X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila gratulacje!

82do20mm8gkktux6.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nienormalna jesli do tej pory sie od. Mreza nie zarazilas to dladego teraz mialabys?

U nas przeprowadzka trwa dalej. Kolega dzis tez przyjechal pomoc dum autem wuecej rzeczy wziac, maz juto do pracy pojdzie popoludniem bo o 15 zdajemy klucze. A mnie boli brzuch iwszystko siedze na loxku i pisze z tel. I jem kolacje. Za chwile klade sie i nic juz nie robie az do powrotu ludziow, wtedy zajmiemy sie pakowaniem reszty rzeczy.

No i super Nienormalba ze z mezem lepiej.

Ja tez juz od dawna mam duzo wydzieliny. To chba takie nornalne teraz.

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla wrote:
    A miałaś posiew tylko z pochwy?
    tak z pochwy, ale jakiś czas wcześniej (w 27tc) robiłam posiew kału ze względu na problemy z jelitami i nic nie wyszło

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Nienormalna jesli do tej pory sie od. Mreza nie zarazilas to dladego teraz mialabys?

U nas przeprowadzka trwa dalej. Kolega dzis tez przyjechal pomoc dum autem wuecej rzeczy wziac, maz juto do pracy pojdzie popoludniem bo o 15 zdajemy klucze. A mnie boli brzuch iwszystko siedze na loxku i pisze z tel. I jem kolacje. Za chwile klade sie i nic juz nie robie az do powrotu ludziow, wtedy zajmiemy sie pakowaniem reszty rzeczy.

bo od lutego nie współżyliśmy :D bałam się ze względu na przeszłość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:

fajnie, że twoja przeprowadzka w toku :)
    już niedługo będziecie mieszkać w nowym mieszkanku :)

Jeśli chodzi o okleinę drzwi, to kwestia gustu. Mi się podobaja obie, ale osobiście wybrałabym ciemną, bo bardzo lubię brązy, brązowe meble, drzwi...tak mi się podoba po prostu :). Sami mamy bardziej pomarańczowe (jasne drzwi), bo ktoś to mieszkanie wcześniej urządzał i mi się ten kolor strasznie nie podoba :/.
    Ale trudno nie bedę na razie wymieniać drzwi, bo to najlepiej przy okazji wymiany podłogi.Ale to już w ogóle grubsza sprawa i wydatki

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    bo od lutego nie współżyliśmy :D bałam się ze względu na przeszłość
    No ale malzenstwem jestescie dluzej nuz od lutego wiecjesli mialabys sie czegos zarazic to juz dawno bys zlapala. Mysle ze nie ma sensu twraz na koncowce tyle sobie dibierac do glowy. :) my od jutra wieczorem zaczynamy przyspieszacze stosowac :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś wie jak się wylicza zasiłek macierzyński?
    Bierze się wypłaty netto z ostatnich 12 miesięcy i dzieli przez 12 czy jest jakaś inna zasada naliczania tej podstawy?
    Jak to się wylicza? :/

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    tak z pochwy, ale jakiś czas wcześniej (w 27tc) robiłam posiew kału ze względu na problemy z jelitami i nic nie wyszło

Mało który gin tego pilnuje,aby zrobić wymaz z pochwy i odbytu. Ja miałam pobierany wymaz tylko z pochwy, ale ja niestety mam to paskudztwo, więc mi to zwisa.

Ogólnie zalecany jest też wymaz z odbytu.

ginekolpol.com/fulltxt.php?ICID=887845

Nie znam się na tym, więc nie wiem, czy Twój posiew kału jest wystarczający, ale pewnie tak :)

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2013, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Dziewczyny czy któraś wie jak się wylicza zasiłek macierzyński?
    Bierze się wypłaty netto z ostatnich 12 miesięcy i dzieli przez 12 czy jest jakaś inna zasada naliczania tej podstawy?
    Jak to się wylicza? :/

Nie dojdziesz do tego... to są zaawansowane kalkulacje księgowe - tyle mi HR wyjasnił. Wiem że wylicza sie od podstawy, jakies srednie z ostatnich 12 miesiecy, ale jesli bylas na L4 to nie wiem czy od 12 od porodu czy 12 sprzed L4... Jeśli pracujesz w firmie zatrudniajacej mniej niz 30 osob, to możesz mieć problemy z regularnoscia pensji na koncie, a jeśłi w wiekszej lub wrecz korporacji to będzie na czas. No i zalezy jeszcze jaki urlop macierzynski deklarujesz czy pol 20 tygodni + 6 dodatkowego + 26 rodzicielskiego, czy tylko pol roku, czy jak... no i po 80% czy 100+60

• blueberry Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Sami mamy bardziej pomarańczowe (jasne drzwi), bo ktoś to mieszkanie wcześniej urządzał i mi się ten kolor strasznie nie podoba :/.
    Ale trudno nie bedę na razie wymieniać drzwi, bo to najlepiej przy okazji wymiany podłogi.Ale to już w ogóle grubsza sprawa i wydatki

Niewielkim kosztem możecie sobie zmienić kolorek, wystarczy kupić okleinę :) My z mężem oklejaliśmy szafę, bo miała niebieskie boki. Kupiliśmy brązową okleinę i wygląda ślicznie, jak nowa. Tak samo musieliśmy okleić jedne drzwi w mieszkaniu, bo jak teściowa je kupiła to po poprzednim właścicielu została w jednych drzwiach piękna dziura po jego nodze bądź pięści... Cały myk polega na tym żeby zdjąć klamkę i listwy przy szybie, żeby powierzchnia była idealnie czysta i żeby mieć dobrą rakle do wygonienia pęcherzów powietrza. W leroy merlin czy castoramie wybór oklein nie powala na nogi ale już na allegro można wybrać naprawdę śliczne :)

zfxga33.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna ale my sie jeszcze nie przeprowadzamy do siebieniestety :( bedziemy teraz mieszkac u przyszywanej ciotki po 80 tce nasze mueszkanie sie nie nadaje jeszcze do.mieszkania. wyprowadzamy sue do piwnicy i do tej ciotki :( nie fajna perspektywa i jakos wcale sie nue cuesze. Nawet mi smutno.troszke bo sie przyzwyczailam do tego mieszkania...

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gin pobiera z pochwy i z odbytu. I robi to pod koniec ciąży.

Lalita, moja wydzielina juz od miesiecy była wzmożona (nawet myslalam swego czasu, ze to saczace wody plodowe;p) a teraz juz mega! tzn jak leze to nawet nie, ale jak pochodze to jakbym sie posikala. a sluz jest rozciagliwy, bialy.

A u mnie te twardnienia i skurcze znow nie daja mi zyc. Istna masakra;/ Chce juz urodzić!

zsxuot7.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój gin pobrał mi posiew na GBS w poniedziałek na wizycie i tylko z pochwy? czy to nie za wcześnie? trzeba będzie powtarzać?

Ana współczuje Ci tych skurczy, ja dziś odczuwam takie lekkie, ale to chyba te braxtonki, bo trwają ok 20 sekund, ale dużo leżę ze względu na to rozwarcie co mam...i może przez to bardziej się wsłuchuje w swój organizm?

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Nie dojdziesz do tego... to są zaawansowane kalkulacje księgowe - tyle mi HR wyjasnił. Wiem że wylicza sie od podstawy, jakies srednie z ostatnich 12 miesiecy, ale jesli bylas na L4 to nie wiem czy od 12 od porodu czy 12 sprzed L4... Jeśli pracujesz w firmie zatrudniajacej mniej niz 30 osob, to możesz mieć problemy z regularnoscia pensji na koncie, a jeśłi w wiekszej lub wrecz korporacji to będzie na czas. No i zalezy jeszcze jaki urlop macierzynski deklarujesz czy pol 20 tygodni + 6 dodatkowego + 26 rodzicielskiego, czy tylko pol roku, czy jak... no i po 80% czy 100+60
    jak idziesz na l4 to bierze się ostatnie 12 m-cy sprzed L4. Mi bardziej chodzi o samą podstawę jak jest naliczana załóżmy przy 100%. Czy to jest średnia z wypłat z 12 m-cy czy właśnie jakoś to liczone jest inaczej. Bo mi jak księgowa wyliczyła dzienny zasiłek to wychodzi poniżej tego co miałam zagwarantowane w umowie , czyli dużo poniżej miesięcznej pensji :/ więc jakoś dziwnie

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    U mnie gin pobiera z pochwy i z odbytu. I robi to pod koniec ciąży.

Lalita, moja wydzielina juz od miesiecy była wzmożona (nawet myslalam swego czasu, ze to saczace wody plodowe;p) a teraz juz mega! tzn jak leze to nawet nie, ale jak pochodze to jakbym sie posikala. a sluz jest rozciagliwy, bialy.

A u mnie te twardnienia i skurcze znow nie daja mi zyc. Istna masakra;/ Chce juz urodzić!

U mnie tez kazal zrobic do 37 tygodnia zreszta wiesz ;)
    Twardnienia sa i bol podbrzusza ale nospy chyba juz nie wolno czy wolno? Moj brzucho jest twarde ciagle i dzis maly spokojniejszy troche.

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Niewielkim kosztem możecie sobie zmienić kolorek, wystarczy kupić okleinę :) My z mężem oklejaliśmy szafę, bo miała niebieskie boki. Kupiliśmy brązową okleinę i wygląda ślicznie, jak nowa. Tak samo musieliśmy okleić jedne drzwi w mieszkaniu, bo jak teściowa je kupiła to po poprzednim właścicielu została w jednych drzwiach piękna dziura po jego nodze bądź pięści... Cały myk polega na tym żeby zdjąć klamkę i listwy przy szybie, żeby powierzchnia była idealnie czysta i żeby mieć dobrą rakle do wygonienia pęcherzów powietrza. W leroy merlin czy castoramie wybór oklein nie powala na nogi ale już na allegro można wybrać naprawdę śliczne :)
    o a jak wyglądają takie okleinowane drzwi? Jak będziesz miała czas wstaw fotkę jak możesz ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nienormalna, jutro za dnia zrobię fotki ;)

zfxga33.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    A mój gin pobrał mi posiew na GBS w poniedziałek na wizycie i tylko z pochwy? czy to nie za wcześnie? trzeba będzie powtarzać?

Ana współczuje Ci tych skurczy, ja dziś odczuwam takie lekkie, ale to chyba te braxtonki, bo trwają ok 20 sekund, ale dużo leżę ze względu na to rozwarcie co mam...i może przez to bardziej się wsłuchuje w swój organizm?

Na pewno nie za wczesnie, ale zapytaj na nastepnej wizycie o wymaz z odbytu czy nie jest tez istotny?

U mnie jest tak z tymi skurczami, że są bolesne podczas ruchow dziecka, a jak jest spokojny to wtedy mam super brzuch.

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Ana tez byla ale chyba znow sie zwieksxyla...
    Ja tez mam juz dość tego twardnienia... 2 tyg miałam spokoju mimo że dużo chodziłam..m
    Zaczełam odpoczywać i co zaczoł twardnieć mocniej :/

W ogóle jestem rozdrażniona wsxystko mnie wkurza :/
    A szczególnie mąż... wogóle ppród sie zbliża i nagle jego siostra zaczeła wypisywać do niego a tak w ogóle to cisza... nagle na pokaz.
    Już nie mówiąc o tym że... (mąż doklwdnie nie powierział o czym z nią pisał)
    Coś mu powiedziała że po porodzie to ja już nie bede sobie jadla co chce..
    Mąż jeh odpowiedzial tyle ze jesli chodzi o żywienie ..
    To ja się bardzo dobrze odzywiam

Wtf kocham jak ktoś sie wpierdyla w moje życir

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    U mnie tez kazal zrobic do 37 tygodnia zreszta wiesz ;)
    Twardnienia sa i bol podbrzusza ale nospy chyba juz nie wolno czy wolno? Moj brzucho jest twarde ciagle i dzis maly spokojniejszy troche.

Nospę pewnie wolno brać, ale pytanie czy coś pomoże? Mnie nie pomaga, przynjamniej w tabletkach, może w szpitalu podaliby cos rozkurczowego w kroplowce i dałoby to jakiś efekt.

Ja Wam mówię, że coś czuję, że mój poród zbliża się wielkimi krokami:P

Suzy Lee, pasia27 lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ