III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
kamila87 wrote:My zdecydowaliśmy się na Jedo Fyn, mamy sporo znajomych, którzy chwalą te wózki także mam nadzieję, że i ja będę zadowolona
. Wszyscy generalnie chwalą i polecają ten wózek
kamila87 lubi tę wiadomość
-
Piękny brzusio, ale maleństwo chyba jest już nisko...
Ana27, marzycielka29 lubią tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:ale nie
, to jak bierzesz przez całą ciążę te zastrzyki np. przy zespole antyfosfolipidowym albo przy problemach zakrzepowych ale przez całe 9 m-cy, bo właśnie podobno na tych zastrzykach przez ten czas jest lepszy przepływ i dzieci są z reguły większe...U ciebie na pewno nie będzie mowy o cc
. Spokojnie
Wiesz ale swoją drogą to muszę go zapytać bo mam mega problem z żylakami.
-
A ja po wizycie:P Brunio ma się dobrze, napiera głową w dół także może stąd to wrażenie, że brzuch nisko:P W kazdym razie szyjka 3,8cm także długa, choć 2 tygodnie temu miała 4,2cm dlatego znów za 2 tyg kontrola bo mam póki co brać nadal ten megnaz plus jakies witaminki z witaminą D i jodem. Za 3 tyg ktg - ciekawa jestem tych skurczy czy coś wykaże i badania GBS, mofrologia, itp.
Bruniowi jeszcze jaderka nie zeszły, mam nadzieję, że zejdą niedługą na swoje miejsce:P Waży ok. 2200-2300g. Także chyba ok. Obwód brzuszka 30cm i obwód główki też 30cmTakże chyba sporo. Kość udowa 6,4cm - ponoć długa. Ogólnie ma pyzie więc mały grubasek na początku z niego będzie;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2013, 18:12
иιєиσямαℓиα, Nina, yennefer, blueberry, kamila87 lubią tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:Ana mój tydzień temu w środę miał 1976 gram , obwód brzucha AC:27,9
obwód główki HC:29,8
Więc na pewno wartości Ana jak najbardziej prawidłowe.
Ja też wizytę gdzie po 6 listopada.
Teraz tak średnio 200g na tydzień bobisie tyją
Nasze chłopaki idą łeb w łeb:P
Trochę zaczęłam czytać o tym zstępowaniu jąderek do moszny, mam nadzieję, że fakt, że jeszcze nie zeszły to nic strasznego, lekarz niby mówił, że tak w 32tc powinny już zejść;/ A na necie piszą, że już w 28tc schodzą. Uff mam nadzieję, że bedzie ok za 2 tyg, bo jak czytam o konsekwencjach - wnętrostwa to jestem przerażona. -
Lalita2710 wrote:aa i co do jąderek mojemu już zeszły. Pani dr mówiła:)
A ty Ana się nie martw na zapas i nie czytaj jakichś rzeczy.
Spokojnie.
No właśnie, teraz to tymbardziej się stresujęCzytam same artykuły na ten temat żeby jak co wiedzieć cokolwiek. Ogólnie piszą, ze nawet po porodzie jeszcze ich może nie byc na miejscu ale wtedy jakieś leczenie hormonalne. No nic, będę sięt eraz modlić żeby zeszły jak najprędzej;)
-
Ana27 wrote:A ja po wizycie:P Brunio ma się dobrze, napiera głową w dół także może stąd to wrażenie, że brzuch nisko:P W kazdym razie szyjka 3,8cm także długa, choć 2 tygodnie temu miała 4,2cm dlatego znów za 2 tyg kontrola bo mam póki co brać nadal ten megnaz plus jakies witaminki z witaminą D i jodem. Za 3 tyg ktg - ciekawa jestem tych skurczy czy coś wykaże i badania GBS, mofrologia, itp.
Bruniowi jeszcze jaderka nie zeszły, mam nadzieję, że zejdą niedługą na swoje miejsce:P Waży ok. 2200-2300g. Także chyba ok. Obwód brzuszka 30cm i obwód główki też 30cmTakże chyba sporo. Kość udowa 6,4cm - ponoć długa. Ogólnie ma pyzie więc mały grubasek na początku z niego będzie;)
Ana27 lubi tę wiadomość
-
Ana fajny brzuszek
Ja też mam nisko brzuch i to od samego początku, oczywiście już od jakiegoś czasu straszą mnie ludzie, że urodzę wcześnie, denerwuje mnie to bardzo
madzia123 wrote:Mam do was pytanie. Czuję swojego małego bardzo nisko.Lekarz stwierdził że mam nisko łożysko i już tak raczej zostanie.Czasem mam wrażenie że mały kopię w samą pipkę że tak powiem jak by miał wyskoczyć. Czy to tak ma być z racji tego że to łożysko jest nisko?bo trochę mnie to martwi.To mój pierwszy dzieciaczek wiec jestem zielona w te klocki
Ja też mam nisko łożysko i za dwa tyg. dowiem się, czy podniosło się na tyle abym mogła mieć poród naturalny. Nie wiem na jakiej podstawie lekarz powiedział Ci, że Twoje łożysko się nie podniesie, przecież w większości wypadków się podnosi. Wracając do pytania, ja też dziecko czułam bardzo nisko, ale nigdy tego nie wiązałam z łożyskiem, po prostu od samego początku brzuch miałam nisko.