Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati dzisiaj ma wizyte ciekawe co tam u jej Tomusia w brzuszku slychac hihi

patti lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/da45e093e3049fe9.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d2d0359faab811b1.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/74b5a2394f8173d8.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4e862fc4c8ce698b.html
    wczorajsza praca haha

patti, Suzy Lee, m_f, m_f, MADZIULA13, anilorak, vivien, kaja1991, Stokrotka84, Rika lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PASIU,rzeczywiście się wczoraj narobiłaś. ileż twój Kacperek ma ciuszków, a ta bogata kolekcja skarpeciurek i czapeczek aż zapiera dech. cudnie:)podziwiam

pasia27 lubi tę wiadomość

• patti Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, dzieki za info o donoszeniu ciazy.

pasia, sporo masz tych ciuszkow ;-)ja od nikogo nic nie dostalam ,a to co kupilam wydaje mi sie obecnie, ze za malo, ale okaze sie w praktyce.

dzis mam wizyte nareszcie i jesli lekarka powie ,ze moge byc spokojna co do rodzenia w kazdej chwili to zaczynam znowu byc aktywna-ostatnie 9 dni w domu i mam dosyc -przede wszystkim chcialabym sie wiecej ruszac przed porodem ,zeby byc bardziej sprawna, zwlaszcza ,ze cala ciaze chodzilam i bylam aktywna.

vivien lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe wlasnie zobaczylam na suwaczku na ovu, ze ciaza donoszona ;-) skurcze sa mniej dotkliwe obecnie, jeszcze teraz sie okaza ,ze przenosze ta ciaze!

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia, rzeczywiście strasznie dużo tych ciuszków masz.. Ale lepiej więcej niż mniej ;)

Dwa razy mi się kliknęło Lubię to :P

pasia27 lubi tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, Pasia, dzięki za Twoje zdjęcia:) dzięki temu ze skarpetkami zorientowałam się, ze jeszcze właśnie całą reklamówa skarpetek i czapeczek nie jest wyprana. A już myślałam, że za chwilę włączę ostatnie pranie:)

Patti, daj znać co u lekarza:) czy coś tam już się z szyjką dzieje, czy pozamykana na 4 spusty:)

Ja sobie poszłam na ktg do mojej szkoły rodzenia i niestety muszę wam powiedzieć, że moja położna też zauważyła obniżenie się brzucha. Kurcze, przestraszyłam się nie na żarty! Oby jeszcze 2 tygodnie dotrzymać....

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia ładna kolekcja ;) ja wczoraj wyjęłam pudło z rzeczami dla małej i dzisiaj zaczęłam pranie. Najpierw poprałam wszystkie nasze rzeczy w naszym proszku, później włączyłam umycie pralki ze specjalnym płynem a teraz rzeczy dla małej.
    Muszę się wam pochwalić, że mój M. wczoraj bardzo mnie zaskoczył. Z jakieś dwa dni temu Przywieźliśmy od siostry stelaż z wanienką i tak sobie stał w dużym pokoju. A wczoraj wieczorem mój M. podszedł do niego z zabawką psa (wielkości noworodka) włożył do środka, pochylił się i stwierdził, że dla niego to troszkę za nisko ta wanienka na tym stelażu. Byłam w szoku bo to znaczy, że ma zamiar kąpać małą :)

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak kobietki ja dalsza tego prania ale oczywiscie nie moze byc kolorowo i nje wiem jak to sie stalo ze czerwone bodziali wrzucilam z jasnymi i jeden rzut wyszedl masakra..hmm rozowe jakby..ehh znacie jakies sposoby?oczywiscie wypralam drugi raz ale xdupa zbita..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj pasia, powiem ci, że ja też się bałam, że coś pofarbuję. U mnie naszczęście obyło sie bez takich sensacji. Ale tez nie wiem jak ci pomóc:((

jakby była dziewczynka, to w sumie z ciuszkami zafarbowanymi na różowo nie byłoby tragedi, co?;))

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka to b.ladnie ze twoj szykuje sie do kapania dzidziolka ja tez pozwole mojemu zeby w miare mozliwosci kapal synka jak mu praca pozwoli oczywiscie a co..on nawet ma wieksze rece i bedzie mu latwiej malego utrzymac..hehe..a co tatus to tatus ;-
    Aga pierz poki na chodzie jestes hihi

A ja nadal nie wiem jakie wziasc ciuszka do szpitala dla malego na pobyt..
    No i moja torba juz spakowana tralala oczywiscie bez ciuszkow moich i malego .to na koncu ;-)ale fajnie jak sprawdzalismy liste az sie podniecilam haha tym wydarzeniem oczywiscie hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie aga hehe a tu jednak chlopczyk i moze sie obrazic a najgorsze ze niektore rzeczy pozyczyla kolezanka i kiedys musze jej oddac hehe no niby sie zapiera ze na jednym dziecku skonczy ale to wiesz..nigdy nie wiadomo..
    Pewnie jakies chemiczne sprawy musze kupic i sprobowac te najgorsze wymoczyc he no mam nadzieje ze sie Kacperek nie obrazi na rozowe pieluchy tetrowe?jak myslisz hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati moze byc tak jak napisalas bo czesto jak sie czegos nie chce to jest a jak sie chce to dupa..hehe nie wiadomo kiedy mu sie teraz zechce z Wami przywitac ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wizyta juz niebawem o 19.wszystko mozliwe ,ze urodzi sie pozniej, bo moja macica ma dziwne ataki skurczy -w 30 tyg tez mnie nastraszyla,teraz znowu jest spokoj.nareszczie wyjde z domu dzisiaj i od jutra koniec lezenia mam nadzieje.mam fajnie ,bo mieszkam praktycznie w centrum Gdanska i wszedzie blisko ,na starowke, nad rzeke i mam gdzie chodzic i nawet jak mnie cos zlapie w trakcie to zdaze do domu szybko dojsc :-) do lekarki tez 3 minutki spacerkiem ide.do porodu nie oddalam sie od domu na wiecej niz 1 km :-D

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sobie dzis myslalam,ze my to tak wyczekujemy naszych maluszkow, czytamy duzo o ciazy, chcemy jak najlepiej sie zajac dzidzia po porodzie i takie tam...ale sa wciaz kobiety ,ktore jakos inaczej na to patrza.
    ostatnio spotkalam sie z taka, ktora dziwi sie ,jak jestem w stanie wytrzymac w domu itp, nie rozumie, ze cale moje mysli sa skupione wokol dziecka obecnie ,no bo kurcze jak ktos sie decyduje na dziecko ,to trzeba mu poswiecic czas teraz i po porodzie i jak bedzie maluszkiem.ona z kolei jest w 14 tyg ciazy, nieplanowanej, zupelnie ja zaskoczyla, bo nigdy nie chciala miec dzieci -jak z nia rozmawiam, to nawet nie wie ile tygodni trwa ciaza, jedzie do bardzo niebezpiecznego kraju, bo musi, bo kariera i takie tam.
    inna kobieta z kolei podrzuca matce 3 miesieczne dziecko, bo ona musi jechac na miesiac pozwiedzac sobie jakis tam kraj.
    i co najgorsze to takie kobiety patrza na mnie jak na dziwaka, ze siedze w domu ,gotuje i ze w ogole chce sie opiekowac maluszkiem zamiast jezdzic po wojazach.swiat chyba stanal na glowie- ja uwazam ,ze gdy kobiety zbyt bardzo chca byc wyzwolone ,to konczy sie to zle przede wszystkim dla rodziny i pozniej te dzieci takie okaleczone wychodza w swiat.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati tez mam kolezanke z pracy ktora sie ze mnie smieje ze teraz kolejny moj zawod to bedzie wychowywanie dziecka minimum do 18stki a nawet dluzej..kurde moze i jest mlodsza kilka lat ode mnie i nie wybiega planami do meza i dziecka ale wytlumaczylam jej ze nie gdyby zawod jej mamay jako jej mama to by palcem do du.. Nie trafila bo mieszka z mama,daje jej pare groszy,nie sprzata ,nie gotuje i pracuje tylko na siebie i swoje auto..hmm rozumiesz..zawdziecza wszystko mamie a mnie sie dziwi he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2013, 20:48

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj przeszlam sama siebie i zrobilam pierwsze w zyciu ciasto haha
    Moj mnie namowil bo kupil truskawki i z przepisu zrobilam ucierane.szok.jak na mnie haha i bardzo mnie to cieszy bo moj Tomek zjadl pol brytfanki i bardzo chwalil a ja jestem bardzo z siebie dumna hehe

patti lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti dzis wlasnie o Tobie muslalam:) doczekalas 37tyg! A maluch ciagle w brzuszku:)

patti lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś zaczął się 8 miesiąc nie wiem kiedy zleciał ten czas :) Kwestia paru tygodni i maleństwo będzie z nami :) Ja już część prania mam za sobą najbliższe zrobię za 2 tygodnie i pakuję torby wtedy do szpitala. No i zamierzam rzeczy które mogłyby by się przydać a nie ma ich na liście zostawić mężowi w jednym miejscu że w razie czego dowiezie do szpitala :)

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

w57v9n73toqtjvh3.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko tak wlasnie smialysmy sie dzisiaj ze jak nie mogl to chcial wyjsc a teraz jak bedzie mogl wylazic to nie bedzie chcial..nie dogodziszz.hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ