X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 10:58

Suzy Lee lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika, na tym zdjęciu profilowym masz taki duży brzuszek, jak ja miałam chyba pod sam koniec ;) śliczny!

Rika lubi tę wiadomość

• yennefer Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w tym roku skończę 32 i wcale nie czuję się stara :) Ani za stara na dwójkę czy trójkę dzieci :)
    Ja też męża poznałam trochę później i pewnie jakby to było wcześniej to bym wcześniej też je miała. Jak tylko się jest na to gotowym, to macierzyństwo w każdym wieku ma swoje plusy :)

82do20mm8gkktux6.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 10:59

vivien lubi tę wiadomość

• patti Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak, ja tez w pazdzierniku skoncze 30.kiedy masz urodzinki?ja 9 :-)

vivien, mniej pisze ,ale klikala ostatnio lubie,wiec pewnie wszystko jest ok.
    martek nic dlugo nie pisze, ania bania dopiero w srode poszla ,wiec jeszce wczesnie jest.

jak dla mnie okres przed 30 stka jest najlepszy hehe.

anilorak ,z ta twarza to dobre :-)niektorzy juz maja dobre geny i mlodo wygladaja, czesto najlepsze kremy nie pomoga oszukac genetyki

anilorak, vivien lubią tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• anilorak Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 10:59

patti lubi tę wiadomość

• MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dzisiaj byłam na krzywej cukrowej i powiem szczerze, że nic mi po niej było:-) zniosłam to bardzo dobrze. fakt, że glukoza jest słodka jak diabli, ale idzie wypić. a taki stres przez całą noc przeżyłam;-)najgorsze to, że trzeba tam siedzieć 2h

Suzy Lee, pasia27, Rika lubią tę wiadomość

• kaja1991 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak mi sie przypomniało takie nakładki silikonowe na sutki do karminia to dobra rzecz?
    ja mam jeszcze 5 pieluszek flanelowych i smoczki:) podgrzewacz też mamy:)-dostalisy w spadku tak nie wiem czy bym kupiła, ale brakuje nam jeszcze lozeczka i matraca:O

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • Karolka Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, wczoraj byłam na szkole rodzenia w temacie karmienia, położna mówiła, że odradza te nakładki, szczególnie na początku kiedy pokarm leci dosłownie w kropelkach. No a później to już kwestia wyboru.

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja no ja też słyszałam że na początku nie warto bo dziecko nie uczy się prawidłowo ssać.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak mówią dziewczyny. Jeśli wszystko potem idzie z karmieniem normalnie, to tez nie widzę powodu, żeby ich używać.

A smoczki jak dostałaś w spadku używane, to lepiej wyrzuć. Smoczka powinno się używać około 3 miesiące i wymieniać, no i każde dziecko swój :)

A co do wyglądu- jak widać po nowym avatarze- wyglądam raczej na jakąś dziewczynkę z liceum, niż na kobietę bliżej niż dalej 26 urodzin. Też się mnie w kółko pytają czy to pierwsza ciąża. Czasem nawet z pośpiechu zaczynają wpisywać "I" zanim odpowiem... a czasem krzywo na mnie patrzą z brzuchem, bo niby taka smarkula i na pewno wpadka. Wtedy to jest wkurzające.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2013, 15:26

• patti Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz to niektore dziewczyny z gimnazjum wygladaja na starsze niz 30 stki.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooooj tak :/ strach pomyśleć, na ile lat będą wyglądać mając owe 30 :/ Nie rozumiem po co się tak na siłę postarzać do tego stopnia jak niektóre to robią. Później będą chciały na siłę się odmładzać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2013, 16:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, ja musiałam używać nakładek.. Jeśli masz płaskie brodawki, to możesz sobie kupić, z tym, że żadne inne za wyjątkiem Medeli się nie sprawdzają. Aventu są za grube, dziecko ich nie czuje i nie chce ssać. A te Medeli są mega, mega cieniutkie, dziecko normalnie czuje brodawkę przez nie.

No i wczoraj nam się udało Jaśka od nakładek odstawić i teraz ssie bezpośrednio z piersi :P

Ale nie zakładaj z góry, że problem z karmieniem będzie. Nakładki zawsze możesz kupić, są w aptekach i w sklepach, np. w Smyku są te Medeli. One kosztują ok. 30 zł.

pasia27 lubi tę wiadomość

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 22 lata, ale wygladam jak tutejsze niemieckie 16latki... Szczegolnie jak sie ubiore sportowo. Rozwala mnie takie patrzenie na mnie z pogarda jak na gowniare co wpadla :/ No, ale co sie dziwic jak u mnie w szkole rodzenia kobiety kolo 35-40 lat i pierwsze dziecko w drodze... Moim zdaniem zdrowiej jest wczesniej o ile oczywiscie jest sie dojzalym psychicznie i ma sie mozliwosci. Ja mojego meza poznalam bardzo wczesnie i jest najwspanialszy na swiecie. Nie poznalabym go to nie mialabym teraz dziecka - proste :) A kariera? Wlasnie koncze studia. Moim zdaniem lepiej teraz miec przerwe na dziecko niz jak sie zacznie pracowac i "robic kariere".

Stokrotko ja prawie caly 2 trymestr tylam po 2 kg co 2 tygodnie... Jezeli nie masz nadwagi to nie masz sie czym przejmowac. Ja mialam przed ciaza niedowage i lekarka mowila, ze powinnam tak miedzy 12 a 15kg przytyc. Teraz mam wlasnie 12kg na plusie i 25 dni do terminu. Nie ma co patrzec na wage - tylko sie czlowiek dziwi, albo stresuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2013, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też miałam 22 z pierwszym synkiem ;)

DzejKej lubi tę wiadomość

• Ella Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2013, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w 3 trymestrze.
    Bylam dzis u ginekologa i wyglada na to ze mam podwyzszony cukier i bede musiala monitorowac poziom cukru we krwi przez reszte ciazy.
    Troche sie zdziwilam, bo nigdy nie mialam problemow z cukrem, ale ciaza to stan odmienny, wiec trzeba bedzie przejsc na diete.
    Na szczescie nie przepadam za slodyczmi, makaronami, potrawiami macznymi, wiec chyba nie bedzie mi trudno sie przystosowac. W poniedzialek ide na spotkanie z dietetykiem.
    Dzidzus, nadal ulozony glowa w dol, wszystko wyglada ok.Nawet widzielismy usg w 3d buzka slodka, maluszek ruszal buzka jakby cmokal, maskal.

Suzy Lee lubi tę wiadomość

Q82doi09kub0318v3.png
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie tylko wy tak młodo wygladacie też mam ten problem w sumie bo co ide z brzuszkiem i widzą mnie jakieś starsze babki ogólnie ludzie to patrzą choćbym wpadła;/. Wkurzające to jest , raz szłam to usłyszałam komentarz ze młoda i wpadłam pewnie ;/ .
    A mnie dziś obudził skurcz w łydce pije magnez i nic to nie daje ;/

Ella witamy w 3 trymestrze :)

w57v9n73toqtjvh3.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella witaj.ja tez mam podwyzszony cukier i monitoruje go glukometrem i mam dietke.nie przejmuj sie bo nad tym wszystkim da sie zapanowac a dietka wyjdzie wam na zdrowko.
    Ja sie popuscilam ostatnio i nie pilnuje sie tak ale mam takie smaki ze nie moge sie opanowac czasami..

Ella lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w 34tyg tralala ;-) ale fajnie he

Patuska1992, patti, Stokrotka84, anilorak, she lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ