X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 13:57

иιєиσямαℓиα, pasia27, justa24, ;oniqa, Amicizia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    Trzymamy kciuki za udaną wizytę :) no i oczywiście za randkę tylko nie szalej za bardzo hi hi :)Rucia.

Pogoda katastrofa u mnie leje wieje jak diabli dobrze że nigdzie się nie muszę wybierać dziś dzień lenia leze i odpoczywam .

Wczoraj kurier przywiózł nam przewijak i materac do łózeczka więc pozostało jeszcze dokupić wanienkę i kosmetyki dla małej.
    Zakupy dla mnie zostawiam na początek listopada .

My już chyba mamy wszystko prócz pieluch. Pewnie w praniu okaże się, że coś jest jeszcze potrzebne. :)
    Pogoda faktycznie nie rozpieszcza, najchętniej poszłabym spać na cały dzień.

marzycielka29 lubi tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Dziś mam wizytę u mojej lekarki, i dowiem się, czy wtorkowy incydent to faktycznie odejście czopa, i co dalej robić z tym fantem? Modle się, żebym chociaż wytrzymała do 36tc. A może przecież być tak jak piszecie, że można nawet przenosić ciąże :)

Mam nadzieję, że z maluszkiem Liri będzie wszystko w porządku.

Miłego dnia Wam życze pomimo takiej paskudnej pogody :(
    powodzenia Rucia :)
    Rozmawiałam wczoraj ze szwagierką, która też na 2 tygodnie była pewna, że to odszedł jej czop, bo był zabarwiony krwią, a w trakcie badania w szpitalu okazało się, że czop jest na swoim miejscu , a lekarka mówiła, że jak się szyjka rozwiera to też czasami jest śluz podbarwiony krwią po prostu. Jej też to co znalazła wydawało się być czopem ....

Rucia lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    A nie musisz iść do dentysty na małe borowanko? :) Bo ja dzień przed porodem poszłam do dentysty, w sumie tylko na kontrolę i byłam pewna, że wszystkie zęby mam ok, a tu się okazało, że 8 się psuje. Więc było borowanko :) mnie to nie rusza, ale mój synuś to chyba wrażliwy i stwierdził, że mama mu już więcej takich atrakcji nie zafunduje :D Na następny dzień rano już była akcja czop i skurcze ;)
    :)
    hehe
    teraz obawiam się, że mój dentysta się będzie bał, bo ostatnio już wszystko powiedział że trzeba poodkładać na po porodzie, bo nie nadaje się do robienia w ciąży :/.
    W przyszłą środę kończymy 38tydzień może do tego czasu się ewakuuje... za dobrze mu w brzuchu ;). Mi coraz ciężej się ruszać....brzuch mam spory mówi lekarz, więc nie da się tego giganta ukryć. Najlepsze, że lekarz wydrukował mi jakąś statystykę percentyli, co oznacza, że na 100 porodów, 10 kobiet w tym wieku ciąży ma taką wagę dziecka... o.O

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    dzisiaj wyjatkowo dzien nie konczymy a zaczzelismy basenem, zimna woda, ale jednak jest to mega przyjemne, tylko mała dzisiaj cos sie nie odzywa,niby juz tak bywal w taka nedzna pogode - potrafila cały dzien nie dawac znaków, ale wiadomo, fajniej jakbyjednak sie ruszyła troche.

Powodzenia na badaniach Rucia, Nienormalna ładne duze dziecko, ale wiesz USG maja swija granice błedu ;)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dziś cisza pogoda chyba wypędziła ciężaróweczki do łóżeczka :)

pasia27, Kropla lubią tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki :) ja nareszcie mam komputer i zabieram sie za robienie wyprawki dla drugiego synka ( allegro :) ) bo jeszcze nic nie mam oprocz ubranek z pierwszego synka, i paru juz troszke zuzytych rzeczy takze musze dzialac poki Maz dal pozwolenie na zakupy :)

Rucia udanej randki :) swietnie ze Maz Cie gdzies zabiera :) to naprawde cudowne dla kobiety kiedy Maz daje jej odczuc ze jest wlasnie KOBIETA :)

Nienormalna moj pierwszy synek wazyl w 36 tygodniu 3700 g i urodzil sie w 40 tygodniu majac wage 4200 g, ja nie dalam rady :( ale naprawde mnostwo kobiet rodzi naturalnie nawet wieksze dzieci :) nawet jak ogladam porodowke na tlc to zawsze zwracam uwage na wage dzieci urodzonych i duzo sie rodzi powyzej 4 kg i rodza sie normalnie a czasem komplikacje sa przy tych malutkich. Ja teraz tez spodziewam sie wiekszego bobaska ale ide w zaparte w naturalny i biore pod uwage znieczulenie Wiec zobaczymy jak sie wszystko potoczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2013, 10:38

pasia27, marzycielka29, иιєиσямαℓиα, Amicizia, Rucia, Blondi22 lubią tę wiadomość

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielko my tez z Kacperkiem w lozeczku sie grzejemy jeszcze heha no pogoda kijowa wiec czekamy na tate ze spacerem o ile nie bedzie bardzo padac..

marzycielka29, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie na podkarpaciu o ile mnie wzrok nie myli pada snieg z deszczem ...... :((((((

pasia27, ;oniqa lubią tę wiadomość

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png

Wysłany: 18 października 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wcale się nie dziwię że leżycie sobie jeszcze z takim przystojniakiem :) to wcale bym z łóżka nie wychodziła :).

pasia27, Rucia lubią tę wiadomość

• justa24 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaja1991 wrote:
    Dzidzius mam nadzieje bd silny i dobrze ze stan stabilny.

tak ja rodzilam naturalnie ale nikomu nie zycze odejscia wod bez skorczy:| o piatej rano odeszly wody a o 18:40 urodzilam..
    to faktycznie długi proces był przed Tobą.. ale to odrazu odeszły Ci wszystkie wody? i dlatego skurcze sa bardziej bolesne czy jak?

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

Wysłany: 18 października 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu myślę co tu na obiad gotować nie mam pomysłu a oprócz tego mam lenia giganta ja nie wiem co się ze mną dzieje :) to są uroki ciąży chyba póki co leże na kanapie i oglądam DDTVN.

• justa24 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    dziś po wizycie. Ktg w porządku. Nic niestety nie zwiastuje porodu :(. Ale błagam już mojego syna o to, żeby jednak się ewakuował. Waży 3830 o.O i przybrał przez tydzień 300g....eh. Jak tak dalej pójdzie to chyba będzie wskazanie do cc..... o.O. Sama nie wiem co o tym mysleć.
    Lekarz mówi ,że lepiej żeby już wychodził. Tak mnie ta waga zbiła z tropu, że zapomniałam upewnić się co do płci :/.
    Cieszę się, że małym liri wszystko oki. Trzymam kciuki.
    nienormalna pamietaj żę ultrasonograf czesto się myli co do dokładności wagi..takżę jest szansa że waży mniej Twój synek :)
    A jak nie to dasz rade, musisz !

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Torba do szpitala spakowana !! TADAMMM ;) Zostalo kilka drobiazgow do wrzucenia na koncu ;) M szkolenie przeszedl pomyslnie :) najdluzej mi zeszlo z wybieraniem rzeczy dla Maksa az w koncu M zapytal czy chodzi o rozmiary ja ze o kolory...;) no coz ;) tez chcialabym urodzic ok 38 tyg bo ciezkooo sie robi.I pomimo strachu bolu i tego wszystkiego chce urodzic zeby w koncu oddechnac normalnie :)
    Dzis robilam nalesniki na slodko z nutella i bananami miamiii ;) kiepsko sypiam zaczelam je smazyc ok 7 rano ...;)
    lilka ale narobiłaś mi ochoty na te naleśniki z nutella i bananami :) ja właśnie takie uwielbiam i nawet nutelle mam , hcyba polece po banany..choc nie powinnam wychodzić w moim stanie zwłaszcza w taką pogode ;/

Lilka lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Dzięki Ana :) Dam znać pewnie dopiero jutro, ponieważ po wizycie mężu zabiera mnie na ostatnią randkę przed porodem :P
    Rucia my też mamy w planach (chyba w ten wekend) taki ostatni wypad przed porodem ..oczywiście kino,nie wiadomo jak to będzie po porodzie ale nie pr ędko gdzieś wyjdziemy napewno.

Rucia lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Justa miejmy nadzieje, ze na dniach cos sie wydarzy :)))
    stokrotko ja jestem za,jesli chodzi o mnie to teraz musze sie wykurować i mogę rodzić :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    Ja tu myślę co tu na obiad gotować nie mam pomysłu a oprócz tego mam lenia giganta ja nie wiem co się ze mną dzieje :) to są uroki ciąży chyba póki co leże na kanapie i oglądam DDTVN.
    hehhe ja mam podobnie, kompletnie nie wiem co na obiad zrobić dzis..zapas mięsa jest w zamrażarce ale niewiem co by tu zrobic ..nawet dzwoniłam do męża co z obiadem to mi doradził ..,,zrób co uważasz ,, eh faceci

marzycielka29, Rucia lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa mnie odeszy wody rano i zero skorczow !!no i malo ruchow malego wiec sie balam.z raccji tego podali mi o 16oksytocyne a o 20urodzilam.to raczej bylo na sucho hehe bo wody maly mial malutmo tylko w jakiejs czesci.jak mnie przyjeli to zrobili usg i na tescie Mani ga wyszlo malo bo6 punktow na 10 a waga 2700.no a Kacper sie urodzil i dostal wszystkie 10 i z waga 3190.wiec te aparatury sa mylace hmm a stracha mialam megam

A co do wywolania porodu to od 37tyg pilam napar z lisci malina na skurcze i ani jednego skurczu nie mialam hehe
    Na koncowce codziennie masowalam brodawki a dzien przed umylam podloge na kolanach i na kucka haha no i poskutkowalo.
    A czop wypadl w lazience rano na ciemny dywanik i jestem pewna ze niektore nawet nie wiedza ze czop wypada np w czasie zalatwiania sie czy prysznica..

justa24, иιєиσямαℓиα, marzycielka29 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co ja juz mam za sobą takie mycie podłóg na kolanach i co nic, ostatnio nawet były naturalne prostaglandyny hehe i też nic, cóż może jeszcze za wcześnie.. teraz jak sie wykuruje z przeziebienia to zacznę działać ale nie zamierzam pic tych liści z malin tylko viore sie za porządki typu własnie te podłogi na kolanach mycie szafek w kuchni, spacery ale ponoć taki szybszy chód musi być, no i wchodzenie po schodach.No i jeszcze męża wykorzystam :)

A TY pasia urodziłaś chyba przed terminem ? tak m isie kojaży w 39 tygodniu?
    pamietam jak weszłaś na forum napisałaś o tym czopie i pojechaliście do szpitala. Ale urodziłaś dopiero na drugi dzień czy tego samego dnia odeszły Ci wody?

pasia27 lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie w 39tyg.od razu tego samego dnia o 9wody a o 20synek juz byl na swiecie tyle zze nke mialam tych skurczy i lekarz zapytal sie czy godze sie na oksytacyne no podpisalam zgode i polazlam rodzic hehe wiec to nie bylo naturalne tylko wywolane.przez cala ciaze mialam moze ze 3skurcze..

justa24, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 590 591 592 593 594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ