III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny
My dziś w domciu pierwszy dzień, jesteśmy już po wizycie połoznej a teraz malutki śpi więć mam chwilke by wam go przedstawića opis porodu zamieszczę troszkę pózniej jak sie ogarnę w domku
Kropka, MamaMadzia, aiwlys, moni_c, Nina, blueberry, vivien, Ana27, Lalita2710, иιєиσямαℓиα, Blondi22, Blondi22, Kleopatra, asienka28, ;oniqa, michaela, HOPE83, Kropla, Asiulka83, juicca, aher, Nina82, Selena, Stokrotka84, Amicizia, yennefer, Perełka, pasia27, marzycielka29, rubi67, Bogdalena, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć kobietki;)Niedługo zaczynam III trymestr i moje myśli coraz częściej zaczynają krążyć wokół porodu.Chciałabym poznać wasze zdanie nt.maksymalnej-bezpiecznej odległości od domu do szpitala.Konkretnie:chciałabym rodzić w Warszawie, ale mieszkam 110 km od niej.DOjazd zajmuje średnio 1.45h.Nie wiem czy to nie byłoby ryzykowne gnać taki kawał drogi(mogę nie zdążyć), choć wiem, że jako pierworódka raczej nie będę miała tyle szczęścia i nie urodzę w godzinę...Co myślicie?
-
MiLola, też się zastanawiam nad wyjazdem 70 km od Wrocławia do mojej rodzinnej miejscowości bo szpitale we Wro mnie jakoś nie przekonują, tylko ,że termin mam na grudzień a z pogodą też nie wiadomo jak będzie.
Ogólnie jak droga i warunki są dobre, to raczej powinnaś zdążyć :pWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2013, 17:56
-
milola86, poród jest jedną wielką niewiadomą
) Jedne kobiety przechodzą przez te fazy książkowo, innym odchodzą wody,a nie mają skurczy, jeszcze inne nie mają żadnych objawów i stawiają się do szpitala w terminie, mają wywoływany poród albo umówioną cesarkę. W tych dwóch ostatnich przypadkach wiadomo spokojnie zdążyłabyś dojechać do szpitala bo nigdzie by Ci się nie spieszyło:P Ale jak będzie w rzeczywistości u Ciebie to nikt tego nie wie. Moim zdaniem 2h to sporo jak na dojazd do szpitala, możesz przeoczyć regularnosc skurczy i zorientujesz sie za późno i co wtedy? Albo może mieć jeszcze do wyboru drugi szpital, bliżej, w razie W.
-
nick nieaktualny
-
blueberry, chciałabym mieć do pokonania taką odległość
Mam złe doświadczenia ze szpitalem w mojej małej mieścinie, w pobliskich oddalonych 20-30 km też opinie raczej nie zachęcają.Marzy mi się poród u św. Zofii, ale nie mam pojęcia jak to zrobić.Moja szwgierka mieszka w wawie i już nawet myślę, żeby przed porodem pomieszkać u niej trochę i poczekać na rozwiązanie...Zeby położyć się wcześniej do szpitala i czekać na poród, musiałabym chyba znaleźć lekarza,który tam pracuje, pochodzić do niego na wizyty i "wyprosić" skierowanie-chyba nie ma innego sposobu?
-
Suzy Lee wrote:Michaela to chyba był ten, prawda?
http://www.kwestiasmaku.com/desery/torty/torcik_z_musem_z_mlecznej_czekolady/przepis.html
O tak bingo!
Mi w praktyce wyszedł za 2 razem lepiej gdy dodaam odrobinę więcej żelatyny do musu czekoladowego i jednak nie chciał tak ładnie krem waniliowy wyglądać - jakby mniej go było, dltaego wydaje mi sie że spokojnie można by zrobić go trochę więcej niz jest w przepisie. -
dziewczyny doradźcie mi które łóżeczko wybrać bo mąż mówi oby dwa są ładne i obojętnie jakie chciałabym poznać Wasze zdanie
http://allegro.pl/pk-17-el-mega-zestaw-safari-szuflada-posciel-i3646902850.html
http://allegro.pl/lozeczko-szuflada-mis-posciel-haftowana-14-el-i3663595829.html