WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela a propo kota to mi ruchy Maksa teraz przypominaja kocie gdy sie uklada na brzuchu i probuje znalezc pozycje ;)i tak sie wgniata lapami ihihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2013, 09:36

michaela lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • michaela Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie mam takie same odczucia z Różą ona czasem tak sie mosci jak mały kociak:)) i reaguje na mruczenie kota na kolanach, bardzo jestem ciekawa ich pierwszego spotkania :)

Lilka lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami trzymam kciuki zeby lekarze zaczeli dzialac !!

Amicizia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • welurka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Yennifer gratulacje :)
    Ami najwyższy czas na Was ! czekamy na Jasia :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki w suwaczkach macie TERMIN PORODU WEDŁUG om CZY WEDŁUG usg ?

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yennefer gratulacje :D Aż miło się czyta takie streszczenie porodu :)

Ami trzymaj się dzielnie, dawaj Nam znać na bierząco jak sprawa się ma, trzymamy nadal dzielnie kciuki, i mamy nadzieję, że Jasiu niedługo zaszczyci Nas swoją obecnością :)

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wszędzie inny wychodzi Welurka;P

Według miesiączki 10 grudnia ,według usg 5-6 grudnia ,według ovu jakiś 11 grudnia :P średnio mam włączoną na 5 grudnia :P

Rucia lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uznaje się ten termin,który lekarz wpisał ci w książeczkę. Zazwyczaj z usg robionego ok 9-12 tyg ciązy.
    Yennifer gratulacje!!! Spory chłopak!

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • michaela Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już pod kątem medyczno praktycznym mam torby popakowane teraz dopakowuje sie - jak wariatka hehe pod kątem relaksacji i oswajania szpitalnej przestrzeni :D muzyka takie cudo 3e90f7c1c54a034e3c9895d2b68cb961.jpg do masowania głowy - bo to meeega przyjemne i kilka innych przyjemności, najwyżej ich nie użyję ale skoro relaks jest taki istotny to przygotuję sie jak do spa :D:D a niech się wszyscy pukają w głowę :D

Miriam lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki.

Yennefer serdeczne gratulacje,

Ami, badz dzielna, juz niebawem bedzie Jas z Toba ;)

Ja tez juz zaczynam sie niecierpliwic, niby do terminu kilka dni, ale chcialabym juz. Tylko, ze ja nic nie robie, nie sprzatam, nie myje okien, nie siedze na pilce. Ewentualnie spaceruje, moze zaczne dzis od mycia podlog ?:D

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurka, ja mam 21 listopad z 1wszego USG, 24 mam z miesiaczki i z OVU. A najbardziej chciala bym 18 tego, w moje urodziny, ale nie sadze, ze mi mala zrbi taka niespodzianke, bo jak znam swoje szczescie to nie pojdzie nic po mojej mysli... :(

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yennefer gratulacje!!!! Ale super! Powiedz, jak Ty ro zrobiłaś, że urodziłaś naturalnie całkiem spore dzieciątko?:))) JEsteś moją nadzieją:P

Ami, mam nadzieję, ze juz po obchodzie jesteś i już znasz PLAN działania! Trzymam kciuki!!

Justa, cieżka sprawa z propozycją mamy. Z tego co piszesz 20 min samochodem to wcale nie daleko od siebie mieszkacie. Możecie się odwiedzać co dzień. Np. mąż po pracy by Was podwoził do niej - no bo autobusem póki co nie ma mowy jeździć, w dodatku zima idzie!No way ...
    Albo M, przed pracą by Was zawoził potem by po Was przyjeżdzał. A mama mma poważniejszą operację, ze chodzi o to żebyś mogła się nią zająć potem?? Czy głównie kieruje się chorbą nowotworową i chce nacieszyć się Alankiem? Zresztą kto wie, chemioterapia pomagła niejednej osobie, może wyjdzie z tego, a póki co jest przerażona i dlatego tak chce się już zabezpieczyć...
    Nie wiem, ale Twoja przeprowadzka na długi czas to nie jest dobry pomysł. To moze zaburzyć Twoje małżeństwo, nie wyobrażam sobie mieszkać bez męża mając małe dziecko. On też chyba nie, bo to również i jego synek. Dogadajcie się z mamą tak, żebyście się jak najczęściej widywywały i odwiedziały, jestem pewna, ze się uda bo nie mieszkacie daleko od siebie. No chyba, ze chodzi o opiekę po operacji, to na parę dni aby pomóc mamie zawsze można się zgodzić. Ale też żebyś wydoliła...Eh , mam nadzieję, ze wymyślicie z Mężem coś sensownego w tej sytuacji..

Amicizia, justa24 lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie własnie według OM termin na 14 grudnia według OVU też, ale według USG na 11 grudnia, dobra zostawiam suwaczek tak jak jest :P

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Gratulacje Yenifer :D :D :)) Kawał chłopa ale dałaś radę i to najważniejsze :P

Więc może być duży dzidziuś i człowiek urodzi;)) hihih Fajnie słyszeć taką historie ;)

Lalita, pewnie, ze czlowiek urodzi, moja mama 160 cm i filigranowa budowa urodzila mojego brata 4600 a potem mnie 4400 :D

Ana27, Lalita2710 lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    Kobitki w suwaczkach macie TERMIN PORODU WEDŁUG om CZY WEDŁUG usg ?

U mnie mniej więcej sie pokrywaja - jest różnica 2 dni 12 albo 14 grudnia

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, nie chce nic mówić ale praktycznie jesteś już na podium na liscie :P
    Sla.s musi tylko zaktualizować listę:P

Lilka, aiwlys lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie mama 157 a ja wazyłam prawie 4,5 kg;) urodziła mnie w godzine od przekroczenia drzwi szpitala :D

Ana27, marzycielka29, rubi67 lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny.

Jeszcze nic nie wiem. Pani doktor bedzie.mi robic usg i jeszcze rozmawiac ze mna i sie okaze co i jak. Juz rozwazaja tylko eywolywanie i nie mowia o cesarce co mnie cieszy. Czekam na M. Az mi przyjedzie z jedzonkiem i innymi takimi rzeczami. O pilce.nie.mowilam, ale jak zfecyduja sie wywolywac to.potem dadza mnue.na porodowke a tam juz sa pilki. Jak przyjedzie to popprosze o masaz i bedziemy fuzo spacerowac po szpitalu. Na razie czekam az mnie lekarka xawola wiec nie chce sie sama nigdzie oddalac.

Rucia dziekivze informujesz dziewczyny. Na komorce.nie da sie lopiowac a wczoraj nie.mialam sily wlaczac fb. Jak bede po rozmowie z lekarzem to osobiscie zdam dziewczynom relacje. Dziekuje za wsparvie. Chyha sie zdrzemne poko nie mam gosci :)

rubi67, Rucia, michaela, Lilka, marzycielka29, plemniczka, Miriam, Lula_w, Blondi22, ;oniqa lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywaj Ami, i czekamy na dalszy rozwoj sytuacji ;)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami, zdrzemnij się, może to być Twoja ostatnia spokojna drzemka w najbliższym czasie:D Potem już tylko Jaś:D

rubi67, Amicizia lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
‹‹ 753 754 755 756 757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ