X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • michaela Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla wrote:
    Michaela,
    zazdroszczę, że tak umiesz wyczuć małą. Mój syn cały czas głowką w dół - zdarzyło mi się w nocy wyczuć stopę, ale to było mgnienie. A tak wypina pupę albo plecy i to wszystkom, co mogę poczuć pod palcami. I zobaczyć, bo wykrzywia mi brzuch ;)
    Nie wiem czy potrafie, to zdarzyło sie tylko raz dopiero i było super, chciałabym jeszcze raz poczuć... to tez fajne ze wyczuwasz pupski i plecy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2013, 19:52

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie odnośnie materacy dla dziecka.

Zastanawiam się już nad zakupem łóżeczka i materaca, tylko nie mam pojęcia jaki będzie najlepszy. Czy wybrać gryka-pianka-kokos, czy np. może być z Ikei, np. VYSSA SKÖNT lub VYSSA VINKA. Chodzi mi głównie o to czy mam szukać materaca twardego czy miękkiego, o jakiej grubości i w ogóle.

Bardzo proszę o opinie. ;)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos znieczulenia to koleżanka z innego forum rodziła 4.10 i dostała za silne znieczulenie. Nie miała czucia od pasa w dół i nie dała rady przeć. Wyciągnęli jej małego vacum. Kurcze co za lekarz, ona opisuje że nawet nowi musieli jej przeciągać i przetrzymywać.Masakra, rodziła gdzieś w Warszawie.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaczek ja mam twardy, kokos, pianka, gryka ale czytałam że teraz się odchodzi od twardych. Ja mam po starszym synku i ma prosty kręgosłup i dobrze mu służył :)

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam materac z pianki wysokoelastycznej. Dwustronny. Antyalergiczny,antybakteryjny z możliwością prania pokrowca.

Czy to dobry wybór, nie wiem, syn pewnie też mi nie powie...

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam, mam wieczór filmowy z mężem :)
    Dobranoc, Dziewczyny :)

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie odnośnie materacy dla dziecka.

Zastanawiam się już nad zakupem łóżeczka i materaca, tylko nie mam pojęcia jaki będzie najlepszy. Czy wybrać gryka-pianka-kokos, czy np. może być z Ikei, np. VYSSA SKÖNT lub VYSSA VINKA. Chodzi mi głównie o to czy mam szukać materaca twardego czy miękkiego, o jakiej grubości i w ogóle.

Bardzo proszę o opinie. ;)

My kupiliśmy z mężem materac VYSSA VINKA, mąż czytał opinie o materacach i wybrał ten. Tylko coś mówił, że te sprężynowe są dobre dla ciut większego dzieciaczka. Nasz synek na początku będzie spał w koszu mojżesza, a dopiero jak z niego wyrośnie przeniesiemy go do łóżeczka :)

zfxga33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gryka pianka kokos

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam kokos lateks kokos, pani w hurotowni polecala jeszcze ten, który ma Kropla z pianki wysokoelastycznej ale juz byl sporo drogi wiec wybralismy lateks.

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ,tak jak wam pisałam jednak jedziemy do rodziców na jakiś czas. Ale ze względu że usg miałam mieć 17 października... zadzwoniłam do swojej przychodni i pani położna pow żebym przyjechała...
    że pani dr powinna mi zrobić usg ,przyjechałam i co.... gówno.. ( 1 raz się zawiodłam na mojej pani dr... okazało się że nie ma czasu bo musi wyjść ....

Więc nie mając wyboru (nie miałam 10 tygodni usg... chciałam widzieć co u mojego syna ,jaki stan łożyska itd...)

I poszłam prywatnie (dzwoniłam po klinikach brak miejsc ,aż w końcu znalazłam jedną przychodnie. ) Przemiła pani dr ,bardzo dokładna.
    Zapłaciłam 220zł ,i płytke z fotami gratis...

No więc w 100% syn wszystko w porządku... waga 1976 g
    To synuś:

c41e754cc20e691cmed.jpg

b459afc144ef0e3bmed.jpg

fb9c056607487b19med.jpg

d52e77d4b1c6362dmed.jpg

blueberry, Ana27, Amicizia, Kropka, kaaasiaczek_, michaela, aher, kasiaks, Nina, anilorak, marzycielka29, ;oniqa, Rucia, m_f, justa24 lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieknie LAlita, super pyziolek tez:)))) I duze usteczka ma:))

zsxuot7.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita super fotki, zazdroszczę :)

zfxga33.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No usta ponoć po mnie rysy kształt :D i uśmiecha się jak ja (czyli robi tak zwanego kaczorka ) hihih czyli uśmiech od ucha do ucha :D

Nina lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak jak na fb napisalam, juz pieknie idac podobienstwo do Was! :) Super pamiatka.

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem ci Suzy że ja po ostatnim bezpłatnym usg nie wierzyłam w to ...
    Mówię kij nie będziemy mieć fot 3D...
    Ale że musieliśmy zrobić ,bo w mojej przychodni okazało się tak jak się okazało kiepsko.... no to cóż... nie mieliśmy wyboru.
    Wiadomo wszystko w podróży może się zdarzyć... ,ale jednak lepiej jechać widząc czy synkiem wszystko ok.
    Więc wybraliśmy się na te badanie. I okazało się też 3d i że te zdjęcia za darmo ,tak że w ogóle super.

Dzięki dziewczyny:))

dqprepoku4out2uw.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lalita piekne! prawie 2 kg chlopaka! wow

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• aher Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla cieszy mnie to, że w Twoim przpadku to ustało, mam nadzieję, że u mojej córeczki też tak będzie

Ale tak jak pisze nienormalna ciężko się nie martwić. Staram się ufać tym lekarzom, ale chciałabym wiedzieć jak najwięcej na ten temat, na co zwrócić uwagę itp. abym wiedziała o co ich pytać na kolejnych wizytach i czego od nich wymagać.

Narazie twierdzą, że trzeba obserwować i się nie przejmować. A ja jestem taka niecierpliwa. Nie wiem jak wytrzymam do tego 30 tygodnia eh

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita cudne zdjęcia i synek podobny do Mamuni :)

Ja po wizycie, łaskawie pani dr zgodziła się na opcję zbadania cukru po posiłku. Zresztą powiedziałam, że nie ma opcji u mnie więcej na picie glukozy. Z Małą wszytsko ok, waży prawie 1kg już. Jedyne co martwi to szyjka, która się skraca i ten twardniejący brzuch mam leżeć i nic nie robić :)

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaks szkoda, ze musisz lezec:( A ile dzis wynosila twoja szyjka? Kurcze ja tez leze, pozlam na chwile do sklepu dzis ale tragedia nie dlao sie chodzic taki ciezki brzuch;/ JAkies leki ci przepisala ??

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hIHI Kasia ,teściowa to samo powiedziała:P
    Ale ja mam mały nosio i małe dziurki ,a synuś większy:P
    Moja mówi że pół na pół... włosy ma ,ale jaki kolor to się dowiemy potem:)

Co do twardnień brzucha , ja zauważyłam że odpoczynek i ćwiczenia oddechowe pomagają. Ale jest to kiepski temat ,ogólnie..

dqprepoku4out2uw.png

‹‹ 524 525 526 527 528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ