Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Pamiętaj że swój poród przeżywa się zupełnie inaczej. Jak rodziłam moją córkę, to na porodówkę przywieźli dziewczynę, zdążyła tylko położyć się na łóżku i urodziła. Krew chlusnęła na wszystkie strony, a ja mało nie zemdlałam.

Ale jak już sama poczułam, że mam skurcze parte, to mówiłam sobie jazda :D I cieszyłam się, że zaraz będę miała swoją córkę przy sobie.

Wszystko to wygląda tak strasznie u kogoś. Na swój poród patrzy się z innej perspektywy.
    Ale nadal mam stracha :P
    no ja też aczkolwiek jakoś przestałam się już panicznie bać :).
    Nie wiem co mnie opętało. Ja sie też boję krwotoku, bo biorę ten clexane i mam rozrzedzoną krew.....wszędzie mówią i piszą, że przy clexanie w zasadzie praktycznie tylko cc....ale jakoś moja ginka nic o cc nie wspomina zachęca do sn.
    Wystarczy lekki zacięcie palca nożem, czy przy goleniu i nie łatwo mi opanować krwawienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2013, 12:56

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Dlatego ja zatkałam uszy i zamknęłam oczy. A mój mąż zrobił się biały jak ściana, po czym poryczał się gdy usłyszał płacz dziecka, a ja razem z Nim :)
    to oboje mieliście wrażenia nie ma co :)
    My ostatnio też mieliśmy trochę przebojów na IP, ale w normalnych w granicach zdrowego rozsądku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2013, 12:57

Rucia lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Nina WOW myslałam, że to jakiś avater z neta:))) Super zdj:)))
    P.s. Też mam takie skarpeteczki dla Brunolka;)
    To mój mąż zrobił nam małą sesję:-)a skarpetunie są słodkie:-)

Rucia, Ana27, pasia27 lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba być optymistycznie nastawionym do porodu :)
    Uciekam dziewczyny miłego dnia :)

иιєиσямαℓиα, Blondi22, pasia27 lubią tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Trzeba być optymistycznie nastawionym do porodu :)
    Uciekam dziewczyny miłego dnia :)
    papa :)
    ja też zmykam :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha wiecie coś może na temat wydłużonego urlopu ojcowskiego lub tacierzyńskiego???
    kolega coś wspominał mężowi, że niby coś zostało wydłużone. Słyszałyście coś na ten temat ?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina też mam te skrpetunie;)

Ana mamy bardzo podobny kształt brzucha;P

Rucia niesamowita historia ,ale fakt mimo bólu urodziła szybko ,chociaż w sumie nie wiadomo ile to trwało wcześniej jak długo.
    Oj my ostatnim raz na pieska i od razu po łykłam magnez ,dużo wody.
    Nie wiem czemu takie mówię zabezpieczenie żeby brzuch nie stwardniał.
    Też zawsze się tego obawiam.

Nina, Rucia lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita od dzisiaj zero seksu.
    Ew. od 34 tygodnia.

• blueberry Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana , Nina śliczne brzuszki :)

Umieram, pojechałam odstawić auto do warsztatu i wróciłam spacerkiem 3 km do domu ałć... moje pachwinki :( A przy okazji troszkę sklepów jeszcze zaliczyłam, w lumpie kupiłam fajną koszulę w kratkę h&m dla synusia hihi, a sobie drugi stanik do karmienia i cieplejsze legginsy :)

Nina, Ana27 lubią tę wiadomość

zfxga33.png
  • kamila87 Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne macie brzuszki dziewczyny :)

Mój brzuchol ma 102 cm, a i tak mam wrażenie, że zaraz eksploduje :)

Ana27, pasia27 lubią tę wiadomość

l22n8u69d305d6ng.png
    Aniołek 9tc [*] 19.08.2015
  • Nina Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila87 wrote:
    Śliczne macie brzuszki dziewczyny :)

Mój brzuchol ma 102 cm, a i tak mam wrażenie, że zaraz eksploduje :)
    Też masz śliczny brzusio i już końcówka, więc dasz radę!

kamila87 lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do was pytanie. Czuję swojego małego bardzo nisko.Lekarz stwierdził że mam nisko łożysko i już tak raczej zostanie.Czasem mam wrażenie że mały kopię w samą pipkę że tak powiem jak by miał wyskoczyć. Czy to tak ma być z racji tego że to łożysko jest nisko?bo trochę mnie to martwi.To mój pierwszy dzieciaczek wiec jestem zielona w te klocki

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 wrote:
    Mam do was pytanie. Czuję swojego małego bardzo nisko.Lekarz stwierdził że mam nisko łożysko i już tak raczej zostanie.Czasem mam wrażenie że mały kopię w samą pipkę że tak powiem jak by miał wyskoczyć. Czy to tak ma być z racji tego że to łożysko jest nisko?bo trochę mnie to martwi.To mój pierwszy dzieciaczek wiec jestem zielona w te klocki
    Madzia ja mam łożysko wysoko i na przedniej ścianie, więc od początku czułam koniaczki na wysokości pępka, może któraś inna mamusia coś Ci podpowie, która miała podobne odczucia

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko do dziewczyn, które używają do spania tej wielkiej poduchy rogala, bierzecie go do szpitala? Ja bez niego nie umiem zasnąć ani nic, a do tego potem może służyć do karmienia i siedzenia i się zastanawiam, czy go brać, bo on jest taki wielki. Ale normlanie uwielbiam go, zresztą nie tylko ja. Mój M. i chłopaki jak śpią u nas też go lubią i to tacy, co normalnie nie śpią na żadnej poduszce.

kamila87 lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • kamila87 Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Mam pytanko do dziewczyn, które używają do spania tej wielkiej poduchy rogala, bierzecie go do szpitala? Ja bez niego nie umiem zasnąć ani nic, a do tego potem może służyć do karmienia i siedzenia i się zastanawiam, czy go brać, bo on jest taki wielki. Ale normlanie uwielbiam go, zresztą nie tylko ja. Mój M. i chłopaki jak śpią u nas też go lubią i to tacy, co normalnie nie śpią na żadnej poduszce.

Mój mąż też gardzi wszystkimi poduszkami, a rogala sam mi zabiera i mówi, że jest the best :) Ja bym go chętnie wzięła do szpitala, ale niestety jest za duży i nie będę go taszczyć, chyba, że ktoś mi go dowiezie.

l22n8u69d305d6ng.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    no ja też aczkolwiek jakoś przestałam się już panicznie bać :).
    Nie wiem co mnie opętało. Ja sie też boję krwotoku, bo biorę ten clexane i mam rozrzedzoną krew.....wszędzie mówią i piszą, że przy clexanie w zasadzie praktycznie tylko cc....ale jakoś moja ginka nic o cc nie wspomina zachęca do sn.
    Wystarczy lekki zacięcie palca nożem, czy przy goleniu i nie łatwo mi opanować krwawienie.

A to mnie nienormalna zaskoczyłaś tą cc przy braniu clexane muszę się zapytać ginekologa o to bo też je biorę

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:

No ja też nie umiem spać bez tej poduchy :)
    Teraz jak byłam w szpitalu to też nie chciałam tego taszczyć, ale po 1 nocy powiedziałam mężowi żeby jednak przywiózł.
    Jak będę już jechała na poród, to też raczej nie wezmę, bo i tak dużo rzeczy będzie, ale w razie czego zostawię w samochodzie czy coś żeby mąż doniósł :)

kamila87, Amicizia lubią tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • kamila87 Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    A to nasz wybór wozu dla Tymcia :)
    Wczoraj odebrany :). Fotelik odbierzemy w poniedziałek, bo baza jeszcze nie dojechała

376582a12f36c1fbmed.jpg

d6cf3488dd3ba43dmed.jpg

Nienormalna, fajny wózeczek :)
    Mam identyczny kamień na ścianie w nowym mieszkanku :)
    My cały czas czekamy na dyliżans dla małej. Niby sklep ma 4 tygodnie, a minęło już 2,5 więc mam nadzieję, że niebawem dojedzie :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

l22n8u69d305d6ng.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    A to mnie nienormalna zaskoczyłaś tą cc przy braniu clexane muszę się zapytać ginekologa o to bo też je biorę
    ale nie :), to jak bierzesz przez całą ciążę te zastrzyki np. przy zespole antyfosfolipidowym albo przy problemach zakrzepowych ale przez całe 9 m-cy, bo właśnie podobno na tych zastrzykach przez ten czas jest lepszy przepływ i dzieci są z reguły większe...U ciebie na pewno nie będzie mowy o cc :). Spokojnie :)

marzycielka29 lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 15 października 2013, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila87 a jaki wózek wybraliście :) ?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 573 574 575 576 577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ