X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znów pytanie do nienormalnej ..pierwsze dwie dziewczyny na podium udzielają sie w 3 trym?

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki:-) ja też dłużej pospałam, pogoda nas nie rozpieszcza, ale od jutro ma być znów piękny i ciepły tydzień!

Rucia powodzenia na wizycie, samych dobrych wieści!

Mój synio taki był wczoraj ruchliwy cały dzień, że w końcu udało mi się go nagrać co wyczyniał:-)

justa24, Lalita2710, marzycielka29, Kropka lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Dokladnie w 39tyg.od razu tego samego dnia o 9wody a o 20synek juz byl na swiecie tyle zze nke mialam tych skurczy i lekarz zapytal sie czy godze sie na oksytacyne no podpisalam zgode i polazlam rodzic hehe wiec to nie bylo naturalne tylko wywolane.przez cala ciaze mialam moze ze 3skurcze..
    jak ja bym chciała by się coś zaczeło dziać w końcu ale tak za tydzień :)
    nie wiedziałam że trzeba też zgodę podpiać na podanie oksytocyny, i co odrazu Cie po niej ruszyło ? bo na niektore to nie działa jak słyszałam.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja bylu bo aga,dziej kej po terminie juz byly i wszystkie mialysmy juz dosc meczenia sie w te upaly z brzuszkami i jedna przed druga sprawdzala sposoby a ja jedna podloge umylam i ciach z 7miejsca na liscie awansowalam i irodzilam pierwsza heh

Nina, justa24, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ok 16podali najpierw pomalutku leciala i nic nie czulam pozniej stopniowo zwiekszali dawke i nawet nie wiem jak szybko urodzilam.4godz minely i kropllwka nke zleciala cala.
    Na dlatego jestem w szoku ze nke dziala na kobietki bo na mnie od razi podzialala.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMadzia wrote:
    Witam dziewczynki :) ja nareszcie mam komputer i zabieram sie za robienie wyprawki dla drugiego synka ( allegro :) ) bo jeszcze nic nie mam oprocz ubranek z pierwszego synka, i paru juz troszke zuzytych rzeczy takze musze dzialac poki Maz dal pozwolenie na zakupy :)

Rucia udanej randki :) swietnie ze Maz Cie gdzies zabiera :) to naprawde cudowne dla kobiety kiedy Maz daje jej odczuc ze jest wlasnie KOBIETA :)

Nienormalna moj pierwszy synek wazyl w 36 tygodniu 3700 g i urodzil sie w 40 tygodniu majac wage 4200 g, ja nie dalam rady :( ale naprawde mnostwo kobiet rodzi naturalnie nawet wieksze dzieci :) nawet jak ogladam porodowke na tlc to zawsze zwracam uwage na wage dzieci urodzonych i duzo sie rodzi powyzej 4 kg i rodza sie normalnie a czasem komplikacje sa przy tych malutkich. Ja teraz tez spodziewam sie wiekszego bobaska ale ide w zaparte w naturalny i biore pod uwage znieczulenie Wiec zobaczymy jak sie wszystko potoczy :)
    po ilu godzinach porodu okazało się , że nie dasz rady?
    miałaś niezgodność miednicowo-główkową?
    Zobaczę co powie ginka ze szpitala, ta która jest głównym lekarzem prowadzącym, bo u niej waga wynosiła mniej...

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    Ja tu myślę co tu na obiad gotować nie mam pomysłu a oprócz tego mam lenia giganta ja nie wiem co się ze mną dzieje :) to są uroki ciąży chyba póki co leże na kanapie i oglądam DDTVN.
    ja robię chyba spagetti ;). Miała być pomidorówka z ryżem, ale mąż wybrał sobie to pierwsze ;)

marzycielka29 lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    nienormalna pamietaj żę ultrasonograf czesto się myli co do dokładności wagi..takżę jest szansa że waży mniej Twój synek :)
    A jak nie to dasz rade, musisz !
    no wiesz ja sobie zdaję sprawę , że się myli :), ale tutaj właśnie obawiam się, że może ważyć jeszcze więcej niż pokazuje usg. Czyli zamiast 3830 to waży już sobie pięknie 4200 o.O rozumiesz ;). Bardzo bym chciała oczywiście, żeby się mylił w drugą stronę. Szwagierka w dniu porodu na usg miała 2900 a urodziła 3500, więc 600g pomyłki na plus ,w moim wypadku to strasznie dużo ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    Ale tu dziś cisza pogoda chyba wypędziła ciężaróweczki do łóżeczka :)

To ja witam się z łóżka ;)

Pogoda mi nie przeszkadza, choć deszcz za oknem, bo ja bardzo lubię jesień.

Siedzę w łóżku i pilnuję mojego ciśnienia, żeby nie podskoczyło za bardzo :)

Pasia, mój lekarz na pytanie o liście malin stwierdził, że "placebo działa najskuteczniej;)". Tak czy inaczej nie mogę pić, bo nie jest to wskazane przy nadciśnieniu. Ale za to łykam od dzisiaj wiesiołka, bo wyczytałam, że może cisnienie obniżyć.

Kurcze, wolałabym spontaniczny poród a nie wywoływany...

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    lilka ale narobiłaś mi ochoty na te naleśniki z nutella i bananami :) ja właśnie takie uwielbiam i nawet nutelle mam , hcyba polece po banany..choc nie powinnam wychodzić w moim stanie zwłaszcza w taką pogode ;/
    haha :)
    ah te zachcianki ;) ciężarnych
    a ja sobie już wszystkiego odmawiam, chociaż i tak wszędzie ten cukeir przemycam, a to skubnę ciasteczka, a to makaron na obiad, a to pierogi.... przez to, że jem chleb jasny jestem ciągle głodna , wczoraj zjadłam 2 kanapki, czułam głód więc zjadłam jeszcze jedną...potem jabłko i jogurt - to wszystko w ramach kolacji a potem poszłam spać a i tak w nocy ogarnął mnie mnie taki wilczy głód, że masakra jakbym nic nie jadła. Zazdroszczę tej nutelli z bananami , mniam :), ale nie będę już dogadzała aż tak synkowi, za dobrze tam ma ;)

justa24, ;oniqa lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    stokrotko ja jestem za,jesli chodzi o mnie to teraz musze sie wykurować i mogę rodzić :)
    ja mogę już , teraz, zaraz.... :)

Nina82 lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna, bardzo dobrze Cię rozumiem, bo moje dziecię też zapowiada się na spore - tydzień temu syn ważył 3kg. W mojej rodzinie duże dzieci to standard, więc psychicznie byłam na to gotowa - moja eks prowadząca śmiała się, że psychicznie gotowa mogę być, ale fizycznie to już niekoniecznie ;)

Trza szybciej urodzić :)

xrot90bviozsxq0z.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam wczoraj o Liri i cieszę się, że mały jest w niezłej formie. Dobrze, że waga przekracza kilogram. Mocno mu kibicuję, by sobie nieźle radził :)

A wiecie co z Mają? Pewnie jest w szpitalu, odezwała się do Was może?

xrot90bviozsxq0z.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    hehhe ja mam podobnie, kompletnie nie wiem co na obiad zrobić dzis..zapas mięsa jest w zamrażarce ale niewiem co by tu zrobic ..nawet dzwoniłam do męża co z obiadem to mi doradził ..,,zrób co uważasz ,, eh faceci
    mam dokładnie tak samo. Zamrażarka pełna mięcha a ja narzekam, że nie wiem co ugotować ;). A jak pytam o pomysły męża, to reaguje dokładnie jak twój :)
    Czerpię ostatnio inspirację z reklam :P. Zobaczyłam wczoraj reklamę spagetti, no i mówię do męża zrobię spagetti ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 13:58

• justa24 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla wrote:
    Pytałam wczoraj o Liri i cieszę się, że mały jest w niezłej formie. Dobrze, że waga przekracza kilogram. Mocno mu kibicuję, by sobie nieźle radził :)

A wiecie co z Mają? Pewnie jest w szpitalu, odezwała się do Was może?
    no własnie pytalam o te dwie pierwsze dziewczyny z podium bo ja słabo je kojaże ale nienormalna jest tu bardziej obcykana :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Kropla Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    Ja tu myślę co tu na obiad gotować nie mam pomysłu a oprócz tego mam lenia giganta ja nie wiem co się ze mną dzieje :) to są uroki ciąży chyba póki co leże na kanapie i oglądam DDTVN.

Ja mam w planie racuchy z jabłkami. O dziwo mam zapał i chce mi się ;)

xrot90bviozsxq0z.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Justa mnie odeszy wody rano i zero skorczow !!no i malo ruchow malego wiec sie balam.z raccji tego podali mi o 16oksytocyne a o 20urodzilam.to raczej bylo na sucho hehe bo wody maly mial malutmo tylko w jakiejs czesci.jak mnie przyjeli to zrobili usg i na tescie Mani ga wyszlo malo bo6 punktow na 10 a waga 2700.no a Kacper sie urodzil i dostal wszystkie 10 i z waga 3190.wiec te aparatury sa mylace hmm a stracha mialam megam

A co do wywolania porodu to od 37tyg pilam napar z lisci malina na skurcze i ani jednego skurczu nie mialam hehe
    Na koncowce codziennie masowalam brodawki a dzien przed umylam podloge na kolanach i na kucka haha no i poskutkowalo.
    A czop wypadl w lazience rano na ciemny dywanik i jestem pewna ze niektore nawet nie wiedza ze czop wypada np w czasie zalatwiania sie czy prysznica..
    pasia a na wizytach przed porodem ile maluszek ważył?
    Widzę, że wszystkim raczej waga na usg zaniża masę dziecka :/. Cholera...

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    no własnie pytalam o te dwie pierwsze dziewczyny z podium bo ja słabo je kojaże ale nienormalna jest tu bardziej obcykana :)

Maja udzielała się u nas.

Chyba drugi dzień się nie odzywa, miała problemy z ciśnieniem, spore już dziecko i zdaje się, że zamierzała jechać do szpitala.

Miałam nadzieję, że może któraś z Was wie coś więcej...

xrot90bviozsxq0z.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    znów pytanie do nienormalnej ..pierwsze dwie dziewczyny na podium udzielają sie w 3 trym?
    Pierwsza jest maja2024. Ona się udziela. To ta co ostatnio pisała o wysokim ciśnieniu i możliwości cc. Nawet ostatnio pisałam posta z zapytaniem co u niej. Nie wiem właśnie jak się to wszystko potoczyło, bo miała iść do szpitala. Na razie żadnych wieści od niej. Pusia różnie - tutaj udzieliła się raz :), ale jak ją usunęłam z listy ciężarówek ;) to napisała jednak że jest w dwupaku, ale teraz milczy ;), więc pozostaje czekać do terminu rozwiązania i wtedy będziemy czyścić listę ;) ja nie będzie informacji

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 591 592 593 594 595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ