III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
dziś po wizycie. Ktg w porządku. Nic niestety nie zwiastuje porodu
. Ale błagam już mojego syna o to, żeby jednak się ewakuował. Waży 3830
i przybrał przez tydzień 300g....eh. Jak tak dalej pójdzie to chyba będzie wskazanie do cc.....
. Sama nie wiem co o tym mysleć.
Lekarz mówi ,że lepiej żeby już wychodził. Tak mnie ta waga zbiła z tropu, że zapomniałam upewnić się co do płci.
Cieszę się, że małym liri wszystko oki. Trzymam kciuki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2013, 21:50
asienka28, Nina, yennefer, Kropla, ;oniqa, Rucia, anilorak, kamila87, Lalita2710, justa24, pasia27, iśka, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:dziś po wizycie. Ktg w porządku. Nic niestety nie zwiastuje porodu
i przybrał przez tydzień 300g....eh. Jak tak dalej pójdzie to chyba będzie wskazanie do cc.....
Lekarz mówi ,że lepiej żeby już wychodził. Tak mnie ta waga zbiła z tropu, że zapomniałam upewnić się co do płci.
Cieszę się, że małym liri wszystko oki. Trzymam kciuki.
Hmmm może spróbuj jakiś sposobów przyspieszania porodu?
Suzy wzięło od razu po przytulaniu z mężemAlbo dłuższych spacerów czy sprzątania? Oczywiście bez przesady
Skoro mały już jest donoszony i gotowy to możesz rodzić
Co do wagi to mi lekarka mówiła że od 4,5kg jest wskazanie do cesarki. Ale wiadomo że USG się może mylić. I w sumie nie dziwię się że się boisz, bo maluszek nie będzie.
Ale tak jak też kiedyś pisałam, leżałam w szpitalu z dziewczyną która urodziła 4,5kg dziecko bez żadnych komplikacji i naturalnie. Zresztą moja koleżanka też urodziła 4,3kg i też bez problemu. Więc dasz radę!
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:dziś po wizycie. Ktg w porządku. Nic niestety nie zwiastuje porodu
Cieszę się, że małym liri wszystko oki. Trzymam kciuki.
Nienoramlna w takim razie bierz M do łoża i działajciie:P:P Może to przyśpieszy poród:)))))иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Torba do szpitala spakowana !! TADAMMM
Zostalo kilka drobiazgow do wrzucenia na koncu
M szkolenie przeszedl pomyslnie
najdluzej mi zeszlo z wybieraniem rzeczy dla Maksa az w koncu M zapytal czy chodzi o rozmiary ja ze o kolory...
no coz
tez chcialabym urodzic ok 38 tyg bo ciezkooo sie robi.I pomimo strachu bolu i tego wszystkiego chce urodzic zeby w koncu oddechnac normalnie
Dzis robilam nalesniki na slodko z nutella i bananami miamiiikiepsko sypiam zaczelam je smazyc ok 7 rano ...
Lalita2710, ;oniqa, иιєиσямαℓиα, justa24, pasia27 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
justa24 wrote:mój synek tez ostatnio ważył podobno ok 3 kg, czyli że jak donosisz do 37 tygodnia to bedą Ci wywoływac porod?
Justa, nie wiem. To jest cel, jaki sobie postawiłam, by dać radę do 37 tygodnia.
Mam nadzieję, że nawet jeśli będę musiała położyć się do szpitala, to najpierw spróbują unormować moje ciśnienie, a dopiero potem będą wywoływać poród. Chciałabym jeszcze trochę pobyć z maluszkiem w dwupakujusta24 lubi tę wiadomość
-
Kropla wrote:Przerabiałam to w zeszłym tygodniu. Mój wyjściowy obwód to też 65, teraz szukałam 70, ale większość miseczek kończy się na D
Mam w mieście dwa sklepy ze stanikami brytyjskimi i polskimi z szerszą rozmiarówką, ale praktycznie nie ma z czego wybierać...
Koniec końców zamówiłam jeden stanik na próbę przez Internet. Dzisiaj go odebrałam na poczcie. Jest ok.
Ale przydałby się drugi co najmniej...
Może jednak warto z kolejnym poczekać do urodzenia aż się rozmiar ustabilizuje, nie wiem...
ja na necie raczej si eboje biustonosze kupowac, bo jednak musze sobei dobrze wymierzyc w sklepie tyle modeli fasonów i firm mierze i żadko cos mi pasuje, wiec nie ryzykuje z akupami przez neta.
Ninqa tliczek na DOBREGO PASTERZA TAM KOŁO PARKU WODNEGO. sorki za caps lock
super ze z synkiem liri jest wzglednie ok
NIenormalna polecam prostaglandyny anturlane na podstawie pozostały dziewczyn oraz wszelkie porzadki, pakowania remonty, przeprowadzki, swietnie dziala, ja mam takie bole juz w pachwinach ze glupie zamiatanie podlogi długa miotła nie motełką jest juz trudne. Dzis w sumie tylko ogarbnelam z grunsza podloge w kuchnii i kilka sprzetow M.zawiózł na mieszkanie do piwnicy a tak leże i odpoczywam., Musze sie dosc oszczedzac, bo niestety cos mi sie Jas za bardzo pcha, a tak jak Yennefer chce dotrwac do temrinu albo chociaz do 1 listopada. Specjlanie nie poszlam w pazdzierniku na L4 zeby macierzynskie bylo wyzsze bo miesiac w ktorym si eurodzi juz sie nie wlicza do sredniej, wiec oprocz tego wsyztskiego co sie u nas dzieje, to jeszcze ten element wybitnie przemawia za listopadem, ale juz polowa miesiaca za nami, moze wytrzymamy. Skurczy typowych jeszcze nie mamy, a szyjka sie dopiero przygotowuje, a lekarka mowi ze jest duza szansa z pomoca magnezu wytrwac do listopada.иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Powiem wam, z ejak rozmaiwlam z mama dzis to mnie uspokoila, ze jak juz urode to poza malym nic mnie nie bedzie obchodzilo, ze teraz taks ie tylko przezywa bo by sie chcialo wszytsko miec naszykowane do pordu i ten spokoj psychiczny, ale jak juz sie maluch urodzi to tylko on si eliczy i to gdzie sie jest, w domu, w szpitalu czy na walizkach kątem u kogoś nie ma juz wiekszego znaczenia.
Normalnie mam nadzieje, ze uda sie nam w ten weekend spakować. Jutro ma byc skonczona kwestia gazu i hydrauliki, a chlopaki juz kłują i kłada peszle pod elektrykę, jak dobrze pójdzie może jakoś się wyrobimy z malowaniem i porządkami do porodudobra nie wiem na ile jest to wersja optymistyczna dla mnei a na ile prawidziwa, bo powiedzialam zbey mi nigdy prawdy nie mowili, chyba ze chca znowsic moje nerwy
-
nick nieaktualnyblueberry wrote:A ja dziś będę robić te szybkie ciasto czekoladowe, co któraś tu stronkę z przepisem wrzuciła
Tak mnie ochota na nie naszła, że pojechałam do sklepu po składniki i będę pichcić
Ja wrzuciłam to ciastoBędzie Ci bardzo smakowało, nie ma możliwości żeby nie wyszło, jest bardzo mokre, a takie ciasta uwielbiam
blueberry lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMatylda36 wrote:Lalita, aż nie prawdopodobne w tych czasach, żeby na tak zaawansowanym etapie ciąży takie pomyłki się zdarzały. Ciekawe. Hmmm.
matylda jednak się zdarzają i z tego co słyszę dosyć często. Siostra mojego męża szła do porodu z myślą, że rodzi Hanie a Hania okazała się chłopcemMatylda36 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziś mam wizytę u mojej lekarki, i dowiem się, czy wtorkowy incydent to faktycznie odejście czopa, i co dalej robić z tym fantem? Modle się, żebym chociaż wytrzymała do 36tc. A może przecież być tak jak piszecie, że można nawet przenosić ciąże
Mam nadzieję, że z maluszkiem Liri będzie wszystko w porządku.
Miłego dnia Wam życze pomimo takiej paskudnej pogodyAna27, иιєиσямαℓиα, michaela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Trzymamy kciuki za udaną wizytę
no i oczywiście za randkę tylko nie szalej za bardzo hi hi :)Rucia.
Pogoda katastrofa u mnie leje wieje jak diabli dobrze że nigdzie się nie muszę wybierać dziś dzień lenia leze i odpoczywam .
Wczoraj kurier przywiózł nam przewijak i materac do łózeczka więc pozostało jeszcze dokupić wanienkę i kosmetyki dla małej.
Zakupy dla mnie zostawiam na początek listopada .
Rucia, pasia27, Blondi22 lubią tę wiadomość