Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    http://www.youtube.com/watch?v=OPSAgs-exfQ

Dziewczyny POLECAM WAM TEN FILMIK OBEJŻEĆ JEST BOSKI!! Cały .
    Jest przecudowny jeśli ktoś go nie widział

Sliczny filmik...wyobrazilam sobie mojego maluszka plywajacego w brzuszku.....<3

w4sqs65g7br4krmi.png

Lalita2710 lubi tę wiadomość

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    http://www.youtube.com/watch?v=OPSAgs-exfQ

Dziewczyny POLECAM WAM TEN FILMIK OBEJŻEĆ JEST BOSKI!! Cały .
    Jest przecudowny jeśli ktoś go nie widział
    ja to już oglądałam :).
    Na szkole rodzenia nam pokazywała położna ten filmik. Popłakałam się jak go oglądałam pierwszy raz :).
    Jest piękny!

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormaln ja też na szkole rodzenia :D hihi Ale są pewnie takie ,które nie widziały więc poleciłam;)))))

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Nienormaln ja też na szkole rodzenia :D hihi Ale są pewnie takie ,które nie widziały więc poleciłam;)))))
    jasne :). Fajnie, że pokazałaś :)
    też miałam wkleić na forum link do tego filmiku ,ale jakoś mi wyszło z głowy :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś michaela dziś milczy

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisała coś nad ranem około 4. Może miała zabiegany dzień ,albo coś z internetem.

Miejmy nadzieję że wszystko u niej w porządku.

Ja też ciągle zapomniałam dodać ten filmik ,dziś mi się przypomniało i mamie pokazywałam.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie a ja sie troszke matrwie specjalnie juz kupiłam cole bo mała bardzo mało sie wczoraj ruszała a dzisiaj chyabwcale aż mam ochote popłakac sie jestem cała w nerwach czy jest wszystko ok miałyście tak dziewczyny że były dni że dzidzia nie była aktywna na tym etapie to już powinna sie dużo ruszac, boje się :(

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    Witajcie mamusie a ja sie troszke matrwie specjalnie juz kupiłam cole bo mała bardzo mało sie wczoraj ruszała a dzisiaj chyabwcale aż mam ochote popłakac sie jestem cała w nerwach czy jest wszystko ok miałyście tak dziewczyny że były dni że dzidzia nie była aktywna na tym etapie to już powinna sie dużo ruszac, boje się :(

No pewnie, że tak:) Pewnie do tej pory mała była bardzo aktywna i się do tego stanu przyzwyczaiłaś, a tu nagle zrobiła sobie dzień luzu i się niepokoisz. Jak już pewnie wiesz, zjedz coś słodkiego, połóż się na lewym boku i po jakimś czasie poczujesz ruchy:) Ale powiem Ci, ze na Twoim etapie ciąży nie musisz czuć niewiaodmo jak często i to silnych kopniaków. Ruchy liczy się bodajże od 28tc. Choć ja nie liczyłam. I wiesz ruch to nie tylko kopniaki ale też przeciąganie, pełzanie - może tego aż tak nie odczuwasz zwłaszcza jeśli jesteś w ruchu i masz aktywny dzień. Ja bym się nie martwiła na Twoim miejscu:)

;oniqa, Lalita2710 lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oniqa na tym etapie co Twój mój synek bardzo często miał ciche dni, nawet po dwa trzy z rzędu. Twój bobasek ma tam jeszcze sporo miejsca i może tak być, że go nie czujesz :)

Dziewczyny co to może być taki ból delikatny, jak owulacyjny?

;oniqa lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    No pewnie, że tak:) Pewnie do tej pory mała była bardzo aktywna i się do tego stanu przyzwyczaiłaś, a tu nagle zrobiła sobie dzień luzu i się niepokoisz. Jak już pewnie wiesz, zjedz coś słodkiego, połóż się na lewym boku i po jakimś czasie poczujesz ruchy:) Ale powiem Ci, ze na Twoim etapie ciąży nie musisz czuć niewiaodmo jak często i to silnych kopniaków. Ruchy liczy się bodajże od 28tc. Choć ja nie liczyłam. I wiesz ruch to nie tylko kopniaki ale też przeciąganie, pełzanie - może tego aż tak nie odczuwasz zwłaszcza jeśli jesteś w ruchu i masz aktywny dzień. Ja bym się nie martwiła na Twoim miejscu:)
    dzisiaj duzo chodziłam po mieście mała reaguje na cole wypiłam już 2 szklanki ale póki co nić , troche mnie uspokoiłaś dzięki ale i tak cały czas myśle czy jest wszystko ok

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Nina82 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2013, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa spokojnie, to najprawdopodobniej po prostu słabszy dzień Małej. Też tak miałam, że dzidzie czułam bardzo niewiele nawet przez kilka dni. Wówczas przypominałam sobie, że jeszcze nie tak dawno w ogóle nie byłam w stanie wyczuć ruchów i też musiałam jakoś żyć. Wiesz, że wczoraj było wszystko w porządku. To jest znacznie więcej niż wiedziałaś w pierwszym trymestrze. A jak się zrelaksujesz to na pewno Mała się odezwie :)

;oniqa, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem Wam szczerze że juz wole jak kpie jestem bardzije spokojna , wiem że na tym etapie dzidzia śpi po około 15 h może akurat teraz spi a jak chodze to sie rusza i w nocy jak ja śpie to sie rusza a ja tego nie czuje OBY...

Nina82 lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Nina82 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2013, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam zajęcia ruchowe dla kobiet w ciąży (np ze szkoły rodzenia). Strasznie nie chciało mi się iść, ale jak w końcu poszłam, to okazało się, że właśnie tego potrzebowałam! Humor zdecydowanie lepszy, więcej energii i Mały dotleniony - bo kopie odkąd tylko usiadłam na sofie ;-)Więc jeśli któraś się waha - to zachęcam! :) Teraz żałuje, że tak późno się na to zdecydowałam.

Amicizia lubi tę wiadomość

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki ja po wizycie :) wszystko na szczeście ok :) Zosia waży okolo 1900 gram :)

Ana27, blueberry, Nina82, Lalita2710, michaela, kamila87, ;oniqa, yennefer, justa24, Nina, иιєиσямαℓиα, marzycielka29 lubią tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:

Dziewczyny co to może być taki ból delikatny, jak owulacyjny?

Hmm ciężko powiedzieć... Mnie tak czasem pobolewał podczas długotrwałego twardnienia brzucha/skurczy. Ale też podczas wzdęć, zaparć, u mnie przynjamniej, występuje czasem taki ból jak owulacyjny czy okresowy.

zsxuot7.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    powiem Wam szczerze że juz wole jak kpie jestem bardzije spokojna , wiem że na tym etapie dzidzia śpi po około 15 h może akurat teraz spi a jak chodze to sie rusza i w nocy jak ja śpie to sie rusza a ja tego nie czuje OBY...

Bo tak jest, jak chodzimy to dzidziuś się kołysze i zasypia, a robi się aktywny jak Ty zaczniesz odpoczywać :) Jak my z mężem lataliśmy dwa dni z rzędu po sklepach w 31 tc to mój synek też się nie ruszał. I żadne słodkości nie działały na niego, ani inne zaczepki ;)

Lalita2710, ;oniqa lubią tę wiadomość

zfxga33.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Hmm ciężko powiedzieć... Mnie tak czasem pobolewał podczas długotrwałego twardnienia brzucha/skurczy. Ale też podczas wzdęć, zaparć, u mnie przynjamniej, występuje czasem taki ból jak owulacyjny czy okresowy.

Właśnie cały wieczór mnie jakoś muli i zaczęłam się zastanawiać co to jest. Skurczy, czy twardnienia nie stwierdzam, sam ból okresowo/owulacyjny

zfxga33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2013, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie. Chyba odszedł mi czop. Przy poprzedniej ciąży go nie widziałam więc nie wiem jak wygląda. Jeżeli się nie brzydzicie i macie w tym jakieś rozeznanie to błagam o pomoc.

http://img707.imageshack.us/img707/5592/yt1q.jpg

Dodam tylko że jest to bardzo gęsta bezbarwna wydzielina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2013, 21:31

• michaela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, ponadrabiam Was już jutro rano, bo dzisiaj ledwo udaje mi się utrzymać powieki otwarte, pobudka o 3 nad ranem, pół dnia z awarią internetu, trochę usiłowałam więc zrobić rzeczy w domu, ale powiem Wam, że mam spadek formy, czuję ten 8 miesiąc (chociaz po cichu licze ze moze to tylko takie 2 gorsze dni) Mała dzisiaj weszła ze mną w zabawę, łanidnie podstawiała sie do głaskania na zachętę gdy do niej mówiłam... fajne to było.

Dziewczyny, dzięki za pamięć, ależ mi się miło zrobiło.

Lalita ten filmik boski!

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• ;oniqa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Bo tak jest, jak chodzimy to dzidziuś się kołysze i zasypia, a robi się aktywny jak Ty zaczniesz odpoczywać :) Jak my z mężem lataliśmy dwa dni z rzędu po sklepach w 31 tc to mój synek też się nie ruszał. I żadne słodkości nie działały na niego, ani inne zaczepki ;)
    dzięki kochana :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
‹‹ 575 576 577 578 579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ