III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Nina, a ja myslę, że to będzie głównie zależało od tej szerokosci miednicy, tzn tego miejsca, które mierzą "cyrklem" przed porodem. Ale zapewne kobiety, które mają szerokie biodra to i to miejsce mają szersze:P więc miejmy nadzieję, że spokojnie nawet dwie takie główki przejdą tamtędy:P
Suzy, ja Ci powiem, że waga wagą, ale na tych zdj, które dodałaś po porodzie brzuszka wprawdzie, wygladasz już super. Dlatego ja mam nadzieję, że będzie podobnie u mnie jak u Ciebie, bo widzę ten sam wzrost, ważę teraz 77kg może już więcej nie przytyjęWięc jesli zrzuciłabym jak Ty 10kg po porodzie zaraz to mam nadzieję, że ebde wyglaac jak Ty na zdj:P hehehe:))
Nina82, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Właśnie biodrami bym się nie sugerowała niestety.
Z tego co ja wiem nie raz chudzina 40kg wąska bez problemu rodziła. A taka z ponad 90cm w biodrach miała problem.
Różnie bywa.
Aczkolwiek Nina życzę aby poród przeszedł bez komplikacji i abyś szybko urodziła:))
Polska_dziewczyno córcia śliczna jest;))Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2013, 21:00
Nina82, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
Nina ja bym sie za bardzo nie przyjmowała wymiarami. Mojemu małemu od samego początku wychodzi większa główka, zazwyczaj o 2-2.5tyg, tylko, ze u męża w rodzinie wszystkie dzieci miały głowy w górnej granicy a wszyscy są zdrowi. Wszystkie szczegółowe badania głowy wychodziły ok(komory, mózg itd) wiec jactdz staram sie nie nakrecac. Ja jestem bardzo wąska w biodrach i wysoka i właśnie sie zastanawiałam jak yo bedzie z urodzeniem takiej główki, ale do tej pory nikt z lekarzy nawet nie zasugerował cesarki... Na Twoim miejscu nie martwilabym sie na zapas
Nina82 lubi tę wiadomość
-
Nina zgadzam sie z dziewczynami ze nie ma co sie za bardzo przejmowac wynikami i caly czas zakladac optymistycna wersje porodu. Grunt to pozytywne nastawienie
i zycze zeby poszlo szybko sprawnie i jak najmniej bolesnie
Nina82, michaela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nina82 Ana u mnie od 28 tyg synek tez wychodzi o tydzień, półtora większy, ale mieści się w centylach, główka ostatnio też mu większa wyszła i brzuszek, ale nie mam zamiaru się tym przejmować, bo dużo zależy od błędu pomiaru, ręki lekarza i usg jak to wszystko uchwyci...to nie są zapewne jakieś sztywne ramy, tylko przybliżone wartości, więc spokojnie, ja i tak uważam,że lepszy większy dzidziuś jak mniejszy:-)ja tez jestem wąska w biodrach, no ale nie panikujmy, jakoś to wszystko nam się tam porościąga i przygotuje na nasze maluszki, matka natura wie co robi:-)
Kropka, Ana27, Nina82 lubią tę wiadomość
-
sla.s wrote:
nikt i tak nie wierzy ze az tyle wazę, sama tez tego nie widze, podejrzewam ze duzo z tego to płyny w organizmie. Jak do porodu mi sie nie spieszy tak mam lekko dosyc bycia w ciazy - tak zostałam skopana przez kolezanke na dole blee -
Michaela ja też już wymiękam, nie ejsteś sama:) Dziś w pewnym momencie tak mi - sorry, ze tak o tym piszę - śluz wodnisty poleciał po nodze (w sumie to taka gęsta woda w kolorze mleczno-przezroczystym), ze myślalam, że to wody - kto tam wie co to było bo było chwile mokro i trochę tego poleciało. I nawet się cieszyłam, ze jak zaraz zacznie więcej leciec , czyli, ze wody, to jade do szpitala i urodze niebawem:P No ale póki co nic. Więc dalej czekamy:P 2-3tyg i chciałabym już
michaela lubi tę wiadomość
-
oj ja tez mam sporo tej wydzieliny i mimo podkladek ciagle mokro...
ja w sumie przytylam kolo 13 kg w ciazy, i duzo poszlo w biust, tez mam sporo rozstepow tylko, ze u mnie to tak w 2 tygodnie z B na D skoczyl a teraz to juz nawet E ale w obwodizezie 70.W sumie optycznie to nie sa az, tak duze widac to raczej po bieliznie i bluzkach.
ja teraz tez już moge rodzić nawet zaraz, zwłaszcza że właśnie się wykąpałam. Pojawiają się już sporadyczne skurcze, ćwicze sobie troszkę na piłce i ogólnie jestem aktywna. Ale w sumie to fajnie byloby wytrzymac do poniedziałku, wtedy mam odebrac wyniki morfologii i moczuna wizycie bo tylko ich mi brakuje do kompletu badań.
Nina82 lubi tę wiadomość
-
o 1 odeszly mi wody. Od 3 jestem w szpitalu na pagologi czekam na akcje bo nic sid nie dzialo. Aczkolwiek teraz zaczynam czuc jakies bole. nie ukrywam ze sie boje. A moj maz zaliczyl takiego minusa ze szkoda gadac. ja mu mowie ze jedziemy do szpitala bo wody odeszly a ten mi kaze wrzcac do lizka
ja musialam na niego czekac bo on sobie jeszcze spodnie musial wyprasowac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2013, 05:15
michaela, pasia27, marzycielka29, ;oniqa, Kropka, Blondi22, kaaasiaczek_, Lilka, Stokrotka84, Rucia, MamaMadzia, Ana27, Nina82, Amicizia, blueberry, Matylda36, maja2024, m_f, Suzy Lee, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
To powodzenia moja drogav:)
3 mam kciuki...
Teraz myśl o sobie i maluszku sraj męża...
Mi chyba rozstępy zaczeły wychodzić w górze brzucha....nie jestem pewns bo sà małe msm nadzieje ze to nie one . Tylkp jakies wgniecenia...
Ale skóra mnie w tym miejscu tak swędzi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2013, 06:56
-
иιєиσямαℓиα wrote:o 1 odeszly mi wody. Od 3 jestem w szpitalu na pagologi czekam na akcje bo nic sid nie dzialo. Aczkolwiek teraz zaczynam czuc jakies bole. nie ukrywam ze sie boje. A moj maz zaliczyl takiego minusa ze szkoda gadac. ja mu mowie ze jedziemy do szpitala bo wody odeszly a ten mi kaze wrzcac do lizka
ja musialam na niego czekac bo on sobie jeszcze spodnie musial wyprasowac
taki elegancki i wyprasowany będzie
Lilka, Nina82, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
polska_dziewczyna wrote:a tu obiecane zdjęcia Roksany:)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0638d6b56f76.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8e13943e0f61.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f27229463a9.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/de5f17205407.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/881694abe671.jpg
Jest przepiękna gratulacje rośnie mała miss
polska_dziewczyna lubi tę wiadomość