Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia fajne zdjecia! Widac, ze przygotowania ida pelna para:)

Tak to juz jest z dzieciaczkami, robia co im sie podoba:))) ciekawe jak tam wizyta patti

A jak Ty sie czujesz Pasiu? Zaczynasz myslec o porodzie itd no i jak Twom maz? Pewnie juz sie nie moze doczekac...

relgi09k52jutqx1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko a ja sie swietnie czuje poki chodze i cos robie ale jak juz sie legne odpoczac to tak pkecy strasznie bola ze sama nie wiem jak sie nazywam..dziwne bo niby rozchodzone miesnie a tak boli..
    No przygotowania ida pelna para hehe jeszcze z 5pran i jestem gotowa he.we wtorek przyjdzie kolezanka do pomocy z prasowaniem bo lubi prasowac male ciuszki i przy okazji ploteczki beda.hihi
    A moj to mi dzisiaj juz torbe pomagal pakowac hehe zestresowany jak to wszystko widzi co sie dzieje hehe ja na szczescie podchodze do tego spokojnie ;-)
    Jeszcze 42dni?hehe teraz to zleci?
    A ty jak sie czujesz?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • kaja1991 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasiu moze podzielisz sie ze mna swoja lista pitrzebnych rzeczy, mi sporo btakuje a chcemy teraz wybrac sie na zakupy zeby nie zapomniec niczego:) i jakie kosmetyki i pampersy wybrac? Chce zeby dzidzius mial jak najlepiej, a i co kupilas dla siebie na czas szpitala i po porodzie? Co do pielegnacji krocza? Czasu coraz mniej i zmartwien mi przybywa :(

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • kaja1991 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do prania ja uzywam latek odbarwiajacych sa swietne i zawsze sie sprawuja i uratowaly mnie jak wrzucilam do prania zielony dresik dla Filipka z jasniejszymi rzeczami

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, ze jestes na chodzie:) aczkolwiek, masz racje, skoro plecki rozchodzone, to nie powinny bolec przy lezeniu. Z drugiej strony, taki brzusio to mega obciazenie dla kregoslupa.

Fajnie, ze masz kogos do pomocy przy prasowaniu, troche tego masz:) i jeszcze 5 pran? Jejku, ja mam na razie 2-3 pary spioszkow i to na tyle... Chyba musze powoli zaczac kompletowac ciuszki. Moj brat ma mi przeslac jakies ciuszki na poczatek, bo ich coreczka ma teraz 3 miesiace, takze juz z niektorych wyrosla a u nas beda jak znalazl!

Ja czuje sie ok, aczkolwiek jestem bardzo senna i ciagle zmeczona. Ostatni tydzien jest naprawde ciezki i do tego mam 2kg na plusie. Co dziwne, to razem jest 3.5kg z czego az 2kg w ostatnich 2 tyg... Moze ten wzrost wagi mi obciaza organizm, sama nie wiem...

Moj maly coraz mocniej kopie i juz widac przez brzuszek, maz jest zachwycony. Widze jak moj maz sie zmienia. Teraz widac juz brzuch i jest coraz wiekszy i wiekszy ii sie rusza na dodatek, zaczyna do niego docierac, ze bedziemy mieli dziecko:)))

Ale tak jak piszesz, faceci musza wszystko zobaczyc na wlasne oczy, zeby sie przekonac, ze rzeczywiscie beda tatusiami higi Tak jak Twoj zaczyna sobie uswiadamiac co go czeka, kiedy razem pakujecie torbe:) jestem pewna, ze w glebi duszy nasi faceci sa przerazeni, ale tego w ogole nie okazuje. Moj troche cwaniakuje i ciagle mowi, ze wie co go czeka itd, ale widze, ze jak patrzy na spioszki to wpada w taka fajna zadume na sekunde:) pewnie sobie mysli, o cholera, to sie dzieje naprawde!

pasia27 lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaju teraz leze i napisze ci to co mam juz spakowane i kupione i co pamietam.a wiec do szpitala z higienicznych:podklady na lozko poporodowe 5sz,podklady bella 3paki,majtki jednorazowe 4szt,wkladki laktacyjne z rossmana 3paki kupilam ale paczke wezme,laktator,3koszule ,2staniki do karmienia i jeden wygodny bawelniany,klapki,japonki pod prysznic,sztucce,kubek,reczniki papierowe,papier toalet,szlafrok,2ciemne reczniki dla mnie,no wiadomo zel pod prysznic,krem,past,grzebien,opaska,gumka do wlosow,do krocza szare mydlo i mam 2sasz tantum rosa,oliwka dla dziecka,octenisepa,ciuszki dla malego,becik.drugi w razie zalania moj mi przywiezie,pampersy new born 1. 43szt.druga paczka w zapasie w domu jak cos,husteczki pampers sensitive 1paczka reszta w domu w zapasie,sudokrem,krem bambino,pieluchy tetrowe do szpitala wezme 5sz.a skarpetki dla mnie,no ladowarke i kurcze dokumenty oczywiscie.he
    To by bylo na tyle.reszte dopisze albo jak mi sie przypomni to dopisze.no dla mojego do porodu roszinnego klapki sportowe,woda,cos slodkiego hihi

Stokrotka84, anilorak lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • kaja1991 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz w lozku :P ale jutro sobie cala liste skopiuje :) bo polowy nie mam:) a jakie kosmetyki do kapieli maluszka kupilas? Tak sobie mysle czy zapakuje sie w jedna walizke hihi :D maz sie smieje ze Filipek bedzie mial wiecej ciuchow niz on :P o ile juz ich nie ma wiecej:D a kupujesz rozmiar 56 bo ja mam same 62 i mam nadzieje ze nie beda az takie za duze:) teraz zaluje ze nie zapisalam sie do szkoly rodzenia :( bo coraz częściej dopada mnie placz ze sobie nie poradze

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiscie postanowilam ze na poczatku bede stosowala pampery pampersa a troche poznkej bede probowala jakies inne tansz..tak samo z husteczkami do pupki na poczatek te drozsze sensitive a pozniej sie zobaczy.bede tez starala sie dupcie pok kranem podmywac ;-)
    Sprobujemy zobaczymy ;-)rzeczy do szpitala upralam w platkach mydlanych ale kupilam juz proszki lovella z promocji wiec pozniej tez bedziemy probowac.do mycia malego mam johnsona 3w1zel do smarowania sprobujemy oliwki a pozniej kupie chyba balsamik hippa.nozyczki oczywiscie dla malca a jeszcze pozniej musze dokupic to do noska,wit,szczoteczka.no mam jeszcze 2but i podgrzewacz ;-) to chyba pomoze kaja?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej nie mam mniejszych niz 56he w ogole maly sie zapowia spory wiec wezme te wieksza.lepiej zeby mial troszke luzu niz mialoby go cisnac cos..heh
    No mam duzo ciuszkow ale jak te male szybko wyjda to sie rozluzuje w jego szafkach hehe
    A ha mam jeszcze masc maltan na obolale sutki hehe
    Kaja urodzis!nie stresuj sie tylko ciesz ze idziesz rodzic dziecko !to cos cudownego !ja juz nie moge sie doczekac tej chwili chociaz wiem ze bedzie bol..no ale nie da sie innaczej he musi bolec a pozniej ta piekna chwila spotkania .

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do listy do dostalam podstawowa ze szpitala reszte dopisalam od doswiadczonych kolezanek ale udalo mi sie spakowac w 1torbe.nie ma tragedii.he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • kaja1991 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to sie doczekac nie mogę kiedy będę mieć synka na rączkach :) czesto mi sie śni, ostatnio ze cycusiem go karmilam, o ta maść to teraz by sie przydala bo strasznie mnie bola ostatnio sutki :( pewnie ze pomogly, tez myslalam żeby zacząć od lepszych pampersów a potem przejść na tańsze podobno te z biedronki bardzo dobre są, pamietam jak 1grudnia zrobilam test i nie dowierzałam ze pozytywny:)a teraz leci 34tydzien :)

pasia27 lubi tę wiadomość

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez slyszalam o tych biedronkowych duzo pozytywnych opini.co mi sie przypomnialo to jeszcze oomadka ust do szpitala i mydelko do rak antybakteryjne to juz do domku i puder mam do dupci ale nie wiem czy bede go uzywala..no i mam 2-3flanelowe pieluchy i taka ceratke jakby do lozeczka na materac jakby maly sie usikal..hmm to by bylo na tyle.mnie tez sutki bola i pepek zaczyna sie splaszczac hehe,wychodzic i jest wrazlliwy ;-)
    Ide lulu.moja godzinka ;-) do jutro

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ja juz po wizycie.
    szyjka zamknieta calkowicie, czyli moja macica ma kaprysiki i czasem dochodzi do dziwnych skurczow, ostatnio sie uspokoilo ,to fakt.dobrze, ze lezalam, bo bez badania cieko stwierdzic ,co sie dzieje, no a poza tym wiadomo, bylo za wczesnie na porod, a objawy niepokojace i strachu sie najadlam.nie musze juz lezec tyle co dotychczas ,no i oczywiste ,ze porod moze byc teraz o kazdej porze ,ale to juz bezpiecznie, choc wedlug ginki najlepiej jak sie rodzi po 37 tyg i 6 dniu ciazy.

maly wyglada super w 4d,jest sliczny hehe.wazy 3 kg 100g,ma jeszcze miejsce w macicy,jest nisko ulozony glowka w dol.

Stokrotka84, yennefer, m_f, anilorak, Rika, pasia27 lubią tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To same dobre wiesci przynosisz Patti:) fajnie, ze szyjka zamknieta, teraz mozesz na jakis czas odetchnac. Lubie to uczucie kiedy sie wraca od lekarza:) taki spokoj wewnetrzny, no i jeszcze do tego zobaczylas synka. Super!

relgi09k52jutqx1.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 10:24

• anilorak Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 10:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:59

Stokrotka84, pasia27 lubią tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 10:26

Rika lubi tę wiadomość

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wiem, ze z remontami jest zawsze zamieszanie, ale mimo tego je lubie:) Fajnie sie troche napracowac, zeby potem miec fajne mieszkanko:)

Rika lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny :-)
    a co do bycia za starym w wieku 29 lat -ja mam 30 lat i uwazam, ze jest to ok wiek na dziecko -pewnie gdybym wczesniej poznala meza to bym sie zdecydowala w wieku nawet 25 lat, to zalezy jak sie komus zycie uklada.
    spokojnie mozna miec i trojke zaczynajac w wieku 30 lat ;-)
    ja bym chciala trojke do 40 stki :-D
    moje kuzynki zaczynaly wlasnie w wieku 30 lat i maja teraz po 35 i juz z 2 dzieciaczkow i swietnie sobie radza a ze wczesniej sie wyszalaly to poswiecaja sie cale dzieciom.

ja mam 30 lat ,ale wygladam tak mlodo, ze niektorzy mysla sobie pewnie ,ze taka gowniara z brzuchem chodzi -wielu jest w szoku jak mowie ile mam lat:-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ