X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati dzisiaj ma wizyte ciekawe co tam u jej Tomusia w brzuszku slychac hihi

patti lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/da45e093e3049fe9.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d2d0359faab811b1.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/74b5a2394f8173d8.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4e862fc4c8ce698b.html
    wczorajsza praca haha

patti, Suzy Lee, m_f, m_f, MADZIULA13, anilorak, vivien, kaja1991, Stokrotka84, Rika lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PASIU,rzeczywiście się wczoraj narobiłaś. ileż twój Kacperek ma ciuszków, a ta bogata kolekcja skarpeciurek i czapeczek aż zapiera dech. cudnie:)podziwiam

pasia27 lubi tę wiadomość

• patti Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, dzieki za info o donoszeniu ciazy.

pasia, sporo masz tych ciuszkow ;-)ja od nikogo nic nie dostalam ,a to co kupilam wydaje mi sie obecnie, ze za malo, ale okaze sie w praktyce.

dzis mam wizyte nareszcie i jesli lekarka powie ,ze moge byc spokojna co do rodzenia w kazdej chwili to zaczynam znowu byc aktywna-ostatnie 9 dni w domu i mam dosyc -przede wszystkim chcialabym sie wiecej ruszac przed porodem ,zeby byc bardziej sprawna, zwlaszcza ,ze cala ciaze chodzilam i bylam aktywna.

vivien lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe wlasnie zobaczylam na suwaczku na ovu, ze ciaza donoszona ;-) skurcze sa mniej dotkliwe obecnie, jeszcze teraz sie okaza ,ze przenosze ta ciaze!

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia, rzeczywiście strasznie dużo tych ciuszków masz.. Ale lepiej więcej niż mniej ;)

Dwa razy mi się kliknęło Lubię to :P

pasia27 lubi tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, Pasia, dzięki za Twoje zdjęcia:) dzięki temu ze skarpetkami zorientowałam się, ze jeszcze właśnie całą reklamówa skarpetek i czapeczek nie jest wyprana. A już myślałam, że za chwilę włączę ostatnie pranie:)

Patti, daj znać co u lekarza:) czy coś tam już się z szyjką dzieje, czy pozamykana na 4 spusty:)

Ja sobie poszłam na ktg do mojej szkoły rodzenia i niestety muszę wam powiedzieć, że moja położna też zauważyła obniżenie się brzucha. Kurcze, przestraszyłam się nie na żarty! Oby jeszcze 2 tygodnie dotrzymać....

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia ładna kolekcja ;) ja wczoraj wyjęłam pudło z rzeczami dla małej i dzisiaj zaczęłam pranie. Najpierw poprałam wszystkie nasze rzeczy w naszym proszku, później włączyłam umycie pralki ze specjalnym płynem a teraz rzeczy dla małej.
    Muszę się wam pochwalić, że mój M. wczoraj bardzo mnie zaskoczył. Z jakieś dwa dni temu Przywieźliśmy od siostry stelaż z wanienką i tak sobie stał w dużym pokoju. A wczoraj wieczorem mój M. podszedł do niego z zabawką psa (wielkości noworodka) włożył do środka, pochylił się i stwierdził, że dla niego to troszkę za nisko ta wanienka na tym stelażu. Byłam w szoku bo to znaczy, że ma zamiar kąpać małą :)

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak kobietki ja dalsza tego prania ale oczywiscie nie moze byc kolorowo i nje wiem jak to sie stalo ze czerwone bodziali wrzucilam z jasnymi i jeden rzut wyszedl masakra..hmm rozowe jakby..ehh znacie jakies sposoby?oczywiscie wypralam drugi raz ale xdupa zbita..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj pasia, powiem ci, że ja też się bałam, że coś pofarbuję. U mnie naszczęście obyło sie bez takich sensacji. Ale tez nie wiem jak ci pomóc:((

jakby była dziewczynka, to w sumie z ciuszkami zafarbowanymi na różowo nie byłoby tragedi, co?;))

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka to b.ladnie ze twoj szykuje sie do kapania dzidziolka ja tez pozwole mojemu zeby w miare mozliwosci kapal synka jak mu praca pozwoli oczywiscie a co..on nawet ma wieksze rece i bedzie mu latwiej malego utrzymac..hehe..a co tatus to tatus ;-
    Aga pierz poki na chodzie jestes hihi

A ja nadal nie wiem jakie wziasc ciuszka do szpitala dla malego na pobyt..
    No i moja torba juz spakowana tralala oczywiscie bez ciuszkow moich i malego .to na koncu ;-)ale fajnie jak sprawdzalismy liste az sie podniecilam haha tym wydarzeniem oczywiscie hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie aga hehe a tu jednak chlopczyk i moze sie obrazic a najgorsze ze niektore rzeczy pozyczyla kolezanka i kiedys musze jej oddac hehe no niby sie zapiera ze na jednym dziecku skonczy ale to wiesz..nigdy nie wiadomo..
    Pewnie jakies chemiczne sprawy musze kupic i sprobowac te najgorsze wymoczyc he no mam nadzieje ze sie Kacperek nie obrazi na rozowe pieluchy tetrowe?jak myslisz hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati moze byc tak jak napisalas bo czesto jak sie czegos nie chce to jest a jak sie chce to dupa..hehe nie wiadomo kiedy mu sie teraz zechce z Wami przywitac ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wizyta juz niebawem o 19.wszystko mozliwe ,ze urodzi sie pozniej, bo moja macica ma dziwne ataki skurczy -w 30 tyg tez mnie nastraszyla,teraz znowu jest spokoj.nareszczie wyjde z domu dzisiaj i od jutra koniec lezenia mam nadzieje.mam fajnie ,bo mieszkam praktycznie w centrum Gdanska i wszedzie blisko ,na starowke, nad rzeke i mam gdzie chodzic i nawet jak mnie cos zlapie w trakcie to zdaze do domu szybko dojsc :-) do lekarki tez 3 minutki spacerkiem ide.do porodu nie oddalam sie od domu na wiecej niz 1 km :-D

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sobie dzis myslalam,ze my to tak wyczekujemy naszych maluszkow, czytamy duzo o ciazy, chcemy jak najlepiej sie zajac dzidzia po porodzie i takie tam...ale sa wciaz kobiety ,ktore jakos inaczej na to patrza.
    ostatnio spotkalam sie z taka, ktora dziwi sie ,jak jestem w stanie wytrzymac w domu itp, nie rozumie, ze cale moje mysli sa skupione wokol dziecka obecnie ,no bo kurcze jak ktos sie decyduje na dziecko ,to trzeba mu poswiecic czas teraz i po porodzie i jak bedzie maluszkiem.ona z kolei jest w 14 tyg ciazy, nieplanowanej, zupelnie ja zaskoczyla, bo nigdy nie chciala miec dzieci -jak z nia rozmawiam, to nawet nie wie ile tygodni trwa ciaza, jedzie do bardzo niebezpiecznego kraju, bo musi, bo kariera i takie tam.
    inna kobieta z kolei podrzuca matce 3 miesieczne dziecko, bo ona musi jechac na miesiac pozwiedzac sobie jakis tam kraj.
    i co najgorsze to takie kobiety patrza na mnie jak na dziwaka, ze siedze w domu ,gotuje i ze w ogole chce sie opiekowac maluszkiem zamiast jezdzic po wojazach.swiat chyba stanal na glowie- ja uwazam ,ze gdy kobiety zbyt bardzo chca byc wyzwolone ,to konczy sie to zle przede wszystkim dla rodziny i pozniej te dzieci takie okaleczone wychodza w swiat.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati tez mam kolezanke z pracy ktora sie ze mnie smieje ze teraz kolejny moj zawod to bedzie wychowywanie dziecka minimum do 18stki a nawet dluzej..kurde moze i jest mlodsza kilka lat ode mnie i nie wybiega planami do meza i dziecka ale wytlumaczylam jej ze nie gdyby zawod jej mamay jako jej mama to by palcem do du.. Nie trafila bo mieszka z mama,daje jej pare groszy,nie sprzata ,nie gotuje i pracuje tylko na siebie i swoje auto..hmm rozumiesz..zawdziecza wszystko mamie a mnie sie dziwi he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2013, 20:48

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj przeszlam sama siebie i zrobilam pierwsze w zyciu ciasto haha
    Moj mnie namowil bo kupil truskawki i z przepisu zrobilam ucierane.szok.jak na mnie haha i bardzo mnie to cieszy bo moj Tomek zjadl pol brytfanki i bardzo chwalil a ja jestem bardzo z siebie dumna hehe

patti lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti dzis wlasnie o Tobie muslalam:) doczekalas 37tyg! A maluch ciagle w brzuszku:)

patti lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś zaczął się 8 miesiąc nie wiem kiedy zleciał ten czas :) Kwestia paru tygodni i maleństwo będzie z nami :) Ja już część prania mam za sobą najbliższe zrobię za 2 tygodnie i pakuję torby wtedy do szpitala. No i zamierzam rzeczy które mogłyby by się przydać a nie ma ich na liście zostawić mężowi w jednym miejscu że w razie czego dowiezie do szpitala :)

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

w57v9n73toqtjvh3.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko tak wlasnie smialysmy sie dzisiaj ze jak nie mogl to chcial wyjsc a teraz jak bedzie mogl wylazic to nie bedzie chcial..nie dogodziszz.hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ