X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wygoliłam bikini :P i zrobiłam sobie takie spa dla ciała że szok :P. Nigdy wcześniej tak nie dbałam o skórę , to był mój pierwszy raz :P
    Nasmarowałam się cała oliwką hehe :)
    wreszcie mam normalną skórę a nie suchą i szorstką :). Zbieram się powoli na wizytę do lekarza. Liczę, że pani doktor powie, że mały szykuje sie już na spotkanie z rodzicami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 14:51

;oniqa, Ana27, justa24, marzycielka29, pasia27, m_f, Nina, aher, anilorak, Rucia lubią tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nic nie wiemy. Od tego dnia kiedy napisała o tych płuckach jest cisza..

relg3e5ejwatx9hx.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 wrote:
    Też nic nie wiemy. Od tego dnia kiedy napisała o tych płuckach jest cisza..
    Bądźmy dobrej myśli w takim razie! <3
    Milczenie pewnie jest oznaką braku czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 14:52

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po szkole rodzenia :) rano bylam w szpitalu na powtornym bad moczu i tak jak myslalam winogronka i ciacho byly przyczyna.
    Mydlo i zel bialy jelen zakupione uzywam od miesiecy bardzo polecam :) irygatora nie kupowalam..mama kupila w zestawie z tantum ale poprosilam zeby oddala.nie zamierzam niczego sobie tam wpychac ;)
    Porod..damy rade :) nie tworze scenariuszy nie planuje nie przewiduje i za bardzo sie nie nakrecam.

justa24, pasia27 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno dochodzi do siebie po cc bo pisała że boli ją jak cholera. No i każdą chwilę pewnie poświęcają małemu Jasiowi.Jak coś będziemy wiedzieć to któraś z nas da znać na pewno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 14:58

Lilka, pasia27 lubią tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nienormalna czekamy na wiadomości po wizycie :) a ja chce skorzystać z pogody i zaraz sie wybieram na spacr :)

Lalita2710 lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do golenia nóg to już teraz jest to dla mnie wyczyn.A tu jeszcze 3 miesiące ja nie wiem jak to będę robić jak brzuch rośnie i rośnie chyba zatrudnię męża na etat.Tylko żeby mnie nie poharatał

Nina82, aher lubią tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna powodzenia na wizycie!!!:)))
    Ten sterylizator fkatycznie wielki:))ALe fajny!

Ja też kupuję mydło biały jeleń, tego tantum rosa nigdy nie stosowałam więc wolałabym nie ryzykować jakąś nieprawidłową aplikacją hehe jeśli to niekonieczne.

Pogoda faktycznie cudna:)

Lilka, pasia27 lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana tantum to sa saszetki taki roztwor przyspieszajacy gojenie itd..irygator to takie urzadzonko do irygacji :)
    Madzia 123 nogi to nie problem bikini no coz masakra zeby sie ogolic trzeba roznych sprzetow do pomocy :)

Ana27 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale technika idzie do przodu może coś kiedyś wymyślą mądrego do bikini ciężarnych a na razie pozostaje gimnastyka

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak Suzy chyba pisała kiedyś, że jak się nie trafi dobrze podczas tej irygacji to pieczenie niesamowite:P

Może wymyślą kiedyś fakt, jakies maszynki z lusterkiem:P Bo póki co albo na czuja, albo z lustrkiem w drugiej ręce:P Ciężka sprawa:)

zsxuot7.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro już mnie wywołałyście do tablicy to się przywitam z wami :) Regularnie późnym wieczorem a w zasadzie w nocy was podczytuje. Ale ciągle jeszcze w dwupaczku :D co mnie cieszy. Chociaż czuję, że mały się pomału pcha. Łykam magnez i gorąco modlę się, żeby wytrzymał chociaż do 1 listopada.
    Powinnam leżeć, ale nie bardzo mam jak. Teraz była mama wreszcie było troche normalnego gotowanego domowego obiadku i sporo rzeczy, porcelany naczyń i ubrań udało się nam spakować. Ale sporo zostało. W weekend zamierzamy wywieźć meble. Remont nam się bardzo przeciągnie, ale cóż, jak robić to wszystko co się da teraz i potem mieć już święty spokój. W środe wieczorem przyjeżdża siostra nam pomóc. Mam nadzieję, że o weekendu na mieszkaniu zostaną tylko najpotrzebniejsze rzeczy. Gdyby nie to, że musze się oszczędzać to szybko bym się z tym uwinęła, ale nie jest źle. Jakoś damy radę. We wtorek za tydzień przychodzi właścicielka oglądnąć stan mieszkania. Od tego zależy nasz zwrot zaliczki. A do czwartku 31 musimy się wyprowadzić. W sumie M. miał racje mówiąc, że może się to przedłużyć na listopad. Byłoby nam wygodniej gdybyśmy nie wypowiedzieli tak szybko mieszkania, ale też nie chcieliśmy i dalej nie chcemy w listopadzie spłacać kredytu opłat za własne mieszkanie i jeszcze płacić za wynajem i rachunki na wynajmowanym. Dobrze, ze mamy gdzie się podziać teraz i wielką piwnice w nowym mieszkaniu. Zastanawiam się, gdzie myśmy to wszystko zmieścili przez ten czas.
    To zmykam na gimnastyke :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oniqa ja też skorzystałam z pogody :) i byłam porobić fotki (tzn siostra mi robiła) Efekt pokaże potem:P jak się je zgra itd:)

Amicizia życzę abyście wszystko na spokojnie zdążyli. I żeby bobuś poczekał:P na spokojnie w brzuszku:)

Sama już nie wiem coz tym tantum rosa... Mnie np na polewanie polecała żona mojego taty liście kory dębu i z tego nasiadówki robić. Bo ładnie się goi i kora dębu jest na stan zapalny itd.

Co do golenia... to ja mimo niezbyt wielkiego brzucha... też mam trudności.. lusterko miseczka z wodą golarka ,siedzę na ziemi na ręczniku lustereczko i dawaj:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 15:56

pasia27, ;oniqa, Nina, Amicizia lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    no to kupiłam sterylizator na allegro - ostatni zakup :).
    W ubiegłym tygodniu odebraliśmy fotelik i bazę dla małego i przyszedł pokrowiec na nóżki na fotelik.

Kupiłam pszczółki do dekoracji na ścianę i dupa - muszę zakupić jakiś inny dekor bo te pszczoły są tak mikroskopijnych rozmiarów, że coś okropnego :/. One się nadają do włosów dla małej dziewczynki jako ozdoby a nie na ścianę! Porażka
    nienormalna ta baza dla małego jak napisałaś to chodzi Ci o taką wkładke korekcyjną do fotelika dla noworodków tak? zradzisz ile za nia dałaś?

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    faktycznie pogoda piekna, chyb a to juz ostatnie podrygi w tym roku takiego ciepła.
    i ja się wybrałam po obiedzie na spacerek ale jakos wyjatkowo bardzo mnei on zmęczył jak wróciłam to padłam dosłownie na kanape i leżąłam a jeszcze mam dziś zajęcia ze szkoły rodzenia- ćwiczenia ale dam jakoś rade czekam na męża i jedziemy :)

Co do golenia to nogi daje rade do teraz ale bikini no way, w zeszlym tygodniu golił mnie mąż :P i całkiem nieźle u to wyszło :)

Mydełko mam własnie biały jeleń, i żel do higieny intymnej z ziaji i równiez ten sam zabieram do szpitala

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna powodzenia na wizycie :)

Ana lepiej sprawdzić co tam się dzieje, z żyłami to zawsze lepiej wcześniej :)

My byliśmy wczoraj na SR po raz pierwszy, mieliśmy nie iść w ogóle, ale jakoś ginka nas zmotywowała. Było fajnie, choć niestety spory kawałek od domu i to duże utrudnienie :/

Ana27, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdziesz to chodzisz Kasiaks że aż tak daleko:)

dqprepoku4out2uw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita do Bytomia, od nas to jednak kawałek. Miałam iść do szpitala na SR taki był pierwotny plan, ale przyznaję szczerze, że szkoda mi było tej kasy, a tu dostałam namiary na darmową szkołę. Nie mam porównania i to dopiero pierwsze zajęcia, ale jestem zadowolona, no i położna wie, że mamy kawałek to chce od następnego tygodnia siedzieć z nami indywidualnie i przerobić materiał szybciej.

Amicizia lubi tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja polecam kochana HEBAMED :D Katowice ul.Paderewskiego położna :) z bonifratów prowadzi;P też darmowa szkoła mielibyście bliżej;)
    https://www.facebook.com/porody?fref=ts

dqprepoku4out2uw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita ja patrzałam na te w Kc i wydawało mi się, że tylko dla mieszkańców miasta są darmowe. Dziękuję za namiary, zaraz poczytam, tylko pochłonę zupkę, chyba w końcu Mała zaczyna porządnie rosnąć bo mogłabym tylko jeść :D

‹‹ 611 612 613 614 615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ