III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Nienormalna jesli do tej pory sie od. Mreza nie zarazilas to dladego teraz mialabys?
U nas przeprowadzka trwa dalej. Kolega dzis tez przyjechal pomoc dum autem wuecej rzeczy wziac, maz juto do pracy pojdzie popoludniem bo o 15 zdajemy klucze. A mnie boli brzuch iwszystko siedze na loxku i pisze z tel. I jem kolacje. Za chwile klade sie i nic juz nie robie az do powrotu ludziow, wtedy zajmiemy sie pakowaniem reszty rzeczy.
No i super Nienormalba ze z mezem lepiej.
Ja tez juz od dawna mam duzo wydzieliny. To chba takie nornalne teraz.иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Amicizia wrote:Nienormalna jesli do tej pory sie od. Mreza nie zarazilas to dladego teraz mialabys?
U nas przeprowadzka trwa dalej. Kolega dzis tez przyjechal pomoc dum autem wuecej rzeczy wziac, maz juto do pracy pojdzie popoludniem bo o 15 zdajemy klucze. A mnie boli brzuch iwszystko siedze na loxku i pisze z tel. I jem kolacje. Za chwile klade sie i nic juz nie robie az do powrotu ludziow, wtedy zajmiemy sie pakowaniem reszty rzeczy.
Ja tez juz od dawna mam duzo wydzieliny. To chba takie nornalne teraz.bałam się ze względu na przeszłość
-
Amicizia wrote:Nienormalna jesli do tej pory sie od. Mreza nie zarazilas to dladego teraz mialabys?
Ja tez juz od dawna mam duzo wydzieliny. To chba takie nornalne teraz.
już niedługo będziecie mieszkać w nowym mieszkanku
Jeśli chodzi o okleinę drzwi, to kwestia gustu. Mi się podobaja obie, ale osobiście wybrałabym ciemną, bo bardzo lubię brązy, brązowe meble, drzwi...tak mi się podoba po prostu. Sami mamy bardziej pomarańczowe (jasne drzwi), bo ktoś to mieszkanie wcześniej urządzał i mi się ten kolor strasznie nie podoba
.
Ale trudno nie bedę na razie wymieniać drzwi, bo to najlepiej przy okazji wymiany podłogi.Ale to już w ogóle grubsza sprawa i wydatki -
иιєиσямαℓиα wrote:bo od lutego nie współżyliśmy
bałam się ze względu na przeszłość
my od jutra wieczorem zaczynamy przyspieszacze stosowac
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:tak z pochwy, ale jakiś czas wcześniej (w 27tc) robiłam posiew kału ze względu na problemy z jelitami i nic nie wyszło
Mało który gin tego pilnuje,aby zrobić wymaz z pochwy i odbytu. Ja miałam pobierany wymaz tylko z pochwy, ale ja niestety mam to paskudztwo, więc mi to zwisa.
Ogólnie zalecany jest też wymaz z odbytu.
ginekolpol.com/fulltxt.php?ICID=887845
Nie znam się na tym, więc nie wiem, czy Twój posiew kału jest wystarczający, ale pewnie takиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyиιєиσямαℓиα wrote:Dziewczyny czy któraś wie jak się wylicza zasiłek macierzyński?
Bierze się wypłaty netto z ostatnich 12 miesięcy i dzieli przez 12 czy jest jakaś inna zasada naliczania tej podstawy?
Jak to się wylicza?
Nie dojdziesz do tego... to są zaawansowane kalkulacje księgowe - tyle mi HR wyjasnił. Wiem że wylicza sie od podstawy, jakies srednie z ostatnich 12 miesiecy, ale jesli bylas na L4 to nie wiem czy od 12 od porodu czy 12 sprzed L4... Jeśli pracujesz w firmie zatrudniajacej mniej niz 30 osob, to możesz mieć problemy z regularnoscia pensji na koncie, a jeśłi w wiekszej lub wrecz korporacji to będzie na czas. No i zalezy jeszcze jaki urlop macierzynski deklarujesz czy pol 20 tygodni + 6 dodatkowego + 26 rodzicielskiego, czy tylko pol roku, czy jak... no i po 80% czy 100+60 -
иιєиσямαℓиα wrote:Sami mamy bardziej pomarańczowe (jasne drzwi), bo ktoś to mieszkanie wcześniej urządzał i mi się ten kolor strasznie nie podoba
.
Ale trudno nie bedę na razie wymieniać drzwi, bo to najlepiej przy okazji wymiany podłogi.Ale to już w ogóle grubsza sprawa i wydatki
Niewielkim kosztem możecie sobie zmienić kolorek, wystarczy kupić okleinęMy z mężem oklejaliśmy szafę, bo miała niebieskie boki. Kupiliśmy brązową okleinę i wygląda ślicznie, jak nowa. Tak samo musieliśmy okleić jedne drzwi w mieszkaniu, bo jak teściowa je kupiła to po poprzednim właścicielu została w jednych drzwiach piękna dziura po jego nodze bądź pięści... Cały myk polega na tym żeby zdjąć klamkę i listwy przy szybie, żeby powierzchnia była idealnie czysta i żeby mieć dobrą rakle do wygonienia pęcherzów powietrza. W leroy merlin czy castoramie wybór oklein nie powala na nogi ale już na allegro można wybrać naprawdę śliczne
-
Nienormalna ale my sie jeszcze nie przeprowadzamy do siebieniestety
bedziemy teraz mieszkac u przyszywanej ciotki po 80 tce nasze mueszkanie sie nie nadaje jeszcze do.mieszkania. wyprowadzamy sue do piwnicy i do tej ciotki
nie fajna perspektywa i jakos wcale sie nue cuesze. Nawet mi smutno.troszke bo sie przyzwyczailam do tego mieszkania...
-
U mnie gin pobiera z pochwy i z odbytu. I robi to pod koniec ciąży.
Lalita, moja wydzielina juz od miesiecy była wzmożona (nawet myslalam swego czasu, ze to saczace wody plodowe;p) a teraz juz mega! tzn jak leze to nawet nie, ale jak pochodze to jakbym sie posikala. a sluz jest rozciagliwy, bialy.
A u mnie te twardnienia i skurcze znow nie daja mi zyc. Istna masakra;/ Chce juz urodzić! -
A mój gin pobrał mi posiew na GBS w poniedziałek na wizycie i tylko z pochwy? czy to nie za wcześnie? trzeba będzie powtarzać?
Ana współczuje Ci tych skurczy, ja dziś odczuwam takie lekkie, ale to chyba te braxtonki, bo trwają ok 20 sekund, ale dużo leżę ze względu na to rozwarcie co mam...i może przez to bardziej się wsłuchuje w swój organizm? -
Suzy Lee wrote:Nie dojdziesz do tego... to są zaawansowane kalkulacje księgowe - tyle mi HR wyjasnił. Wiem że wylicza sie od podstawy, jakies srednie z ostatnich 12 miesiecy, ale jesli bylas na L4 to nie wiem czy od 12 od porodu czy 12 sprzed L4... Jeśli pracujesz w firmie zatrudniajacej mniej niz 30 osob, to możesz mieć problemy z regularnoscia pensji na koncie, a jeśłi w wiekszej lub wrecz korporacji to będzie na czas. No i zalezy jeszcze jaki urlop macierzynski deklarujesz czy pol 20 tygodni + 6 dodatkowego + 26 rodzicielskiego, czy tylko pol roku, czy jak... no i po 80% czy 100+60
więc jakoś dziwnie
-
Ana27 wrote:U mnie gin pobiera z pochwy i z odbytu. I robi to pod koniec ciąży.
Lalita, moja wydzielina juz od miesiecy była wzmożona (nawet myslalam swego czasu, ze to saczace wody plodowe;p) a teraz juz mega! tzn jak leze to nawet nie, ale jak pochodze to jakbym sie posikala. a sluz jest rozciagliwy, bialy.
A u mnie te twardnienia i skurcze znow nie daja mi zyc. Istna masakra;/ Chce juz urodzić!
U mnie tez kazal zrobic do 37 tygodnia zreszta wiesz
Twardnienia sa i bol podbrzusza ale nospy chyba juz nie wolno czy wolno? Moj brzucho jest twarde ciagle i dzis maly spokojniejszy troche.https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
blueberry wrote:Niewielkim kosztem możecie sobie zmienić kolorek, wystarczy kupić okleinę
My z mężem oklejaliśmy szafę, bo miała niebieskie boki. Kupiliśmy brązową okleinę i wygląda ślicznie, jak nowa. Tak samo musieliśmy okleić jedne drzwi w mieszkaniu, bo jak teściowa je kupiła to po poprzednim właścicielu została w jednych drzwiach piękna dziura po jego nodze bądź pięści... Cały myk polega na tym żeby zdjąć klamkę i listwy przy szybie, żeby powierzchnia była idealnie czysta i żeby mieć dobrą rakle do wygonienia pęcherzów powietrza. W leroy merlin czy castoramie wybór oklein nie powala na nogi ale już na allegro można wybrać naprawdę śliczne
-
Nina wrote:A mój gin pobrał mi posiew na GBS w poniedziałek na wizycie i tylko z pochwy? czy to nie za wcześnie? trzeba będzie powtarzać?
Ana współczuje Ci tych skurczy, ja dziś odczuwam takie lekkie, ale to chyba te braxtonki, bo trwają ok 20 sekund, ale dużo leżę ze względu na to rozwarcie co mam...i może przez to bardziej się wsłuchuje w swój organizm?
Na pewno nie za wczesnie, ale zapytaj na nastepnej wizycie o wymaz z odbytu czy nie jest tez istotny?
U mnie jest tak z tymi skurczami, że są bolesne podczas ruchow dziecka, a jak jest spokojny to wtedy mam super brzuch.
-
U mnie Ana tez byla ale chyba znow sie zwieksxyla...
Ja tez mam juz dość tego twardnienia... 2 tyg miałam spokoju mimo że dużo chodziłam..m
Zaczełam odpoczywać i co zaczoł twardnieć mocniej
W ogóle jestem rozdrażniona wsxystko mnie wkurza
A szczególnie mąż... wogóle ppród sie zbliża i nagle jego siostra zaczeła wypisywać do niego a tak w ogóle to cisza... nagle na pokaz.
Już nie mówiąc o tym że... (mąż doklwdnie nie powierział o czym z nią pisał)
Coś mu powiedziała że po porodzie to ja już nie bede sobie jadla co chce..
Mąż jeh odpowiedzial tyle ze jesli chodzi o żywienie ..
To ja się bardzo dobrze odzywiam
Wtf kocham jak ktoś sie wpierdyla w moje życir -
Lilka wrote:U mnie tez kazal zrobic do 37 tygodnia zreszta wiesz
Twardnienia sa i bol podbrzusza ale nospy chyba juz nie wolno czy wolno? Moj brzucho jest twarde ciagle i dzis maly spokojniejszy troche.
Nospę pewnie wolno brać, ale pytanie czy coś pomoże? Mnie nie pomaga, przynjamniej w tabletkach, może w szpitalu podaliby cos rozkurczowego w kroplowce i dałoby to jakiś efekt.
Ja Wam mówię, że coś czuję, że mój poród zbliża się wielkimi krokami:PSuzy Lee, pasia27 lubią tę wiadomość