WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu obiecane zdjęcia Roksany:)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0638d6b56f76.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8e13943e0f61.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f27229463a9.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/de5f17205407.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/881694abe671.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2013, 18:16

aiwlys, blueberry, Nina82, Nina, Lalita2710, michaela, Kropka, Ana27, Amicizia, ;oniqa, Suzy Lee, Lilka, Stokrotka84, Kleopatra, yennefer, Asiulka83, MamaMadzia, marzycielka29, pasia27, Blondi22, juicca, maja2024, megan8 lubią tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• Nina82 Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska dziewczyno - rozczulające zdjęcia :) Mała jest przesłodka... :)

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nim Was nadrobie ;) Maly wazy 3200 kg i niechcial pokazac twarzy :) pcha sie glowka w kanal rodny :) zalecone chodzenie i duzo pracy fizycznej :)ufff jaka ulga ze wszustko ok.poprzednie info dotyczace wagi byly chyba z kosmosu :)

Nina82, Lalita2710, Ana27 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka jest niunia ;)

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska dziewczyno najwazniejsze,ze wszystko sie dobrze skonczylo i mala Roksanka jest juz z Wami!

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polska_dziewczyna prześliczna jest Roksanka, jeszcze raz gratuluję :)

Dziś był mój ostatni dzień w pracy :) czas na relaks :) Od jutra zaczynam wielkie pranie i prasowanie dziecięcych rzeczy, nie mogę się już doczekać :)

Nina82, Lalita2710, Ana27, michaela, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina82 wrote:
    Nie potrafię tego interpretować.
    BPD 10,22 cm (42w1d)
    OFD 11,40 cm (39w0d)
    OFD 11,71 cm
    HC 34,36 cm (39w3d)
    AC 35,56 (39w3d)
    FL 7,73cm (39w4d)
    Zdaje się, że ten pierwszy wynik tak niepokoi mojego lekarza. To jest niby jakiś wymiar dwu ciemieniowy. Ogólnie mój mąż też ma dużą głowę, więc jest to raczej sprawa genetyczna, a nie żadna wada, mimo to trochę się martwię.
    Ach, muszę czekać do 5 listopada, zobaczymy co powiedzą w szpitalu. Tylko trochę tak głupio - teraz nie wiem na co się nastawiać, czy na poród naturalny, czy cesarkę... Jak chciałam, żeby się coś zaczęło, tak teraz się boję i wolałabym, żeby dzidziuś zaczekał spokojnie do tego wtorku ;-) W przeciwnym wypadku decyzję będzie trzeba podejmować "na gorąco", a mój lekarz stwierdził, że różnie może wówczas być.

Kurcze ciekawe co z tą główką, obwód nie jest jjakiś mega wielki, tylko widocznie ta szerokosc jej za duza, u mnie też ma 8,7cm (34tc) wiec tylko 1,5cm mniej niż u Was. Dobrze wiedzieć, że to bpd 10,5cm to jakieś maximum i wteyd zalecana jest cesdarka. A może masz wąską miednicę? Mierzyli Ci już i stąd to stwierdzenie, że ta szerokość główki za wielka?

Tak czy siak dobrze, że lekarz dmucha na zimne i jak coś będzie cesarka, żeby było bezpiecznie dla Ciebie i Maluszka:))

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polska dziewcyzno Super Roksannka!!! Widać, ze zdrowa dziewczynka:) a jakie ma piękne czarne oczka:))))))

Lilka no popatrz jaki Mały pyzolek u Ciebie zamieszkuje:)))) Super! To teraz bierz się za sprzątanie i do dzieła::P(porodu:P)

Kropka w kopńcu!!!:))) Ja Cie i tak podziwiam:)) Już dawno poprałam wszystko, pieluchy tylko zostały:P Mam parę rzeczy jeszcze do przygotowania i to mnie strasznie męczy psychicznie, ze jeszcze nie zrobione:P

Właśnie zamówiłam nr 3 (jak Antek) http://allegro.pl/show_item.php?item=3642802398
    Tylko szkoda, że teraz na to wpadłam, bo czas realizacji plus przesylka to 17dni jak nie wiecej:P Może nie urodzę do tej pory:P Ale kto wie. Co dzień gorzej ze mną, chodzić za abrdzo nie mogę i tak coś czuję, ze przywitamy Brunia w listopadzie:P:)

Kropka, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Nina82 Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie praktycznie przez całą ciążę to BPD jest o dwa tygodnie większe, niż ciąża. Szerokości miednicy jeszcze nie mierzyli, ale mam szerokie biodra, więc raczej nie powinnam mieć problemu... Cóż zrobić, tak czy siak trzeba zaufać lekarzom i być dobrej myśli ;-)

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, to tak jak umnie z tym BPD:) Teraz na usg dokladnie 33+5tc a BPD wskazywało na 35+4tc. Też mam szerokie biodra:P Pewnie będziemy mieć z główką Maluszka tak jak Wy, ale ciekawe czy mój gin coś na to powie:P On jest strasznie za SN. Ale będę czujna i nastepnym razem go wypytam o tą główke:P

Nina82 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, pierwsza noc u ciotki z anami, jakos sie pomału przestawiamy, ale troszkę mi smutno za tamtym mieszkankiem... gdybym sie od razu an soje przeprowadzala to byłąby głównie radosc z tego ze to nasze a tak... nie mozemy jeszcze cieszyc sie wlasnym, tamtyego w ktorym tyle czasu spedzilismy nie mamy juz, i na torbach... az nawet ordzic mi sie nie chce jak sobie pomysle o braku spokoju i intymnosci u ciotki, ktory jendka na wynajmowanym ale w jakis sposob naszym się miało... jakos damy rade...

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela jesli chodzi o wstawianie sie dziecka w kanał rodny to tak cos jak dziewczyny pisaly. U nie bylo i jest takie kłucie w środku i takie rozpychanie jakby mi ktos chciał rozszerzyć biodra i ból w pachwinach i takie tam wpychanie się malucha, jak mówiłam o tym pani doktor to właśnie pwoeidziałą że mały się tam szykuje i układa i potem na USG w poniedziałek okazało się że mały jest już ustawiony ładnie w kanale rodnym

michaela lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polska dziewczyno - slodka ta twoja Roksanka :)

oniga ładniutkie łózeczko i pościel fajna dla dziewczynki :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a miałyście problem z celulitem itp?? no u mnie brzuch piersi ok a na udach zrobiła się masakra

relg3e5ejwatx9hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roksanka przepiękna! :) Gratulacje raz jeszcze

Cellulit tak, ale to mysle przestanie byc tak rażące jak zejdzie z nas zatrzymana woda, opuchlizna, hormony sie ureguluja i wrocimy odo swojej wagi.

Lalita2710, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy ile Ci już kg ubyło od porodu? :)

Dziewczyno Roksanka przesłodka kobietka <3

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polska Dziewczyno Roksanka jest sliczna jeszcze raz serdeczne gratulacje :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Nina82 Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 trochę mnie pocieszyłaś - dobrze wiedzieć, że nie jestem jedyna. Może lekarz miał po prostu gorszy dzień i inaczej niż zwykle interpretował fakty. W końcu tydzień wcześniej też u niego byłam i nic nie mówił o problemach - a przez tydzień nie mogło się przecież wiele zmienić. Myślę, że kluczowe będzie to, czy główka zejdzie do kanału rodnego, czy nie. Pożyjemy, zobaczymy.
    Cellulit mam od początku ciąży, jak się dobrze przyjrzeć, można go nawet znaleźć w okolicach kostek u stóp ;-) Ale liczę na to, że przejdzie tak jak to pisze Suzy.

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efc3e119b1aed82am.jpg

Przepadlam :) jestem zakochana na zaboj :D
    Dzieki Dziewczyny za Zyczenia zdrowka obym niczego nie zlapala :)
    Justa Piekny Twoj Alanek
    Polska dziewczyno Mala Jest Cudna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2013, 20:42

;oniqa, aiwlys, Nina, rubi67, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2013, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Suzy ile Ci już kg ubyło od porodu? :)

Dziewczyno Roksanka przesłodka kobietka <3

hmmm... na razie stoję w miejscu od ostatniego posta... czyli -10kg ale wciaż 8kg na plusie... z tymze ja byłam dosc wychudzona przed ciążą, mimo 2 obiadow dziennie i ciaglego podjadania waga stała mi na 57kg przy 170cm... a zawsze ważyłwam koło 61-62... wiec jakby porownywac do mojej wagi sprzed pierwszej ciazy to brakuje mi juz tylko 4-5 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2013, 21:01

michaela lubi tę wiadomość

‹‹ 670 671 672 673 674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ