X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś wykorzystałam okazję i poświęciłam troszkę czasu dla siebie najpierw henna i regulacja brwi później fryzjer i podcięcie włosów bo już wyglądałam strasznie w domku ciepła kąpiel i maseczka na face :) i człowiek od razu ma lepsze samopoczucie. Na szczęście katar troszkę odpuszcza co do depilacji okolic bikini to gimnastyka niezła :) lusterko maszynka i heja banana do dzieła ale muszę przyznać że coraz gorzej mi to idzie.

Wczoraj zamówiliśmy laktator elektryczny na allegro więc na dniach powinien dotrzeć i pare rzeczy potrzebnych do szpitala.

Lalita2710, pasia27, Nina, justa24 lubią tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png

Wysłany: 22 października 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna trzymamy kciuki za wizytę i czekamy na wieści :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma za co ,smacznego.
    Nie dla wszystkich. Miałabyś bliżej.
    I położne 2 są super:) Ja już skończyłam ,ale jeszcze przejdę się :P bo mi jeden temat został i na ktg muszę iść i żeby zrobić plan porodu;)
    Więc na pewno się jeszcze tam pojawię.

Marzycielka uwielbiam takie spa dla samej siebie:) Jest to mega odprężające.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 16:56

marzycielka29 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślicie, że można robić balejaż?

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita w ogóle obstawiam, że możemy się spotkać w szpitalu :) bo lekarze oceniają, że małe szanse mam dotrwania do stycznia :D

Marzycielka super, ja też właśnie muszę coś z sobą zrobić.

Nam przyszło dziś łóżeczko i komoda ależ mam ochotę złożyć i żeby już sobie stało :)

marzycielka29 lubi tę wiadomość

Wysłany: 22 października 2013, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz też odliczam kiedy małej pokój będzie pomalowany i będę mogła rozłożyć łóżeczko no i wózek bo tak tylko pełno kartonów z rzeczami stoi w piwnicy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    ja myślę, że tak. Farbować można, to czemu balejażu nie można?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wózka jeszcze nie mamy, ale chyba w końcu został wybrany, tak się przynajmniej wydaje :)

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to może może;) ja mam na 5 grudnia ,no ale wieszz ja obstawiam że urodzę wcześniej:P mąż też mówi że może wcześniej;P

No bardzo polecam tą szkołę. Mi się podobało ,ja tam zresztą gaduła komunikatywna więc wszędzie dogadać się umiem;)))

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    nienormalna ta baza dla małego jak napisałaś to chodzi Ci o taką wkładke korekcyjną do fotelika dla noworodków tak? zradzisz ile za nia dałaś?
    http://www.ceneo.pl/16675222

Lalita to czekamy na zdjecia:P

zsxuot7.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    ja wczoraj robiłam pasemka blond, mi się wydaje że można :) też podciełam włoski, zafarbowałam i zrobiłam grzywke i odrazu lepiej się czuje :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    Ja robiłam już dwa razy w ciąży, fryzjerka powiedziała, że bez przesady, przecież nie wsmarowuje tej farby w skórę, a po drugie farby są teraz bardzo delikatne:-) nie farbowałam włosów tylko w 1 trymestrze, uważam, ze czasem więcej chemii jest w kosmetykach, a też ich używamy przecież:-) głównie chodzi chyba raczej o ewentualne uczulenia lub podrażnienia po farbie, a tak to spoko, możesz się zdecydować:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do depilacji, to nogi jeszcze daję radę, ale bikini robi mi mąż, nie ma wyjścia hehe, ostatnio nawet obciął mi paznokcie u stóp:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia fajnie, ze się odezwałaś:-) trzymaj się jeszcze troszkę w dwupaku i powodzenia ze wszystkimi sprawami z mieszkaniem, przeprowadzką itd:-)

Amicizia lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni C mi fryzjerka odradzila robienie balejazu bez amoniaku bo pow ze kolor po prostu nie wyjdzie.(blond).a z amoniakiem tez odradzala w koncowce ciazy :) farbowalam je na poczatku nie wiedzac ze jestem w ciazy i wszystko jest ok ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 17:51

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny

ale moj kregoslup jest mi wdzieczny za ta gimnastyke :) i synek oczywiście ćwiczył ze mną :D Zapisałam się na za tydzien, ale nie wime czy dotrę. Zawsze moge odwołac. a jutro ostatnie zajecia z SR więć wygląda na to, że spokojnie ja skończę przed porodem.

A przed zajeciam bylam dzis powtórzyc badanie na HBS bo osttanio nie wyszlo. Zronbiła sie hemoliza czy jakos tak. No i mialo byc szybciutko, a okazało się, że krew w jednej rece poleciala ale tylk troszke i za mało. Mam ogólnie cienkie żyły które się do tego bardzo chowały. Postanowiłą spróbowac z dłoni, z wierzchu i co?? ładnie się wbiła ale ani jedna kropla nie poleciała. Jak wyjęła igłę to się puściła. Przyszła druga i cudem się jej udało, ale mocno mnie wygnitoła w drugą rękę w łokciu, mocno scisneła i musiaqla bez rekawiczek zeby tążyłę wogóle wyczuć i chwycic. Na szczęście się udało!!! Masakra!!! niby zwykłe badanie, a takie komplikacje. Ja nigdy nie lubiłąm pobierania krwi, ogolnie zawsze mi słabo sie robi, bo ja sie panicznie boje igly a tu 3 razy sie wkłuwać musiały!!! A czeka mnie jeszcze jedna morfologia bo ta osttania byla kiepska więc musze mieć wnet powtórkę, żeby sprawdzić czy się poprawiło.

Ale przy okazji dowiedziałąm sie ze mam ujemny GBS czyli moge rodzic w wodzie. JUtro musze podjechac do pradni kardiologicznej i mam nadzieje, ze moj kardiolog mnie przyjmie choc nie jestem zapisana bo potrzebuje papierek ze mogę rodzić w wodzie :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:

Ale przy okazji dowiedziałąm sie ze mam ujemny GBS czyli moge rodzic w wodzie. JUtro musze podjechac do pradni kardiologicznej i mam nadzieje, ze moj kardiolog mnie przyjmie choc nie jestem zapisana bo potrzebuje papierek ze mogę rodzić w wodzie :)
    Super, powiedz z jakiego powodu wybrałas pród w wodzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 18:52

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Super, powiedz z jakiego powodu wybrałas pród w wodzie?

bo uwielbiam wode :) tak serio najlepiej czuje sie w wodzie w wannie sie relaksuje i odpoczywam. Dlatego chce rodzić w wodzie, bo jak ja bede spokojna to i porod lepiej przebiegnie.

A poza tym moja kuzynka tak rodziła i bardzo sobie chwaliła poród w wodzie.Mniej boli, rzadziej jest koniecznosc nacinania krocza, itd. No i ogolnie jest to dobre przejscie też dla dzieciątka. Jak sie pytalam na SR polozenj to mówiła, że poród w wodzi ejak ktos chce to bardzo dobre rowziązani szczególnie dla dzieciatka.

ogólnei z porodemw wodzi ejst jeden haczyk, jak nie bedzie odpowiednije poloznej to nie odbedzie sie.

Wiec wyyslilam z ejka zaczne rodzic, to M. podzowni po szpitalacha tzn Ujastek i rydygier i sie dowie gdzie jest taka polozna i tam pojedziemy :D hehehe eiem mam dziwne pomysly, ale to tez dlatego, z enie umiem sie zdecydowac. Aktualnie wacham sie miedzy tymi dwoma szpitalami... M. jest za Ujastkiekm, ale to ja bede rodzic...

michaela lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sie umowic prywatnie na posiew bo tego tez tutaj nie robia :(

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • michaela Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia, no to widzę że wybór zawęził się nam do tych samych dwóch szpitali, dzisaij dowiadywałam się na temat narutowicza - zdecydowane NIE. Ja chyba najbardzieej xs rydygierem jestem, po szkole rodzenia w ujastku, ale jeszcze raz przejdziemy się tam na dni otwarte zeby miec pewność. Wiesz ja tez wodę uwielbiam, może to faktycznie opcja do przemyślenia, bo w wodzie czuje sie bardzo bezpiecznie...Ciekawa jestem jakie bdą Twoje wrażenia:)
    Co trzeba zrobić zeby się na taki poród kwalifikować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 19:19

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

‹‹ 612 613 614 615 616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ