III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
justa24 wrote:wejdz na strone suwaczki.com natępnie tam po lewej str masz wybierz rodzaj suwaczka czyli np.termin porodu i Ciąża pewnie bedzie Cie interesował,klikasz na to nastepnie wybierasz sobie suwaczek taki jaki Ci sie najabardziej podoba,jak wybierzesz przechodzisz dalej masz taka strzałke po prawej stronie,pózniej wybierasz wskazówke klikasz nan ia i naa samym dole jak zjedziesz masz krok 3 wprowadz dane, po wprowadzeniu ich masz stwórz suwaczek i na koniec skopiuj i wklej na forum
Próba.
Nina, justa24, pasia27, Nina82 lubią tę wiadomość
-
A ja was powoli podglądam bo niedługo i my wejdziemy w 3 trymestr. Dziś się dowiedziałam że moje łożysko się podniosło i jeśli nie będzie ortopedycznych przeciwwskazań to też rodzimy naturalnie.Nasz Krzyś waży 750 g wiec zbliżamy się do kilograma powoli
justa24, Kropla, pasia27, Lalita2710, Nina82 lubią tę wiadomość
-
Ja zmykam, kot się o obiad dopomina i jest niemożliwy.
Chcę jeszcze pranie zrobić przed obiadem.
A po południu wreszcie zamontuję razem z mężem - prawdopodobnie - zagłówek w sypialni. Miał być już dawno, ale zawsze coś...
Chociaż patrząc na to z innej perspektywy, to chociaż nowego materaca za bardzo nie wygniotę swoim ciążowym ciężarem
A pokój małego wymaga tylko przemeblowania, bo teraz - niby chwilowo - to my w nim śpimy
Miłego popołudnia, Dziewczyny
-
Kropla gratuluję suwaczka:D:D
)) Tylko mam wrażenie, ze wklejasz go za każdym razem pod postem, więc wejdz to na OVU W Ustawienia (prawy górnny róg) potem Społeczność i tego linka url wklej w Podpis na forum i będzie na stałe:p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2013, 12:53
justa24 lubi tę wiadomość
-
Ana27 wrote:Kropla gratuluję suwaczka:D:D
)) Tylko mam wrażenie, ze wklejasz go za każdym razem pod postem, więc wejdz to na OVU W Ustawienia (prawy górnny róg) potem Społeczność i tego linka url wklej w Podpis na forum i będzie na stałe:p
Rozszyfrowałaś mnie
Dzięki, zaraz spróbuję (miałam już zmykać, standard)
-
Kropla wrote:Zrobione.
Miłegoo!! Ja też wstaję coś upichcić:)Wpprawdzie spaghetti nie robię bo mamm pierogi ruskie wczoraj zmajstrowane przez moją mamę ale idę zrobi sałątkę z ryżem i jajkiemSmacznego dzziewczyny:)
-
иιєиσямαℓиα wrote:pasia a na wizytach przed porodem ile maluszek ważył?
Widzę, że wszystkim raczej waga na usg zaniża masę dziecka. Cholera...
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
witam sie z Wami
wlasnie przyszla mi dzis pilka do cwiczen, landyu niebiesciutki kolorek.
a pogoda dzis dosc senna, wstalam po 11 i znowu hce mi sie spac, ogolnei zamierzam sie troszke polenic dzisiaj, bo jak jutro mama przyjedzie bedziemy pracowac nad pakowaniem. pod wieczor jak M. wroci to cos popakuje z jego pomoca zbey wywiezc na tamto mieszkanie -
Hej dziewczynki
Ja się czuję lepiej, chociaż wstawać za bardzo nie mogę bo mnie ten brzuchol ciągnie i jak za długo postoję to znów zaczyna mi się boleśnie napinać mimo,że ciągle jestem na fenoterolu..Co do porodu ja w pierwszej ciąży też miałam rodzić SN jednak z uwagi na niknące tętno córci wyszło CC..ale jakoś szczególnie mnie mocno nie bolało po CC i szybko doszłam do siebie..Trochę miałam niedosyt,że nie rodziłam naturalnie ale zdrowie i zycie dziecka jest najważniejsze. Umówiłam się już do innej gin i mam nadzieję,że będę z niej zadowolona i ona już do końca poprowadzi moją ciążę :)Wizytę mam w środę o 19.40 więc zobaczymy
Ogólnie nudzę się jak mops a mąż mi nie pozwala nawet gotować (uwielbiam gotować)..
Nienormalna- u mnie na ostatnim usg jak byłam w ciąży z córcią ( tuż przed porodem) w prywatnej klinice - to podali wage dziecka ponad 4kg a tego samego dnia urodziła się z wagą 3460 więc spokojnie, może niepotrzebnie się tylko stresujeszNina, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny wybaczcie, że Wam się tak wtrące w wątek ale chciałam zapytac w którym tyg Wasze maleństwo się obróciło główką w dół? I czy już tak zostało do porodu? Pytam ponieważ na ostatnim USG w 24tyg Mały leżał główką do dołu i nie wiem czy obawiać się wcześniejszego porodu niż to planowane tym bardziej, że na ten moment wyprzedza o pare dni czy po prostu tak mu się uwidziało i nic w tym złego?
-
dziewczyny musze was nadrobic poniewaz bylam w szpitalu a tam mi ciezko bylo pisac co chwile mialam badanie tetna dziecka i ktg a dolegalo mi nadcisnienie i anemia ktora musze leczyc do konca ciazy a nadcisnienie bylo tylko jednodniowe poniewaz moj gin sie wystraszyl to wyslal mnie do szpitala a tam wykryli niski poziom hemoglobiny i niestety musze lykac zelazo dla naszego dobra
gratuluje rozpakowanym mamusia i trzymam kciuki za malego wczesniaczka zdrowka zycze dla niego i jego mamusi :*
-
sla.s wrote:Dziewczyny wybaczcie, że Wam się tak wtrące w wątek ale chciałam zapytac w którym tyg Wasze maleństwo się obróciło główką w dół? I czy już tak zostało do porodu? Pytam ponieważ na ostatnim USG w 24tyg Mały leżał główką do dołu i nie wiem czy obawiać się wcześniejszego porodu niż to planowane tym bardziej, że na ten moment wyprzedza o pare dni czy po prostu tak mu się uwidziało i nic w tym złego?
Ale do któregoś tygodnia chyba do 30 powinno zmienić pozycję. Aczkolwiek są takie które do końca zmieniają pozycję. Ja nie wiem dokładnie. -
sla.s wrote:Dziewczyny wybaczcie, że Wam się tak wtrące w wątek ale chciałam zapytac w którym tyg Wasze maleństwo się obróciło główką w dół? I czy już tak zostało do porodu? Pytam ponieważ na ostatnim USG w 24tyg Mały leżał główką do dołu i nie wiem czy obawiać się wcześniejszego porodu niż to planowane tym bardziej, że na ten moment wyprzedza o pare dni czy po prostu tak mu się uwidziało i nic w tym złego?
moj Synek juz od ok 18 tygodnia jest glowka na dole :)a nawet wczesniej sie tak ulozyl i lekarka sie smiala ze grzebie mi raczkami w bliznie po cc eheheh
takze napewno to nie swiadczy o wczesniejszym porodzie:) to zalezy od dzidziusia