WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropla i jak Ci idzie? :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Kropla Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    wejdz na strone suwaczki.com natępnie tam po lewej str masz wybierz rodzaj suwaczka czyli np.termin porodu i Ciąża pewnie bedzie Cie interesował,klikasz na to nastepnie wybierasz sobie suwaczek taki jaki Ci sie najabardziej podoba,jak wybierzesz przechodzisz dalej masz taka strzałke po prawej stronie,pózniej wybierasz wskazówke klikasz nan ia i naa samym dole jak zjedziesz masz krok 3 wprowadz dane, po wprowadzeniu ich masz stwórz suwaczek i na koniec skopiuj i wklej na forum :)

Próba.

cd9b90bv7e5luadt.png

Nina, justa24, pasia27, Nina82 lubią tę wiadomość

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    kropla i jak Ci idzie? :)

Justa, dzięki wielkie, chyba się udało.

Czy ja za każdym razem muszę od nowa wklejać ten suwaczek?

cd9b90bv7e5luadt.png

justa24 lubi tę wiadomość

xrot90bviozsxq0z.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no super udało sie :) a widzisz wcale to nie takie trudne, skoro i ja dałam rade hehe

Kropla lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla wrote:
    Justa, dzięki wielkie, chyba się udało.

Czy ja za każdym razem muszę od nowa wklejać ten suwaczek?

cd9b90bv7e5luadt.png
    nie no cos ty , on juz jest na stałe :)

Kropla lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja was powoli podglądam bo niedługo i my wejdziemy w 3 trymestr. Dziś się dowiedziałam że moje łożysko się podniosło i jeśli nie będzie ortopedycznych przeciwwskazań to też rodzimy naturalnie.Nasz Krzyś waży 750 g wiec zbliżamy się do kilograma powoli

justa24, Kropla, pasia27, Lalita2710, Nina82 lubią tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmykam, kot się o obiad dopomina i jest niemożliwy.
    Chcę jeszcze pranie zrobić przed obiadem.

A po południu wreszcie zamontuję razem z mężem - prawdopodobnie - zagłówek w sypialni. Miał być już dawno, ale zawsze coś...

Chociaż patrząc na to z innej perspektywy, to chociaż nowego materaca za bardzo nie wygniotę swoim ciążowym ciężarem :)

A pokój małego wymaga tylko przemeblowania, bo teraz - niby chwilowo - to my w nim śpimy ;)

Miłego popołudnia, Dziewczyny :)

cd9b90bv7e5luadt.png

xrot90bviozsxq0z.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla gratuluję suwaczka:D:D :))) Tylko mam wrażenie, ze wklejasz go za każdym razem pod postem, więc wejdz to na OVU W Ustawienia (prawy górnny róg) potem Społeczność i tego linka url wklej w Podpis na forum i będzie na stałe:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2013, 12:53

justa24 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Kropla gratuluję suwaczka:D:D :))) Tylko mam wrażenie, ze wklejasz go za każdym razem pod postem, więc wejdz to na OVU W Ustawienia (prawy górnny róg) potem Społeczność i tego linka url wklej w Podpis na forum i będzie na stałe:p

Rozszyfrowałaś mnie ;)
    Dzięki, zaraz spróbuję (miałam już zmykać, standard ;))

xrot90bviozsxq0z.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobione.

Ana27, pasia27, Nina82 lubią tę wiadomość

xrot90bviozsxq0z.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla wrote:
    Zrobione.
    Teraz by się przydało dotrwać do terminu jak już taki piekny suwaczek masz:))
    Miłegoo!! Ja też wstaję coś upichcić:)Wpprawdzie spaghetti nie robię bo mamm pierogi ruskie wczoraj zmajstrowane przez moją mamę ale idę zrobi sałątkę z ryżem i jajkiem :D Smacznego dzziewczyny:)

zsxuot7.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    pasia a na wizytach przed porodem ile maluszek ważył?
    Widzę, że wszystkim raczej waga na usg zaniża masę dziecka :/. Cholera...
    W poniedzialek na wizycie u mojego lekarza wazyl 3kg a w piatek 3190jak sie irodzil wiec lekarz sie raczeej moj nie mylil.gorzej w szpitalu bo wychodzila waga 2700..dziwne..

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie z Wami :)

wlasnie przyszla mi dzis pilka do cwiczen, landyu niebiesciutki kolorek.

a pogoda dzis dosc senna, wstalam po 11 i znowu hce mi sie spac, ogolnei zamierzam sie troszke polenic dzisiaj, bo jak jutro mama przyjedzie bedziemy pracowac nad pakowaniem. pod wieczor jak M. wroci to cos popakuje z jego pomoca zbey wywiezc na tamto mieszkanie :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) Ja się czuję lepiej, chociaż wstawać za bardzo nie mogę bo mnie ten brzuchol ciągnie i jak za długo postoję to znów zaczyna mi się boleśnie napinać mimo,że ciągle jestem na fenoterolu..Co do porodu ja w pierwszej ciąży też miałam rodzić SN jednak z uwagi na niknące tętno córci wyszło CC..ale jakoś szczególnie mnie mocno nie bolało po CC i szybko doszłam do siebie..Trochę miałam niedosyt,że nie rodziłam naturalnie ale zdrowie i zycie dziecka jest najważniejsze. Umówiłam się już do innej gin i mam nadzieję,że będę z niej zadowolona i ona już do końca poprowadzi moją ciążę :)Wizytę mam w środę o 19.40 więc zobaczymy :) Ogólnie nudzę się jak mops a mąż mi nie pozwala nawet gotować (uwielbiam gotować)..
    Nienormalna- u mnie na ostatnim usg jak byłam w ciąży z córcią ( tuż przed porodem) w prywatnej klinice - to podali wage dziecka ponad 4kg a tego samego dnia urodziła się z wagą 3460 więc spokojnie, może niepotrzebnie się tylko stresujesz :)

Nina, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wybaczcie, że Wam się tak wtrące w wątek ale chciałam zapytac w którym tyg Wasze maleństwo się obróciło główką w dół? I czy już tak zostało do porodu? Pytam ponieważ na ostatnim USG w 24tyg Mały leżał główką do dołu i nie wiem czy obawiać się wcześniejszego porodu niż to planowane tym bardziej, że na ten moment wyprzedza o pare dni czy po prostu tak mu się uwidziało i nic w tym złego?

• maia1991 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny musze was nadrobic poniewaz bylam w szpitalu a tam mi ciezko bylo pisac co chwile mialam badanie tetna dziecka i ktg a dolegalo mi nadcisnienie i anemia ktora musze leczyc do konca ciazy a nadcisnienie bylo tylko jednodniowe poniewaz moj gin sie wystraszyl to wyslal mnie do szpitala a tam wykryli niski poziom hemoglobiny i niestety musze lykac zelazo dla naszego dobra :) gratuluje rozpakowanym mamusia i trzymam kciuki za malego wczesniaczka zdrowka zycze dla niego i jego mamusi :*

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Dziewczyny wybaczcie, że Wam się tak wtrące w wątek ale chciałam zapytac w którym tyg Wasze maleństwo się obróciło główką w dół? I czy już tak zostało do porodu? Pytam ponieważ na ostatnim USG w 24tyg Mały leżał główką do dołu i nie wiem czy obawiać się wcześniejszego porodu niż to planowane tym bardziej, że na ten moment wyprzedza o pare dni czy po prostu tak mu się uwidziało i nic w tym złego?
    MOje od 21 tygodnia do teraz jest głową w dół i nie zmieniało pozycji w ogóle. I już tak zostanie do porodu.

Ale do któregoś tygodnia chyba do 30 powinno zmienić pozycję. Aczkolwiek są takie które do końca zmieniają pozycję. Ja nie wiem dokładnie.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja raz w dol jest a raz w bok glowka roznie to bywa wazne by do porodu byla glowka w dol :P

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    :) moj Synek juz od ok 18 tygodnia jest glowka na dole :)a nawet wczesniej sie tak ulozyl i lekarka sie smiala ze grzebie mi raczkami w bliznie po cc eheheh :) takze napewno to nie swiadczy o wczesniejszym porodzie:) to zalezy od dzidziusia :)

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 18 października 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.s nie ma w tym nic złego, równie dobrze może się jeszcze odwrócić. :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ