X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc zdjęcia z dzisiejszej sesji:)) :
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151746261442831.1073741830.622292830&type=1&l=cd8573e216 :))

Ja też chcę rodzić w wodzie ,jeśli będzie ok z GBS i nie będzie sala zajęta:P Bo ogólnie wanny są w 3 :P ale tylko w jednej można rodzić bezpośrednio do wody:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 19:20

Nina, Kropka, Ana27, pasia27, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita super sesja zdjęciowa z brzusiem ;)

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151746261442831.1073741830.622292830&type=1&l=cd8573e216 :))

Ja też chcę rodzić w wodzie ,jeśli będzie ok z GBS i nie będzie sala zajęta:P Bo ogólnie wanny są w 3 :P ale tylko w jednej można rodzić bezpośrednio do wody:))
    super zdjęcia :) ja musze mojego męża w weekend poprosić też o małą sesje oczywiście jak będzie pogoda :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Amicizia, no to widzę że wybór zawęził się nam do tych samych dwóch szpitali, dzisaij dowiadywałam się na temat narutowicza - zdecydowane NIE. Ja chyba najbardzieej xs rydygierem jestem, po szkole rodzenia w ujastku, ale jeszcze raz przejdziemy się tam na dni otwarte zeby miec pewność. Wiesz ja tez wodę uwielbiam, może to faktycznie opcja do przemyślenia, bo w wodzie czuje sie bardzo bezpiecznie...Ciekawa jestem jakie bdą Twoje wrażenia:)
    Co trzeba zrobić zeby się na taki poród kwalifikować?

a co przekreslilo u Ciebie Narutowicza? tez troszke biore go pod uwage, ale juz nie chce sie zbyt wiele dowiadywac. Ja ogolnie mamzle skojarzenia z SOREM w Narutowiczu.

ajesli chodzi o kwalifikacje to jest ona tylko chyba na Ujastku. Trzeba si ezpaisac w 36 tygodniu ja oczywiscie koneic 37 dopieor sie zpaisuje :D i wziac wyniki i lekarz decyduje. Na pewno GBS musi byc ujemny. Dziecko musi byc prawidlowo ułożone itd. Poród w terminie, itd. Jak juz bede po kwalifikacji to powiem co tam jeszcze bylo. Ja z moja arytmia musze miec papierek od kardiologa zeby czasem mi nie zabronili :)

a w Rydygierze jak dzwonilam sie zapytac to powiedzieli mi, że nie ma czegos takiego jka kwalifikacja do porodu. Ze wystarczy przyjsc z wynikami jak sie rodzi i powiedziec co sie chce. Ale jutro na SR zapytam sie o to położenej z Rydygiera, ktora prowadzi te zajęcia.

michaela lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita sesja super, bo i modelka kwitnąca:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia zapytałam w tym tygodniu 5 osob które miały cos wspólnego z narutowiczem i usłyszałam 4 negatywne opinie jedna nie najgorsza (ale też niezadowolona z opieki poporodowej i dokarmiania dzieci) - ze owszem ładnie wyremontowany, ale traktowanie pacjentek jak z poprzedniej epoki, ze decydują za ciebie, kompletnie nie uwzględniając tego czego chcesz (doula, 3 rodzące tam + 1 która najpierw była przez komplikacje na oddziale, potem rodziła - powtarzały własciwie podobne opinie) Trochę mi szkoda, bo to szpital w którym pracuje lekarz który robi mi USG, ale jednak lekarz pojawia się dopiero na konie, jeśli w ogóle trafi się na tego konkretnego, zreszta niestety usłyszałam o nim tez niezbyt pochlebną opinię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 19:56

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Kropka Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita fajna sesja :) Pięknie wyglądasz :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita super wyglądasz! i widzę koszula od męża jest:D Piękna! Ale jak Ty się w niej zapiełaś?:P Jakaś specjalna ciążowa czy większy rozmiar?? Ale fkatyycznie wielkiego brzucha nie masz, taką fajną piłeczkę tylko to się mieścisz w co chcesz:)))

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmiar M normalna;D nie ciążowa:P nie opłacalna na chwilę.
    Mieszczę się już na styk:P myślę że to już ostatni poddryg:P że ją zapięłam:P No fakt nie mam dużego brzucha:P taki jak na fotach:P wiadomo koszula gruby dzins:P i się odznacza tyle ile widać:P

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    A ja dziś wykorzystałam okazję i poświęciłam troszkę czasu dla siebie najpierw henna i regulacja brwi później fryzjer i podcięcie włosów bo już wyglądałam strasznie w domku ciepła kąpiel i maseczka na face :) i człowiek od razu ma lepsze samopoczucie. Na szczęście katar troszkę odpuszcza co do depilacji okolic bikini to gimnastyka niezła :) lusterko maszynka i heja banana do dzieła ale muszę przyznać że coraz gorzej mi to idzie.

Wczoraj zamówiliśmy laktator elektryczny na allegro więc na dniach powinien dotrzeć i pare rzeczy potrzebnych do szpitala.
    marzycielka ja wczoraj miałam taki dzień ..zrobiłam sobie odrosty,pedicure manicure -choć to robię na bieżąco,weszłam do sauny ale tylko na troszke bo byłam sama w domu i w niej maseczka także mały relaxik :)

marzycielka29 lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Amicizia zapytałam w tym tygodniu 5 osob które miały cos wspólnego z narutowiczem i usłyszałam 4 negatywne opinie jedna nie najgorsza (ale też niezadowolona z opieki poporodowej i dokarmiania dzieci) - ze owszem ładnie wyremontowany, ale traktowanie pacjentek jak z poprzedniej epoki, ze decydują za ciebie, kompletnie nie uwzględniając tego czego chcesz (doula, 3 rodzące tam + 1 która najpierw była przez komplikacje na oddziale, potem rodziła - powtarzały własciwie podobne opinie) Trochę mi szkoda, bo to szpital w którym pracuje lekarz który robi mi USG, ale jednak lekarz pojawia się dopiero na konie, jeśli w ogóle trafi się na tego konkretnego, zreszta niestety usłyszałam o nim tez niezbyt pochlebną opinię.

A ja spotkalam wlasnie osoby chwalace sobie porod w narutwiczu. Nasi przyjaciele tez tam rodzili. Ile ludzi tyle opini. Tez mam lekarke z narutowicza.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    A ja spotkalam wlasnie osoby chwalace sobie porod w narutwiczu. Nasi przyjaciele tez tam rodzili. Ile ludzi tyle opini. Tez mam lekarke z narutowicza.
    może różne oczekiwania? a może po prostu czasem ma sie szczęsci i dobrze trafi a czasem źle niezależnie od miejsca? nie wiem, ale patrząc na moje oczekiwania od miejsca które zna doula, to jej opinia chyba zaważyła.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:

Lalita fajnie że masz taką mozliwość porodu w wodzie .. mój szpital jest zbyt zacofajny na takie dogodności..niestety.

Ja też popieram taką formę porodu z racji takiej żę wiadomo skórcze mniej bolesne ale i dla dziecka mniejszy szok bo przechodzi w podobne środowisko w którym się znajdywało do tej pory.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to my po wizycie.
    eh...tyle się działo przez te kilka godzin że nie wiem od czego zacząć.

Mały nie śpieszy się na świat :( a ja go już poganiam. Wszystko mam pozamykane na 4ry spusty :/. Waży według mojej ginki 3300, a według tego lekarza a medicovera 3830 ostatnio więc rozrzut spory. Nie wiem w co wierzyć.

Michaela pytałam ginkę o lewatywę - ona zaleca ją przed porodem , nie jest przeciwskazaniem jelita drażliwe, ani hemoroidy no chyba że są jakieś straszne problemy z hemoroidami. Moje problemy jelitowe też nie są przeciwskazaniem.

30.10 mam iść do szpitala to zrobimy ktg i mam zrobić mocz i morfologię, no a potem standardowa wizyta przed porodem 5.11 i zobaczymy. Pytałam o procedurę przenoszenia więc powiedziała, że na bieżąco będziemy to uzgadniać ponieważ mam poronienie w wywiadzie i wrodzoną zakrzepicę i nie jest wskazanie przenoszenia, tzn. powiedziała, że pomyślimy wtedy o położeniu w szpitalu. Ale co dalej to nie wiem , czy będą mi od razu wywoływać czy bedę leżeć na pato- i obserwować, ale tak to nie chcę za bardzo.
    Błagam już synka o ewakuację ni ważne kiedy już wszystko mi jedno :/.

No i udało się w końcu za 4tym podejściem wypełnić tą ankietę z anestezjologiem i niestety znieczulenie w moim wypadku nie wygląda różowo i chyba wolałabym z niego nie korzystać. Jeśli ja biorę zastrzyki clexane to zzo można podać min po 12 godzinach od wzięcia zastrzyku, bo grozi to krwiakami które mogą powodować niedowłady kończyn , zawroty głowy i róznego rodzaju komlikacje neurologiczne, że się na poważnie przestraszyłam i wolę w ogóle nie korzystać ze znieczeulenia czy to 12h czy 24h po clexanie.... Anestezjolog powiedział, że robi się to grubą igłą i krwiak sie na pewno zrobi i może potem coś uciskać...zmroziło mi krew w żyłach jak się nasłuchałam o tym znieczuleniu - poza tym tak jak to już wiadomo znieczulenie jest na tyle słabe żeby nie znosić czucia w mięśniach , więc ból rozsadzający od środka jest odczuwalny.

No a jeszcze przed wyjściem z domu podnieśli mi ciśnienie do 200 , bo jutro włażą nam robić te piony i kur**** okazuje się, że trzeba wycinać płytkę w wc żeby wymienić te rury!!! W kuchni chcą też poszerzać otwór!!! Normalnie krew mnie zalała zaczęłam drzeć się na faceta, że to chyba jakiś żart że przed terminem porodu mi mieszkanie wypierdalacie do góry nogami! Tak się darłam na faceta, że spierniczał aż się kurzyło! Na masakra jakaś, ryczałam jak bóbr!! Resztkami sił ogarniam mieszkanie, żeby jako tako było posprzątane a oni mi teraz rozpierduchę robią! W WC tam gdzie trzeba wyciąć płytkę jest płyta regipsowa jak mi inne płytki popękają zapowiedziałam męzowi, że będą fruwać z ekipą po mieszkaniu , bo mój mąż zamiast się postawić to na wszystko się zgadza!! Ale dziś jestem na maksa wkurw***ona!!! Normalnie wszystko mi już jedno jasna cholera! Niech ten poród się zacznie już dziś, jutro teraz zaraz!!
    oszaleję z tą pierdoloną spółdzielnią :(!! Dziewczyny ręce opadają normalnie, kuchnia rozwalona wc też...najlepiej jeszcze im zlew wymontować ,jutro ta ekpia oberwie ode mnie pewnie pyskówkę nie raz , spróbują coś sknocić!! normalnie jeszcze nigdy nie miałam takich nerwów!! Dobrze, że mi ginka ciśnienia nie mierzyła....bo było by strasznie wysokie.
    Mobilizuję Tymcia do wyjścia od dzisiaj jak tylko się da!!
    Teraz wracam was nadrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 21:54

michaela, pasia27, marzycielka29, Blondi22 lubią tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    może różne oczekiwania? a może po prostu czasem ma sie szczęsci i dobrze trafi a czasem źle niezależnie od miejsca? nie wiem, ale patrząc na moje oczekiwania od miejsca które zna doula, to jej opinia chyba zaważyła.

i chyba duzo zalezy na jaki personel sie trafi. Ja Narutowicxa obawiam sie o tyle, ze niby maja porody w wodzie ostatnio w ofercie, ale nie wiem jak z doświadczeniem, i tutaj dlatego wygrywa Rydygier i Ujastek

michaela lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    nienormalna ta baza dla małego jak napisałaś to chodzi Ci o taką wkładke korekcyjną do fotelika dla noworodków tak? zradzisz ile za nia dałaś?
    nie to baza pod fotelik, żeby nie zapinać fotelika na pasach tylko wkładasz do bazy isofix.
    O taka to jest baza:
    https://www.google.pl/search?q=baza+isofix+do+fotelika+besafe&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=rthmUrTFNcGPtQaY_YGYAQ&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1280&bih=652#facrc=_&imgdii=_&imgrc=sAzOY3HdGzMVgM%3A%3BrZiGDBxIFiIg_M%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.fotelik24.pl%252Fmedia%252Fcatalog%252Fproduct%252Fcache%252F1%252Fimage%252F9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95%252Ff%252Fo%252Ffotelik24.pl-baza-isofix-fotelika-besafe-izi-go_1.jpeg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.fotelik24.pl%252Fbesafe-baza-isofix-izi-go.html%3B567%3B492

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:

fantastyczne fotki :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    wydaje mi się, że to nie kwestia szpitala tylko kwestia ludzi - lekarzy i opiekę na jaką się trafi podczas porodu - stąd tak rozbieżne opinie. Szpital może być piękny i ładny ale mieć do kitu ekipę i będzie do d**y a może być beznadziejny syfiasty szpital mieć świetną i fachową opiekę i większość będzie zadowolona :)

michaela, HOPE83 lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy jak 2 tygodnie przed terminem nic się nie skraca nie rozwiera (szyjka), to znaczy że jest duże prawdopodobieństwo urodzenia po terminie?
    2tygodnie przed już coś chyba powinno się zacząć dziać???

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormlana rozumiem cie dobrze i poniekad nie narzekam na przeciagajacy sie remont, bo okazuje sie ze wkurzalam sie o zdarcie paneli w przedpokoju a i tak musieliy je sciagac bo robia wymiane instalacji elektrycznje od klatki do licznika w mieskznaiu, a te rury cu kuja zeby ciepla woda szla z łązienki do kuchnii, bo si eokazalo, ze poprzendi wlasciciel sobie ta rure ucial !!! i tak by bylo kucie i rujnowanie znowu wszytskiego bo za rok-2 lata beda likwidowac piece gazowe w bloku i ciepła woda bedzie z CO. NA szczes ie nasz hydraulik wsyztskieog sie dopytal w spoldzielnii i wie jak ta rure poprwoadzic, zbey jak przyjda to robic to tylko skuć rto co muszą w łazience czy na korytarzu i podpiąc się do tej rury bez rujnowania nam mieszkania. WQiec niech juz sie ten remont przeciaga ja juz mam to wszytsko gdzies. Ważne ze jak juz zrobia to bedzie super efekt :)

Chlopaki po mojej ostatniej nerwowaej akcji sa w szoku jak im mowi a robcie juz co chcecie, ja wiem ze bede meiszkac u cioci!!!

a jak ktoras chce przyspieszyc porod to zapraszma do siebie. Mam tyle pakowania jeszcze ze pomoc mile widziana, a ja jednka chce wytrzymac do listopada. A jak tak sie u mnie zajmie takim pakowaniem to mozna i porod sobie przyspieszyc :D

Lalita2710, michaela lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
‹‹ 613 614 615 616 617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ