WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Nina82 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa - gratuluje! Śliczne maleństwo :)
    Właśnie wróciłam z wizyty u lekarza. Mam się zgłosić we wtorek do szpitala, gdzie będą rozważać cesarkę, bo dziecko ma duży obwód główki i jego waga dobija do 4 kg. Z wagą lekarz powiedział, że jeszcze dalibyśmy sobie radę, ale bardzo go martwi ta główka, bo do przekroczenia maksimum normy brakuje jej kilku milimetrów. Rozwarcie na opuszek, główka nie jest w kanale rodnym, więc jeśli chodzi o poród naturalny to zdaniem lekarza czeka mnie jeszcze dobry tydzień...

justa24 lubi tę wiadomość

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oba sa fajne fakt :) mi kształt podoba sie co jest zyrafa ale zamiast tej zyrafy tego misia z tamtego łózeczka ;p ale to już szczególik :)

;oniqa lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie i tu jest problem oba sa fajne teraz ty chyba zależy od pościeli :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie hehe pościel też dużo daje no ale najlepszy efekt będzie jak Natalka będzie w swoim łóżeczku , ja za kilka tygodni będę miała ten problem ;p

;oniqa lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa śliczny maluch. Jeszcze raz serdecznie gratuluje

relgi09k52jutqx1.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormlan achcialabym miec tyle optymizmu co ty w tej kwestii, Jeszcze sie okzaalo z emoj M, anulowal to zamowienie wczorja z drzwiami wewnetrznymi, tylko nie rpzeczytal a okazalo sie dzisja w sklepie ze jednka mielismy zmaowiony tenjasniejszy kolor i niepotrzebnie anulował!! krzyczał na mnie zeby czytala umowe, a miał ja on przy sobie i sam nie raczyl sprawdzic!!! i takim to sposobem drzwi bede w grudniu na mikołaja a ja wtedy juz chcialam tam mieszkac!!! zabic to mało!!!

do tego okazalo sie ze moje buty wywiezli do piwnyc zamist do ciotki i mam tylko te jende co mialam nanogach ktore mnie na dodatek obtarły i ocZywsicie M, juz nie pojedzie tylko jutro rano!!! taqk juz widze jak on rano wstaje i jedzie!!! jest gorszy do wstawania rano niz ja!!! a juttro korki swieto itd.!!! wkurzyl mnie rowno!!!!

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JUsta slodki ten twój synek

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do łóżeczek to sama nie wiem oba ładne wiec pozostaje kwestia pościeli.

;oniqa lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina82 wrote:
    Justa - gratuluje! Śliczne maleństwo :)
    Właśnie wróciłam z wizyty u lekarza. Mam się zgłosić we wtorek do szpitala, gdzie będą rozważać cesarkę, bo dziecko ma duży obwód główki i jego waga dobija do 4 kg. Z wagą lekarz powiedział, że jeszcze dalibyśmy sobie radę, ale bardzo go martwi ta główka, bo do przekroczenia maksimum normy brakuje jej kilku milimetrów. Rozwarcie na opuszek, główka nie jest w kanale rodnym, więc jeśli chodzi o poród naturalny to zdaniem lekarza czeka mnie jeszcze dobry tydzień...

Nina, a jaki obwód główki ma Twoja dzidzia???

zsxuot7.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina to faktycznie nie ciekawie, mój jest już ustawiony w kanale rodnym prawidłowo i wazy jakieś 3400. O główce nic nie mówiła, tylko, że dzieciątko jest "miernej" wagi. I ja te mam rozwarcie na opuszek placa, aprzynajmniej takie mialam w poniedziałek. Tylko, że ja mam jeszcze troszke czasu. ajedyne co to łozysko ma już oznaki starzenia się więc najdalej do 19 muszę urodzić inaczej wywoływanie.

Ale dzis chyba sobie troszke z M. odbijemy wieczorem, tylko niech ciotka idzie już spać!!!

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa Alanek jest kochany :)

ja właśnie skończyłam sprzątanie dom lśni a ja opadam z sił :) ale to pozytywne zmęczenie :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa piękny maluszek! Jeszcze raz gratulacje!

82do20mm8gkktux6.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pisze wszedzie i te co juz r=urodziły mówią że skurcze porodowe to taki ból jak przy okresie, ale wiecie co, ja nie pamietam już tego bólu :D Zawsze miałam koszmarnie bolesne miesiączki, ale od ostatniej mineło juz tyle czasu, że normalnie nie wime jaki to ból okresowy hehehe wiec nie bardzo umiem sobie wyobrazic jak moga bolec te skurcze porodowe... ale wime, ze podfobono jest to taki ból że kobieta wie, że się zaczeło i nie przegapi tego :D

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest kilka takich historii ze poródd wcale nie bolał. a ta ostatnia o porodzie w pociagu? hihi ekspresowo kobieta urodziła. Moja mama tez powiedziała ze u niej z bólem nie było zle.

Czy wstawianie sie w kanał rodny jest jakpos odczuwalne?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny od dzisiaj do porodu zostało mi 100 dni :) ale to zleciało :) a od niedzieli zaczynam III trymestr chociaż i tak od kilku ładnych tygodni jestem juz z Wami na tym wątku :)

michaela, Nina82, marzycielka29 lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    Witajcie dziewczyny od dzisiaj do porodu zostało mi 100 dni :) ale to zleciało :) a od niedzieli zaczynam III trymestr chociaż i tak od kilku ładnych tygodni jestem juz z Wami na tym wątku :)
    ha i dalej wcale wolniej nie będzie :) Zastanawiam się kiedy ze 100 zrobiło się poniżej 50 dni do porodu i nie wiem

;oniqa, Nina82 lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, synek przesłodki ;) gratuluje !!!

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michela masz racje teraz czas będzie coraz szybciej leciał, a ja nowy miesiąc zaczełam na szybkich decyzjach i wybrałam i łóżeczko i pościel i juz nie będe szukać tylko zostane przy tym co wybrałam :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeżeli moge to pochwale Wam się co wybrałam :)
    takie łóżeczko :
    http://allegro.pl/pk-17-el-mega-zestaw-safari-szuflada-posciel-i3646902850.html

do tego ta pościel senne misie różowe bo jak zmienie to moge dać różne kolory bo jest i żółta i rózowa

a na zmiane chce dokupić tą pościel tylko jeszcze nie wiem jaki motyw bo wszystkie są ładne:
    http://allegro.pl/posciel-90x120-kubus-cars-hello-kitty-pony-minnie-i3641263430.html

Taki wybrałam komplet dla Natalki :)

michaela, Nina, juicca, Lalita2710, Amicizia lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    jest kilka takich historii ze poródd wcale nie bolał. a ta ostatnia o porodzie w pociagu? hihi ekspresowo kobieta urodziła. Moja mama tez powiedziała ze u niej z bólem nie było zle.

Czy wstawianie sie w kanał rodny jest jakpos odczuwalne?

No wlasnie xhyba tak.. ake pewnie nie ma reguly.. ja wczoraj wieczirem mialam piewszy raz taki bol ze myslalam ze rodze..najpuerw napiela sie macica, potem zaczely bolec pachwiny i cos na dole nie wuem moze to miednica? Ale bolalo steasznie, godzine wytrzymylam a potem ten bol przeszedl... jak bym miala jeszcze przy tym skurcze to bym chyba zadzwinila do gina ake skurczy nie idczuwalam...

zsxuot7.png
‹‹ 668 669 670 671 672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ