WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana welcome to my world moałam tak 2 dni pod rząd.
    Dziś w nocy było lepiej. Ale leże i odpoczywam...
    Jem magnez do wtorku. Potem niech sie dzieje co chce...

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny zastanawałam czy to dziwne odczucie to to czy cos innego, to moze akurat tak:) zobaczymy na usg za 2 tygodnie, nie było to bolesne, chociaz do przyjemnych wrazen bym tego nie zaliczyła...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna to odczuwac jako ucisk na zyły w pachwinach promieniujace do calej nogi niby otepienie/ odretwenie. mozna to odczuwac zapewno w krzyzu, w mega czestym sikaniu nawet z drobinkami i ogolnym wrazeniu na dole

• KaRa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Potrzebuje porady- jakich rozmiarów powinna byc kołderka do łóżeczka. 100 x135 to chyba za duża co?
    Gdzie takie kołderki kupowalyscie?

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze niech się dzieciaczki ustawiają ładnie do porodu.Moje koleżanka miała zaplanowaną cesarke bo dziecko bo dziecko się nie przekręciło właśnie i nie weszło w kanał.A tu niespodzianka 4 dni przed planowanym cc obudziła sie nie wiedziała co się dzieje a tu się synuś obrócił.Ale aż pojechała na pogotowie bo nie wiedziała co się dzieje jak jej się tam w środku taki klocek obrócił.Lekarz powiedział że to się bardzo rzadko zdarza ale jak widać są takie przypadki i urodziła sn :):)

megan8, Suzy Lee, MoniaT lubią tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 18:23

KaRa lubi tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa wrote:
    Hej dziewczyny. Potrzebuje porady- jakich rozmiarów powinna byc kołderka do łóżeczka. 100 x135 to chyba za duża co?
    Gdzie takie kołderki kupowalyscie?

JA tutaj kupowałam http://marko604.istore.pl/pl/poldaun-posciel-medyczna-wklad-100x135-40x60-1424.html

Cześć dziewczyny , mój synuś tak się rozpycha że masakra ,jego pośladki mam po prawym żebrem (dlatego też pewnie krzyż najmocniej boli mnie z prawej strony) i tak się ciśnie w tym miejscu że skóra z zewnątrz mnie boli i piecze :(( nie miałam wcześniej tak ani razu;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2013, 13:39

KaRa lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh Lalita, właśnine w tym momencie leże wyprostowana tzn tak naciagam prawy bok bo mi Brunio nie wiem posladki nogi czy co tam ma wpyccha na zebra i mam wrazenie,ze jeszcze chwile i je złaamie, chyba trzeba zmienic pozyycje!

zsxuot7.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja Natalia też dzisiaj bardzo ruchliwa i na dodatek chyba się nauczyła też wypychać nogi i mi wypycha na lewą strone brzucha i żebra :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2013, 14:25

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Mozna to odczuwac jako ucisk na zyły w pachwinach promieniujace do calej nogi niby otepienie/ odretwenie. mozna to odczuwac zapewno w krzyzu, w mega czestym sikaniu nawet z drobinkami i ogolnym wrazeniu na dole
    ja po prostu czuje duzy nacisk na dół, czasem cos tam zakluje, i jakby srodek ciezkosci sie zmenił, nie wiem czy to to, ale niezła dentka ze mnie sie zrobila, bylismy na małym spacerze na cmentarz... oj tempo zółwie własnie przez te wrazenia w dole...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Micheela mam to samo ja nawet czuję jakby mi ktoś coś wsadził w kanał rodny jakby np ręka:D synusia szła w dół...

ah te żółwie tempo...

No Ana mnie nie boli jak chodzę.... jak siedzę;( to jest masakra;/

dqprepoku4out2uw.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Micheela mam to samo ja nawet czuję jakby mi ktoś coś wsadził w kanał rodny jakby np ręka:D synusia szła w dół...

ah te żółwie tempo...

No Ana mnie nie boli jak chodzę.... jak siedzę;( to jest masakra;/

O tak tez się smiałam że córa grzebie w kablach, bo faktycznie jest takie wrażenie, na szczęscie bardziej odczuwam to jako dyskomfort niż ból.
    Może u Ciebe też sie uspokoi i nie bedzie boleć?

W sumie to ok, moze lepiej zeby się wstawiała, niż nie... możę ciut wcześniej się urodziniz w 40-41 tc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2013, 15:16

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz mi sie rozlozyl :( kicha kaszle i ledwo zyje :( a dzis wizyta u pl gina bede musiala isc sama.

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Nina Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synio dziś nie odstaje od reszty i też łobuzuje:-) raz sie wypina, raz jakby skakał, ale nigdy, żeby to było dla mnie bolesne całe szczęście!

Lilka przykro mi, ze musisz iść sama:( ale mąż niech lepiej się wykuruje

Lalita2710, ;oniqa lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny ja się na temat chodzenia nie wypowiadam :) Czuję się jak prawdziwa ciężarówka :)
    Ostatnie tygodnie to starałam się oszczędzać, ale teraz jak już niby mogę, a nawet powinnam spacerować, to czuję się jakby z 200kg ważyła :/ Toczę się dosłownie
    A ucisk na dole czuję od jakiś dwóch tygodni, ale na USG widać było że główka już się wstawia w kanał rodny, więc coś tam się szykuje.

Kurcze nie mogę uwierzyć że to już tak blisko :)

;oniqa lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Maz mi sie rozlozyl :( kicha kaszle i ledwo zyje :( a dzis wizyta u pl gina bede musiala isc sama.

Lilka to szybkiego powrotu do zdrowia dla męża! Uważaj żeby się nie zarazić

82do20mm8gkktux6.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie żebra bolą Michela od tego wypychanis tyłka...
    A od "grzebania w ksblach" to też dyskomfort.
    W ogoóle synuś jest nisko na tyle że jak puka to w miejscu spojenia łonowegoo
    Wiesz objawy objawami mogę rodzić wcześnie albo wrecz odwrotnie... mimo takich objawów...

Zobaczymy jak wróce i pani dr zbada... sama ciekawa jestem...

Lilka dużo zdrówka dla Was, kurujcie się.

Nina mnie boli chyba z powodu małego brzucha on bidok nie ma miejsca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2013, 15:37

michaela lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:

Nina mnie boli chyba z powodu małego brzucha on bidok nie ma miejsca
    Bardzo możliwe, u mnie najpierw rosnie mała potem brzuch i zanim dorośnie do niej to też bywa mało przyjemnie

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Nina82 Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Nina, a jaki obwód główki ma Twoja dzidzia???

Nie potrafię tego interpretować.
    BPD 10,22 cm (42w1d)
    OFD 11,40 cm (39w0d)
    OFD 11,71 cm
    HC 34,36 cm (39w3d)
    AC 35,56 (39w3d)
    FL 7,73cm (39w4d)
    Zdaje się, że ten pierwszy wynik tak niepokoi mojego lekarza. To jest niby jakiś wymiar dwu ciemieniowy. Ogólnie mój mąż też ma dużą głowę, więc jest to raczej sprawa genetyczna, a nie żadna wada, mimo to trochę się martwię.
    Ach, muszę czekać do 5 listopada, zobaczymy co powiedzą w szpitalu. Tylko trochę tak głupio - teraz nie wiem na co się nastawiać, czy na poród naturalny, czy cesarkę... Jak chciałam, żeby się coś zaczęło, tak teraz się boję i wolałabym, żeby dzidziuś zaczekał spokojnie do tego wtorku ;-) W przeciwnym wypadku decyzję będzie trzeba podejmować "na gorąco", a mój lekarz stwierdził, że różnie może wówczas być.

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny mam chwile to napisze jak to z moim porodem było...:)

urodziłam jak wiecie w 38 tyg. ciąży... a to dlatego że dopadł mnie świąd skóry... badania wątrobowe się pogarszały przyszła cholestaza ciążowa i lekarze podjeli decyzje o indukcji... rozwarcie było na 2 cm... więc postanowili że spróbujemy...w piątek 25 października o 7 rano poszliśmy z mężem rodzić:)... męczyli mnie do po południa skórcze się nasilały...ale niestety brak rozwarcia staneło na 4 cm... czyli brak postępu... na dodatek tętno malutkiej rosło więc podjeli decyzje że cesarskie cięcie zrobią... i tak o 16.42 przyszła na świat moja córeczka ... piękna jak gwaizdka na niebie....:)...przezycie które utkwi mi na wieki w mojej pamięci... samo przygotowanie do cięcia było dla mnie straszne... ale gdy usłyszałam płacz córeczki i gdy położyli mi ja taka cieplutką to juz nic nie było ważne... tylko ona... i tak juz zostanie... moja na całe życie...:)

dziewczyny zyczę wszystkim szczęśliwego zakończenia ciąży...!!!

blueberry, asienka28, Nina82, michaela, Kropka, Ana27, Amicizia, ;oniqa, Suzy Lee, yennefer, MamaMadzia, marzycielka29, Blondi22, juicca, maja2024 lubią tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

‹‹ 669 670 671 672 673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ