III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Nina, a ja myslę, że to będzie głównie zależało od tej szerokosci miednicy, tzn tego miejsca, które mierzą "cyrklem" przed porodem. Ale zapewne kobiety, które mają szerokie biodra to i to miejsce mają szersze:P więc miejmy nadzieję, że spokojnie nawet dwie takie główki przejdą tamtędy:P
Suzy, ja Ci powiem, że waga wagą, ale na tych zdj, które dodałaś po porodzie brzuszka wprawdzie, wygladasz już super. Dlatego ja mam nadzieję, że będzie podobnie u mnie jak u Ciebie, bo widzę ten sam wzrost, ważę teraz 77kg może już więcej nie przytyję
Więc jesli zrzuciłabym jak Ty 10kg po porodzie zaraz to mam nadzieję, że ebde wyglaac jak Ty na zdj:P hehehe:))
Nina82, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Właśnie biodrami bym się nie sugerowała niestety.
Z tego co ja wiem nie raz chudzina 40kg wąska bez problemu rodziła. A taka z ponad 90cm w biodrach miała problem.
Różnie bywa.
Aczkolwiek Nina życzę aby poród przeszedł bez komplikacji i abyś szybko urodziła:))
Polska_dziewczyno córcia śliczna jest;))Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2013, 21:00
Nina82, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
Nina ja bym sie za bardzo nie przyjmowała wymiarami. Mojemu małemu od samego początku wychodzi większa główka, zazwyczaj o 2-2.5tyg, tylko, ze u męża w rodzinie wszystkie dzieci miały głowy w górnej granicy a wszyscy są zdrowi. Wszystkie szczegółowe badania głowy wychodziły ok(komory, mózg itd) wiec jactdz staram sie nie nakrecac. Ja jestem bardzo wąska w biodrach i wysoka i właśnie sie zastanawiałam jak yo bedzie z urodzeniem takiej główki, ale do tej pory nikt z lekarzy nawet nie zasugerował cesarki... Na Twoim miejscu nie martwilabym sie na zapas
Nina82 lubi tę wiadomość
-
Nina zgadzam sie z dziewczynami ze nie ma co sie za bardzo przejmowac wynikami i caly czas zakladac optymistycna wersje porodu. Grunt to pozytywne nastawienie
i zycze zeby poszlo szybko sprawnie i jak najmniej bolesnie
Nina82, michaela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nina82 Ana u mnie od 28 tyg synek tez wychodzi o tydzień, półtora większy, ale mieści się w centylach, główka ostatnio też mu większa wyszła i brzuszek, ale nie mam zamiaru się tym przejmować, bo dużo zależy od błędu pomiaru, ręki lekarza i usg jak to wszystko uchwyci...to nie są zapewne jakieś sztywne ramy, tylko przybliżone wartości, więc spokojnie, ja i tak uważam,że lepszy większy dzidziuś jak mniejszy:-)ja tez jestem wąska w biodrach, no ale nie panikujmy, jakoś to wszystko nam się tam porościąga i przygotuje na nasze maluszki, matka natura wie co robi:-)
Kropka, Ana27, Nina82 lubią tę wiadomość
-
nie jestes gruba, tylko w ciazy, ja własnie dobiłam do 70 kg i mam na to ...sla.s wrote:
nikt i tak nie wierzy ze az tyle wazę, sama tez tego nie widze, podejrzewam ze duzo z tego to płyny w organizmie. Jak do porodu mi sie nie spieszy tak mam lekko dosyc bycia w ciazy - tak zostałam skopana przez kolezanke na dole blee -
Michaela ja też już wymiękam, nie ejsteś sama:) Dziś w pewnym momencie tak mi - sorry, ze tak o tym piszę - śluz wodnisty poleciał po nodze (w sumie to taka gęsta woda w kolorze mleczno-przezroczystym), ze myślalam, że to wody - kto tam wie co to było bo było chwile mokro i trochę tego poleciało. I nawet się cieszyłam, ze jak zaraz zacznie więcej leciec , czyli, ze wody, to jade do szpitala i urodze niebawem:P No ale póki co nic. Więc dalej czekamy:P 2-3tyg i chciałabym już
michaela lubi tę wiadomość
-
oj ja tez mam sporo tej wydzieliny i mimo podkladek ciagle mokro...
ja w sumie przytylam kolo 13 kg w ciazy, i duzo poszlo w biust, tez mam sporo rozstepow tylko, ze u mnie to tak w 2 tygodnie z B na D skoczyl a teraz to juz nawet E ale w obwodizezie 70.W sumie optycznie to nie sa az, tak duze widac to raczej po bieliznie i bluzkach.
ja teraz tez już moge rodzić nawet zaraz, zwłaszcza że właśnie się wykąpałam. Pojawiają się już sporadyczne skurcze, ćwicze sobie troszkę na piłce i ogólnie jestem aktywna. Ale w sumie to fajnie byloby wytrzymac do poniedziałku, wtedy mam odebrac wyniki morfologii i moczuna wizycie bo tylko ich mi brakuje do kompletu badań.
Nina82 lubi tę wiadomość
-
o 1 odeszly mi wody. Od 3 jestem w szpitalu na pagologi czekam na akcje bo nic sid nie dzialo. Aczkolwiek teraz zaczynam czuc jakies bole. nie ukrywam ze sie boje. A moj maz zaliczyl takiego minusa ze szkoda gadac. ja mu mowie ze jedziemy do szpitala bo wody odeszly a ten mi kaze wrzcac do lizka
ja musialam na niego czekac bo on sobie jeszcze spodnie musial wyprasowac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2013, 05:15
michaela, pasia27, marzycielka29, ;oniqa, Kropka, Blondi22, kaaasiaczek_, Lilka, Stokrotka84, Rucia, MamaMadzia, Ana27, Nina82, Amicizia, blueberry, Matylda36, maja2024, m_f, Suzy Lee, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
To powodzenia moja drogav:)
3 mam kciuki...
Teraz myśl o sobie i maluszku sraj męża...
Mi chyba rozstępy zaczeły wychodzić w górze brzucha....
nie jestem pewns bo sà małe msm nadzieje ze to nie one . Tylkp jakies wgniecenia...
Ale skóra mnie w tym miejscu tak swędzi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2013, 06:56
-
Trzymam mocno kciuki za Was, na pwno bedziesz miec piekny poród:* Nie bój się, widać że i mąż też jest tego pewnyиιєиσямαℓиα wrote:o 1 odeszly mi wody. Od 3 jestem w szpitalu na pagologi czekam na akcje bo nic sid nie dzialo. Aczkolwiek teraz zaczynam czuc jakies bole. nie ukrywam ze sie boje. A moj maz zaliczyl takiego minusa ze szkoda gadac. ja mu mowie ze jedziemy do szpitala bo wody odeszly a ten mi kaze wrzcac do lizka
ja musialam na niego czekac bo on sobie jeszcze spodnie musial wyprasowac 
taki elegancki i wyprasowany będzie
Lilka, Nina82, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
polska_dziewczyna wrote:a tu obiecane zdjęcia Roksany:)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0638d6b56f76.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8e13943e0f61.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f27229463a9.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/de5f17205407.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/881694abe671.jpg
Jest przepiękna gratulacje rośnie mała miss
polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

Aniołek (8tc) 25.06.2012