III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Rucia wrote:Pamiętaj że swój poród przeżywa się zupełnie inaczej. Jak rodziłam moją córkę, to na porodówkę przywieźli dziewczynę, zdążyła tylko położyć się na łóżku i urodziła. Krew chlusnęła na wszystkie strony, a ja mało nie zemdlałam.
Ale jak już sama poczułam, że mam skurcze parte, to mówiłam sobie jazdaI cieszyłam się, że zaraz będę miała swoją córkę przy sobie.
Wszystko to wygląda tak strasznie u kogoś. Na swój poród patrzy się z innej perspektywy.
Ale nadal mam stracha.
Nie wiem co mnie opętało. Ja sie też boję krwotoku, bo biorę ten clexane i mam rozrzedzoną krew.....wszędzie mówią i piszą, że przy clexanie w zasadzie praktycznie tylko cc....ale jakoś moja ginka nic o cc nie wspomina zachęca do sn.
Wystarczy lekki zacięcie palca nożem, czy przy goleniu i nie łatwo mi opanować krwawienie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2013, 12:56
-
Rucia wrote:Dlatego ja zatkałam uszy i zamknęłam oczy. A mój mąż zrobił się biały jak ściana, po czym poryczał się gdy usłyszał płacz dziecka, a ja razem z Nim
My ostatnio też mieliśmy trochę przebojów na IP, ale w normalnych w granicach zdrowego rozsądkuWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2013, 12:57
Rucia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nina też mam te skrpetunie;)
Ana mamy bardzo podobny kształt brzucha;P
Rucia niesamowita historia ,ale fakt mimo bólu urodziła szybko ,chociaż w sumie nie wiadomo ile to trwało wcześniej jak długo.
Oj my ostatnim raz na pieska i od razu po łykłam magnez ,dużo wody.
Nie wiem czemu takie mówię zabezpieczenie żeby brzuch nie stwardniał.
Też zawsze się tego obawiam.Nina, Rucia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ana , Nina śliczne brzuszki
Umieram, pojechałam odstawić auto do warsztatu i wróciłam spacerkiem 3 km do domu ałć... moje pachwinkiA przy okazji troszkę sklepów jeszcze zaliczyłam, w lumpie kupiłam fajną koszulę w kratkę h&m dla synusia hihi, a sobie drugi stanik do karmienia i cieplejsze legginsy
Nina, Ana27 lubią tę wiadomość
-
Mam do was pytanie. Czuję swojego małego bardzo nisko.Lekarz stwierdził że mam nisko łożysko i już tak raczej zostanie.Czasem mam wrażenie że mały kopię w samą pipkę że tak powiem jak by miał wyskoczyć. Czy to tak ma być z racji tego że to łożysko jest nisko?bo trochę mnie to martwi.To mój pierwszy dzieciaczek wiec jestem zielona w te klocki
-
madzia123 wrote:Mam do was pytanie. Czuję swojego małego bardzo nisko.Lekarz stwierdził że mam nisko łożysko i już tak raczej zostanie.Czasem mam wrażenie że mały kopię w samą pipkę że tak powiem jak by miał wyskoczyć. Czy to tak ma być z racji tego że to łożysko jest nisko?bo trochę mnie to martwi.To mój pierwszy dzieciaczek wiec jestem zielona w te klocki
-
Mam pytanko do dziewczyn, które używają do spania tej wielkiej poduchy rogala, bierzecie go do szpitala? Ja bez niego nie umiem zasnąć ani nic, a do tego potem może służyć do karmienia i siedzenia i się zastanawiam, czy go brać, bo on jest taki wielki. Ale normlanie uwielbiam go, zresztą nie tylko ja. Mój M. i chłopaki jak śpią u nas też go lubią i to tacy, co normalnie nie śpią na żadnej poduszce.
kamila87 lubi tę wiadomość
-
Amicizia wrote:Mam pytanko do dziewczyn, które używają do spania tej wielkiej poduchy rogala, bierzecie go do szpitala? Ja bez niego nie umiem zasnąć ani nic, a do tego potem może służyć do karmienia i siedzenia i się zastanawiam, czy go brać, bo on jest taki wielki. Ale normlanie uwielbiam go, zresztą nie tylko ja. Mój M. i chłopaki jak śpią u nas też go lubią i to tacy, co normalnie nie śpią na żadnej poduszce.
Mój mąż też gardzi wszystkimi poduszkami, a rogala sam mi zabiera i mówi, że jest the bestJa bym go chętnie wzięła do szpitala, ale niestety jest za duży i nie będę go taszczyć, chyba, że ktoś mi go dowiezie.
-
иιєиσямαℓиα wrote:no ja też aczkolwiek jakoś przestałam się już panicznie bać
.
Nie wiem co mnie opętało. Ja sie też boję krwotoku, bo biorę ten clexane i mam rozrzedzoną krew.....wszędzie mówią i piszą, że przy clexanie w zasadzie praktycznie tylko cc....ale jakoś moja ginka nic o cc nie wspomina zachęca do sn.
Wystarczy lekki zacięcie palca nożem, czy przy goleniu i nie łatwo mi opanować krwawienie.
A to mnie nienormalna zaskoczyłaś tą cc przy braniu clexane muszę się zapytać ginekologa o to bo też je biorę -
Amicizia wrote:Mam pytanko do dziewczyn, które używają do spania tej wielkiej poduchy rogala, bierzecie go do szpitala? Ja bez niego nie umiem zasnąć ani nic, a do tego potem może służyć do karmienia i siedzenia i się zastanawiam, czy go brać, bo on jest taki wielki. Ale normlanie uwielbiam go, zresztą nie tylko ja. Mój M. i chłopaki jak śpią u nas też go lubią i to tacy, co normalnie nie śpią na żadnej poduszce.
No ja też nie umiem spać bez tej poduchy
Teraz jak byłam w szpitalu to też nie chciałam tego taszczyć, ale po 1 nocy powiedziałam mężowi żeby jednak przywiózł.
Jak będę już jechała na poród, to też raczej nie wezmę, bo i tak dużo rzeczy będzie, ale w razie czego zostawię w samochodzie czy coś żeby mąż doniósłkamila87, Amicizia lubią tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:
Nienormalna, fajny wózeczek
Mam identyczny kamień na ścianie w nowym mieszkanku
My cały czas czekamy na dyliżans dla małej. Niby sklep ma 4 tygodnie, a minęło już 2,5 więc mam nadzieję, że niebawem dojedzieиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
marzycielka29 wrote:A to mnie nienormalna zaskoczyłaś tą cc przy braniu clexane muszę się zapytać ginekologa o to bo też je biorę
, to jak bierzesz przez całą ciążę te zastrzyki np. przy zespole antyfosfolipidowym albo przy problemach zakrzepowych ale przez całe 9 m-cy, bo właśnie podobno na tych zastrzykach przez ten czas jest lepszy przepływ i dzieci są z reguły większe...U ciebie na pewno nie będzie mowy o cc
. Spokojnie
marzycielka29 lubi tę wiadomość