X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    A mi się udało nagrać jakiś czas temu:)

https://www.facebook.com/photo.php?v=10151692993352831&l=4056290304501322618

Miejmy nadzieję że wszystko z dzidziusiem będzie ok. Były kobiety rodzące wcześniej. Medycyna i wiara czynią cuda. Dużo zdrowia dla niej.

Lalita, oglądam Twoje nagranie, a w tym czasie mój mały zaczął też robic w brzuchu wygibasy :) Przyłączył się :)

Świetny filmik.

Lalita2710 lubi tę wiadomość

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    mi 5ciu różnych lekarzy na różnych sprzętach mówiło, że syn. Zdjęcie siusiaka też jest....no to jakim cudem maiłaby się nagle okazać dziewczynka?? Nie rozumiem o.O

иιєиσямαℓиα mojej kuzynce lekarze do ostatniej prawie chwili mówili, że syn a na ostatnim usg lekarz powiedział, że jednak córka. Mała miała tak duże wargi sromowe, że lekarz powiedział, że można było się pomylić.

Ale macie rację, dużo zależy od sprzętu i lekarza.

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• justa24 Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dostałąm zdjęcie z siusiaczkiem więć chyba pomyłki nie bedzie :) miejmy nadzieję

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Kropla Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiadomo coś o Liri?

W rodzinie szwagra męża urodził się chłopiec w 25 tygodniu - ważył 370g. Lekarze musieli zrobić cc, bo matka miała jedną nerkę, była po przeszczepie i oboje byli w tym momencie zagrożeni.

Pamiętam, że urodził się tuż przed świętami Bożego Narodzenia.

Dzisiaj ma trzy latka. Ma pewne problemy zdrowotne, wiadomo, ale to niesamowite, że tak kruche życie zostało uratowane :)

Amicizia, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

xrot90bviozsxq0z.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nam pan doktor na ostatnim usg tym 4 D powiedzial ze na 100% chlopak, pokazal ze juz jedno jaderko zstapilo i ze jak.przyniosa corke to na pewno nie nasze :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też nastawiłam się na chłopca, pisałam Wam w zeszłym tygodniu, że lekarz mi wpisał w opisie usg "płeć zeńska" - przyznał, że omyłkowo.

Zdjęcie męskości też mam :) Ale przyznaję, że sama niewiele na nim widzę...

pasia27 lubi tę wiadomość

xrot90bviozsxq0z.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla wrote:
    Dziewczyny, wiadomo coś o Liri?

W rodzinie szwagra męża urodził się chłopiec w 25 tygodniu - ważył 370g. Lekarze musieli zrobić cc, bo matka miała jedną nerkę, była po przeszczepie i oboje byli w tym momencie zagrożeni.

Pamiętam, że urodził się tuż przed świętami Bożego Narodzenia.

Dzisiaj ma trzy latka. Ma pewne problemy zdrowotne, wiadomo, ale to niesamowite, że tak kruche życie zostało uratowane :)

Już kiedyś pisałam, mój tata urodził się w 1949 roku w 30 tygodniu ciąży, ważył 1200 gram, nie było w medycynie żadnych metod na ratowanie wcześniaków, przynajmniej moja babcia mówiła, że nie dawali mu szans na przeżycie, leżał biedny przy kozie, ubranka które mu szyła i które widziałam na własne oczy to ubranka wielkości dłoni, aż się wierzyć nie chce, że przeżył i taki bysior z niego hehe :)

Kropla, Ana27, marzycielka29, Nina82, Amicizia, anilorak, Rucia, pasia27, m_f, Blondi22 lubią tę wiadomość

zfxga33.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla życzę ci żebyś dotrwała do tego czasu którego chcesz z maluszkiem.

No więc jak widzicie różni się zdarza z tą płciom ;)) hihih
    Nie no myślę że to są na prawdę rzadkie przypadki:))

Bluberry :)) ojoj to na prawdę cud. Mój tata też był wcześniakiem ,ale nie wiem w którym tygodniu dokładni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2013, 16:32

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babcia zawsze mówiła, że w 7 miesiącu i, że ważył 1200 g więc tak wnioskuję, że było to koło 30 tygodnia :) Też uważam to za cud, a dziś medycyna jest tak zaawansowana, że szanse ma większość wcześniaczków :) Moja doktorka mówiła mi bylebym do 32 tc w związku z poronieniami moimi, ale ja liczę, że synuś będzie siedział w brzusiu do końca, choć ostatnie bóle mnie zbiły z tropu, czekam niecierpliwie do wtorku na wizytę u lekarki :)

zfxga33.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry moj teść urodził się w 6 mc i przeżyl , musial to być bardzo silny organizm,a jakie bóle ostatnio miewałas?

blueberry, Rucia, Blondi22 lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja nie cierpie kupowac biustonoszy!!! Po poracy pojechalismy do entliczka tam kolo nas bo maja dość duży wybó bielizny. Ico!? jak zawsze zmierzylam chyba wszytskie mozliwe i ten, ktory najmniej mi sie podobal okazał się najlepszy. Ogólnie ja mam problem, bo mam mały obwód tak przed ciąża to 65 a teraz to tak z 70 a producentowm wydaje sie ze obwód pod biustemu kobiety w ciąży zaczyna sie dopiero od 75!!! na szczęście mam chociaż jeden. JUtro maja miec dostawe wiec w sobote bedzie więcej rozmiaró to pojadę, może jeszcze jakis dokupie bo przydałby sie drugi na zmiane zwłąszca, ze ten jest taki rózówo-brązowy.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynuy niesamowite te historia o waszych bliskich. Mysle, z ejka dziecko jest otoczone cieplem i troska i opieka a w połączeniu z dzieisejsza medycyną ma szanse na przeżycie.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    blueberry moj teść urodził się w 6 mc i przeżyl , musial to być bardzo silny organizm,a jakie bóle ostatnio miewałas?

Faktycznie, to dopiero cud w 6 miesiącu :) Bóle mam wieczorami takie mulące jak przed okresem. Jak zacznie boleć to tak już boli i boli. Wstanę i pochodzę to przechodzi, tylko usiądę to znów zaczyna mulić. Ból to może za dużo powiedziane, to taki dyskomfort nisko w podbrzuszu.

zfxga33.png
  • Nina82 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak strasznie chciałabym już urodzić... Ale niestety, chyba wszystkie te nowe pobolewania jakie ostatnio czułam są chyba charakterystyczne dla 9 miesiąca, bo poza nimi nic się nie dzieje :( Już mi się nudzi ta ciąża. Ja już chcę mieć dzidziusia.

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina82 wrote:
    A ja tak strasznie chciałabym już urodzić... Ale niestety, chyba wszystkie te nowe pobolewania jakie ostatnio czułam są chyba charakterystyczne dla 9 miesiąca, bo poza nimi nic się nie dzieje :( Już mi się nudzi ta ciąża. Ja już chcę mieć dzidziusia.
    Chyba ta końcówka faktycznie jest męcząca, może już niebawem będziesz tulić swoje maleństwo:-) myśl pozytywnie!

Nina82 lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Jak ja nie cierpie kupowac biustonoszy!!! Po poracy pojechalismy do entliczka tam kolo nas bo maja dość duży wybó bielizny. Ico!? jak zawsze zmierzylam chyba wszytskie mozliwe i ten, ktory najmniej mi sie podobal okazał się najlepszy. Ogólnie ja mam problem, bo mam mały obwód tak przed ciąża to 65 a teraz to tak z 70 a producentowm wydaje sie ze obwód pod biustemu kobiety w ciąży zaczyna sie dopiero od 75!!! na szczęście mam chociaż jeden. JUtro maja miec dostawe wiec w sobote bedzie więcej rozmiaró to pojadę, może jeszcze jakis dokupie bo przydałby sie drugi na zmiane zwłąszca, ze ten jest taki rózówo-brązowy.
    W Entliczku na wadowickiej? byłam tam raz i widziałam, że mają nawet ładne modele:-) ja potrzebuje teraz z 80 E OMG! może coś znajdę?

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina82 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie to "może" jest takie męczące. Chyba powinnam się nastawić na 42 tydzień. Wtedy przestanę mieć nadzieję i po prostu będę się dalej "kulać".

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina82 wrote:
    Właśnie to "może" jest takie męczące. Chyba powinnam się nastawić na 42 tydzień. Wtedy przestanę mieć nadzieję i po prostu będę się dalej "kulać".
    Myśl tak, a pewnie szybciej Cię zaskoczy miła niespodzianka:-)

Nina82 lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Faktycznie, to dopiero cud w 6 miesiącu :) Bóle mam wieczorami takie mulące jak przed okresem. Jak zacznie boleć to tak już boli i boli. Wstanę i pochodzę to przechodzi, tylko usiądę to znów zaczyna mulić. Ból to może za dużo powiedziane, to taki dyskomfort nisko w podbrzuszu.
    blueberry własnie ja jakoś nie mam ostatnio takich bóli, pojwiły sie pare razy jakiś czas temu a teraz cisza..diwne bo bliżej porodu właśnie boję sie żę n ic się nie zanosi u mnie a wolałabym do terminu urodzić albo po terminie ale bez wywoływania bo z tym to rożnie bywa,ja mam straszny dyskomfort jak oglądam telewizje w pozycji pół leżącej jest mi tak nie wygodnie bardzo czuje ten brzuchol i wcale mi sie mały chyba ie opuścił bo jakoś dalej ciężko mi sie oddycha.

Nina82 lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Kropla Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:

Przerabiałam to w zeszłym tygodniu. Mój wyjściowy obwód to też 65, teraz szukałam 70, ale większość miseczek kończy się na D :(
    Mam w mieście dwa sklepy ze stanikami brytyjskimi i polskimi z szerszą rozmiarówką, ale praktycznie nie ma z czego wybierać...

Koniec końców zamówiłam jeden stanik na próbę przez Internet. Dzisiaj go odebrałam na poczcie. Jest ok.
    Ale przydałby się drugi co najmniej...

Może jednak warto z kolejnym poczekać do urodzenia aż się rozmiar ustabilizuje, nie wiem...

xrot90bviozsxq0z.png
‹‹ 587 588 589 590 591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ