra opieka :)

ja nie wime ile przyutylam, nie chce nawet mi sie stawac na wage. Ogolnie wcale sie tym nie przejmuje, a moja ginka stwoerdzila jak na poczatku 3 trymestru tak konretnie przybralam chociaz wcale tego po mnie nie widac, ze teraz to tylko bedzie przybywac, że to normalne wiec nawet sai eni stresuje waga, bo po co :)

JUsta no dobrze ze u was juz tak blisko i ze cuzjesz sie leoje.

powiem wam, ze mi to chodzenie na gimanstyke pomaga, Mma zamiar cwiczyc sobie troszk eto wszytskow w domu, Fakt trudniej jest ododcyhac jak cwiecze, ale za to trenuje oddech do porodu :) a moj kregosłup i miesnie zupelnie inaczej pracuja, a cwiczenia sa lekkie przyjemnie, i takie co mozna nawet w 1 fazie porodu robic :) kprowadzaca zajecia jest na prawde swietna. No i chodze na gimnatsyke,bo takie ciwczenia pomagaja uelastycznic korcze i zmienjszaja szanse naciecia lub pekniecia krocza podczas porodu :)

justa24, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 9 października 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chłopcy są piękni :) zdjęcia faktycznie pierwsza klasa! Nie mogę się doczekać 30 tygodnia żeby zobaczyć twarzyczkę mojej córci, ciekawa jestem jak wygląda :)
    Ja dziś oficjalnie wg OVU wkroczyłam w III trymestr :)

Nina82, Lalita2710, Ana27, Amicizia, michaela, Suzy Lee, marzycielka29 lubią tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ