X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher mi ten temat jest zupełnie obcy. Łatwo powiedzieć, ale nie martw się na zapas, pozostaje zaufać lekarzom oni znają się na tych przypadkach i wiedzą co i jak. Może to poszerzenie o niczym nie świadczy i tak jak napisałaś po porodzie się unormuje.

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wprost nieprawdopodobne - kolejny noworodek znaleziony na śmietniku ...:(
    co się w tych czasach wyprawia w głowie się nie mieści... topi się dzieci, katuje , tłucze , zabija wyrzuca na śmieci.... szok o.O
    Traktuje się je przedmiotowo...i kto to robi? Dorośli, chciało by się powiedzieć odpowiedzialni i rozsądni....eh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2013, 15:32

Effcia28 lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy koniecznie trzeba brać kocyk do szpitala? Nie wystarczy sam rożek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2013, 15:33

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie biorę ;p

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poszłam spać na 2 godzinki a tutaj juz prawie 3 strony napisane ale dziewczyny lecicie :0 ale naszczęście wszystko nadrobiłam :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie biorę kocyka, mam rożek. :)

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też biore tylko rożek

dostalismy wiadomoć, że nasz wózek jets juz do odbioru. W sumie fajnie, bo jestem strasznie ciekwa jka nasz kolor wygląda nazywo, bo widzieliśmy go tylko na zdjęciach w necie. Ale kurcze myslelismy, że b edzie dopiero w przyszłym tygodniu. Chwilowo nie wime gdzie go damy, bo w piwnicy nie chce trzymac, żeby nie rpzeszedł jej zapachem, w nowym mieszkaniu remont wiec odpada a na tym to juz jest na prawdę wystarczająco ciasno...

może usmiechnę się do cioci...

ogólnie miłego popołudnia, ja pomału zbieram się z pracy i jade na gimnastykę

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam biore nawet dwa kocyki. Jak jasio lezal na lampir nie mogl byc ani w rozku ani pod nim bo by sie ugotowal. W razie jakby przesikal czy ulał rozek bede miala awaryjnie kocyk. Ja tam biore, ale jak ktos nie ma gdzie zapakowac albo wybiera go w opcjach- czekajace w samochodzie (szczesliwi ci co posiadaja auto) to jasne ze mozna nie brac. To kolejna z rzeczy typu - to zależy od twojej sytuacji :p

Effcia28, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2013, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam was pracujace, gimnastykujace sie i plywajace na koncowce ciazy... ja sie czuje do niczego kondycyjnie, na dokladke juz mam wrazenie umyslem byc w jakims "między świecie", do tego jasio ma znowu katar od dzis a jasie peaez to samo zapewne czuje jakas dodatkowo rozbita i oslabiona. Nie wyobrazam sobie rodzic z zatkanym nosem. Kaszlac i smarczac... nie moge do tego dopuscic...

• vivien Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Mało prawdopodobne, jest już wtorek a ja nic nie czuje. Nie mam skurczy, brzuch wysoko, czop nie odchodzi. No ale zobaczymy. Z OM miałam termin na 6.10 to dopiero 2 dni.
    A Parel się nie odzywa, może rodzi :)

Kleopatra widzę ze ty tez juz po terminie :/
    Trzymam kciuki zeby sie rozkrecilo ;)

Effcia28, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuzyLee duzo zdrowka zycze!!! Wystarczy ze porod jest wykanczajacym przezyciem , chorobsko wcale ci tam nie potrzebne ;)

Suzy Lee, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny, nie wiem co się dzieje, ale mam tak dużą potrzebę oddychania ze aż nie naturalną, ciągle tlenu mało. moje główne zajęcie od 2 albo i więcej godzin to głebokie oddychanie...

Suzy Lee, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dzidzia ci naciska na przeponę?
    Vivien widzisz, idę Twoim śladem ;)

michaela, vivien lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • michaela Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatro, mozliwe, mam wrazenie ze uciska juz wszystko wsrodku wiec czemu nie przepone?
    Wczoraj pierwszy raz udało mi sie wyczuc przez brzuch udo małej, pierwszy rozpoznany kształt- mega wrazenie....

Kropla, pasia27 lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Suzy, Kleopatra bo wy rodzicie 2gi raz - czy przy pierwszym porodzie decydowałyście się na lewatywę.... ? o.O

U nas nie robia lewatywy.w ogole :) my sie przejmujemy tym co moze sie przydarzyc..a polozne uwazaja ze to rzecz normalna i ze nawet nie bedziemy sie tym przejmowac czy wiedziec ze sie nam przydarzylo ;)

michaela, Amicizia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    xcarolinex miła znieczulenie. Ale o na rodziła w USA... Chwaliła sobie z tego co pamiętam.

Uk ;) nie usa

• Lilka Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Probuje Was nadrobic ;) znieczulenie..dobrze wiedziec ze mam ta opcje.wszystkie moje kolezanki w Dublinie wybraly ta opcje i zadna nie miala zlych doswiadczeni wiec moze dlatego jestem pozytywnie nastawion
    a ..ja sie bardziej obawiam tego uczucia nie czucia nie posiadania kontroli nad wlasnym cialem.u nas moze sie skonczyc cesarka zostalam skierowana do neurologa na konsultacje w zwiazku z torbielem pajeczynowki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2013, 19:40

• Lilka Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Jej dziewczyny, nie wiem co się dzieje, ale mam tak dużą potrzebę oddychania ze aż nie naturalną, ciągle tlenu mało. moje główne zajęcie od 2 albo i więcej godzin to głebokie oddychanie...

Michaela mam tak samo.od kilku dni nie moge oddychac Maks uciska na przepone.masakra

• Kropla Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:

Mam to samo. Mój mąż twierdzi, że wzdycham...

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 8 października 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela,
    zazdroszczę, że tak umiesz wyczuć małą. Mój syn cały czas głowką w dół - zdarzyło mi się w nocy wyczuć stopę, ale to było mgnienie. A tak wypina pupę albo plecy i to wszystkom, co mogę poczuć pod palcami. I zobaczyć, bo wykrzywia mi brzuch ;)

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ