X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher mi ten temat jest zupełnie obcy. Łatwo powiedzieć, ale nie martw się na zapas, pozostaje zaufać lekarzom oni znają się na tych przypadkach i wiedzą co i jak. Może to poszerzenie o niczym nie świadczy i tak jak napisałaś po porodzie się unormuje.

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wprost nieprawdopodobne - kolejny noworodek znaleziony na śmietniku ...:(
    co się w tych czasach wyprawia w głowie się nie mieści... topi się dzieci, katuje , tłucze , zabija wyrzuca na śmieci.... szok o.O
    Traktuje się je przedmiotowo...i kto to robi? Dorośli, chciało by się powiedzieć odpowiedzialni i rozsądni....eh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2013, 15:32

Effcia28 lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy koniecznie trzeba brać kocyk do szpitala? Nie wystarczy sam rożek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2013, 15:33

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie biorę ;p

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poszłam spać na 2 godzinki a tutaj juz prawie 3 strony napisane ale dziewczyny lecicie :0 ale naszczęście wszystko nadrobiłam :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie biorę kocyka, mam rożek. :)

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też biore tylko rożek

dostalismy wiadomoć, że nasz wózek jets juz do odbioru. W sumie fajnie, bo jestem strasznie ciekwa jka nasz kolor wygląda nazywo, bo widzieliśmy go tylko na zdjęciach w necie. Ale kurcze myslelismy, że b edzie dopiero w przyszłym tygodniu. Chwilowo nie wime gdzie go damy, bo w piwnicy nie chce trzymac, żeby nie rpzeszedł jej zapachem, w nowym mieszkaniu remont wiec odpada a na tym to juz jest na prawdę wystarczająco ciasno...

może usmiechnę się do cioci...

ogólnie miłego popołudnia, ja pomału zbieram się z pracy i jade na gimnastykę

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam biore nawet dwa kocyki. Jak jasio lezal na lampir nie mogl byc ani w rozku ani pod nim bo by sie ugotowal. W razie jakby przesikal czy ulał rozek bede miala awaryjnie kocyk. Ja tam biore, ale jak ktos nie ma gdzie zapakowac albo wybiera go w opcjach- czekajace w samochodzie (szczesliwi ci co posiadaja auto) to jasne ze mozna nie brac. To kolejna z rzeczy typu - to zależy od twojej sytuacji :p

Effcia28, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam was pracujace, gimnastykujace sie i plywajace na koncowce ciazy... ja sie czuje do niczego kondycyjnie, na dokladke juz mam wrazenie umyslem byc w jakims "między świecie", do tego jasio ma znowu katar od dzis a jasie peaez to samo zapewne czuje jakas dodatkowo rozbita i oslabiona. Nie wyobrazam sobie rodzic z zatkanym nosem. Kaszlac i smarczac... nie moge do tego dopuscic...

• vivien Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Mało prawdopodobne, jest już wtorek a ja nic nie czuje. Nie mam skurczy, brzuch wysoko, czop nie odchodzi. No ale zobaczymy. Z OM miałam termin na 6.10 to dopiero 2 dni.
    A Parel się nie odzywa, może rodzi :)

Kleopatra widzę ze ty tez juz po terminie :/
    Trzymam kciuki zeby sie rozkrecilo ;)

Effcia28, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuzyLee duzo zdrowka zycze!!! Wystarczy ze porod jest wykanczajacym przezyciem , chorobsko wcale ci tam nie potrzebne ;)

Suzy Lee, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny, nie wiem co się dzieje, ale mam tak dużą potrzebę oddychania ze aż nie naturalną, ciągle tlenu mało. moje główne zajęcie od 2 albo i więcej godzin to głebokie oddychanie...

Suzy Lee, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dzidzia ci naciska na przeponę?
    Vivien widzisz, idę Twoim śladem ;)

michaela, vivien lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • michaela Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatro, mozliwe, mam wrazenie ze uciska juz wszystko wsrodku wiec czemu nie przepone?
    Wczoraj pierwszy raz udało mi sie wyczuc przez brzuch udo małej, pierwszy rozpoznany kształt- mega wrazenie....

Kropla, pasia27 lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Suzy, Kleopatra bo wy rodzicie 2gi raz - czy przy pierwszym porodzie decydowałyście się na lewatywę.... ? o.O

U nas nie robia lewatywy.w ogole :) my sie przejmujemy tym co moze sie przydarzyc..a polozne uwazaja ze to rzecz normalna i ze nawet nie bedziemy sie tym przejmowac czy wiedziec ze sie nam przydarzylo ;)

michaela, Amicizia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    xcarolinex miła znieczulenie. Ale o na rodziła w USA... Chwaliła sobie z tego co pamiętam.

Uk ;) nie usa

• Lilka Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Probuje Was nadrobic ;) znieczulenie..dobrze wiedziec ze mam ta opcje.wszystkie moje kolezanki w Dublinie wybraly ta opcje i zadna nie miala zlych doswiadczeni wiec moze dlatego jestem pozytywnie nastawion
    a ..ja sie bardziej obawiam tego uczucia nie czucia nie posiadania kontroli nad wlasnym cialem.u nas moze sie skonczyc cesarka zostalam skierowana do neurologa na konsultacje w zwiazku z torbielem pajeczynowki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2013, 19:40

• Lilka Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Jej dziewczyny, nie wiem co się dzieje, ale mam tak dużą potrzebę oddychania ze aż nie naturalną, ciągle tlenu mało. moje główne zajęcie od 2 albo i więcej godzin to głebokie oddychanie...

Michaela mam tak samo.od kilku dni nie moge oddychac Maks uciska na przepone.masakra

• Kropla Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:

Mam to samo. Mój mąż twierdzi, że wzdycham...

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela,
    zazdroszczę, że tak umiesz wyczuć małą. Mój syn cały czas głowką w dół - zdarzyło mi się w nocy wyczuć stopę, ale to było mgnienie. A tak wypina pupę albo plecy i to wszystkom, co mogę poczuć pod palcami. I zobaczyć, bo wykrzywia mi brzuch ;)

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ