Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Patti znam to... Moj maz tez nie moze zniesc jak cos mnie boli. Czasem mam wrazenie, ze on wtedy bardziej cierpi niz ja. Ale ja mam tak samo jesli chodzi o niego :)
    Juz sie smialam, ze jesli bede rodzic w wannie to on bedzie potrzebowal drugiej, albo wkoczy do mojej ze stresu :D

vivien, patti lubią tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzej kej co do wagi to u mnie od 7tyg tez stanela i a maly sobie rosnie w najlepsze.moze ostatnio zapedzam sie troszke z jedzonkiem ale mam straszne napady hehe no i wiadomo ze nie ma co bo jednak jak cieplo to pije sie wiecej takze nawet jak staje na wadze to jestem napojona ;-)
    Pati ja tez lubie ogladac porody ,operacje plastycznie i na szczescie nie naleze do tych wrazliwych ,obrzydliwych osob hehe i lubie posluchac od kolezanek o ich porodzie to moj mowi zeby mnie nie straszyly.heh.a dzisiaj bylismy u kolezanki i przytargalismy 3siatki ciuszkow..kurde jutro sie za to biore bo masakra..no i dzisiaj mi moj zrobil fotke o kurna jak sie zobaczylam to dopiero sie skaplam ze na prawde mam ogromy brzusiooooo...tak mi sie wydawalo ze az taki nie jest hehe.wejde na laptopa to wam sie pokaze poznkej he

DzejKej lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia, zacznij pranie, bo pozniej to sil moze ci braknac, ja sie ciesze, ze mam juz to za soba i prasowanie tez :-)

mnie wczoraj dostarczono poczta aparat, wczesniej nie mialam i tez jutro troche sie przygotuje i zrobie zdjecie brzuszka z jakimis usmiechami i takimi tam :-) w koncu jakas pamiatka z ogromnym brzuchem musi byc :-)

nie sadzilam,ze bede sie tak udzielala na tym forum, bo poczatki ciazy na to nie wskazywaly, a jestem tu juz od pazdziernika. w sumie to fajnie ,bo jest z kim pogadac o ciazy zwlaszcza, no i jestem nowa w Gdansku i sila rzeczy wszyscy znajomi, rodzina zostali w woj, mazowieckim .

jednak fajnie mieszkac w poblizu jakichs znajomych ,rodzinki, bo pozniej jak jest dziecko ,to mozna z nim wyrwac sie na kawke do roznych osob itp

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati racja.jutro ruszam z tymi klamotami.kolezanka ma tez torbe podrzucic i mam zamiar spakowac te rzeczy higieniczne dla mnie i do porodu..laktator wyparzyc itp..ciuszki dopakuje na koncu ale torba niech sobie lezy grzecznie he i czeka..

Kurde a tak zmieniajac temat to rozmawialam ze znajoma co dostala strasznie mocnych skurczy..i wyladowala w szpitalu w 6miesiacu zgsdnijcie od czego...od stanu zapalnego.masakra nie przypuszczalam nawet ze to moze miec jakis zwiazek..nie zle..
    Ciekawe jak Aga bo miala dzisiaj miec powtorne badanie ilosci wod..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mozna miec silne skurcze na przyklad od stanu zapalnego zeba :-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No szok..nie slyszalam o czyms takim he a ona akurat stan zapalny pipki..
    A druga znowu sie poklucila z mezem i tez skurcze..kurde trza meliske na koniec pic hehe zeby nic nie wywolac he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj znowu skurcze. Czuje je tym razem w brzuchu i nie sa az tak silne jak wczoraj, ale martwi mnie to strasznie. Dobrze, ze jutro szkola rodzenia to pogadam o tym z polozna, bo juz sie za bardzo boje.

Co do pakowania sie do szpitala to mialam tego nie robic narazie, ale teraz sie tak zestresowalam, ze zrobie to od razu jak sie lepiej poczuje.
    Myslalam, ze mam jeszcze miesiac czasu, ale teraz to sama nie wiem...

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzej kej ja to juz jutro spakuje kosmetyki i higieniczne hehe dopakuje na sam koniec ubranka i swoje koszule poprasowane hehe.nie czekam za dlugo z tym hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie czekaj Pasia, nie czekaj. Ja zwlekalam i zaluje... Dzisiaj planuje lezec caly dzien w lozku i zobacze czy mi skurcze przejda.

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na powtórnym badaniu wód płodowych i lekarz powiedział, że jest ich trochę więcej. Tak więc do następnej wizyty mogę spokojnie czekać. Uffff.....

Pasia, a Ty faktycznie nie czekaj z praniem i prasowaniem bo ja to robię od trzech dni, a końca nie widać:) masakra jakaś ile tego jest!!!

Co do skurczów, to mnie też ciągle pobolewa brzuch tak jak na okres, myślę, że to są te skurcze przepowiadające i że jeszcze te 4-5 tygodni wytrzymam;)

DzejKej, a Ty odpoczywaj jak najwięcej i pij duuuuuuuużo wody!

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to suwaczek pokazuje mi zły tydzień;) Już mi leci 35 teraz.

• patti Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga, to super ,ze z wodami ok:-)
    czemu ten suwaczek zle ci pokazuje???/

ja tez mam bole jak na okres ,dzis prawie cala noc plus bole krzyzowe i przez nie mysle, ze zaczne niebawem rodzic hehe, ale moze faktycznie wytrzymam jeszzce z 2 tygodnie -za 2 tyg bede miala 39 tydz wiec dobra pora na porod:-D

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• anilorak Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 04:23

patti lubi tę wiadomość

• Adka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Byłam na powtórnym badaniu wód płodowych i lekarz powiedział, że jest ich trochę więcej. Tak więc do następnej wizyty mogę spokojnie czekać. Uffff.....

Pasia, a Ty faktycznie nie czekaj z praniem i prasowaniem bo ja to robię od trzech dni, a końca nie widać:) masakra jakaś ile tego jest!!!

Co do skurczów, to mnie też ciągle pobolewa brzuch tak jak na okres, myślę, że to są te skurcze przepowiadające i że jeszcze te 4-5 tygodni wytrzymam;)

DzejKej, a Ty odpoczywaj jak najwięcej i pij duuuuuuuużo wody!
    agga84aa kilka dni mnie nie było i chyba nie doczytałam co u Ciebie z tymi wodami płodowymi się działo. Czy to wyszło na badaniu usg czy może coś wskazywało na to, że jest ich mało?

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka, podczas badania usg lekarz stwierdził, że wody płodowe są w dolnej granicy normy. A to nie zwiastuje nic dobrego. Żadnych objawów tego nie miałam, nic nie odczuwała, że tych wód jest mniej. Miałam więc przyjść na kontrolę za 4 dni, ale naszczęście okazało się, że tych wód nie ubywa. Może na tamtym badaniu akurat mała za mało się wysikała, albo np. ja za mało piłam wody. Przyznam, że przed tym powtórnym usg żłopałam wodę jak głupia:) No i może dlatego ta ilość wód trochę się podniosła.

Całe szczęście, ze lekarz co wizytę robi mi usg, z tego co wiem, to są jeszcze lekarze, którzy robią usg tylko 3 razy w trakcie ciąży. I jak wtedy sprawdzać, czy ilość wód jest ok?

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki moj wczorajszy brzusio ;-)
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/03bf558ff872461a.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9b36994a067f3a6c.html

anilorak, anilorak, Rika, mała mi, patti, Stokrotka84, m_f, yennefer, Izabela lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa to całe szczęście, że wszystko dobrze się zakończyło. Mi lekarz też kazał pić dużo wody już po badaniu na samym początku.

pasia27 super wyglądasz :)

pasia27 lubi tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 10:24

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga, dobrze, ze sie ilosc wod poprawila :)

Ja dzisiaj leze plackiem, ale lekkie skurcze mam tak czy siak :(
    Na dodatek od tego lezenia strasznie boli nie miednica...

Pasia, fajnie wygladasz, chociaz domyslam sie ze ci tak samo niewygodnie z brzuchem jak mi...

• mała mi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia super brzusio:) Mój też juz jest spory tylko od początku mam jakoś tak niżej. Chętnie zrobiłabym foto, nawet dla samej siebie, ale chwilowo jestem sama i nie mam jak. W ogóle to do tej pory nie mam żadnego zdjęcia w ciąży:( Muszę kilka fotek cyknąć, żeby później wkleić dziecku do albumu.

Odnośnie skurczy, to dosłownie od 3 dni mam takie delikatne skurcze jak na okres, ale nie są uciążliwe i nie bolą, więc chyba to normalne :)

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ