WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2013, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szyjks miekka, skrocona, zmiazdzona lub skierowana na kanal rodny badz lekko rozwarta mogłyby cie niepokoic na twoim etapie.

Przez wiekszosc coazy szyjka MA BYC TWARDA i zamknieta. dlugosc prawidlowa kazda z nas jest inna. raczej nie mial ma mysli lezenia choc nie wiem co mu w glowie siedzi, trzeba bylo dopytac. Mysle ze chodzilo mu raczej o takie ogolne oszczedzanie sie w ciazy, nie szalepc ze przataniem, nie uprawiac joggingu i odpoczywac sobie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2013, 22:07

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Hej dziewczyny, chciałabym abyście mi powiedziały czy mam powody do obaw...a mianowicie mam dł. szyjki 281mm -twarda zamknieta. Lekarz powiedział tylko ze powinnam sie oszczedzac. Czy miał na mysli lezenie i wstawanie tylko do wc?
    Wydaje mi sie że lekarz miał na mysli żebyś nie za dużo chodziła, mało sprzatała więcej odpoczywała w sensie leżała ale nie cały czas

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2013, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to troche mnie uspokoiłyście :)

• michaela Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    michaela spokojnie, ja też mam wrażenie, że facecie myślą zupełnie inną częścią ciała czasami. Mój też często okazuje w ogóle brak zrozumienia. Dobrze, że zadałaś takie pytania - zupełnie na miejscu. Wszyscy wszędzie straszą dookoła za dużo tych nie wiadomych i niepewności...człowiek chce być trochę świadomy. Nie przejmuj się Michaela :)
    Dzięki :*

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Nina82 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2013, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mój termin porodu. Niestety nic się nie zapowiada... Jestem znudzona i wystraszona. Boję się, że za chwilę mogę zacząć rodzić i że nie zacznę rodzić i po kolejnym tygodniu czekania będę musiała iść do szpitala na wywoływanie :( To nie tak miało być... Miało być oczekiwanie do daty i przytulanie dzidziusia, a nie toczenie się z wielkim brzuchem i narzekanie, że wszystko mnie boli :(

pasia27, Stokrotka84 lubią tę wiadomość

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Hej dziewczyny, chciałabym abyście mi powiedziały czy mam powody do obaw...a mianowicie mam dł. szyjki 281mm -twarda zamknieta. Lekarz powiedział tylko ze powinnam sie oszczedzac. Czy miał na mysli lezenie i wstawanie tylko do wc?
    e na pewno nie, gdybyś miałą leżeć to by Ci to jasno powiedział, po prostu nie urządzaj generalnych porządków, noszenia ciężkich siatek z zakupami i biegów za autobusem, spokojnie i niewysiłkowo

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina82 wrote:
    Jutro mój termin porodu. Niestety nic się nie zapowiada... Jestem znudzona i wystraszona. Boję się, że za chwilę mogę zacząć rodzić i że nie zacznę rodzić i po kolejnym tygodniu czekania będę musiała iść do szpitala na wywoływanie :( To nie tak miało być... Miało być oczekiwanie do daty i przytulanie dzidziusia, a nie toczenie się z wielkim brzuchem i narzekanie, że wszystko mnie boli :(
    A może się nie zapowiada a mimo wszystko elegancko jutro urodzisz? :) moze jakiś spacerek, przysiady, przytulanie z mężem i raz dwa będzie po porodzie?

Nina82, pasia27 lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina82 wrote:
    rozumiem cię w 100% :( u mnie się chyba tak samo zapowiada...liczyłam, że przynajmniej ten tydzień przed terminem urodzę :. A tak 6.11 jak nic na patologię. nie będę mogła sobie czekać w domciu spokojnie po terminie :/ Trzymam kciuki, żeby się dziś jeszcze coś rozkręciło!

Nina82 lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Nina82 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2013, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę do męża. Może mój organizm potrzebuje większej dawki wspomagających hormonów ;-) Jak nie zadziała, to ostrzegam, że jutro będę jeszcze bardziej marudna ;-) Dobranoc.

Lilka, Nina, blueberry, Rucia, иιєиσямαℓиα, Suzy Lee lubią tę wiadomość

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina82 wrote:
    Idę do męża. Może mój organizm potrzebuje większej dawki wspomagających hormonów ;-) Jak nie zadziała, to ostrzegam, że jutro będę jeszcze bardziej marudna ;-) Dobranoc.
    No i jak Nina 82, udało się???:))):P

Dziewczyny, co myślicie o ochraniaczach na łóżeczko? Miałam właśnie zamawiać jakieś ale sama nie wiem czy jest potrzebne:
    http://parenting.pl/portal/posciel-dla-niemowlat

Aa i może polecacie jakaś firme spoko , sklep internetowy czy na allegro z dobrą jakościowo poscielą do lozeczka? Bo tak na zdjeciach to kij wie co to jest, czy szmata czy pościel:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2013, 09:56

zsxuot7.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam bo mój starszy bardzo się kręcił w łóżeczku i uderzałby główką o pręty. Teraz jeszcze nie mam założonego bo nie ma takiej potrzeby ale dla trochę starszego dziecka już tak.

Ana27, Suzy Lee lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Ja polecam bo mój starszy bardzo się kręcił w łóżeczku i uderzałby główką o pręty. Teraz jeszcze nie mam założonego bo nie ma takiej potrzeby ale dla trochę starszego dziecka już tak.
    No właśnie, niemowlaki póki co się chyba tak nie kręcą:))) Więc ryzyka nie ma.

zsxuot7.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeden zakupiłam :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. Moze któras to przechodziła. Otóż przed ciąża miałam niewielka nadżerkę i lekarz nic z tym nie zrobił mówił że po ciąży:) Na badaniu ginekologicznym nadżerka zaczeła krwawic troche i lekarz mówił że sie tym nie przejmować ,że to nie szkodzi fasolce , że w ciąży nadżerka jest bardzo mocno ukrwiona i dlatego. No i w środe miałam leciutki brązowe plamienie po tym i dziś też jeszcze troszke. Wczoraj do niego dzwoniłam i że mam sie nie martwić.

Może wypowiecie sie na ten temat bardzo prosze
    Co wy nato? LIcze na odpowiedzi kochane ;)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Nina82 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam. Niestety dalej jestem w dwupaku i w dobrym samopoczuciu. Wzięłam się z rana za dokładniejsze porządki - może dzidziuś chce przyjść do wysprzątanego mieszkania i nie ma zaufania, że tatuś o to zadba, gdy mama będzie w szpitalu? ;-) Dziś ok 18 idę do lekarza na kontrolę. Zobaczymy co powie. Na szczęście nastrój mam już lepszy niż wczoraj. Przeżyłam 9 miesięcy, to może i ten kawałek 10 jakoś przetrawię ;-)

Jeśli chodzi o ochraniacz do łóżeczka, to ja planuję kupić, ale dopiero w późniejszym czasie - jak Mały zacznie się wiercić w łóżeczku. W ogóle wszystko, co jest potrzebne dla starszego niemowlaka (np. zabawki), zostawiam na później. I tak większość zakupów robię przez internet, a wyobrażam sobie, że łatwiej będzie mi się na coś zdecydować, gdy już będę wiedziała, jakie jest to moje dziecko i co jemu konkretnie może się spodobać :)

michaela, Ana27, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    Mam pytanie. Moze któras to przechodziła. Otóż przed ciąża miałam niewielka nadżerkę i lekarz nic z tym nie zrobił mówił że po ciąży:) Na badaniu ginekologicznym nadżerka zaczeła krwawic troche i lekarz mówił że sie tym nie przejmować ,że to nie szkodzi fasolce , że w ciąży nadżerka jest bardzo mocno ukrwiona i dlatego. No i w środe miałam leciutki brązowe plamienie po tym i dziś też jeszcze troszke. Wczoraj do niego dzwoniłam i że mam sie nie martwić.

Niestety nie mialam nigdy nażdzerki więc nie pomogę, ale tutaj http://parenting.pl/portal/nadzerka-w-ciazy piszą o tym i fkatycznie niee powinna zaszkodzić:)) I nie leczy się jej ponoć w ciaży:) więc jeśli to plamienie z nadzerki to nie masz co sie obawiać:)
    Jedyne co, to można w razie W wybrać się do gina i spawdzić czy to plamienie na 100% z nadżerki. Tak dla spokoju. :)

zsxuot7.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ochraniacza to wlasnie teraz sie przydaje bo kacper zaczyna patrzec na wzorki na pieski na nim a poza tym ma pilke przymocowana i sobie lapie i sie po malu zaczyna obracac wdo szczebelkow a ha no i raczki w nie wklada jak go nisko poloze i ochraniaczz nie dosiega hehe

Nina82, Ana27, marzycielka29 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:

Ja mialam polipa i gin kazal die nie przejmowac i mowil ze moga sie pojawic krwawienia.niestety nadzerki niemam.dla swojego spokoju mozesz sie umowic na wizyte :) powodzonka :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    37 tydzien ??? Jak to kiedy?? Aaaaaaaaaa ;)noc koszmarna urodzilam to dziecko z 100 razy w snach :p poce sie strasznie bole podbrzusza nie pozwalaly zasnac..eh..a dzis sie wybieram do ikea z kumpela ..mieszkamy bardzo blisko ikei ale jakos nie mam ochoty na tak dlugie spacery..po sklepie..

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka i jaki cudny opiś w ssuwaczu - ciąza donoszona:) Super też tak chcę:P Wtedy z mężem szybko naturalne prostaglandyny i do szpitalaa na poród:P Albo do Ikeii:P

zsxuot7.png
‹‹ 665 666 667 668 669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ