WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Nina Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    wooow dziecko nalało ludwia do zmywarki?:D
    My jeszcze nie używaliśmy nowej zmywarki, ale coś czuję, że może się skończyć tak samo:-D

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ry
    Nina wrote:
    A który to szpital wybrałaś? super, ze poczułaś spokój, teraz takim nastawieniem poród będzie przyjemnością:-)

Rydygiera. Podobało mi się co o nim pisała yennefer, o i zrobiłam 2 wizyty tam no i połozna o która mi chodziło okazało się że tam pracuje, też w trakcie dni otwartych bardzo fajna kobieta nas oprowadzała więc coraz bardziej sie upewniałam, że to jest to miejsce.

Nina lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok laski zmykam na impreze ;) na godzinke co prawda ;) ale normalnie nawet perfum uzylam :) na codzien przyprawiaja mnie o zgage i bol glowy :) a maz szaleje w kuchni robiac bigos..pojawie sie pewnie pozniej ;)

Lalita2710 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu spokoj dzis ;) myslalm, ze wejde i bede musiala nadrabiac i nadrabiac. ja spedzilam popoludnie z przyjaciolka, ktora rozmawiala wiecej z moja Laurencja niz ze mna :D
    Nie moge sie juz jej doczekac.
    Nic sie nie zapowiada ;/

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzyy, moj maz tez by tak nastawil zmywarke :D

Ciekawe jak Amicizia ?????

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero zjedliśmy kolację jednak wybraliśmy się z synkiem do kina i powiem wam że warto było trochę humor mi się poprawił :) .

Fakt że dzisiaj tu cisza ale zawsze w weekend mamusie spędzają wieczorki z mężami lub znajomymi :). Ja jestem padnięta na maxa i nie mam siły na nic chwilkę się pokręcę po domku i wskakuje do łózka.

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;)

U mnie od 16.30 do 20.30 byli znajomi więc przerwa w pisaniu;P
    Koleżanka w 32 tygodniu jest;)
    Posiedzieliśmy pogadaliśmy... pytam się jej widziałaś poród
    a ona no na TLC :D a ja haha ja mówie to pokaże ci prawdziwy
    Pokazałam jej filmiki na yt z porodu węgierskiego i z porodu w rzece...

Była w szoku:D i mówi że bd jej się śnić:p

Suzy:D udany twój mąż :D

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.pudelek.tv/video/Niesamowita-PIERWSZA-KAPIEL-blizniakow-3801/ :)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    świetny filmik ;) Wczoraj mężuś mi pokazał ten film , normalnie sie popłakałam ze wzruszenia :D maluszki kochane :D

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2013, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze ten film podbija internet... wszyscy mi o nim mowia dookola, dzieciaci i niedzieciaci i z korpo i nie z korporacji :)

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dalej w dwupaczku. Na ktg zapisaly sie ladne skurcze ale szyjka bez zmian. Jutro przenosza mnie.na porodowke i wywolywanie porodu nsjpierw.balonik itd. Oczywiscie jesli.nie stanie sie cud, bo szyjka i.skurcze moga mnie jeszcze niezle zaskoczyc to.ide spac przed dluga.i ciezka.niedziela.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia no może się uda wkońcu jakoś samo pojdzie w nocy:)
    Hmm co to jest ten balonik?:P

Amicizia lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Na spokojnie, na pewno synuś zbiera siły przed porodem. Mój też ostatnimi czasy mega spkojny, gin też mówił, że teraz odczuwalne ruchy dziecka to takie przeciąganie, pełzanie jakby więc może przyzwyczaiłaś sie do kopania ale niestety już mały nie ma miejsca, tam w śrdoku na pewno rusza główka rączkami delikatnie ale nawet tego nie czujesz.

Wieczorem wzięło nas na sprzątanie, włączyliśmy sobie muzyczkę i od razu mały zaczął mi nogą wymachiwać (chyba lubi muzykę). On już nie kopie, ale przyzwyczaił mnie, że z prawej strony mi nóżkę wypycha :) Chyba miał gorszy dzień wczoraj i dziś, zresztą pogoda nie napawa optymizmem heh :) Ale już jestem spokojna. A po południu jak napisałam tamtego posta kazałam mężowi ucho do brzucha przyłożyć i on z całą pewnością stwierdził, że mały w środku buszuje heh

Ana27, michaela, aher lubią tę wiadomość

zfxga33.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Zjedz coś kwaśniego - u mnie po andarynkach/ grejfrutach istne szaleństwo, nawet w najcichszy dzień.

Zjadłam wtedy garść twixów mini, wypiłam cole, zjadłam winogrona i mandarynki i nic na niego nie zadziałało. Chyba mocno spał bo teraz szaleje, nadrabia zaległości :)

michaela lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój znowu, jak to w nocy, tak wariuje, ze masakra, aż się boje o co chodzi. Brzuch mi faluje , jakieś części jego nóg uwypuklaja się z każdej strony, wygląda to jak jakis buszujący krecik. Za mało aktywny-strach, za bardzo aktywny-strach - paranoja. Chce już urodzić :P

michaela, rubi67 lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana wiem, i tak juz bedziemy miec z nimi zawsze:)na szczescie to juz niedaleko do porodu

Ana27 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Amicizia no może się uda wkońcu jakoś samo pojdzie w nocy:)
    Hmm co to jest ten balonik?:P
    Jesli dobrze pamietam z SR to wprowadza sie taki balonik który ma rozszerzyc szyjke i wywołac wydzielanie oksytocyny, jak to nie pomoze to chyba podaja oksytocyne w kroplówce {?}

Ana27 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami pomysl tylko, jutro a właściwie juz dzisiaj bedziecie razem! Mocno trzymam kciuki za to żeby to był jak najmniej męczący dzień:*

Amicizia, Ana27 lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz na porodowce ale nie urodzilam w nocy ale.lapianie skurcze. Na razie zrobilii.lewatywe i czekam bo.ma byc ktg. Jestem.glodna i spac mi.sie chce.

A ten balonik to tak jal.kichaela pisze ma za zadanie otworzyc szyjke itd. Potem jesli jie ma skurczy daja oksytocyne w kroplowce, nie odwrotnue.bo.przy zamknietej sxyjce.byloby to.mega.bolesne i bez sensu. Mam stracha i.sie zastanawiam czy jue za sxybko.ja wywolywanie, ale. Moze moja podswiafomosc blokuje akcje.porodowa a teraz maja czas zeby spokojnie wywolac. Porod sn a nie sxybko czy cesarka.bo.cos z malym nie tak...ale mam takie mieszane uczucia...

Suzy Lee, plemniczka, Ana27 lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami, nie zastanawiaj sie juz nad tym, jest plan działania, rozluznij sie,lekka stymulacja i wszystko gładko pójdzie, ile to po terminie? kilka dni? tydzień?

rozbroiłaś mnie ta kichaela :D :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2013, 07:19

Suzy Lee lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

‹‹ 756 757 758 759 760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ