Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 10:58

Suzy Lee lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika, na tym zdjęciu profilowym masz taki duży brzuszek, jak ja miałam chyba pod sam koniec ;) śliczny!

Rika lubi tę wiadomość

• yennefer Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w tym roku skończę 32 i wcale nie czuję się stara :) Ani za stara na dwójkę czy trójkę dzieci :)
    Ja też męża poznałam trochę później i pewnie jakby to było wcześniej to bym wcześniej też je miała. Jak tylko się jest na to gotowym, to macierzyństwo w każdym wieku ma swoje plusy :)

82do20mm8gkktux6.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 10:59

vivien lubi tę wiadomość

• patti Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak, ja tez w pazdzierniku skoncze 30.kiedy masz urodzinki?ja 9 :-)

vivien, mniej pisze ,ale klikala ostatnio lubie,wiec pewnie wszystko jest ok.
    martek nic dlugo nie pisze, ania bania dopiero w srode poszla ,wiec jeszce wczesnie jest.

jak dla mnie okres przed 30 stka jest najlepszy hehe.

anilorak ,z ta twarza to dobre :-)niektorzy juz maja dobre geny i mlodo wygladaja, czesto najlepsze kremy nie pomoga oszukac genetyki

anilorak, vivien lubią tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• anilorak Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 10:59

patti lubi tę wiadomość

• MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dzisiaj byłam na krzywej cukrowej i powiem szczerze, że nic mi po niej było:-) zniosłam to bardzo dobrze. fakt, że glukoza jest słodka jak diabli, ale idzie wypić. a taki stres przez całą noc przeżyłam;-)najgorsze to, że trzeba tam siedzieć 2h

Suzy Lee, pasia27, Rika lubią tę wiadomość

• kaja1991 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak mi sie przypomniało takie nakładki silikonowe na sutki do karminia to dobra rzecz?
    ja mam jeszcze 5 pieluszek flanelowych i smoczki:) podgrzewacz też mamy:)-dostalisy w spadku tak nie wiem czy bym kupiła, ale brakuje nam jeszcze lozeczka i matraca:O

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • Karolka Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, wczoraj byłam na szkole rodzenia w temacie karmienia, położna mówiła, że odradza te nakładki, szczególnie na początku kiedy pokarm leci dosłownie w kropelkach. No a później to już kwestia wyboru.

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja no ja też słyszałam że na początku nie warto bo dziecko nie uczy się prawidłowo ssać.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak mówią dziewczyny. Jeśli wszystko potem idzie z karmieniem normalnie, to tez nie widzę powodu, żeby ich używać.

A smoczki jak dostałaś w spadku używane, to lepiej wyrzuć. Smoczka powinno się używać około 3 miesiące i wymieniać, no i każde dziecko swój :)

A co do wyglądu- jak widać po nowym avatarze- wyglądam raczej na jakąś dziewczynkę z liceum, niż na kobietę bliżej niż dalej 26 urodzin. Też się mnie w kółko pytają czy to pierwsza ciąża. Czasem nawet z pośpiechu zaczynają wpisywać "I" zanim odpowiem... a czasem krzywo na mnie patrzą z brzuchem, bo niby taka smarkula i na pewno wpadka. Wtedy to jest wkurzające.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2013, 15:26

• patti Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz to niektore dziewczyny z gimnazjum wygladaja na starsze niz 30 stki.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooooj tak :/ strach pomyśleć, na ile lat będą wyglądać mając owe 30 :/ Nie rozumiem po co się tak na siłę postarzać do tego stopnia jak niektóre to robią. Później będą chciały na siłę się odmładzać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2013, 16:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, ja musiałam używać nakładek.. Jeśli masz płaskie brodawki, to możesz sobie kupić, z tym, że żadne inne za wyjątkiem Medeli się nie sprawdzają. Aventu są za grube, dziecko ich nie czuje i nie chce ssać. A te Medeli są mega, mega cieniutkie, dziecko normalnie czuje brodawkę przez nie.

No i wczoraj nam się udało Jaśka od nakładek odstawić i teraz ssie bezpośrednio z piersi :P

Ale nie zakładaj z góry, że problem z karmieniem będzie. Nakładki zawsze możesz kupić, są w aptekach i w sklepach, np. w Smyku są te Medeli. One kosztują ok. 30 zł.

pasia27 lubi tę wiadomość

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 22 lata, ale wygladam jak tutejsze niemieckie 16latki... Szczegolnie jak sie ubiore sportowo. Rozwala mnie takie patrzenie na mnie z pogarda jak na gowniare co wpadla :/ No, ale co sie dziwic jak u mnie w szkole rodzenia kobiety kolo 35-40 lat i pierwsze dziecko w drodze... Moim zdaniem zdrowiej jest wczesniej o ile oczywiscie jest sie dojzalym psychicznie i ma sie mozliwosci. Ja mojego meza poznalam bardzo wczesnie i jest najwspanialszy na swiecie. Nie poznalabym go to nie mialabym teraz dziecka - proste :) A kariera? Wlasnie koncze studia. Moim zdaniem lepiej teraz miec przerwe na dziecko niz jak sie zacznie pracowac i "robic kariere".

Stokrotko ja prawie caly 2 trymestr tylam po 2 kg co 2 tygodnie... Jezeli nie masz nadwagi to nie masz sie czym przejmowac. Ja mialam przed ciaza niedowage i lekarka mowila, ze powinnam tak miedzy 12 a 15kg przytyc. Teraz mam wlasnie 12kg na plusie i 25 dni do terminu. Nie ma co patrzec na wage - tylko sie czlowiek dziwi, albo stresuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też miałam 22 z pierwszym synkiem ;)

DzejKej lubi tę wiadomość

• Ella Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w 3 trymestrze.
    Bylam dzis u ginekologa i wyglada na to ze mam podwyzszony cukier i bede musiala monitorowac poziom cukru we krwi przez reszte ciazy.
    Troche sie zdziwilam, bo nigdy nie mialam problemow z cukrem, ale ciaza to stan odmienny, wiec trzeba bedzie przejsc na diete.
    Na szczescie nie przepadam za slodyczmi, makaronami, potrawiami macznymi, wiec chyba nie bedzie mi trudno sie przystosowac. W poniedzialek ide na spotkanie z dietetykiem.
    Dzidzus, nadal ulozony glowa w dol, wszystko wyglada ok.Nawet widzielismy usg w 3d buzka slodka, maluszek ruszal buzka jakby cmokal, maskal.

Suzy Lee lubi tę wiadomość

Q82doi09kub0318v3.png
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie tylko wy tak młodo wygladacie też mam ten problem w sumie bo co ide z brzuszkiem i widzą mnie jakieś starsze babki ogólnie ludzie to patrzą choćbym wpadła;/. Wkurzające to jest , raz szłam to usłyszałam komentarz ze młoda i wpadłam pewnie ;/ .
    A mnie dziś obudził skurcz w łydce pije magnez i nic to nie daje ;/

Ella witamy w 3 trymestrze :)

w57v9n73toqtjvh3.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella witaj.ja tez mam podwyzszony cukier i monitoruje go glukometrem i mam dietke.nie przejmuj sie bo nad tym wszystkim da sie zapanowac a dietka wyjdzie wam na zdrowko.
    Ja sie popuscilam ostatnio i nie pilnuje sie tak ale mam takie smaki ze nie moge sie opanowac czasami..

Ella lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w 34tyg tralala ;-) ale fajnie he

Patuska1992, patti, Stokrotka84, anilorak, she lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ