WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Ale jaja bylu bo aga,dziej kej po terminie juz byly i wszystkie mialysmy juz dosc meczenia sie w te upaly z brzuszkami i jedna przed druga sprawdzala sposoby a ja jedna podloge umylam i ciach z 7miejsca na liscie awansowalam i irodzilam pierwsza heh
    wow to nieżle z 7 na 1 miejsce hehe, ja jestem obecnie 4 i to dla mnie już jest przerażające w sensie że niemogę w to uwierzyć,bo najpierw tak sie mówi ,,a jeszcze troche czasu ..a tu co? nagle parwie to już..chciałabym tak jak TY żę mnei złapało coś tam nagle , jadę i rodzę w ciagu najblizszych godzin.. bo boje się takiego leżenia w szpitalu i jak nic sie ni dzieje, u mnie to do 10 dni mogę tak poleżeć sobie a jak zapewne juz wiesz ide na termin.

pasia27 lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Kropla Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    pasia a na wizytach przed porodem ile maluszek ważył?
    Widzę, że wszystkim raczej waga na usg zaniża masę dziecka :/. Cholera...

Nienormalna, mam jedną znajomą, u której było odwrotnie. Syn urodził się sporo mniejszy niż pokazywało Usg. Jest nadzieja ;)

Nie zamartwiaj się na zapas.

Moja babcia dała radę z 5kg bobasem ;)

иιєиσямαℓиα, michaela lubią tę wiadomość

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Justa ok 16podali najpierw pomalutku leciala i nic nie czulam pozniej stopniowo zwiekszali dawke i nawet nie wiem jak szybko urodzilam.4godz minely i kropllwka nke zleciala cala.
    Na dlatego jestem w szoku ze nke dziala na kobietki bo na mnie od razi podzialala.
    szwagierka też się okazuje nie miała skurczy, tylko bóle krzyżowe i nie wiedziała co to - przypadkiem pojechała do szpitala sprawdzić i okazało się że to już to. Rodziła szybko bo chyba 5h wszystko trwało, ale brakowało skurczy i miała też w ostateczności podawaną oksytocynę. Moja koleżanka na oksytocynie rodziła 20 minut od pojawienia się skurczy wywołanych oksytocyną. To było jej pierwsze dziecko i małą ważyła 3900. Także z moich obserwacji wynika, że na oksytocynie rodzi się szybciej :)

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Pierwsza jest maja2024. Ona się udziela. To ta co ostatnio pisała o wysokim ciśnieniu i możliwości cc. Nawet ostatnio pisałam posta z zapytaniem co u niej. Nie wiem właśnie jak się to wszystko potoczyło, bo miała iść do szpitala. Na razie żadnych wieści od niej. Pusia różnie - tutaj udzieliła się raz :), ale jak ją usunęłam z listy ciężarówek ;) to napisała jednak że jest w dwupaku, ale teraz milczy ;), więc pozostaje czekać do terminu rozwiązania i wtedy będziemy czyścić listę ;) ja nie będzie informacji
    ahaa to już wiem ktora to maja, tak pisała ostatnio o cisnieniu wysokim,a pusi nie kojaże może na innym temacie siedzi? wie coś któraś?

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla wrote:
    Pytałam wczoraj o Liri i cieszę się, że mały jest w niezłej formie. Dobrze, że waga przekracza kilogram. Mocno mu kibicuję, by sobie nieźle radził :)

A wiecie co z Mają? Pewnie jest w szpitalu, odezwała się do Was może?
    żadnych informacji niestety. Sprawdzałam też na ogólnym (staraczkowym) , bo kojarzę ją z wątku na którym się udzielałyśmy razem, ale tam też cicho :/.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2013, 11:59

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla wrote:
    Nienormalna, bardzo dobrze Cię rozumiem, bo moje dziecię też zapowiada się na spore - tydzień temu syn ważył 3kg. W mojej rodzinie duże dzieci to standard, więc psychicznie byłam na to gotowa - moja eks prowadząca śmiała się, że psychicznie gotowa mogę być, ale fizycznie to już niekoniecznie ;)

Trza szybciej urodzić :)
    a przypomnij który tydzień ciąży u ciebie? 37 ?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla wrote:
    Ja mam w planie racuchy z jabłkami. O dziwo mam zapał i chce mi się ;)
    noż kurde też bym zjadła :)
    Ale Tymek na diecie troszeczkę, żadnych smakołyków już mu nie funduję ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla wrote:
    Nienormalna, mam jedną znajomą, u której było odwrotnie. Syn urodził się sporo mniejszy niż pokazywało Usg. Jest nadzieja ;)

Nie zamartwiaj się na zapas.

Moja babcia dała radę z 5kg bobasem ;)
    no moja podobno urodziła wujka 5,5 kg o.O Także szacun ogromny dla takich kobiet! Ale wtedy nie było usg i nie wiedziały co je czeka ;)
    Nie były świadome hehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2013, 12:00

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    ja robię chyba spagetti ;). Miała być pomidorówka z ryżem, ale mąż wybrał sobie to pierwsze ;)

I to jest dobry pomysł szybki obiad i się nie narobię :)

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    I to jest dobry pomysł szybki obiad i się nie narobię :)
    no cóż, nie ukrywam, że z podobnych względów , głównie wygodnictwa ;), też wybrałam właśnie tą opcję ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    noż kurde też bym zjadła :)
    Ale Tymek na diecie troszeczkę, żadnych smakołyków już mu nie funduję ;)
    oj ty niedobra mamusia ..dziecku słodyczy odmawiac hehe :)
    Już wiem co z obiadem :) własnie rozmrażam mielone i też będzie spaghetti,albo będą dwie wersje spaghetti bo truskawki mam tez zamrozone wystarczy je rozmrozić zmiksowac i do tego ubić smietane 30 i takie z makaronem uwielbiam :) a coś mnie naszło na taką wersję też no a na kolacje będą na bank te naleśniki :)

Nienormalna dawaj nieodmawiaj sobie po pózniej jak bedziesz karmic to wtedy naprawde nie bedziesz mogla sobie pozwolić.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Kropla Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    a przypomnij który tydzień ciąży u ciebie? 37 ?

Gorzej - 35t4d (36tydzień) :)

Urodzę wielkoluda :)

Na 56 kupiłam tylko jakieś jedno body i może pajacyk. Mam kilka sprezentowanych i powinno wystarczyć. Już się nasłuchałam, że syn ma długie nogi...

xrot90bviozsxq0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMadzia wrote:

Rucia udanej randki :) swietnie ze Maz Cie gdzies zabiera :) to naprawde cudowne dla kobiety kiedy Maz daje jej odczuc ze jest wlasnie KOBIETA :)

Dziękuję :) Raz na jakiś czas staramy się gdzieś wyjść, żeby pobyć tylko we dwoje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia dzień przed porodem ważyła według USG 3000g a urodziła się z masą 2700 :)

• Kropla Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wolałabym nie mieć sztucznie wywoływanego porodu, bo taka szybkość na oksytocynie to chyba nic dobrego...

Ale czuję, że pewnie mnie to czeka, jeśli trafię do szpitala z wysokim ciśnieniem. Dlatego od przyszłego tygodnia zacznę próbować sama coś zdziałać, chociaż jeśli chodzi o sprzątanie mieszkania, to mąż zdaje egzamin na 6, nie mogę narzekać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2013, 12:08

xrot90bviozsxq0z.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropla nie myslałaś o suwaczku? :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Kropla Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia, życzę udanej randki :)

I powodzenia na wizycie :)

Rucia lubi tę wiadomość

xrot90bviozsxq0z.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    kropla nie myslałaś o suwaczku? :)

Myślałam ;)

Ale jestem ciapowata w tej kwestii i do dzisiaj suwaczka nie mam :(

xrot90bviozsxq0z.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wejdz na strone suwaczki.com natępnie tam po lewej str masz wybierz rodzaj suwaczka czyli np.termin porodu i Ciąża pewnie bedzie Cie interesował,klikasz na to nastepnie wybierasz sobie suwaczek taki jaki Ci sie najabardziej podoba,jak wybierzesz przechodzisz dalej masz taka strzałke po prawej stronie,pózniej wybierasz wskazówke klikasz nan ia i naa samym dole jak zjedziesz masz krok 3 wprowadz dane, po wprowadzeniu ich masz stwórz suwaczek i na koniec skopiuj i wklej na forum :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    po ilu godzinach porodu okazało się , że nie dasz rady?
    miałaś niezgodność miednicowo-główkową?
    Zobaczę co powie ginka ze szpitala, ta która jest głównym lekarzem prowadzącym, bo u niej waga wynosiła mniej...

po 12 godzinach walki ;/ mialam juz kilka godzin partych ( w karcie porodu mam wpisane 45 min ) ale wiem ze bylo dluzej. A synek nie przecisnal sie przez szyjke :( wyciskali go, dostawalam zastrzyki na rozluznienie szyjki az w koncu popekala w srodku ale i tak sie synek nie przecisnal pomimo pelnego rozwarcia :( Tetno mial super wiec walczyli do konca az prawie ja nie odlecialam i przewiezli mnie szybko na cesarke. Synek mial krwiaka na glowce wlasnie z tego przeciskania :( ale wszystko skonczylo sie dobrze:) A i dlatego mnie tak cisneli bo juz w trakcie porodu jak zrobili mi USG synek niby mial 3200 g a urodzil sie o 1 kg wiekszy. Przepraszali mnie pozniej za ta pomylke.
    Ale naprawde nie sugeruj sie moim porodem. Mam tez kolezanke chudzinke urodzila klocka prawie 4 kg i tez nawet nie popekala wiec naprawde uwierz w to ze waga nie ma znaczenia tylko organizm i nastawienie. Ja tak jak wczesniej pisalam dalej licze na matke nature i nie poddam sie na cesarke bez walki ale i lekarze i ja bedziemy miec caly czas na uwadze poprzedni porod i mysle ze az tyle mnie bez skutkow nie przetrzymaja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2013, 12:25

michaela, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ