X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Nina Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam, że jak ktoś chodzi na dobre usg i do lekarza, który potrafi dobrze je odczytywać, to takie pomyłki powinny się nie zdarzać, a gdy nie jest pewny, to nie prowadzać ludzi w błąd!
    U nas od początku mówił, że chłopczyk i pokazywał nam, ze jak najeżdżał na pępowinę, to było widać przepływy, a na siurka nie było i tak kilka razy nam pokazał i się upewniał:-)
    Trzeba chodzić na usg na dobry sprzęt, a nie tam gdzie widać cień cienia

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Nina niby tak ,też mi się wydaję że to i sprzęt i dobry lekarz.
    Ale są kobiety ,które były u różnych nawet będąc w szpitalu i takie rzeczy się zdarzały. Nie wiem jak to wytłumaczyć.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • anetta28 Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze troszkę :-).

88c5vfxmn8jvi88i.pnguwo9qqmzdsfh2qsq.pngo148x1hp1do4rowx.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Dziewczyny wyobraźcie sobie że dziś taka moja znajoma urodziła.
    Miał być syn ,na usg syn... a urodziła się córka:))) :D
    no błagam cię nawet nie strasz :/ !
    no to na jakiej podstawie określają tą płeć na usg?
    raz można pomylić z pępowiną ale na wszystkich badaniach ????

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • kamila87 Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dziś ja mam senny dzień. Cały czas śpię. To chyba przez to przeziębienie, mam katar, boli mnie gardło i mnie w uszach zatyka, masakra :(

l22n8u69d305d6ng.png
    Aniołek 9tc [*] 19.08.2015
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Wiesz Nina niby tak ,też mi się wydaję że to i sprzęt i dobry lekarz.
    Ale są kobiety ,które były u różnych nawet będąc w szpitalu i takie rzeczy się zdarzały. Nie wiem jak to wytłumaczyć.
    mi 5ciu różnych lekarzy na różnych sprzętach mówiło, że syn. Zdjęcie siusiaka też jest....no to jakim cudem maiłaby się nagle okazać dziewczynka?? Nie rozumiem o.O

Nina, Lalita2710, marzycielka29 lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila87 wrote:
    Hej dziewczyny, dziś ja mam senny dzień. Cały czas śpię. To chyba przez to przeziębienie, mam katar, boli mnie gardło i mnie w uszach zatyka, masakra :(
    kuruj się :/. Aura taka się zrobiła, że o przeziębienie nie trudno.....ja też się boję, teraz częściej się lata do lekarza a tam rożni ludzie przychodzą - wiadomo i chorzy i zdrowi.
    Najgorsze jest to, że w medicoverze jak się ustawia kolejka do poradni dla dorosłych to wysyłają na recepcję do dzieci....nie mądre baby...przecież tam są dzieci chore...ja raz zrobiłam ten błąd i polazłam , a dopiero jak weszłam na recepcję dotarło do mnie co ja najlepszego zrobiłam? Więcej już nie chodzę do rejestracji dziecięcej. Ostatnio też tak odsyłali i kobitka z takim malutkim dzieckiem może miesiecznym uderzyła w tamtym kierunku. Na szczęście inna mama z 3latkiem jej uprzytomniła, że tam są dzieci chore, niech pani tam nie dzieci z tym maluszkiem - ja dlatego z synem siedzę tutaj. Mój mąż był wielce zdziwiony że ja nie idę i mówi do mnie chodź, a ja mu właśnie uświadomiłam, stój , gdzie idziesz?! czekamy tu tam są dzieci chore....A za chwilę usłyszał to samo z ust tej kobiety co czekała z dzieckiem w tej poczekalni co my.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2013, 14:42

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita ta twoja koleżanka chodziła na nfz czy prywatnie? Na jakim sprzęcie była badana, że taka pomyłka? Robiła badanie połówkowe i też na połówkowym jej potwierdzili płeć???
    Dla mnie to niedorzeczne...

Dobra ja zmykam, szykuje się do lekarza i na ktg...uffff już się boję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2013, 14:45

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • kamila87 Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego męża w rodzinie właśnie we wrześniu był taki przypadek, że miała być córka na każdym usg, a wyskoczył chłopiec. Ale to jest bardzo biedna rodzina i usg w naprawdę kiepskim szpitalu na nfz więc podejrzewam, że to jest tego przyczyną :(
    Mnie też 3 różnych lekarzy na różnych sprzętach powiedziało, że będzie dziewczynka, a na usg 4d widziałam normalnie pupę i przerwę między udami no i nie ma siły żeby tam były jajka czy siusiak. Ale mimo wszystko jak słyszę takie historie to się boję, że może jednak...a tyle sukienek czeka na Wiktorię. Chyba bym się zapłakała gdybym musiała je komuś oddać albo sprzedać i szukać teraz portek dla chłopca heheh :)

Nina, Rucia lubią tę wiadomość

l22n8u69d305d6ng.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAREL wrote:
    Ana27 ile twoje maleństwo ważyło na ostatnim USG?
    Około 2200-2300g początek 32tc :)

zsxuot7.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila87 wrote:
    U mojego męża w rodzinie właśnie we wrześniu był taki przypadek, że miała być córka na każdym usg, a wyskoczył chłopiec. Ale to jest bardzo biedna rodzina i usg w naprawdę kiepskim szpitalu na nfz więc podejrzewam, że to jest tego przyczyną :(
    Mnie też 3 różnych lekarzy na różnych sprzętach powiedziało, że będzie dziewczynka, a na usg 4d widziałam normalnie pupę i przerwę między udami no i nie ma siły żeby tam były jajka czy siusiak. Ale mimo wszystko jak słyszę takie historie to się boję, że może jednak...a tyle sukienek czeka na Wiktorię. Chyba bym się zapłakała gdybym musiała je komuś oddać albo sprzedać i szukać teraz portek dla chłopca heheh :)
    kamila ja też sobie nie wyobrażam pomyłki, wiadomo najważniejsze by było zdrowe ale już sie tak nastawiłam na chłopca, prawie wszystko mam niebieskie dla niego no i ciuszki jak na chłopca wiadomo.

Jakby cos to sie wymienimi ubrankami hehe :P

kamila87 lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna nie wiem akurat ona chodziła na nfz. Ale wiesz...
    są przypadki osób ,które chodzą prywatnie i takie rzeczy.

Ja nie wiem jak dlaczego... mi też ciągle mówią chłopak foto siusiaka też mam:P więc według mnie pomyłki nie będzie.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • kamila87 Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    kamila ja też sobie nie wyobrażam pomyłki, wiadomo najważniejsze by było zdrowe ale już sie tak nastawiłam na chłopca, prawie wszystko mam niebieskie dla niego no i ciuszki jak na chłopca wiadomo.

Jakby cos to sie wymienimi ubrankami hehe :P

Oooo, jestem jak najbardziej za :) heheh

justa24 lubi tę wiadomość

l22n8u69d305d6ng.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Wiecie dziewczyny 90% przypadków jest takich że jest córka ,a wychodzi syn.

Ale tylko 10% przypadków jest że syn (skoro jaja widać) ,a rodzi się córka.

Też uważam że nieprawdopodobne ,lekarze też zdziwieni byli;D

Ja zjadłam bigos:P a wcześniej bułkę maślaną z nutellą:D
    Lalita nawet tak nie mów bo u mnie ma byc córa żeby sie nie okzazło że urodzi się synuś :) chociaż zdjęcie małej co ma między nóżkami mam i wychodzi 100% kobieta :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Nienormalna nie wiem akurat ona chodziła na nfz. Ale wiesz...
    są przypadki osób ,które chodzą prywatnie i takie rzeczy.

Ja nie wiem jak dlaczego... mi też ciągle mówią chłopak foto siusiaka też mam:P więc według mnie pomyłki nie będzie.
    Foto sisiaka i zstąpionych jąderek więc to nie może już być pommyłka:D

Lalita2710 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny,

widzę, że mam trochę do ponadrabiania, jak zwykle zresztą ;)

Co do płci na usg, kuzyn mojego męża doświadczył takiej sytuacji - syna miał mieć, w szpitalu żona urodziła córkę. Teraz ponownie spodziewali się dziecka, to kuzyn już nawet płci nie chciał poznawać. Po jakimś czasie jednak nie wytrzymali i dowiedzieli się, że będzie córka. Za drugim razem się potwierdziło - urodziła się pod koniec września, chyba nawet o tym pisałam, bo urodziła się trochę przed terminem, a ważyła 4,6 kg (cc).

Lalita2710 lubi tę wiadomość

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze tylko na nFZ do przychodni i jest na prwde super opieka prawie jakbym chodzila prywatnie. I tez 3 roznych lekarzy potwierdzilo płec. A ostatnio jak sie zalaplismy na to darmowe USG 4d to bylo widac wlasnie ze jzu nawet jendo jąderko zstąpiło. Myśle ze tutaj wszytsko zalezy od jakosci sprzetu i dokladnosci badania przez samego lekarza. czy prywatnie czy na NFZ nie stanowi wiekszego znaczenia.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja natomiast wczoraj byłam u lekarza.

Dopegyt brany dwa razy dziennie skutkował średnio. Na zalecenie lekarza zwiększyłam dawkę i biorę teraz co 6 godzin. Mierzę regularnie i trzyma się normy.

Lekarz powiedział mi, że w razie gdyby ciśnienie jednak wzrosło, mam jechać do szpitala. I że nie ma co przedłużać ciąży w takiej sytuacji. Zapewnił mnie, że samo nadciśnienie nie wyklucza od razu porodu siłami natury, więc to mnie pocieszyło.

Chciałabym jeszcze dać radę półtora tygodnia, tak a by domknąć 37 tydzień.

Oby się udało.

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 17 października 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasto się piecze hihi, ale będzie wielkie żarcie dzisiaj mmm już pachnie :D Wiecie ja też mam zdjęcie siusiaka i trzech lekarzy mi mówiło, że "raczej chłopiec" nigdy żaden z moich lekarzy nie powiedział, że na 100% tylko te raczej. Ale myślę, że to właśnie dla bezpieczeństwa tak mówią, żeby nikt później nie miał pretensji :)

Rucia lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • kamila87 Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2013, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla wrote:
    Ja natomiast wczoraj byłam u lekarza.

Dopegyt brany dwa razy dziennie skutkował średnio. Na zalecenie lekarza zwiększyłam dawkę i biorę teraz co 6 godzin. Mierzę regularnie i trzyma się normy.

Lekarz powiedział mi, że w razie gdyby ciśnienie jednak wzrosło, mam jechać do szpitala. I że nie ma co przedłużać ciąży w takiej sytuacji. Zapewnił mnie, że samo nadciśnienie nie wyklucza od razu porodu siłami natury, więc to mnie pocieszyło.

Chciałabym jeszcze dać radę półtora tygodnia, tak a by domknąć 37 tydzień.

Oby się udało.

Pewnie, że się uda ! :):) Trzeba być dobrej myśli.

Kropla lubi tę wiadomość

l22n8u69d305d6ng.png
‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ