III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/da45e093e3049fe9.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d2d0359faab811b1.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/74b5a2394f8173d8.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4e862fc4c8ce698b.html
wczorajsza praca hahapatti, Suzy Lee, m_f, m_f, MADZIULA13, anilorak, vivien, kaja1991, Stokrotka84, Rika lubią tę wiadomość
-
dziewczyny, dzieki za info o donoszeniu ciazy.
pasia, sporo masz tych ciuszkow ;-)ja od nikogo nic nie dostalam ,a to co kupilam wydaje mi sie obecnie, ze za malo, ale okaze sie w praktyce.
dzis mam wizyte nareszcie i jesli lekarka powie ,ze moge byc spokojna co do rodzenia w kazdej chwili to zaczynam znowu byc aktywna-ostatnie 9 dni w domu i mam dosyc -przede wszystkim chcialabym sie wiecej ruszac przed porodem ,zeby byc bardziej sprawna, zwlaszcza ,ze cala ciaze chodzilam i bylam aktywna.vivien lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Boże, Pasia, dzięki za Twoje zdjęcia:) dzięki temu ze skarpetkami zorientowałam się, ze jeszcze właśnie całą reklamówa skarpetek i czapeczek nie jest wyprana. A już myślałam, że za chwilę włączę ostatnie pranie:)
Patti, daj znać co u lekarza:) czy coś tam już się z szyjką dzieje, czy pozamykana na 4 spusty:)
Ja sobie poszłam na ktg do mojej szkoły rodzenia i niestety muszę wam powiedzieć, że moja położna też zauważyła obniżenie się brzucha. Kurcze, przestraszyłam się nie na żarty! Oby jeszcze 2 tygodnie dotrzymać.... -
Pasia ładna kolekcja ja wczoraj wyjęłam pudło z rzeczami dla małej i dzisiaj zaczęłam pranie. Najpierw poprałam wszystkie nasze rzeczy w naszym proszku, później włączyłam umycie pralki ze specjalnym płynem a teraz rzeczy dla małej.
Muszę się wam pochwalić, że mój M. wczoraj bardzo mnie zaskoczył. Z jakieś dwa dni temu Przywieźliśmy od siostry stelaż z wanienką i tak sobie stał w dużym pokoju. A wczoraj wieczorem mój M. podszedł do niego z zabawką psa (wielkości noworodka) włożył do środka, pochylił się i stwierdził, że dla niego to troszkę za nisko ta wanienka na tym stelażu. Byłam w szoku bo to znaczy, że ma zamiar kąpać małą -
No tak kobietki ja dalsza tego prania ale oczywiscie nie moze byc kolorowo i nje wiem jak to sie stalo ze czerwone bodziali wrzucilam z jasnymi i jeden rzut wyszedl masakra..hmm rozowe jakby..ehh znacie jakies sposoby?oczywiscie wypralam drugi raz ale xdupa zbita..
-
Adka to b.ladnie ze twoj szykuje sie do kapania dzidziolka ja tez pozwole mojemu zeby w miare mozliwosci kapal synka jak mu praca pozwoli oczywiscie a co..on nawet ma wieksze rece i bedzie mu latwiej malego utrzymac..hehe..a co tatus to tatus ;-
Aga pierz poki na chodzie jestes hihi
A ja nadal nie wiem jakie wziasc ciuszka do szpitala dla malego na pobyt..
No i moja torba juz spakowana tralala oczywiscie bez ciuszkow moich i malego .to na koncu ;-)ale fajnie jak sprawdzalismy liste az sie podniecilam haha tym wydarzeniem oczywiscie hehe -
No pewnie aga hehe a tu jednak chlopczyk i moze sie obrazic a najgorsze ze niektore rzeczy pozyczyla kolezanka i kiedys musze jej oddac hehe no niby sie zapiera ze na jednym dziecku skonczy ale to wiesz..nigdy nie wiadomo..
Pewnie jakies chemiczne sprawy musze kupic i sprobowac te najgorsze wymoczyc he no mam nadzieje ze sie Kacperek nie obrazi na rozowe pieluchy tetrowe?jak myslisz hehe -
wizyta juz niebawem o 19.wszystko mozliwe ,ze urodzi sie pozniej, bo moja macica ma dziwne ataki skurczy -w 30 tyg tez mnie nastraszyla,teraz znowu jest spokoj.nareszczie wyjde z domu dzisiaj i od jutra koniec lezenia mam nadzieje.mam fajnie ,bo mieszkam praktycznie w centrum Gdanska i wszedzie blisko ,na starowke, nad rzeke i mam gdzie chodzic i nawet jak mnie cos zlapie w trakcie to zdaze do domu szybko dojsc do lekarki tez 3 minutki spacerkiem ide.do porodu nie oddalam sie od domu na wiecej niz 1 km
-
tak sobie dzis myslalam,ze my to tak wyczekujemy naszych maluszkow, czytamy duzo o ciazy, chcemy jak najlepiej sie zajac dzidzia po porodzie i takie tam...ale sa wciaz kobiety ,ktore jakos inaczej na to patrza.
ostatnio spotkalam sie z taka, ktora dziwi sie ,jak jestem w stanie wytrzymac w domu itp, nie rozumie, ze cale moje mysli sa skupione wokol dziecka obecnie ,no bo kurcze jak ktos sie decyduje na dziecko ,to trzeba mu poswiecic czas teraz i po porodzie i jak bedzie maluszkiem.ona z kolei jest w 14 tyg ciazy, nieplanowanej, zupelnie ja zaskoczyla, bo nigdy nie chciala miec dzieci -jak z nia rozmawiam, to nawet nie wie ile tygodni trwa ciaza, jedzie do bardzo niebezpiecznego kraju, bo musi, bo kariera i takie tam.
inna kobieta z kolei podrzuca matce 3 miesieczne dziecko, bo ona musi jechac na miesiac pozwiedzac sobie jakis tam kraj.
i co najgorsze to takie kobiety patrza na mnie jak na dziwaka, ze siedze w domu ,gotuje i ze w ogole chce sie opiekowac maluszkiem zamiast jezdzic po wojazach.swiat chyba stanal na glowie- ja uwazam ,ze gdy kobiety zbyt bardzo chca byc wyzwolone ,to konczy sie to zle przede wszystkim dla rodziny i pozniej te dzieci takie okaleczone wychodza w swiat. -
Pati tez mam kolezanke z pracy ktora sie ze mnie smieje ze teraz kolejny moj zawod to bedzie wychowywanie dziecka minimum do 18stki a nawet dluzej..kurde moze i jest mlodsza kilka lat ode mnie i nie wybiega planami do meza i dziecka ale wytlumaczylam jej ze nie gdyby zawod jej mamay jako jej mama to by palcem do du.. Nie trafila bo mieszka z mama,daje jej pare groszy,nie sprzata ,nie gotuje i pracuje tylko na siebie i swoje auto..hmm rozumiesz..zawdziecza wszystko mamie a mnie sie dziwi he
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2013, 20:48
-
A ja dzisiaj przeszlam sama siebie i zrobilam pierwsze w zyciu ciasto haha
Moj mnie namowil bo kupil truskawki i z przepisu zrobilam ucierane.szok.jak na mnie haha i bardzo mnie to cieszy bo moj Tomek zjadl pol brytfanki i bardzo chwalil a ja jestem bardzo z siebie dumna hehepatti lubi tę wiadomość
-
U mnie dziś zaczął się 8 miesiąc nie wiem kiedy zleciał ten czas Kwestia paru tygodni i maleństwo będzie z nami Ja już część prania mam za sobą najbliższe zrobię za 2 tygodnie i pakuję torby wtedy do szpitala. No i zamierzam rzeczy które mogłyby by się przydać a nie ma ich na liście zostawić mężowi w jednym miejscu że w razie czego dowiezie do szpitala
Stokrotka84 lubi tę wiadomość