WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe szczęście oby z Maluszkiem było coraz lepiej. Trzymam mocno kciuki.

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• kaja1991 Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidzius mam nadzieje bd silny i dobrze ze stan stabilny.

tak ja rodzilam naturalnie ale nikomu nie zycze odejscia wod bez skorczy:| o piatej rano odeszly wody a o 18:40 urodzilam..

pasia27 lubi tę wiadomość

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś po wizycie. Ktg w porządku. Nic niestety nie zwiastuje porodu :(. Ale błagam już mojego syna o to, żeby jednak się ewakuował. Waży 3830 o.O i przybrał przez tydzień 300g....eh. Jak tak dalej pójdzie to chyba będzie wskazanie do cc..... o.O. Sama nie wiem co o tym mysleć.
    Lekarz mówi ,że lepiej żeby już wychodził. Tak mnie ta waga zbiła z tropu, że zapomniałam upewnić się co do płci :/.
    Cieszę się, że małym liri wszystko oki. Trzymam kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2013, 21:50

asienka28, Nina, yennefer, Kropla, ;oniqa, Rucia, anilorak, kamila87, Lalita2710, justa24, pasia27, iśka, Blondi22 lubią tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaks wrote:
    liri napisała: maly płakał od razu,ale musi byc wspomagany w oddychaniu.jego stan jest stabilny w miare.

no to dobrze.
    trzymamy kciuki

82do20mm8gkktux6.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    dziś po wizycie. Ktg w porządku. Nic niestety nie zwiastuje porodu :(. Ale błagam już mojego syna o to, żeby jednak się ewakuował. Waży 3830 o.O i przybrał przez tydzień 300g....eh. Jak tak dalej pójdzie to chyba będzie wskazanie do cc..... o.O. Sama nie wiem co o tym mysleć.
    Lekarz mówi ,że lepiej żeby już wychodził. Tak mnie ta waga zbiła z tropu, że zapomniałam upewnić się co do płci :/.

Hmmm może spróbuj jakiś sposobów przyspieszania porodu?
    Suzy wzięło od razu po przytulaniu z mężem :) Albo dłuższych spacerów czy sprzątania? Oczywiście bez przesady :)
    Skoro mały już jest donoszony i gotowy to możesz rodzić :)
    Co do wagi to mi lekarka mówiła że od 4,5kg jest wskazanie do cesarki. Ale wiadomo że USG się może mylić. I w sumie nie dziwię się że się boisz, bo maluszek nie będzie.
    Ale tak jak też kiedyś pisałam, leżałam w szpitalu z dziewczyną która urodziła 4,5kg dziecko bez żadnych komplikacji i naturalnie. Zresztą moja koleżanka też urodziła 4,3kg i też bez problemu. Więc dasz radę!

82do20mm8gkktux6.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:

Nienoramlna w takim razie bierz M do łoża i działajciie:P:P Może to przyśpieszy poród:)))))

zsxuot7.png
  • kaja1991 Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg tez klamie, mi tydz przed porodem wyszlo ze maly ok 3300 a urodzil sie 2950 wiec nie martw sie na zapas:) dziewczyny tez pisaly ze podraznianie sutkow pomaga chociaz na mnie nie dzialalo:P

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torba do szpitala spakowana !! TADAMMM ;) Zostalo kilka drobiazgow do wrzucenia na koncu ;) M szkolenie przeszedl pomyslnie :) najdluzej mi zeszlo z wybieraniem rzeczy dla Maksa az w koncu M zapytal czy chodzi o rozmiary ja ze o kolory...;) no coz ;) tez chcialabym urodzic ok 38 tyg bo ciezkooo sie robi.I pomimo strachu bolu i tego wszystkiego chce urodzic zeby w koncu oddechnac normalnie :)
    Dzis robilam nalesniki na slodko z nutella i bananami miamiii ;) kiepsko sypiam zaczelam je smazyc ok 7 rano ...;)

Lalita2710, ;oniqa, иιєиσямαℓиα, justa24, pasia27 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    mój synek tez ostatnio ważył podobno ok 3 kg, czyli że jak donosisz do 37 tygodnia to bedą Ci wywoływac porod?

Justa, nie wiem. To jest cel, jaki sobie postawiłam, by dać radę do 37 tygodnia.

Mam nadzieję, że nawet jeśli będę musiała położyć się do szpitala, to najpierw spróbują unormować moje ciśnienie, a dopiero potem będą wywoływać poród. Chciałabym jeszcze trochę pobyć z maluszkiem w dwupaku :)

justa24 lubi tę wiadomość

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla wrote:
    Przerabiałam to w zeszłym tygodniu. Mój wyjściowy obwód to też 65, teraz szukałam 70, ale większość miseczek kończy się na D :(
    Mam w mieście dwa sklepy ze stanikami brytyjskimi i polskimi z szerszą rozmiarówką, ale praktycznie nie ma z czego wybierać...

Koniec końców zamówiłam jeden stanik na próbę przez Internet. Dzisiaj go odebrałam na poczcie. Jest ok.
    Ale przydałby się drugi co najmniej...

Może jednak warto z kolejnym poczekać do urodzenia aż się rozmiar ustabilizuje, nie wiem...

ja na necie raczej si eboje biustonosze kupowac, bo jednak musze sobei dobrze wymierzyc w sklepie tyle modeli fasonów i firm mierze i żadko cos mi pasuje, wiec nie ryzykuje z akupami przez neta.

Ninqa tliczek na DOBREGO PASTERZA TAM KOŁO PARKU WODNEGO. sorki za caps lock

super ze z synkiem liri jest wzglednie ok

NIenormalna polecam prostaglandyny anturlane na podstawie pozostały dziewczyn oraz wszelkie porzadki, pakowania remonty, przeprowadzki, swietnie dziala, ja mam takie bole juz w pachwinach ze glupie zamiatanie podlogi długa miotła nie motełką jest juz trudne. Dzis w sumie tylko ogarbnelam z grunsza podloge w kuchnii i kilka sprzetow M.zawiózł na mieszkanie do piwnicy a tak leże i odpoczywam., Musze sie dosc oszczedzac, bo niestety cos mi sie Jas za bardzo pcha, a tak jak Yennefer chce dotrwac do temrinu albo chociaz do 1 listopada. Specjlanie nie poszlam w pazdzierniku na L4 zeby macierzynskie bylo wyzsze bo miesiac w ktorym si eurodzi juz sie nie wlicza do sredniej, wiec oprocz tego wsyztskiego co sie u nas dzieje, to jeszcze ten element wybitnie przemawia za listopadem, ale juz polowa miesiaca za nami, moze wytrzymamy. Skurczy typowych jeszcze nie mamy, a szyjka sie dopiero przygotowuje, a lekarka mowi ze jest duza szansa z pomoca magnezu wytrwac do listopada.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, z ejak rozmaiwlam z mama dzis to mnie uspokoila, ze jak juz urode to poza malym nic mnie nie bedzie obchodzilo, ze teraz taks ie tylko przezywa bo by sie chcialo wszytsko miec naszykowane do pordu i ten spokoj psychiczny, ale jak juz sie maluch urodzi to tylko on si eliczy i to gdzie sie jest, w domu, w szpitalu czy na walizkach kątem u kogoś nie ma juz wiekszego znaczenia.

Normalnie mam nadzieje, ze uda sie nam w ten weekend spakować. Jutro ma byc skonczona kwestia gazu i hydrauliki, a chlopaki juz kłują i kłada peszle pod elektrykę, jak dobrze pójdzie może jakoś się wyrobimy z malowaniem i porządkami do porodu :) dobra nie wiem na ile jest to wersja optymistyczna dla mnei a na ile prawidziwa, bo powiedzialam zbey mi nigdy prawdy nie mowili, chyba ze chca znowsic moje nerwy :D

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    A ja dziś będę robić te szybkie ciasto czekoladowe, co któraś tu stronkę z przepisem wrzuciła :) Tak mnie ochota na nie naszła, że pojechałam do sklepu po składniki i będę pichcić :D

Ja wrzuciłam to ciasto :) Będzie Ci bardzo smakowało, nie ma możliwości żeby nie wyszło, jest bardzo mokre, a takie ciasta uwielbiam :)

blueberry lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Lalita, aż nie prawdopodobne w tych czasach, żeby na tak zaawansowanym etapie ciąży takie pomyłki się zdarzały. Ciekawe. Hmmm.

matylda jednak się zdarzają i z tego co słyszę dosyć często. Siostra mojego męża szła do porodu z myślą, że rodzi Hanie a Hania okazała się chłopcem :)

Matylda36 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam wizytę u mojej lekarki, i dowiem się, czy wtorkowy incydent to faktycznie odejście czopa, i co dalej robić z tym fantem? Modle się, żebym chociaż wytrzymała do 36tc. A może przecież być tak jak piszecie, że można nawet przenosić ciąże :)

Mam nadzieję, że z maluszkiem Liri będzie wszystko w porządku.

Miłego dnia Wam życze pomimo takiej paskudnej pogody :(

Ana27, иιєиσямαℓиα, michaela lubią tę wiadomość

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzonka Rucia i daj znać jak po wizycie!:)

Rucia lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ana :) Dam znać pewnie dopiero jutro, ponieważ po wizycie mężu zabiera mnie na ostatnią randkę przed porodem :P

иιєиσямαℓиα, Lalita2710, Kropka lubią tę wiadomość

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no! Super:D Tylko się nie opij!:P:P:P

zsxuot7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia powodzenia na wizycie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    No no! Super:D Tylko się nie opij!:P:P:P

Na szczęście to tylko kino :P No chyba że jeszcze o czymś nie wiem ;)

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki za udaną wizytę :) no i oczywiście za randkę tylko nie szalej za bardzo hi hi :)Rucia.

Pogoda katastrofa u mnie leje wieje jak diabli dobrze że nigdzie się nie muszę wybierać dziś dzień lenia leze i odpoczywam .

Wczoraj kurier przywiózł nam przewijak i materac do łózeczka więc pozostało jeszcze dokupić wanienkę i kosmetyki dla małej.
    Zakupy dla mnie zostawiam na początek listopada .

Rucia, pasia27, Blondi22 lubią tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ