III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Justa - gratuluje! Śliczne maleństwo
Właśnie wróciłam z wizyty u lekarza. Mam się zgłosić we wtorek do szpitala, gdzie będą rozważać cesarkę, bo dziecko ma duży obwód główki i jego waga dobija do 4 kg. Z wagą lekarz powiedział, że jeszcze dalibyśmy sobie radę, ale bardzo go martwi ta główka, bo do przekroczenia maksimum normy brakuje jej kilku milimetrów. Rozwarcie na opuszek, główka nie jest w kanale rodnym, więc jeśli chodzi o poród naturalny to zdaniem lekarza czeka mnie jeszcze dobry tydzień...justa24 lubi tę wiadomość
-
oba sa fajne fakt
mi kształt podoba sie co jest zyrafa ale zamiast tej zyrafy tego misia z tamtego łózeczka ;p ale to już szczególik
;oniqa lubi tę wiadomość
-
dokładnie hehe pościel też dużo daje no ale najlepszy efekt będzie jak Natalka będzie w swoim łóżeczku , ja za kilka tygodni będę miała ten problem ;p
;oniqa lubi tę wiadomość
-
Nienormlan achcialabym miec tyle optymizmu co ty w tej kwestii, Jeszcze sie okzaalo z emoj M, anulowal to zamowienie wczorja z drzwiami wewnetrznymi, tylko nie rpzeczytal a okazalo sie dzisja w sklepie ze jednka mielismy zmaowiony tenjasniejszy kolor i niepotrzebnie anulował!! krzyczał na mnie zeby czytala umowe, a miał ja on przy sobie i sam nie raczyl sprawdzic!!! i takim to sposobem drzwi bede w grudniu na mikołaja a ja wtedy juz chcialam tam mieszkac!!! zabic to mało!!!
do tego okazalo sie ze moje buty wywiezli do piwnyc zamist do ciotki i mam tylko te jende co mialam nanogach ktore mnie na dodatek obtarły i ocZywsicie M, juz nie pojedzie tylko jutro rano!!! taqk juz widze jak on rano wstaje i jedzie!!! jest gorszy do wstawania rano niz ja!!! a juttro korki swieto itd.!!! wkurzyl mnie rowno!!!! -
Nina82 wrote:Justa - gratuluje! Śliczne maleństwo
Właśnie wróciłam z wizyty u lekarza. Mam się zgłosić we wtorek do szpitala, gdzie będą rozważać cesarkę, bo dziecko ma duży obwód główki i jego waga dobija do 4 kg. Z wagą lekarz powiedział, że jeszcze dalibyśmy sobie radę, ale bardzo go martwi ta główka, bo do przekroczenia maksimum normy brakuje jej kilku milimetrów. Rozwarcie na opuszek, główka nie jest w kanale rodnym, więc jeśli chodzi o poród naturalny to zdaniem lekarza czeka mnie jeszcze dobry tydzień...
Nina, a jaki obwód główki ma Twoja dzidzia??? -
Nina to faktycznie nie ciekawie, mój jest już ustawiony w kanale rodnym prawidłowo i wazy jakieś 3400. O główce nic nie mówiła, tylko, że dzieciątko jest "miernej" wagi. I ja te mam rozwarcie na opuszek placa, aprzynajmniej takie mialam w poniedziałek. Tylko, że ja mam jeszcze troszke czasu. ajedyne co to łozysko ma już oznaki starzenia się więc najdalej do 19 muszę urodzić inaczej wywoływanie.
Ale dzis chyba sobie troszke z M. odbijemy wieczorem, tylko niech ciotka idzie już spać!!! -
Tak pisze wszedzie i te co juz r=urodziły mówią że skurcze porodowe to taki ból jak przy okresie, ale wiecie co, ja nie pamietam już tego bólu
Zawsze miałam koszmarnie bolesne miesiączki, ale od ostatniej mineło juz tyle czasu, że normalnie nie wime jaki to ból okresowy hehehe wiec nie bardzo umiem sobie wyobrazic jak moga bolec te skurcze porodowe... ale wime, ze podfobono jest to taki ból że kobieta wie, że się zaczeło i nie przegapi tego
-
;oniqa wrote:Witajcie dziewczyny od dzisiaj do porodu zostało mi 100 dni
ale to zleciało
a od niedzieli zaczynam III trymestr chociaż i tak od kilku ładnych tygodni jestem juz z Wami na tym wątku
Zastanawiam się kiedy ze 100 zrobiło się poniżej 50 dni do porodu i nie wiem
;oniqa, Nina82 lubią tę wiadomość
-
jeżeli moge to pochwale Wam się co wybrałam
takie łóżeczko :
http://allegro.pl/pk-17-el-mega-zestaw-safari-szuflada-posciel-i3646902850.html
do tego ta pościel senne misie różowe bo jak zmienie to moge dać różne kolory bo jest i żółta i rózowa
a na zmiane chce dokupić tą pościel tylko jeszcze nie wiem jaki motyw bo wszystkie są ładne:
http://allegro.pl/posciel-90x120-kubus-cars-hello-kitty-pony-minnie-i3641263430.html
Taki wybrałam komplet dla Natalkimichaela, Nina, juicca, Lalita2710, Amicizia lubią tę wiadomość
-
michaela wrote:jest kilka takich historii ze poródd wcale nie bolał. a ta ostatnia o porodzie w pociagu? hihi ekspresowo kobieta urodziła. Moja mama tez powiedziała ze u niej z bólem nie było zle.
Czy wstawianie sie w kanał rodny jest jakpos odczuwalne?
No wlasnie xhyba tak.. ake pewnie nie ma reguly.. ja wczoraj wieczirem mialam piewszy raz taki bol ze myslalam ze rodze..najpuerw napiela sie macica, potem zaczely bolec pachwiny i cos na dole nie wuem moze to miednica? Ale bolalo steasznie, godzine wytrzymylam a potem ten bol przeszedl... jak bym miala jeszcze przy tym skurcze to bym chyba zadzwinila do gina ake skurczy nie idczuwalam...