III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja dziś wykorzystałam okazję i poświęciłam troszkę czasu dla siebie najpierw henna i regulacja brwi później fryzjer i podcięcie włosów bo już wyglądałam strasznie w domku ciepła kąpiel i maseczka na face
i człowiek od razu ma lepsze samopoczucie. Na szczęście katar troszkę odpuszcza co do depilacji okolic bikini to gimnastyka niezła
lusterko maszynka i heja banana do dzieła ale muszę przyznać że coraz gorzej mi to idzie.
Wczoraj zamówiliśmy laktator elektryczny na allegro więc na dniach powinien dotrzeć i pare rzeczy potrzebnych do szpitala.Lalita2710, pasia27, Nina, justa24 lubią tę wiadomość
-
Nie ma za co ,smacznego.
Nie dla wszystkich. Miałabyś bliżej.
I położne 2 są super:) Ja już skończyłam ,ale jeszcze przejdę siębo mi jeden temat został i na ktg muszę iść i żeby zrobić plan porodu;)
Więc na pewno się jeszcze tam pojawię.
Marzycielka uwielbiam takie spa dla samej siebie:) Jest to mega odprężające.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 16:56
marzycielka29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLalita w ogóle obstawiam, że możemy się spotkać w szpitalu
bo lekarze oceniają, że małe szanse mam dotrwania do stycznia
Marzycielka super, ja też właśnie muszę coś z sobą zrobić.
Nam przyszło dziś łóżeczko i komoda ależ mam ochotę złożyć i żeby już sobie stałomarzycielka29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
justa24 wrote:nienormalna ta baza dla małego jak napisałaś to chodzi Ci o taką wkładke korekcyjną do fotelika dla noworodków tak? zradzisz ile za nia dałaś?
Lalita to czekamy na zdjecia:Pиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
moni_c wrote:Dziewczyny myślicie, że można robić balejaż?
głównie chodzi chyba raczej o ewentualne uczulenia lub podrażnienia po farbie, a tak to spoko, możesz się zdecydować
-
Moni C mi fryzjerka odradzila robienie balejazu bez amoniaku bo pow ze kolor po prostu nie wyjdzie.(blond).a z amoniakiem tez odradzala w koncowce ciazy
farbowalam je na poczatku nie wiedzac ze jestem w ciazy i wszystko jest ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 17:51
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
dzieki dziewczyny
ale moj kregoslup jest mi wdzieczny za ta gimnastykei synek oczywiście ćwiczył ze mną
Zapisałam się na za tydzien, ale nie wime czy dotrę. Zawsze moge odwołac. a jutro ostatnie zajecia z SR więć wygląda na to, że spokojnie ja skończę przed porodem.
A przed zajeciam bylam dzis powtórzyc badanie na HBS bo osttanio nie wyszlo. Zronbiła sie hemoliza czy jakos tak. No i mialo byc szybciutko, a okazało się, że krew w jednej rece poleciala ale tylk troszke i za mało. Mam ogólnie cienkie żyły które się do tego bardzo chowały. Postanowiłą spróbowac z dłoni, z wierzchu i co?? ładnie się wbiła ale ani jedna kropla nie poleciała. Jak wyjęła igłę to się puściła. Przyszła druga i cudem się jej udało, ale mocno mnie wygnitoła w drugą rękę w łokciu, mocno scisneła i musiaqla bez rekawiczek zeby tążyłę wogóle wyczuć i chwycic. Na szczęście się udało!!! Masakra!!! niby zwykłe badanie, a takie komplikacje. Ja nigdy nie lubiłąm pobierania krwi, ogolnie zawsze mi słabo sie robi, bo ja sie panicznie boje igly a tu 3 razy sie wkłuwać musiały!!! A czeka mnie jeszcze jedna morfologia bo ta osttania byla kiepska więc musze mieć wnet powtórkę, żeby sprawdzić czy się poprawiło.
Ale przy okazji dowiedziałąm sie ze mam ujemny GBS czyli moge rodzic w wodzie. JUtro musze podjechac do pradni kardiologicznej i mam nadzieje, ze moj kardiolog mnie przyjmie choc nie jestem zapisana bo potrzebuje papierek ze mogę rodzić w wodzie -
Amicizia wrote:
Ale przy okazji dowiedziałąm sie ze mam ujemny GBS czyli moge rodzic w wodzie. JUtro musze podjechac do pradni kardiologicznej i mam nadzieje, ze moj kardiolog mnie przyjmie choc nie jestem zapisana bo potrzebuje papierek ze mogę rodzić w wodzieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 18:52
-
michaela wrote:Super, powiedz z jakiego powodu wybrałas pród w wodzie?
bo uwielbiam wodetak serio najlepiej czuje sie w wodzie w wannie sie relaksuje i odpoczywam. Dlatego chce rodzić w wodzie, bo jak ja bede spokojna to i porod lepiej przebiegnie.
A poza tym moja kuzynka tak rodziła i bardzo sobie chwaliła poród w wodzie.Mniej boli, rzadziej jest koniecznosc nacinania krocza, itd. No i ogolnie jest to dobre przejscie też dla dzieciątka. Jak sie pytalam na SR polozenj to mówiła, że poród w wodzi ejak ktos chce to bardzo dobre rowziązani szczególnie dla dzieciatka.
ogólnei z porodemw wodzi ejst jeden haczyk, jak nie bedzie odpowiednije poloznej to nie odbedzie sie.
Wiec wyyslilam z ejka zaczne rodzic, to M. podzowni po szpitalacha tzn Ujastek i rydygier i sie dowie gdzie jest taka polozna i tam pojedziemyhehehe eiem mam dziwne pomysly, ale to tez dlatego, z enie umiem sie zdecydowac. Aktualnie wacham sie miedzy tymi dwoma szpitalami... M. jest za Ujastkiekm, ale to ja bede rodzic...
michaela lubi tę wiadomość
-
Amicizia, no to widzę że wybór zawęził się nam do tych samych dwóch szpitali, dzisaij dowiadywałam się na temat narutowicza - zdecydowane NIE. Ja chyba najbardzieej xs rydygierem jestem, po szkole rodzenia w ujastku, ale jeszcze raz przejdziemy się tam na dni otwarte zeby miec pewność. Wiesz ja tez wodę uwielbiam, może to faktycznie opcja do przemyślenia, bo w wodzie czuje sie bardzo bezpiecznie...Ciekawa jestem jakie bdą Twoje wrażenia:)
Co trzeba zrobić zeby się na taki poród kwalifikować?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 19:19