III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalita2710 wrote:http://www.youtube.com/watch?v=OPSAgs-exfQ
Dziewczyny POLECAM WAM TEN FILMIK OBEJŻEĆ JEST BOSKI!! Cały .
Jest przecudowny jeśli ktoś go nie widział
Sliczny filmik...wyobrazilam sobie mojego maluszka plywajacego w brzuszku.....
Lalita2710 lubi tę wiadomość
19.12. jest, 09.01 3.84 cm
, 21.01 5,65 cm
, 6.02 8,06 cm Boy
2.03 238g
15,05 1500 g
27.07 3540
-
Lalita2710 wrote:http://www.youtube.com/watch?v=OPSAgs-exfQ
Dziewczyny POLECAM WAM TEN FILMIK OBEJŻEĆ JEST BOSKI!! Cały .
Jest przecudowny jeśli ktoś go nie widział.
Na szkole rodzenia nam pokazywała położna ten filmik. Popłakałam się jak go oglądałam pierwszy raz.
Jest piękny! -
Lalita2710 wrote:Nienormaln ja też na szkole rodzenia
hihi Ale są pewnie takie ,które nie widziały więc poleciłam;)))))
. Fajnie, że pokazałaś
też miałam wkleić na forum link do tego filmiku ,ale jakoś mi wyszło z głowy
-
Witajcie mamusie a ja sie troszke matrwie specjalnie juz kupiłam cole bo mała bardzo mało sie wczoraj ruszała a dzisiaj chyabwcale aż mam ochote popłakac sie jestem cała w nerwach czy jest wszystko ok miałyście tak dziewczyny że były dni że dzidzia nie była aktywna na tym etapie to już powinna sie dużo ruszac, boje się
-
;oniqa wrote:Witajcie mamusie a ja sie troszke matrwie specjalnie juz kupiłam cole bo mała bardzo mało sie wczoraj ruszała a dzisiaj chyabwcale aż mam ochote popłakac sie jestem cała w nerwach czy jest wszystko ok miałyście tak dziewczyny że były dni że dzidzia nie była aktywna na tym etapie to już powinna sie dużo ruszac, boje się
No pewnie, że tak:) Pewnie do tej pory mała była bardzo aktywna i się do tego stanu przyzwyczaiłaś, a tu nagle zrobiła sobie dzień luzu i się niepokoisz. Jak już pewnie wiesz, zjedz coś słodkiego, połóż się na lewym boku i po jakimś czasie poczujesz ruchy:) Ale powiem Ci, ze na Twoim etapie ciąży nie musisz czuć niewiaodmo jak często i to silnych kopniaków. Ruchy liczy się bodajże od 28tc. Choć ja nie liczyłam. I wiesz ruch to nie tylko kopniaki ale też przeciąganie, pełzanie - może tego aż tak nie odczuwasz zwłaszcza jeśli jesteś w ruchu i masz aktywny dzień. Ja bym się nie martwiła na Twoim miejscu:);oniqa, Lalita2710 lubią tę wiadomość
-
oniqa na tym etapie co Twój mój synek bardzo często miał ciche dni, nawet po dwa trzy z rzędu. Twój bobasek ma tam jeszcze sporo miejsca i może tak być, że go nie czujesz
Dziewczyny co to może być taki ból delikatny, jak owulacyjny?;oniqa lubi tę wiadomość
-
Ana27 wrote:No pewnie, że tak:) Pewnie do tej pory mała była bardzo aktywna i się do tego stanu przyzwyczaiłaś, a tu nagle zrobiła sobie dzień luzu i się niepokoisz. Jak już pewnie wiesz, zjedz coś słodkiego, połóż się na lewym boku i po jakimś czasie poczujesz ruchy:) Ale powiem Ci, ze na Twoim etapie ciąży nie musisz czuć niewiaodmo jak często i to silnych kopniaków. Ruchy liczy się bodajże od 28tc. Choć ja nie liczyłam. I wiesz ruch to nie tylko kopniaki ale też przeciąganie, pełzanie - może tego aż tak nie odczuwasz zwłaszcza jeśli jesteś w ruchu i masz aktywny dzień. Ja bym się nie martwiła na Twoim miejscu:)
-
;oniqa spokojnie, to najprawdopodobniej po prostu słabszy dzień Małej. Też tak miałam, że dzidzie czułam bardzo niewiele nawet przez kilka dni. Wówczas przypominałam sobie, że jeszcze nie tak dawno w ogóle nie byłam w stanie wyczuć ruchów i też musiałam jakoś żyć. Wiesz, że wczoraj było wszystko w porządku. To jest znacznie więcej niż wiedziałaś w pierwszym trymestrze. A jak się zrelaksujesz to na pewno Mała się odezwie
;oniqa, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
powiem Wam szczerze że juz wole jak kpie jestem bardzije spokojna , wiem że na tym etapie dzidzia śpi po około 15 h może akurat teraz spi a jak chodze to sie rusza i w nocy jak ja śpie to sie rusza a ja tego nie czuje OBY...
Nina82 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny polecam zajęcia ruchowe dla kobiet w ciąży (np ze szkoły rodzenia). Strasznie nie chciało mi się iść, ale jak w końcu poszłam, to okazało się, że właśnie tego potrzebowałam! Humor zdecydowanie lepszy, więcej energii i Mały dotleniony - bo kopie odkąd tylko usiadłam na sofie ;-)Więc jeśli któraś się waha - to zachęcam!
Teraz żałuje, że tak późno się na to zdecydowałam.
Amicizia lubi tę wiadomość
-
blueberry wrote:
Dziewczyny co to może być taki ból delikatny, jak owulacyjny?
Hmm ciężko powiedzieć... Mnie tak czasem pobolewał podczas długotrwałego twardnienia brzucha/skurczy. Ale też podczas wzdęć, zaparć, u mnie przynjamniej, występuje czasem taki ból jak owulacyjny czy okresowy.
-
;oniqa wrote:powiem Wam szczerze że juz wole jak kpie jestem bardzije spokojna , wiem że na tym etapie dzidzia śpi po około 15 h może akurat teraz spi a jak chodze to sie rusza i w nocy jak ja śpie to sie rusza a ja tego nie czuje OBY...
Bo tak jest, jak chodzimy to dzidziuś się kołysze i zasypia, a robi się aktywny jak Ty zaczniesz odpoczywaćJak my z mężem lataliśmy dwa dni z rzędu po sklepach w 31 tc to mój synek też się nie ruszał. I żadne słodkości nie działały na niego, ani inne zaczepki
Lalita2710, ;oniqa lubią tę wiadomość
-
Ana27 wrote:Hmm ciężko powiedzieć... Mnie tak czasem pobolewał podczas długotrwałego twardnienia brzucha/skurczy. Ale też podczas wzdęć, zaparć, u mnie przynjamniej, występuje czasem taki ból jak owulacyjny czy okresowy.
Właśnie cały wieczór mnie jakoś muli i zaczęłam się zastanawiać co to jest. Skurczy, czy twardnienia nie stwierdzam, sam ból okresowo/owulacyjny -
nick nieaktualnyDziewczyny pomóżcie. Chyba odszedł mi czop. Przy poprzedniej ciąży go nie widziałam więc nie wiem jak wygląda. Jeżeli się nie brzydzicie i macie w tym jakieś rozeznanie to błagam o pomoc.
http://img707.imageshack.us/img707/5592/yt1q.jpg
Dodam tylko że jest to bardzo gęsta bezbarwna wydzielina.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2013, 21:31
-
cześć dziewczyny, ponadrabiam Was już jutro rano, bo dzisiaj ledwo udaje mi się utrzymać powieki otwarte, pobudka o 3 nad ranem, pół dnia z awarią internetu, trochę usiłowałam więc zrobić rzeczy w domu, ale powiem Wam, że mam spadek formy, czuję ten 8 miesiąc (chociaz po cichu licze ze moze to tylko takie 2 gorsze dni) Mała dzisiaj weszła ze mną w zabawę, łanidnie podstawiała sie do głaskania na zachętę gdy do niej mówiłam... fajne to było.
Dziewczyny, dzięki za pamięć, ależ mi się miło zrobiło.
Lalita ten filmik boski!иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
blueberry wrote:Bo tak jest, jak chodzimy to dzidziuś się kołysze i zasypia, a robi się aktywny jak Ty zaczniesz odpoczywać
Jak my z mężem lataliśmy dwa dni z rzędu po sklepach w 31 tc to mój synek też się nie ruszał. I żadne słodkości nie działały na niego, ani inne zaczepki